FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Ja bi iskreno odmah potpisao effea za trenera...lik koji ima pobjednicki mentalitet ,motivator kao igrac je imao sjajne liderske sposobnosti a to je jedan od preduslova da bi nekada dobar igrac bio dobar trener...pep je ocit primjer toga...ako nista effe ce intimidacijom I zastrasivanjem izvuci maksimum iz igraca... Ante pod rekonstrukciju ekipe znaci otjerati heldta sto je glavni preduslov za daljnji napredak jer s njim nema napredka...e onda sve odreda rasprodati pocev od hunte,jonesa,farfarfana ,matipa ili howedesa jednog od 2ce,fuchsa,barnettu,neustadtera ili hogera jednog od 2ce I tako ...nek nam je bog na pomoci
Ma i ne smiju čekat ljeto, moraju sad djelovat. Mislim da Heldt nije toliko glup da drži ovog trenera do kraja sezone, pa gorit će sve ako Schalke ne ode u Ligu prvaka, a da ne govorimo da ne ode ni u EL. Šteta je da ovaj klub ide i u EL, Liga prvaka je s ovakvom ekipom muss.anton 1983 je napisao/la: E sad se pitamo zašto čekati ljeto? Pa ako uzme Schalke dok je ovako sad trul, onda postoji šansa da se samo zbruka, a na ljeto bi poćeo ispočetka bez da ga neko ****, no s druge strane ako Schalke neuhvati LIGU PRVAKA, sve je to onda bez koristi...
A ponavljam opet i sam Heldt je dosta toga zakuhao.....U jednom sam trenutku pomislio da je dobro napredovao kao menadžer, jer u startu mi ko menadžer opšte nije mirisao, ali evo sad pokazuje svoje brojne slabosti.
Zamisli samo amaterizma, dovest nekog u zimskom roku (Raffael), a sad već par dana nakon zatvaranja tog transfer perioda razmišljat kako ćeš se tog čovjeka riješit na ljeto. Pa to je samoubistvo.
A da ne govorimo o amaterizmu po pitanju Holtbyja, lik izvuko pišljive pare za njega i još oslabio ekipu.
Jedino je možda s Bastosom ubo, što se zimskog roka tiče, on ima potencijala da pomogne ovoj ekipi.
I Raffael bi mogao pomoći, samo izgleda da ne znaju oni s njim radit, a možda mu je i fizička sprema očajna nakon izleta u Rusiju, pa Brazilac nije onaj stari...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Zašto bi ti rasprodao momčad zbog par mjeseci slabije forme? Šta fali Hunteru, Farfanu, Matipu, Howedesu, Fuchsu, Neustadteru i Hogeru? To su sve igrači koji imaju mjesta u S04. OK, neki jesu primadone, ali takvih je jedno 80-90% vrhunskih igrača. Neki nisu neka klasa, ali ovde ne govorimo o Barci da joj i 16. igrač mora biti top klasa.gruezi je napisao/la:Ja bi iskreno odmah potpisao effea za trenera...lik koji ima pobjednicki mentalitet ,motivator kao igrac je imao sjajne liderske sposobnosti a to je jedan od preduslova da bi nekada dobar igrac bio dobar trener...pep je ocit primjer toga...ako nista effe ce intimidacijom I zastrasivanjem izvuci maksimum iz igraca... Ante pod rekonstrukciju ekipe znaci otjerati heldta sto je glavni preduslov za daljnji napredak jer s njim nema napredka...e onda sve odreda rasprodati pocev od hunte,jonesa,farfarfana ,matipa ili howedesa jednog od 2ce,fuchsa,barnettu,neustadtera ili hogera jednog od 2ce I tako ...nek nam je bog na pomoci
Treba riješiti ovaj skuplji višak radne snage - Barnetta, Obasi, Marica, Edu, Platsikas... Uz to još (ako se može) prodat Uchidu i Jonesa, a dovest Rodea i Junga.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
- anton 1983
- Kontakt:
To je pitanje ziher, ali SEXUALNO zvuči!KSIVLE je napisao/la:Postoji tu jedna kvakica, a ta je da nemamo blage kakav je Effe uopće trener. Ali da bi bilo papreno, bogami bilo bi. Još Tuchelu dat nekog jačeg. Siroti Pep.
Otjerati Heldta? Sorry prika ali ja mislim da on radi jako dobar posao s obzirom na to s čim raspolaže i di radi. nemoj zaboraviti da Schalke još uvijek pati radi Magathovog Ghnojagruezi je napisao/la:Ante pod rekonstrukciju ekipe znaci otjerati heldta sto je glavni preduslov za daljnji napredak jer s njim nema napredka...e onda sve odreda rasprodati pocev od hunte,jonesa,farfarfana ,matipa ili howedesa jednog od 2ce,fuchsa,barnettu,neustadtera ili hogera jednog od 2ce I tako ...nek nam je bog na pomoci
Koje npr.?effe_sa je napisao/la: Ma i ne smiju čekat ljeto, moraju sad djelovat. Mislim da Heldt nije toliko glup da drži ovog trenera do kraja sezone, pa gorit će sve ako Schalke ne ode u Ligu prvaka, a da ne govorimo da ne ode ni u EL. Šteta je da ovaj klub ide i u EL, Liga prvaka je s ovakvom ekipom muss.
A ponavljam opet i sam Heldt je dosta toga zakuhao.....U jednom sam trenutku pomislio da je dobro napredovao kao menadžer, jer u startu mi ko menadžer opšte nije mirisao, ali evo sad pokazuje svoje brojne slabosti.
Pa zaš ne razmišljati o rješavanju Raffaela, kad je njegova bit bila, da samo bude do kraja sezone? A i ja ne znam di je to Heldt rekao?effe_sa je napisao/la:Zamisli samo amaterizma, dovest nekog u zimskom roku (Raffael), a sad već par dana nakon zatvaranja tog transfer perioda razmišljat kako ćeš se tog čovjeka riješit na ljeto. Pa to je samoubistvo.
A da ne govorimo o amaterizmu po pitanju Holtbyja, lik izvuko pišljive pare za njega i još oslabio ekipu.
Jedino je možda s Bastosom ubo, što se zimskog roka tiče, on ima potencijala da pomogne ovoj ekipi.
