Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Wisey
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Wisey » 06 mar 2012, 23:35

A gdje sad onaj mlatimudan što se sa mnom prepirao oko Rosickyog ? :roll:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 mar 2012, 23:36

Kako neko rece, obje ekipe su zasluzile prolaz dalje, na osnovu prikazanog u ove dvije tekme, ali to je LP i nazalost samo jedna ekipa ide dalje :( , i to su rossoneri .

Mozete biti ponosni na svoju ekipu i ono sta su pruzili i odigrali veceras, uzmite ovu tekmu kao motiv za nastavak sezone. Sjajno ste igrali i nakon prve tekme bilo je tesko ocekivati da se moze i do pobjede, a ne do produzetaka na kraju. Koliko-toliko ste spasili obraz, kako svoj, tako i Engleskog fudbala. Nadam se da cete nastaviti sa ovom formom i u premiershipu i na kraju osigurati plasman u lp ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 mar 2012, 23:37

Bosco je napisao/la:Da je Arsenal osvojio ne bi bio Mickey Mouse kup, ali pošto Liverpool jest a Arsenal nije onda jest. Daj e2 saberi se.
Naravno da bi bilo, procitaj sta sam pisao prosle godine pred finale. To je takmicenje uvijek Mickey Mouse, MEDJUTIM moze pomoci u dizanju forme, morala i ostalih stvari potrebnih za daljnja osvajanja. Arsenal da je osvojio ovo vjerovatno bi osvojio jos jedan trofej ne bi onako pao kao sto se desilo. A da je to neki trofej nije, niti ce kad biti, pa Arsenal ima samo 2 eto koliko je bitno.
Celik!3,2,2.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 06 mar 2012, 23:38

Vođa je večeras pokazao kako se motiviše ekipa u ovakvim utakmicama, pitam se... Šta bi on počinio da ima onakav roster kao City npr :roll: :mrgreen:

PROUD TO BE GUNNER
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 06 mar 2012, 23:40

Arsenal je ove godine u LP pobjedio sampione Italije, Njemacke, Francuske i Grcke!! 8-)

COYG!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 mar 2012, 23:41

AllGunsBlazing je napisao/la:A da je to neki trofej nije, niti ce kad biti, pa Arsenal ima samo 2 eto koliko je bitno.
Ako cemo ovako gledati, onda je i trofej Lige Prvaka nikakav, jer Arsenal nema nijedan. :mrgreen:
Salu na stranu, u pravu si glede ovog CC-a. Mada, kada si u finalu, onda je logicno da zelis osvojiti trofej (mene niko ne moze ubijediti da prosle godine Arsenal nije zelio pobijediti Birminghama). Sad, druga stvar je sto jaci klubovi (pa i oni osrednji) kombinuju i u meceve ulaze sa rezervnom postavom. Trofej je trofej, pa makar to bio i Carling Cup - sigurno najslabije takmicenje u kome se Arsenal takmici. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 mar 2012, 23:42

Nisam ja vala nista rekao sto se tice Finala, naravno i meni bi bilo drago da je Arsenal osvojio, da su uspjeli pobijediti, i nisam rekao da su pustili ili nesto slicno, samo kazem put do finala je smijesan bio, a realno bilo koja velika ekipa da osvoji CC to nije neki trofej. Cak mislim da ni Newcastlu ne bi to bio neki trofej, i ne vjerujem da bi se moglo reci da je sezona uspjesna.
Celik!3,2,2.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 mar 2012, 23:44

slika

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 mar 2012, 23:46

Mah, ne znam sta da ti kazem vala. Ja bih volio da je Newcastle dobio Cardiffa u finalu CC-a, a ne Liverpool. Eh, a draze mi je plasiranje u EL (Ligu Prvaka smatram nedostiznom i stvarno Newcastle nema ekipu za istu) kroz ligu, negoli putem osvajanja CC-a. Dakle, bolje je biti u 5 prvoplasiranih ekipa (pa i 6), negoli zavrsiti 9. i osvojiti CC. Tako barem ja mislim kada je ovo takmicenje u pitanju. FA Cup je nesto drugo, to mozemo vidjeti i po postavama, pristupu utakmicama, izjavama prije i nakon meceva...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 06 mar 2012, 23:48

