NK Travnik

Moderator/ica: GracanicaAA

SamoTravnik
Kontakt:

Re: NK Travnik

Post Postao/la SamoTravnik » 19 okt 2014, 20:40

Bod je bio u zraku i da smo ga izvukli nama bi extra bilo.. Sad nam Zrinjski dolazi i tu ce bit pravo zeznuto..

westherc
Kontakt:

Post Postao/la westherc » 21 okt 2014, 13:35

Dolazimo po 3 boda, hoće bit snijega? :lol:
I have a dream

TravnikBoy
Kontakt:

Post Postao/la TravnikBoy » 21 okt 2014, 17:10

Danas igrala skroz druga ekipa,vecinom ovi sto nisu nikako ili malo dobijali prilika.
Sad se dobro pripremit za Zrinjski i pokusati uzeti bodove.

https://fbcdn-photos-c-a.akamaihd.net/h ... 4c17599989" onclick="window.open(this.href);return false;

To je taj dio tribine u pozadini o kojem sam pricao

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 21 okt 2014, 17:59

Pa realno glupo bi bilo da su svi igrali a znamo da je nemoguce proci dalje, cak je i golman na tribinama bio.
U subotu se ceka Zrinjski i za tu utakmicu moramo biti 100% spremni.

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 22 okt 2014, 23:19

http://m.****/clanak/142093/stadion- ... ne-tribine" onclick="window.open(this.href);return false;

TravnikBoy
Kontakt:

Post Postao/la TravnikBoy » 05 nov 2014, 13:43

Malo smo se usutili.
Bod u Bijeljini,ja zadovoljan mada je moglo mozda i bolje.
Sad nam dolazi utuceni Zelju poslije poraza u derbiju.
To nam je sigurno prilika,a imamo i ekipu sposobnu za to.
I onda lokalbi derbi u zadnjem kolu od kojeg ocekujem pun stadion,dobru igru i na kraju pobjedu nasih.

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 06 nov 2014, 00:05

Ma u Bijeljini kiks mrtvi, imali smo prilika ali jednostavno ne znamo.. Dudic stopostotnu priliku fula u 90oj a i prije toga smo davno mogli zavrsit al nisu znali.. Protiv Zelje bi bio zadovoljan sa bodom a protiv Viteza 25 godina Gerile tako da ocekujem da ce ih nagraditi pobjedom, ipak prelaze toliki put i rizikuju i vise od drugih jer su mala skupina i ta pobjeda bi im bila hvala za ovo sve do sada.. Sto se tice istoka saliveno je za stubove i radi se, pa valjda ce zavrsiti do kad su rekli..

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 06 nov 2014, 23:52

Premirani su igraci Travnika protiv zelje,ocekujem pobjedu isto kao i protiv sirokog,ovi poslije derbija nece do proljeca doci sebi niti kakvih bodova osvojiti...sretno

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 07 nov 2014, 18:49

Sretno sutra Travničani, potrudite se, trud se svima isplati. :zviz:
SRETAN BROJ - 1725

Matemotika
Kontakt:

Post Postao/la Matemotika » 08 nov 2014, 17:28

Ja sam sa ovim bodom zadovoljan. Ne znam kako ostatak misli? Kad bi još nekako u Vitezu barem bod izvukli za mene bi polusezona bila relativno uspješna. Svako dobro

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 08 nov 2014, 17:37

Matemotika je napisao/la:Ja sam sa ovim bodom zadovoljan. Ne znam kako ostatak misli? Kad bi još nekako u Vitezu barem bod izvukli za mene bi polusezona bila relativno uspješna. Svako dobro
Poslije nedosuđenog penala za Travnik, vi ne bi trebali biti zadovoljni bodom.
SRETAN BROJ - 1725

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 08 nov 2014, 17:47

Evo usliko sam radove na dovrsetku istocne tribine

slika

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 08 nov 2014, 17:52

Cime vi hranite igrače bogte svi ko ovaj lik :D
slika
1921 !
05.06.1998

TravnikBoy
Kontakt:

Post Postao/la TravnikBoy » 08 nov 2014, 17:58

Dobra utakmica,bolji smo bili,jos i taj penal,al jbg.
Sljedece sedmice u Vitez svi i po 3boda aBd.

kaskader52
Kontakt:

Post Postao/la kaskader52 » 08 nov 2014, 18:21

TravnikBoy je napisao/la:Dobra utakmica,bolji smo bili,jos i taj penal,al jbg.
prijatelju dobrodosli u Vitez ali bodove zaboravite lip pozz

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 09 nov 2014, 22:56

kaskader52 je napisao/la:
TravnikBoy je napisao/la:Dobra utakmica,bolji smo bili,jos i taj penal,al jbg.
prijatelju dobrodosli u Vitez ali bodove zaboravite lip pozz
Uzme Travnik bodove Želji ,Sarajevu, Širokom a protiv vas da se ne nada .Dobro ćete se vi morati namučiti za 3 boda.Vidjećemo... ;)

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 11 nov 2014, 12:24

ZELJO HVALI TRAVNIK

Nakon poraza na Grbavici u vječitom derbiju, Željezničar niti u 14. kolu Premijer lige nije uspio doći do pobjede.
Fudbaleri Željezničara gostovali su u za njih uvijek neugodnom Travniku, a nakon 90 minuta igre nije bilo golova.