I Raffael bi mogao pomoći, samo izgleda da ne znaju oni s njim radit, a možda mu je i fizička sprema očajna nakon izleta u Rusiju, pa Brazilac nije onaj stari...
Što se tiče Holtbya i ja sam zagovarao njegovu prodaju, tako da smatram da je Schalke tu postupio dobro. Druga je stvar što je sve trulo. Prodaja Holtbya i dovođenje igrača koji će ga možda zamjeniti ŠTO PRIJE u pravilu nije toliko loš posao, a i budite ziher da je Holtby takav rasplet jedva čekao..
Eh dovest Roda i Junga? Jel ima koji klub u BUNDESLIGI koji se nije u kombinaciji sa njima povezao i kojem ta dva igrača nebi **** sjeli, od Wolfsburga, HSV-a, pa sve do Schalkea i HoffenGnjilog
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Pa ovako ...sta I'm fali...huntelar-visoka plata a polako ulazi u godine I ovo ljeto mozemo maznit 25 milki za njeg poslije necemo moci... Neustadter I hoger- ja bi zadrzao samo jednog jer su obojica destruktivci a doveo bih nekog kreativnijeg u sredini..recimo rode ,rudy,de bruyne ili goretzka... Benny-ja ga nebih prodao ali pitanje je dal ce produzit ugovor ako ne hebiga morat cemo...u tom slucaju bi matipa ostavio...uprotivnom bi ga prodao da uzmemo masne pare za njeg a kao treceg stopera forsirati malog ayhana iz u19...fuchsa bi prodao zato sto smatram da se moze uzet za njeg 10tak milki a kad mu kolasinac sljedece sezone uzme mjesto necemo moci kontas..jones-prestar prevelika primanja premali ucinak...farfan-prevelika plata a mozemo naci igraca boljeg a koji prima duplo manje..recimo hermann...uchidaja dobar back up veliki borac izvlacio bi maksimum iz startera tako da bi ga ja ostavio plus stekao je veliko iskustvo igrajuci za nas a I navijaci ga vole so...koga bi jos? Obasi I barneta valjda moze 10 milki za obojicu pa za te pare dovesti vollanda..plus jurada prodat a prebacit malog meyera kao back up za vollanda...I tak hebiga sa pametnom selekcijom mozemo I od igraca koji su trenutno u bundesu stvorit sampionsku ekipu ...I da , heldt je slagiran...htio je I ilicevica dovest pa da mu placa dok lezi u bolnici...hvala bogu pa to propade
- anton 1983
- Kontakt:
Neki puta nesmiješ razmišljati na način kako samo zaraditi pare na odšteti. Prodaja njega bez obzira kolko on sad loše igrao, za nekih 20 milja, bi za Schalke bio korak unazad. huntelaar nebi trebao biti igra na kojem se zarađuju pare, nego igrač koji bi trebao staviti, klub na pravi put u slijedeće 3 godine.gruezi je napisao/la:Pa ovako ...sta I'm fali...huntelar-visoka plata a polako ulazi u godine I ovo ljeto mozemo maznit 25 milki za njeg poslije necemo moci...
Rijetko da to neko nebi napravio, pogotovo kad si spomenuo Rodea i De Bruynea. Kad bi Schalke imao njih na centralnim pozicijama u veznom redu...gruezi je napisao/la:Neustadter I hoger- ja bi zadrzao samo jednog jer su obojica destruktivci a doveo bih nekog kreativnijeg u sredini..recimo rode ,rudy,de bruyne ili goretzka...
Kontam?gruezi je napisao/la:fuchsa bi prodao zato sto smatram da se moze uzet za njeg 10tak milki a kad mu kolasinac sljedece sezone uzme mjesto necemo moci kontas..
Slažem se, ali ko će ga sa takvom platom uzeti. To što ti želiš nekog prodati, to neznači da ćeš u tome uspjeti. Pa nemreš pratiti nogomet, navodno za nekog navijat i onda po pitanju "nogometnog biznisa" bit tako neuk!gruezi je napisao/la:jones-prestar prevelika primanja premali ucinak...
Hermann bolji od Farfana?!?! Hermann bolji od Farfana!?!?! Hermann bolji od Farfana!?!?! Hermann bolji od Farfana!?!?!gruezi je napisao/la:farfan-prevelika plata a mozemo naci igraca boljeg a koji prima duplo manje..recimo hermann...
Nesmijem dalje čitat da mi slezena od smijeha nepukne!!!
[youtube][/youtube]
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
Za Huntera vam toliku lovu ne bi dao ni Anži. Boljeg od njega teško da ćete naći, a pošto je nedavno produžio ne vidim i zašto bi ga sad odjednom prodavali. Neustadter je dobar igrač i u paru sa nekim kvalitetnijim od Jonesa bi bio još bolji. Ovako jedan pored drugog često ispadaju smiješni, jer obojica imaju problema u igri prema naprijed. Hoger je dobar back-up i za desnog beka i za DM, pa bi ga bilo glupo prodavati. Howedesa i Matipa isto nema svrhe prodavati, jer se ozbiljna ekipa ne smije oslanjati na samo 2 iskusnija štopera. Ovako u njima dvojici i Papu imate odlično pokrivenu tu poziciju, plus što Matip i Howedes mogu pokriti i neke druge pozicije. Ako Howedes ne produži, onda treba izvući za njega lovu ako se može. Ako ne, nek igra do isteka ugovora. Za Fuchsa ti je Anto dobro rekao. Farfan i Hermann ne mogu u istu rečenicu. Doduše, Farfana bih možda i prodao za dobru lovu, ali sumnjam da će je netko ponuditi (možda Rusi), a upitno je i da li bi on htio otići pošto amo ima **** ugovor. Uchidu bi se moglo komotno prodati ako bi se doveo Jung, mada nije nužno. za Obasija, Barnettu i Juradu sumnjam da se skupa može dobiti više od nekih 5-7 milja, osim ako se zalevati kakve Ruse ili Arape.gruezi je napisao/la:Pa ovako ...sta I'm fali...huntelar-visoka plata a polako ulazi u godine I ovo ljeto mozemo maznit 25 milki za njeg poslije necemo moci... Neustadter I hoger- ja bi zadrzao samo jednog jer su obojica destruktivci a doveo bih nekog kreativnijeg u sredini..recimo rode ,rudy,de bruyne ili goretzka... Benny-ja ga nebih prodao ali pitanje je dal ce produzit ugovor ako ne hebiga morat cemo...u tom slucaju bi matipa ostavio...uprotivnom bi ga prodao da uzmemo masne pare za njeg a kao treceg stopera forsirati malog ayhana iz u19...fuchsa bi prodao zato sto smatram da se moze uzet za njeg 10tak milki a kad mu kolasinac sljedece sezone uzme mjesto necemo moci kontas..jones-prestar prevelika primanja premali ucinak...farfan-prevelika plata a mozemo naci igraca boljeg a koji prima duplo manje..recimo hermann...uchidaja dobar back up veliki borac izvlacio bi maksimum iz startera tako da bi ga ja ostavio plus stekao je veliko iskustvo igrajuci za nas a I navijaci ga vole so...koga bi jos? Obasi I barneta valjda moze 10 milki za obojicu pa za te pare dovesti vollanda..plus jurada prodat a prebacit malog meyera kao back up za vollanda...I tak hebiga sa pametnom selekcijom mozemo I od igraca koji su trenutno u bundesu stvorit sampionsku ekipu ...I da , heldt je slagiran...htio je I ilicevica dovest pa da mu placa dok lezi u bolnici...hvala bogu pa to propade
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Zar Huntelar i Farfan istu otkupnu klauzulu koja iznosi 15 miliona evra?