Ox igrač utakmice. zaslužno može se reći

indirektni krivac za 2 gola.

a evo jedna glupost. del piero se povezuje sa Arsenalom jer mu ističe ugovor :lol:
Vođa zna.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 06 mar 2012, 23:50

Ubio ih Arsenal nogama u prvom poluvremenu, drugo poluvrijeme dosta slabije ali da je Robin ono pogodio stvari bi isle u drugom smjeru. Ne gledam puno Arsenal, ali od onog Gervinha sam vise ocekivao.

btw. Gledam u kaficu utakmicu, raja se nalozila na Arsenal k'o kad reprezentacija igra :mrgreen:
Don't hate what you don't understand.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 mar 2012, 23:51

:) Dijelimo radost vidim. :)

Ni sam nisam pretjerano razočaran. Ja sam (i opet ću ponoviti) vjerovao u ove momke od početka sezone, bez obzira na United, na Blackburn, kikseve i sav onaj očaj. Znao sam da će se oni kad tad izvući iz njega, al' isto tako sam znao da ova ekipa ima strašan potencijal.

Imamo 2 mlada igrača, koji su na svojim pozicijama ,medju mladjom rajom, daleko najbolji na Otoku, a čak su i sa starijima dosta izjednačeni. O Chamberlainu (ljubim mu stope, koja igračina) i Jacku pričam.

Imamo jednog od najboljih golmana EPL-a. Prvog ili trećeg ,potpuno je nebitno. Važno je da je medju prva tri i on to pokazuje iz dana u dan. Danas se jest u jednoj situaciji zayebav'o malo ( :mrgreen: ), al' takodje šta je spasio, za to mu treba čestitati.

Naravno, imamo najboljeg igrača Premiershipa u našim redovima , te našeg Profu.

I ostaje mi još spomenuti naš skauting i akademiju, koji su vjerovatno medju 5 u Europi (svijetu ne smijem reći, jer ima i Brazil).

Imamo ogromno mladih igrača (osam-devet) ,koji će u narednom periodu postati veliki igrači i njihove predstave mogu samo biti kvalitetnije.
:arrow:

Sve to je ono, zbog čega im toliko vjerujem. I danas me takodje nisu razočarali. Naprotiv, obradovali su me, kao što su i neki dan, kontra Tottenhama ili kontra Ville.

Što se tiče tekme, ja momke ne bih da grdim radi pada u zadnjem dijelu tekme. Takodje ne želim ni Gervinha. Ybg, morate imati obzira. Čovjek je igrao AKN, u drugačijim klimatskim uslovima, došao u Englesku umoran. I kroz 3-4 dana je opet otputovao u Afriku, da bi igrao prijateljsku tekmu.

Što se tiče Alexa Oxladea Chamberlaina, samo ću reći, Wengeru dignite mu spomenik kraj Tonya. :D Momak će biti legenda Arsenala. Kakav igrač, nevjerovatno. Ono Engleska još nije rodila. :shock:

Danas je imao asistenciju i iznudjen penal. A posebno mu hvala što se na svakoj tekmi bori k'o lav. Momak gine, bukvalno gine. I ja znam da to nije, jer se želi dokazati, nego jer je to jednostavno njegova priroda.

Mi ćemo sledeće godine imati, ako ne već najbolja , onda sigurno najborbenija krila Premiershipa.

Gibbsa je red takodje pohvaliti. Možda ima propusta u defanzivi, ne krijem, al' ofanzivno je beton i to onaj armirani.

Čestitke Milanu i Milanezima, zaslužen prolaz. Nije ni Arsenal razočar'o, al' jbg takva je sudbina.