Obje ekipe imale su po par dobrih prilika, no mreže su mirovale, a gosti iz našeg glavnog grada za Travničane imaju samo riječi hvale.

"Remi je možda i najrealniji. Travnik se pokazao kao dosta solidna i čvrsta ekipa, koja ima glavu i rep. Lijepo gostovanje i domaćin zaslužuje sve pohvale", kaže za SportSport.ba menadžer Željezničara Amar Osim.

"Dočekani smo na korektan način, a tako smo i ispraćeni. Čelnici kluba s Pirote u posljednje vrijeme rade sjajan posao u svakom pogledu što se i primjeti, a i ispred FK Željezničar želim zahvaliti na korektnosti. Na terenu je sve bilo u najboljem redu, isti je za igru dobro pripremljen, publika korektna, igrači Travnika također. Tokom 90 minuta nije bilo grubih prekršaja niti s jedne strane, čvrsta, muška utakmica u lijepom ambijentu", dodao je Osim.

Podsjetimo, iza nekih ranijih gostovanja Željezničara u Travniku znali su se vući repovi, odnosno često su domaći fudbaleri igrali na granici regularnosti. Međutim, danas u Travniku pušu neki novi vjetrovi, odnosno na Piroti se igra fudbal, bolji pobjeđuje, a svi gosti se dočekuju na fenomenalan način, što je potvrdio i menadžer Željezničara.

TravnikBoy
Kontakt:

Post Postao/la TravnikBoy » 13 nov 2014, 13:35

U subotu prijateljska utakmica u Turbetu,opet sa Celikom.
Utakmica se igra u 13:00.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 13 nov 2014, 17:23

TravnikBoy je napisao/la:U subotu prijateljska utakmica u Turbetu,opet sa Celikom.
Utakmica se igra u 13:00.
Zar opet :lol: po ko zna koji put utakmica s Čelikom ove sezone :lol: baš se gotivite. :D
SRETAN BROJ - 1725

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 21 nov 2014, 18:14

GERILA 25 GODINA U DOBRU I ZLU

http://www.nktravnik.ba/novosti/klub/48 ... ndana.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Momci koji su prošli najteži put od svih navijačkih grupa u državi.Dugo ih nije bilo izbacivani su sa stadiona u svom gradu i još ih izbacuju,navijali na rukometu i tako opstali da godinama zbog seljaka iz uprave nisu ni dolazili na nogomet .Sada ih nije puno ali njihova vjernost svom klubu i svojoj čaršiji je nevjerovatna i čuvaju uspomenu na klub iz Vezirskog grada kakav je nekada bio.
Te davne 89 godine grupa dječaka iz čaršije je na stadion donjela transparent GERILA pošto je tada zbog Iraka bila popularna ta fraza.A onda je ubrzo grupa najžeščih čaršijskih momaka stala iza tog imena ,i stari naziv navijača Travnika Veziri promjenila u Gerila.
Za vodju grupe izabran je rahmetli Ganija i svi stariji sjećaju se kortea kroz grad i gostovanja na koja su odlazili ,nerjetko završenih neredima :) ,ali i fanatične i bučne podrške koju su igrači imali u svakoj utakmici.Na domaće utakmice dolazilo se i u 9 ujutro i nikada neću zaboraviti preneraženost gostiju koji izlazeći 2-3 sata pred početak utakmice osjete užarenu atmosferu i pun dio tribine na kojoj su svi Travnički mangupi tog vremena.
Igrači ,gotovo svi Travničani ginuli su na terenu,za razliku od današnjih manekena,za svoj klub i svoj grad i za svoju raju koja ih nosi do pobjede.
I uz podrsku onih starijih legendi tribina na Piroti,Švabe i Špece,Nadira grbe ,Šunje ,Kirle ,Sarača itd...
Sjećam se incidenata u Zavidovićima i Hrasnici kada je Travnik bio na pragu ulaska u viši rang a na gostovanja išlo i po 1000 Travničana,što autobusima što privatnim vozilima.
Onih psovki koje samo u Travniku možeš čuti.Saliha Hege jednog od največih likova u Travniku svih vremena ,njegovih suza u očima kada u Travniku gostuje Hajduk koji je toliko volio,a on na stadion dolazi sa zastavom Hajduka u jednoj i tada Borca u drugoj ruci.To je bilo najsretnije lice koje sam u životu vidio.
Navijali su svi kao jedan ginuli jedan za drugog,slavili i tugaovali u pravom smislu te rječi .Živili za utakmice.
Da mi je još samo jedanput u životu vidjeti takvu Pirotu ,Pirotu bez seljaka kojim ni ime spominjati neću,bez manekena na terenu i jedino što još postoji je Gerila na šta sam ponosan,koliko god brojna ona bila.Jer u njima vidim i svoju mladost.I rade momci nešto pokušavaju,koliko mogu.Svi mladji Travničani trebaju da ih podrže u naporima ,jer bar taj vikend možeš odvojiti par sati za svoj klub i svoj grad,bez obzira kakav taj klub trenutno bio.

I treba u Vitez otići u subotu u što većem broju,ako ništa kao znak sjećanja na prošle dane i srce i dušu ovog grada koje istina tiho kuca ali kuca još,i ako bog da ako svi budu u toj priči možda uskoro svi budemo sretni što imamo TRAVNIK.Možda je ovo što pišem utopija,ali ko zna .Možda jednog dana....Do raje u Travniku je sve...
SRETAN RODJENDAN...

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.