Previse se igraca treba otarasiti, a tako malo para imaju na raspolaganju.Pogotovo ako ne izbore Evropu.Trenutno mi se cini izvesnim da ce na to dovesti Junga i Gifera, za ostale cemo videti u zavisnosti koga budu prodali i koliko ce za tog igraca dobiti.Jungova klauzula iznosi 2,5 miliona evra, sto je smesno za takvog igraca,a Gifer je samo potpisao dvogodisnji ugovor sa Fortunom.Ja i razumem zasto su doveli Rafaela samo na pozajmicu, jer bi bila velika greska da mu otkupe ugovor.Od ove zime Maks Mejer trenira sa prvim timom i u ovih pola godine ce moci puno da nauci od svojih ''kolega prvotimaca''(tu pre svega mislim na Rafaela) da bi vec od sledece sezone imao neku finu minutazu i bio zamena Draksleru.Ono za sta sam siguran da im ne treba novi fudbaler na toj poziciji ako misle da u dugom roku racunaju na Mejera.
P.S.Nadam se da mi niko ne zamera sto imena ne pisem u originalu.
Previse se igraca treba otarasiti, a tako malo para imaju na raspolaganju.Pogotovo ako ne izbore Evropu.Trenutno mi se cini izvesnim da ce na to dovesti Junga i Gifera, za ostale cemo videti u zavisnosti koga budu prodali i koliko ce za tog igraca dobiti.Jungova klauzula iznosi 2,5 miliona evra, sto je smesno za takvog igraca,a Gifer je samo potpisao dvogodisnji ugovor sa Fortunom.Ja i razumem zasto su doveli Rafaela samo na pozajmicu, jer bi bila velika greska da mu otkupe ugovor.Od ove zime Maks Mejer trenira sa prvim timom i u ovih pola godine ce moci puno da nauci od svojih ''kolega prvotimaca''(tu pre svega mislim na Rafaela) da bi vec od sledece sezone imao neku finu minutazu i bio zamena Draksleru.Ono za sta sam siguran da im ne treba novi fudbaler na toj poziciji ako misle da u dugom roku racunaju na Mejera.
P.S.Nadam se da mi niko ne zamera sto imena ne pisem u originalu.
Dobro iako mi nije po volji, ipak si dajem za pravo da objasnim tu bagru.
Golmani su talašika, i zbog sigurnosti cijele ekipe ime je potrebno,
Njemačka raspolaže tom kvalitetom, a Šalke si ne smije dopustiti da ima najslabije golmane u ligi.
To pod broj 1!
Odbrana:Howedes i Grk su svjetska elita, u njiima imamo stoperski par kojeg se ni Bayern posramio ne bi,
igrači koji mogu igrati di žele,
grk je osiguran, Beniju metnuti ugovor.
Metzelder je tu vrijeme prošlo, dok Matip predstavlja tipičnog kiks, blek aut igrača, te je taj kome se ne bih usudio dati ni dvije ovce na papiru nacrtane.
Fuchs je onak i ovak, s tim da ćemo reći kako baš i nema mnogo dohvatljivih bekova lijevih, dohvatljivih, a kvalitetnijih.
Uchida je tak i onak, s tim da tu tržište dozvoljava određeni manevar, te bi bilo poželjno takvo nešto i uraditi.
Kolašinac je tu talent, more bit' da zasjaji.
Sredina:
Neustadter je tek potpisan, a pritom je i reprezentativni nivo, igrač beton, prolaza nema,
pravo kvalitetan.
Hoger more bit' pričuva, pošto njegova forma oscilira, dakako da nije konstantna,
a povrede su spešl slučaj.
Jones je pod muss, metnuti ga nekom, te mu para dati.
Moritz i Pliatsikas odveć nisu tu, a čak i poznate nove destinacije na ljeto, tak da ga ih uvaliti brige nema.
Raffael iz top forme je OK, al' slaba mu sprema, more bit i poton'o duboko, al' brige nema, jer svakako nije naš.
Affelay je odveć silom tu, Barca je želja, stoga no problem, jer svakako nije naš.
Barnetta izhlapio, mensečini, no zime nema, jer ljeto je pred nama.
Drakler, Farfan i Bastos su krem la krem, među najjačim triom Evrope, tako da smo tu Ok, više no Ok, odličan 5!
Obasi je tu onak.
Kao i Marica, te Edu,
no ne bi bilo loše da se načini manevar, jer tu imamo prostora, a Pukki je talent,
a Hunter je world class, majstor svog zanata.
Klingeburg i Meyer, ne znam, tu su talenti.
Ljeto će biti dosta zanimljivo.
Golmani su talašika, i zbog sigurnosti cijele ekipe ime je potrebno,
Njemačka raspolaže tom kvalitetom, a Šalke si ne smije dopustiti da ima najslabije golmane u ligi.
To pod broj 1!