@AGB: Danas nam je sudjenje bilo gore, nego onda, al' bože moj. Od sutra o ružnim stvarima. :)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 mar 2012, 23:52

FA kup je vec pravo takmicenje. Slabije od lige i Evrope(doduse po meni je jace od Evropa lige, tj. ne jace vec vrijednije) ali sasvim dobar trofej. Steta sto je Arsenal ispao, ali je bilo tesko za ocekivati da pobijede Sunderland tri puta u sezoni.
Sto se tice Arsenala, ove godine sve ide obrnuto, poceli lose, pa dosli sebi ostvarili 9 pobjeda, pa onda opet pali, pa evo opet dolaze sebi, da su ovako citavu godinu igrali mislim da bi sad bili gore sa Cityem i Unitedom. Jos jedna propala sezone, valjda ce slijedeca biti bolja. Mada eto ove zadnje pobjede su koliko toliko uspjele vratiti osmjehe na lica Arsenalovih navijaca.
Uzeti jos i Citya te Chelsea i izvuci maksimum iz ove pozicije i trenutnog stanja.
Celik!3,2,2.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 06 mar 2012, 23:59

@Arnelinho, ohani malo čovječe...imal' običnih smrtnika u tom Arsenalu Bgt'? :roll:

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 07 mar 2012, 00:05

mandraX je napisao/la:@Arnelinho, ohani malo čovječe...imal' običnih smrtnika u tom Arsenalu Bgt'? :roll:
I ja se zapitah.

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 07 mar 2012, 00:06

mandraX je napisao/la:@Arnelinho, ohani malo čovječe...imal' običnih smrtnika u tom Arsenalu Bgt'? :roll:
:D :D Nek si mu reko, frajer hvali kao da priča o nekom izvan zemaljskom timu... A ne Arsenalu, koji jeste dosta kvalitetan i ima dosta kvalitetnih igrača, ali toliko koliko ih nahvali bgm nema.

Al fino je to, što je baš optimističan lik. ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 mar 2012, 00:06

Ko je rek'o da ih nema?

Da ti nabrojim? :roll:

Golmani: Almunia, Fabianski, Manonne (iako je Don Vito kralj, al' zbog glupih golova :mrgreen: )
Odbrana: Djourou, Squillaci
Vezni red: nema ga više, bili Arshavin i Denilson. Diaby mi ide na živce, jer samo leži kod kuće, a inače je dobar igrač.
Napad: Chamakh, Park, Walcott (Edit: Benayoun nije naš, al' eto računajte ga ako hoćete).

Niti jedan od nabrojanih ne bi imao mjesta u Wiganu, a ne u Arsenalu. Walcott i bljesne, al' da bi bljesn'o, moraš ga strujom strest.

Dovoljno? :?

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 07 mar 2012, 00:07

Odyebi u skokovima.

Kaže Wenger da su Walcott, Ox i Song nešto ugruhani i povrijeđeni. Nadam se da će do Njukasla bit spremni, to je još 6 dana za njih da odmore...valjda budu spremni za veliku i supervažnu utakmicu protiv Švračadi. :mrgreen:

slika

Poslije tekme slika, vidi se da su vidno razočarani, ali ne bi trebali biti, trebali bibiti ponosni.

Hajmo sad momci uradit ovo, ko god od nas ima Twitter i ko nema nek ga napravi i nek se obrati Robinu van Persieuje i da ga pokušamo nekako utješit, zahvalit mu za sve što je učinio. Njemu je sad najteže, a naša podrška će mu biti kao melem za ranu.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 mar 2012, 00:09

brzi21 je napisao/la:
:D :D Nek si mu reko, frajer hvali kao da priča o nekom izvan zemaljskom timu... A ne Arsenalu, koji jeste dosta kvalitetan i ima dosta kvalitetnih igrača, ali toliko koliko ih nahvali bgm nema.

Al fino je to, što je baš optimističan lik. ;)
4 igrača?

Oxlade, Jack, RVP i Szczesny? :? Samo njih sam i spomen'o.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 07 mar 2012, 00:10

Stvarno bi red bio da se RVP utješi, covjeku je to sad najpotrebnije. Ako treba i finansijska pomoc, nije problem. Pogurat cemo Robina.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.