Odbrana:Howedes i Grk su svjetska elita, u njiima imamo stoperski par kojeg se ni Bayern posramio ne bi,
igrači koji mogu igrati di žele,
grk je osiguran, Beniju metnuti ugovor.
Metzelder je tu vrijeme prošlo, dok Matip predstavlja tipičnog kiks, blek aut igrača, te je taj kome se ne bih usudio dati ni dvije ovce na papiru nacrtane.
Fuchs je onak i ovak, s tim da ćemo reći kako baš i nema mnogo dohvatljivih bekova lijevih, dohvatljivih, a kvalitetnijih.
Uchida je tak i onak, s tim da tu tržište dozvoljava određeni manevar, te bi bilo poželjno takvo nešto i uraditi.
Kolašinac je tu talent, more bit' da zasjaji.
Sredina:
Neustadter je tek potpisan, a pritom je i reprezentativni nivo, igrač beton, prolaza nema,
pravo kvalitetan.
Hoger more bit' pričuva, pošto njegova forma oscilira, dakako da nije konstantna,
a povrede su spešl slučaj.
Jones je pod muss, metnuti ga nekom, te mu para dati.
Moritz i Pliatsikas odveć nisu tu, a čak i poznate nove destinacije na ljeto, tak da ga ih uvaliti brige nema.
Raffael iz top forme je OK, al' slaba mu sprema, more bit i poton'o duboko, al' brige nema, jer svakako nije naš.
Affelay je odveć silom tu, Barca je želja, stoga no problem, jer svakako nije naš.
Barnetta izhlapio, mensečini, no zime nema, jer ljeto je pred nama.
Drakler, Farfan i Bastos su krem la krem, među najjačim triom Evrope, tako da smo tu Ok, više no Ok, odličan 5!
Obasi je tu onak.
Kao i Marica, te Edu,
no ne bi bilo loše da se načini manevar, jer tu imamo prostora, a Pukki je talent,
a Hunter je world class, majstor svog zanata.
Klingeburg i Meyer, ne znam, tu su talenti.
Ljeto će biti dosta zanimljivo.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Schalke toliko ima posla za obaviti da to Heldt nije u stanju za tri godine uraditi.Ekipa se u potpunosti mora osvjeziti, ali ovo neće izaći na dobro bez Evrope.Puno je mjesta supljo, pogotovo na sredini, centralni vezni su kriminala, ala Sherlock Holmes. Tu se moraju dovesti dva prava igrača (Rode i jos jedan kvalitetan fizikalac). Schalke polahko ide ka sredini, a ne vrhu Bundeslige. Nikad da se ustale.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
ante ante ajd ovako....pricas o fuchsu...neznam koliko si pratio schalke u zadnje 2 godine ali i prosle i ove sezone dosta golova je palo nakon njegovih ubacivanja po strani centarsuteva itd...puno smo vise prilika stvarali preko njegove strane nego uchidine...e sad..10 miliona kralju moj za njeg nije previse jer imas primjera gdje se puno slabiji igraci prodaju ili za vise ili za sumu pribliznu 10 milki...sjeti se samo vas i braffhaida kad ste ga platili 8 i po cini mi se,,,,paonaj van der wiel iz psg kostao je 7 milki a slabiji je od fuchsa i to puno...da me pogresno neshvatis nije on neki igrac ali sa njegovim iskustvom u bl i evropi sa nama jos pogotovo ako sad u knock-out fazi zareda par dobrih tekmi 10 milki je realna cifra...sjeti se samo da nas je svojim golom olimpijakosu odveo u knockout fazu...dalje-jones-znam ja da on ima veliku platu i da ce tesko se naci neko ko ce mu dati i ublizu toliko ali ja sam opet optimistican jer on ce htjeti igrati cisto iz razloga sto je wc2014 nakon sljedece sezone a grijati klupu mu bas i nece biti zeljena opcija....
e sad hermann vs farfan....pazi farfan je dostigao svoj vrhunac i on vise nece napredovati nego ce se jos neko vrijeme zadrzati na ovom nivou pa ce da tone...sa hermannom je obrnut slucaj on ce biti iz dana u dan samo bolji,dao bog da ga povrede zaobidzu izrast ce za 2 god u world class igraca...tako da je po meni hermann bolja opcija pogotovo uzimajuci u obzir farfanovu glupu klazulu od 15 milki..lik prima 7 miliona godisnje a klazula mu 15
...gdje je tu zdrava pamet . a za ovo da heldt radi dobar posao sto se tice ekipe ,dovodzenja igraca i odabira trenera cu se samo nasmijat
... ksivle- ja mislim da ce ipak moci se izvuc fina cifra za jurada jer lik je uglavcnom bio standardan u spartaku ...barnetta-nek u ligi prvaka udze jednom i odigra dobro ode cijena gore ,obasija smo prosle godine platili 4 i po valjda se moze nesh kesha tu isceprkat....
e sad hermann vs farfan....pazi farfan je dostigao svoj vrhunac i on vise nece napredovati nego ce se jos neko vrijeme zadrzati na ovom nivou pa ce da tone...sa hermannom je obrnut slucaj on ce biti iz dana u dan samo bolji,dao bog da ga povrede zaobidzu izrast ce za 2 god u world class igraca...tako da je po meni hermann bolja opcija pogotovo uzimajuci u obzir farfanovu glupu klazulu od 15 milki..lik prima 7 miliona godisnje a klazula mu 15
- anton 1983
- Kontakt:
Braafa smo platili dvije milje, VDW je bio toliko "jeftin" jer mu je istico ugovor. To što se gnjiliji igrači prodaju za puno para neznači da će vam neko dati za njega 10 miljona eura.gruezi je napisao/la:ante ante ajd ovako....pricas o fuchsu...neznam koliko si pratio schalke u zadnje 2 godine ali i prosle i ove sezone dosta golova je palo nakon njegovih ubacivanja po strani centarsuteva itd...puno smo vise prilika stvarali preko njegove strane nego uchidine...e sad..10 miliona kralju moj za njeg nije previse jer imas primjera gdje se puno slabiji igraci prodaju ili za vise ili za sumu pribliznu 10 milki...sjeti se samo vas i braffhaida kad ste ga platili 8 i po cini mi se,,,,paonaj van der wiel iz psg kostao je 7 milki a slabiji je od fuchsa i to puno...da me pogresno neshvatis nije on neki igrac ali sa njegovim iskustvom u bl i evropi sa nama jos pogotovo ako sad u knock-out fazi zareda par dobrih tekmi 10 milki je realna cifra...sjeti se samo da nas je svojim golom olimpijakosu odveo u knockout fazu...
No ajmo razmišljati ovako. ako taj Fuchs vrijedi/košta 10 miljona eura, onda bi Schalke bio glup kada bi uopće takvog beka prodavo, jer teško da bi si oni mogli kupiti boljeg uz pretpostavku da ovaj vrijedi 10. Pa nemisliš valjda da je svijet tako mutaF da će schalkeu za igrača koji vrijedi 5 dati 10, pa će si Schalke za 3 kupiti onoga koji vrijedi 10. To tak ziher nefunkcionira. Sa Fuchsom si se kvalitetno zasro!
Da skratim i ja sam za prodaju jonesa pa taman za 3 miljona eur ai kupovinu boljeg igrača, ali to neide baš tak lagano. Ja osobno smatram da je Heldt svjestan koliko mu je srednji red loš, ali su mu ruke vezane, jer si nemože priuštiti još jednog igrača sa Jonesovom plačom i odštetom od 10+ miljona eura, a da neproda Jonesa ili da mu Jones bude zamjena.gruezi je napisao/la:dalje-jones-znam ja da on ima veliku platu i da ce tesko se naci neko ko ce mu dati i ublizu toliko ali ja sam opet optimistican jer on ce htjeti igrati cisto iz razloga sto je wc2014 nakon sljedece sezone a grijati klupu mu bas i nece biti zeljena opcija...
A jel si se ti pito zašto on ima takvu klauzulu? Pa zato što se radi o igraču koji je "iznad" Schalkea i jedina šansa d aon igra u Schalkeu je ta da su mu dali tu klauzulu. U drugom slučaju on bi spakiro kofere i reko fala lepa. A ovo što ti pričaš u vezi Hermanna su gluposti. To ti je usporedba kao Ribery - Šaqiri - Riberya treba prodat jer je dostigao vrhunac, a šaqiriju dat priliku jer to je igrač za budučnostgruezi je napisao/la:e sad hermann vs farfan....pazi farfan je dostigao svoj vrhunac i on vise nece napredovati nego ce se jos neko vrijeme zadrzati na ovom nivou pa ce da tone...sa hermannom je obrnut slucaj on ce biti iz dana u dan samo bolji,dao bog da ga povrede zaobidzu izrast ce za 2 god u world class igraca...tako da je po meni hermann bolja opcija pogotovo uzimajuci u obzir farfanovu glupu klazulu od 15 milki..lik prima 7 miliona godisnje a klazula mu 15![]()
...gdje je tu zdrava pamet .
Moš se ti smijat ali to neznači da to nije istina. Dobar posao neznači idealan. ti kao da zaboravljaš što vam je magath napravio. nakon njega čišćenje kadra se neobavlja preko noči i taj dio Heldt dobro radi. Zadržao je skoro sve bitne igrače, što je duže mogao. Imaj na umu da ni BvB nije uspio zadržati kagawu i Sahina, al ajde dobro, za razliku od Holtbya, oni su ih supjeli prodat za "dobre" pare. Treba još dosta vremena da to bude idealno, no Heldt je bio na pravom putu, a onaj ko radi, taj i griješi. Naravno da sve što je napravio nije prošlo, kao što recimo Schieber nije prošao u BvB-u i još miljon transfera drugih klubova koja nisu urodila plodom. Pogledaj samo HSV i Wolfsburg, pa i donedavno Bayern....gruezi je napisao/la:a za ovo da heldt radi dobar posao sto se tice ekipe ,dovodzenja igraca i odabira trenera cu se samo nasmijat![]()
...
E sad što se tiće trenera tu se mogu složiti. HUUB je bio perfektan odabir, po meni, a što je u pošlo po zlu pitaj Boga. Ovo sa Kellerom je njegova prva greška i tek treba vidjeti dal će se to kvalitetno riješiti. Što se tiće prvih 11, a i cijelog kadra Schalkeu više netreba puno da se to posloži. Bayernu je trebalo 6 godina da dođemo do ovoga di smo danas, pa zašto onda neko očekuje da bi to Schalke trebao riješiti prije? Ako se neko pozove na Bvb onda to niej ista stvar jer je BvB imao sreće da su mu se stvari poklopile i to je fenomen koji se "nikada" nedogađa. Potrefiš sa trenerom i rodi ti se baš u to vrijeme "zlatna generacija", te pogodiš sa svim onim igračima koje dovedeš itd...
Ja sam ziher da će svi troje dospjeti na Tr. listu, a da će Schalke za njih dobiti od 10-15 miljona eura. teško da će biti više, može samo biti manje...5-8 za Jurada, 1-3 za barnettu i nevjerujem da bi za Obasija mogli dobiti više od 2 miljona eura, bez obzira što je plačen 4,5 kad je lik još nazadovo...gruezi je napisao/la:ja mislim da ce ipak moci se izvuc fina cifra za jurada jer lik je uglavcnom bio standardan u spartaku ...barnetta-nek u ligi prvaka udze jednom i odigra dobro ode cijena gore ,obasija smo prosle godine platili 4 i po valjda se moze nesh kesha tu isceprkat....
Ja sam o Schalkeu već i ovdje na forumu napiso bibliju., pa mi se neda ispočetka.
Novi trener, Golman koji je broj jedan, te CENTRALNO vezni, su najbitniji dio ekipe koji Schalke MORA rješiti kako bi mogao dalje, a bekovi i ostale pizdarije su samo šminka!
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Herrmann ima itekakve šanse da dostigne Farfanov nivo. Pa momak je tek prije par dana napunio 22 godine. Mada gruezi nema ništa od toga da on pređe kod vas, on je naša budućnost 
Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren
- anton 1983
- Kontakt:
Ima a? zato kaj je Njemac il? Zato što je Njemačko i mlado, nemora značiti da će biti bomba od igrača. Doseći farfanov nivo nije baš tako lak posao. nemoj braniti svoje samo zato kaj je tvoje. Farfan bi recimo da je Njemac, bez obzira kakva mu konkurencija trenutačno je na njegovoj poziciji, bio član Njemačke repke (kolko bi igrao manje bitno), dok je Hermann miljama daleko od ElfaPale_Companion je napisao/la:Herrmann ima itekakve šanse da dostigne Farfanov nivo. Pa momak je tek prije par dana napunio 22 godine. Mada gruezi nema ništa od toga da on pređe kod vas, on je naša budućnost
Doveo Kellera na mjesto trenera, znajući da je ovaj već prije zakazao u Stuttgartu, te znajući da nema pravog iskustva psihološki digne ekipu, te da je ustroji.Zašto kažem ustroji? Pa ekipu je trebalo ustrojit jer krenuli su se neki dizat i glumit zvijezdice, faktički su digli bunu i otjerali Stevensa. Prema tome, bilo je jasno da Schalkeu može jedino pomoći iskusan trener, ili trener koji je harter Hund. On je njega faktički tu samo postavio , zato što su bliski još iz vremena u Stuttgartu.anton 1983 je napisao/la:Koje npr.?effe_sa je napisao/la:
Al eto da kažemo greške se dešavaju, a nije neobično da se treneru druge ekipe da prilika da vodi prvu ekipu. Međutim, dolaskom Kellera na tu poziciju nije bilo pozitivnog psihološkog šoka kod ekipe, jer gube utakmicu protiv Mainza i lete iz Kupa.
Heldt je tu morao početi tražiti druga rješenja. Hajd eto dolazimo do priprema, neka trener prođe pripreme, pa ćemo vidjet dalje. Ali tu se na kraju priprema vidi, da je ekipa nazadovala, jer dolazi katastrofa protiv Bayerna. Taktički i strateški su nazadovali. Heldt je lančano pravio greške po pitanju trenera, od samog početka i pustio je da Schalke toliko duboko padne, da padne na tabeli drastično.
Onda dolazimo do transfera....Ako ćeš za onakve pare prodat Holtbyja onda ga bolje i ne prodaji, a on ako pravi probleme, ostavi ga pola godine na tribinama. Kazna igraču, a Evropi pokažeš da se sa Schalkeom nije zahebavat.
Holtbyja se određenim mjerama moglo ubijedit da se uozbilji i odigra do kraja sezone kvalitetno.
Prodaja je mogla imati samo smisla, da je to bilo za nekih 4-5 miliona eura.
Onda tu dalje dolaze tzv. alibi transferi, dovođenje igrača u koje nisi u potpunosti siguran.
Schalke je imao najbolji start u Bundesligi uopšte, tako da i sportski direktor se mora pobrinut da igrači ne vode kolo kako oni hoće i da onda situacija toliko ode van kontrole, da sad je pitanje da li će se ići u Evropu, a da se nastavilo onako ko s početka Schalke bi bio glavni Bayernov konkurent.
Schalke definitivno ima bolju ekipu od jednog Leverkusena, jer kad pogledamo imaju top napadača, solidan vezni red i definitvno jaču odbranu od Levera...A samo treba vidjet gdje sad Schalke , a gdje Leverkusen. Greške su u menadžmentu napravljene i to drastične....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- anton 1983
- Kontakt:
Odma da te sasječemo u korijenu. On njega nije dove, jer je keller već bio u Schalkeu. Ako je problem negdje, onda je to, što Schalke još uvijek nije našao novog trenera. Vidim kasnije si napisao da je došao kao trener B ekipe.effe_sa je napisao/la: Doveo Kellera na mjesto trenera,
No sve je to li la jer najveći problem leži u domačem porazu od Greuther Furtha. Prvu dobili, X protiv augsburga i nije msak svijeta iako je loš rezultat ako im se želi nametnuti kriza, dok ko može doči na Allianz Arenu tražiti išta pogotovo ako ti fali pola ekipe?
Pred Schalkeom tek slijede dvije tekme u kojima spašavaju sezonu.
Ko je treniro Wolfsburg nakon kaj je Magath dobio otkaz? Kak je to kratko vrijeme to urodilo plodom? Morti nije toliko problem u heldtu koliko tu neš unutar ekipe neštima...Čim su se farfan i Pap počeli derat na HUUBA znal sam da je nekaj otišlo u ****!effe_sa je napisao/la:Al eto da kažemo greške se dešavaju, a nije neobično da se treneru druge ekipe da prilika da vodi prvu ekipu. Međutim, dolaskom Kellera na tu poziciju nije bilo pozitivnog psihološkog šoka kod ekipe, jer gube utakmicu protiv Mainza i lete iz Kupa.
Ja se recimo s ovim neslažem, jer da on nije otišao nebi došao Bastos. problem je što ti ziher razmišljaš na način trebo je on ostat i doči Bastos, e ne ide to takoeffe_sa je napisao/la:Onda dolazimo do transfera....Ako ćeš za onakve pare prodat Holtbyja onda ga bolje i ne prodaji, a on ako pravi probleme, ostavi ga pola godine na tribinama. Kazna igraču, a Evropi pokažeš da se sa Schalkeom nije zahebavat.
Holtbyja se određenim mjerama moglo ubijedit da se uozbilji i odigra do kraja sezone kvalitetno.
Prodaja je mogla imati samo smisla, da je to bilo za nekih 4-5 miliona eura.
Pa prvih 11 mu i nije toliko jači, dapače tu su negdje. Schalke ima par većih zvijezda ali ima neke probleme koje Kusen nema. Kusen isto tako igra EL ove sezone jer je prošle bio loš? Ko kaže da Schalkeova ova sezona neće biti identična Kusenovoj iz prošle.effe_sa je napisao/la:Schalke definitivno ima bolju ekipu od jednog Leverkusena, jer kad pogledamo imaju top napadača, solidan vezni red i definitvno jaču odbranu od Levera...A samo treba vidjet gdje sad Schalke , a gdje Leverkusen. Greške su u menadžmentu napravljene i to drastične....
Nerazmem da se neshvaća koliko je teško u BUNDESLIGI postati KONSTANTAN broj 3. Pa za mene bi to bio strašan uspjeh da to Schalke uspije, a ne normalna stvar. Naravno da je Heldt napravio greške, no morate shvatiti da se ovdje radio Schalkeu, jednom jako čudnom klubu, koji je ne tako malo puta guran tamo gdje nespada...
@anton: Pa po tebi znači ne pada nikakva krivica na Heldta jel? Ovo gore sve moje nabrojano ne može se zanemariti. On ko sportski direktor snosi krivicu kad ekipa koja tako dobro starta, toliko padne. A mogao je on naći neko drugo privremeno rješenje na poziciji trenera kada je prije zimske pauze vidio da ovaj nije dao neke impulse ekipi. Sve mi se tu više čini da zbog toga što se duže poznaju, Horstu je žao da ga smjeni.
A možda će ga već sutra smijenit, nego on se nada da će doći Wende.
Al eto možda se sutra desi čudo pa ekipa proradi, idealan bi bio momenat, jer ako se imalo dignu, ja im dajem velike šanse protiv Galate. Samo po mom mišljenju, Keller je taktički totalno loš i nedorastao Bundesligi opšte.
A možda će ga već sutra smijenit, nego on se nada da će doći Wende.
Al eto možda se sutra desi čudo pa ekipa proradi, idealan bi bio momenat, jer ako se imalo dignu, ja im dajem velike šanse protiv Galate. Samo po mom mišljenju, Keller je taktički totalno loš i nedorastao Bundesligi opšte.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Koje ti droge koristis , da i ja pocnemKlare je napisao/la: Drakler, Farfan i Bastos su krem la krem, među najjačim triom Evrope, tako da smo tu Ok, više no Ok, odličan 5!![]()
Zadnja izmjena: Dzanan, dana/u 16 feb 2013, 09:40, ukupno mijenjano 1 put.
U jednostavnosti lezi genijalnost.
Braafa smo platili dvije milje, VDW je bio toliko "jeftin" jer mu je istico ugovor. To što se gnjiliji igrači prodaju za puno para neznači da će vam neko dati za njega 10 miljona eura.
No ajmo razmišljati ovako. ako taj Fuchs vrijedi/košta 10 miljona eura, onda bi Schalke bio glup kada bi uopće takvog beka prodavo, jer teško da bi si oni mogli kupiti boljeg uz pretpostavku da ovaj vrijedi 10. Pa nemisliš valjda da je svijet tako mutaF da će schalkeu za igrača koji vrijedi 5 dati 10, pa će si Schalke za 3 kupiti onoga koji vrijedi 10. To tak ziher nefunkcionira. Sa Fuchsom si se kvalitetno zasro!
grijesis...zaboravljas da imamo kolasinca koji je veliki potencijal i za kojeg sam siguran da ce dogodine biti starter tako da nemamo potrebe kupovati bilo koga za tu poziciju....
Da skratim i ja sam za prodaju jonesa pa taman za 3 miljona eur ai kupovinu boljeg igrača, ali to neide baš tak lagano. Ja osobno smatram da je Heldt svjestan koliko mu je srednji red loš, ali su mu ruke vezane, jer si nemože priuštiti još jednog igrača sa Jonesovom plačom i odštetom od 10+ miljona eura, a da neproda Jonesa ili da mu Jones bude zamjena.
A jel si se ti pito zašto on ima takvu klauzulu? Pa zato što se radi o igraču koji je "iznad" Schalkea i jedina šansa d aon igra u Schalkeu je ta da su mu dali tu klauzulu. U drugom slučaju on bi spakiro kofere i reko fala lepa. A ovo što ti pričaš u vezi Hermanna su gluposti. To ti je usporedba kao Ribery - Šaqiri - Riberya treba prodat jer je dostigao vrhunac, a šaqiriju dat priliku jer to je igrač za budučnost
No problem je u tome što je malo vejrojatno da će šaqiri dostići Riberyev nivo, kao što Hermann neće dostići farfanov nivo. prodaja farfana bio bi korak unazad.
Moš se ti smijat ali to neznači da to nije istina. Dobar posao neznači idealan. ti kao da zaboravljaš što vam je magath napravio. nakon njega čišćenje kadra se neobavlja preko noči i taj dio Heldt dobro radi. Zadržao je skoro sve bitne igrače, što je duže mogao. Imaj na umu da ni BvB nije uspio zadržati kagawu i Sahina, al ajde dobro, za razliku od Holtbya, oni su ih supjeli prodat za "dobre" pare. Treba još dosta vremena da to bude idealno, no Heldt je bio na pravom putu, a onaj ko radi, taj i griješi. Naravno da sve što je napravio nije prošlo, kao što recimo Schieber nije prošao u BvB-u i još miljon transfera drugih klubova koja nisu urodila plodom. Pogledaj samo HSV i Wolfsburg, pa i donedavno Bayern....
E sad što se tiće trenera tu se mogu složiti. HUUB je bio perfektan odabir, po meni, a što je u pošlo po zlu pitaj Boga. Ovo sa Kellerom je njegova prva greška i tek treba vidjeti dal će se to kvalitetno riješiti. Što se tiće prvih 11, a i cijelog kadra Schalkeu više netreba puno da se to posloži. Bayernu je trebalo 6 godina da dođemo do ovoga di smo danas, pa zašto onda neko očekuje da bi to Schalke trebao riješiti prije? Ako se neko pozove na Bvb onda to niej ista stvar jer je BvB imao sreće da su mu se stvari poklopile i to je fenomen koji se "nikada" nedogađa. Potrefiš sa trenerom i rodi ti se baš u to vrijeme "zlatna generacija", te pogodiš sa svim onim igračima koje dovedeš itd...
pa sad si sam sebi uskocio usta...nabrajas kriminalne greske heldta koje su nas dovele do ove situacije pa onda govoris da dobro radi ...taj jones,zasto nije prodan prije 2 godine kad je blackburn bio zagrizao za njeg..zbog cega?on je imao ugovor s nama do 2012 pa ga je heldt produzio i plus mu dao platu od 5 milja a za te pare smo mogli imati duplo boljeg i ucinkovitijeg igraca od njega...na ovu konstataciju da je zadrzao sve bitne igrace tu alaudiras na farfana i huntu...to je bila velika sreca jer kad se pricalo o farfanovom odlasku lik se povrijedio tako da je to sve splasnulo i kad je vidio da ga niko bolji od schalkea ne trazi odlucio se na produzenje ugovora ...a za klazulu od 15 miliona heldt je time jasno poslao signal da schalke nije ozbiljan klub jer da jeste nikad nebi pristao na takvu ucjenu ...huntelaar ista stvar, lik je vec jednom nogom bio u arsenalu ali onda je giroud proigrao tako da su zaboravili za huntu i tu je heldt imao srece takodzer inace bi njih obojica zavrsili kao holtby...a to bi prije svega bila njegova krivica jer im je dopustio da udzu u zadnju godinu ugovora...da je bio cvrsta ruka lijepo bi im dao ultimatum u stilu 'il produzite ugovor do pocetka priprema ili letite van' ..mogli smo fine pare uzet za njih kupit 3-4 nova igraca i na njima gradit sampionsku ekipu ovako imamo ovo sto imamo da nas najlosija ekipa u historiji bundesa razvali na domacem terenu.ova usporedba farfan -ribery nestoji jer ribery je vrhunski igrac a farfan sjajan a to su dva razlicita pojma a herman je bolji igrac od shaqirija tako da...pricas o doofmundu...doofmund nije dozvolio kagavi da udze u zadnju godinu ugovora nego su ljudi uzeli 20 milki i za te pare kupili jos boljeg igraca od njega ...doofmund svoj uspjeh nije postigao srecom nego pametnim ulaganjem,vrhunskim skautingom,a naravno netreba zaboraviti da imaju vrhunskog trenera...doofmundu je trebalo oko 2 do 3 godine da izgradi sampionsku ekipu ali su udarili cvrste temelje i bice redovni u ligi prvaka u sljedecih 10 godina...ovo sto je doofmund uradio trebamo i mi ali heldt nema mozga za to...
grijesis...zaboravljas da imamo kolasinca koji je veliki potencijal i za kojeg sam siguran da ce dogodine biti starter tako da nemamo potrebe kupovati bilo koga za tu poziciju....
Da skratim i ja sam za prodaju jonesa pa taman za 3 miljona eur ai kupovinu boljeg igrača, ali to neide baš tak lagano. Ja osobno smatram da je Heldt svjestan koliko mu je srednji red loš, ali su mu ruke vezane, jer si nemože priuštiti još jednog igrača sa Jonesovom plačom i odštetom od 10+ miljona eura, a da neproda Jonesa ili da mu Jones bude zamjena.
A jel si se ti pito zašto on ima takvu klauzulu? Pa zato što se radi o igraču koji je "iznad" Schalkea i jedina šansa d aon igra u Schalkeu je ta da su mu dali tu klauzulu. U drugom slučaju on bi spakiro kofere i reko fala lepa. A ovo što ti pričaš u vezi Hermanna su gluposti. To ti je usporedba kao Ribery - Šaqiri - Riberya treba prodat jer je dostigao vrhunac, a šaqiriju dat priliku jer to je igrač za budučnost
Moš se ti smijat ali to neznači da to nije istina. Dobar posao neznači idealan. ti kao da zaboravljaš što vam je magath napravio. nakon njega čišćenje kadra se neobavlja preko noči i taj dio Heldt dobro radi. Zadržao je skoro sve bitne igrače, što je duže mogao. Imaj na umu da ni BvB nije uspio zadržati kagawu i Sahina, al ajde dobro, za razliku od Holtbya, oni su ih supjeli prodat za "dobre" pare. Treba još dosta vremena da to bude idealno, no Heldt je bio na pravom putu, a onaj ko radi, taj i griješi. Naravno da sve što je napravio nije prošlo, kao što recimo Schieber nije prošao u BvB-u i još miljon transfera drugih klubova koja nisu urodila plodom. Pogledaj samo HSV i Wolfsburg, pa i donedavno Bayern....
pa sad si sam sebi uskocio usta...nabrajas kriminalne greske heldta koje su nas dovele do ove situacije pa onda govoris da dobro radi ...taj jones,zasto nije prodan prije 2 godine kad je blackburn bio zagrizao za njeg..zbog cega?on je imao ugovor s nama do 2012 pa ga je heldt produzio i plus mu dao platu od 5 milja a za te pare smo mogli imati duplo boljeg i ucinkovitijeg igraca od njega...na ovu konstataciju da je zadrzao sve bitne igrace tu alaudiras na farfana i huntu...to je bila velika sreca jer kad se pricalo o farfanovom odlasku lik se povrijedio tako da je to sve splasnulo i kad je vidio da ga niko bolji od schalkea ne trazi odlucio se na produzenje ugovora ...a za klazulu od 15 miliona heldt je time jasno poslao signal da schalke nije ozbiljan klub jer da jeste nikad nebi pristao na takvu ucjenu ...huntelaar ista stvar, lik je vec jednom nogom bio u arsenalu ali onda je giroud proigrao tako da su zaboravili za huntu i tu je heldt imao srece takodzer inace bi njih obojica zavrsili kao holtby...a to bi prije svega bila njegova krivica jer im je dopustio da udzu u zadnju godinu ugovora...da je bio cvrsta ruka lijepo bi im dao ultimatum u stilu 'il produzite ugovor do pocetka priprema ili letite van' ..mogli smo fine pare uzet za njih kupit 3-4 nova igraca i na njima gradit sampionsku ekipu ovako imamo ovo sto imamo da nas najlosija ekipa u historiji bundesa razvali na domacem terenu.ova usporedba farfan -ribery nestoji jer ribery je vrhunski igrac a farfan sjajan a to su dva razlicita pojma a herman je bolji igrac od shaqirija tako da...pricas o doofmundu...doofmund nije dozvolio kagavi da udze u zadnju godinu ugovora nego su ljudi uzeli 20 milki i za te pare kupili jos boljeg igraca od njega ...doofmund svoj uspjeh nije postigao srecom nego pametnim ulaganjem,vrhunskim skautingom,a naravno netreba zaboraviti da imaju vrhunskog trenera...doofmundu je trebalo oko 2 do 3 godine da izgradi sampionsku ekipu ali su udarili cvrste temelje i bice redovni u ligi prvaka u sljedecih 10 godina...ovo sto je doofmund uradio trebamo i mi ali heldt nema mozga za to...
- Cautinho
- Kontakt:
Gledam,Schalke gubi 2-1,nesto mi cudno za njih.Odem na rezultate,utakmicu, kazem,bezveze bubnem Bastos dao taj jedan gol,kad ono stvarno jest.Izgleda da je dobro pojacanje.
Keep walking.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.