FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 16 jul 2016, 23:43

Nema govora o dominaciji i kao sto Amazon kaze bice patnja. Mozemo mi i do titule jer su i ostali klubovi zivi cirkus ali o nekom napretku u igri i iskoraku u Evropi mozemo samo sanjati. Ocekuje nas mnogo nerviranja i razocarenja u pojedine akvizicije.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 16 jul 2016, 23:47

Nema iskoraka bez sistematskog rada, a i to je proces koji traje 3-4 godine, u najboljem slucaju.
Do lige ima još dosta, mnoge stvari se "bruse" zadnjih 7 dana, mnogo bolje ce ovo sve izgledati naredni vikend.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 16 jul 2016, 23:53

zeljoooooooooo je napisao/la:Nema iskoraka bez sistematskog rada, a i to je proces koji traje 3-4 godine, u najboljem slucaju.
Do lige ima još dosta, mnoge stvari se "bruse" zadnjih 7 dana, mnogo bolje ce ovo sve izgledati naredni vikend.
Dao Bog. Gledajuci danasnju utakmicu slabo smo sta radili na pripremama. Tjesim se da smo ipak nesto skrivali. Ne mogu i necu da vjerujem da je ovo nasa realnost. Cekamo derbi da vidimo zapravo kakvi smo.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 16 jul 2016, 23:54

plavousrcu je napisao/la:Nema govora o dominaciji i kao sto Amazon kaze bice patnja. Mozemo mi i do titule jer su i ostali klubovi zivi cirkus ali o nekom napretku u igri i iskoraku u Evropi mozemo samo sanjati. Ocekuje nas mnogo nerviranja i razocarenja u pojedine akvizicije.
Samo ti mogu reci ako dobijemo pitice, halalit cu im sve ove katastrofalne igre. Samo nek uzmu :pray: :pray:
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 16 jul 2016, 23:57

plavousrcu je napisao/la:
zeljoooooooooo je napisao/la:Nema iskoraka bez sistematskog rada, a i to je proces koji traje 3-4 godine, u najboljem slucaju.
Dao Bog. Gledajuci danasnju utakmicu slabo smo sta radili na pripremama. Tjesim se da smo ipak nesto skrivali. Ne mogu i necu da vjerujem da je ovo nasa realnost. Cekamo derbi da vidimo zapravo kakvi smo.
Skrivalo se sigurno, sada je pitanje koliko.
Nije ni derbi mjerilo, tu će zapeti svakako 30% više nego u ostalim tekmama. Mene interesuje
kontinuitet, a on nam je itekako potreban ukoliko želimo taj iskorak.

Raditi, popravljati stvari u hodu, uigravati, bukvalno očekujem do 22 kola da napredujemo svakodnevno.
Čak ne bih bio nezadovoljan i da 5-ti završimo taj dio, pod uslovom da do kraja lige za prvaka budemo konkurentni
za titulu, pa osvojili je na kraju ili ne, u tom slucaju Evropa nam ne moze promaci.

4672980102091213
Kontakt:

Post Postao/la 4672980102091213 » 17 jul 2016, 00:19

Ako zanemarimo cinjenicu da ce sigurno biti tri,cetiri ili pet novih igraca u derbiju, ako zanemarimo cinjenicu da nismo pokazali sve adute, da se nesto ostavilo za derbi, da je ovo prijateljska utakmica onda moramo biti iskreni i priznati da je ovo bilo lose u pravom smislu te rijeci. Gubili smo se u ovom rombu, u ovoj 4 4 2 formaciji. U napadu smo bili bezopasni, a u odbrani pogubljeni, kao da je njih 13, a nas 11, e tako je ponekad izgledalo. Mada ruku na srce cinilo se na momente da dobro ganjamo pogotovo u prvom poluvremenu. Igraci su bili ili prosjecni ili ispod tog nekog prosjeka i nasih ocekivanja. Izdvojio bih Hervasa, slican Blagoji samo lijevak. On je igrao dobro i zna lopte izuzetno, poslije Olimpika sam mislio da je flop,ali je danas bio najbolji. Njegovi prekidi su pola gola. Za mene je ovo bolje, nego da smo pet zabili racunajuci da je derbi za sedam dana, ali ako bude ovako u onom periodu poslije derbija jer realno ne moze ovako to ici za derbi onda sam zabrinut.

Ovdje se pljuje vec tri mjeseca, dva ili tri profila, valja to trpiti narednu sedmicu.Nemojte im odgovarati kad vec nisu za sankcije.
Da sam pitar ja ne bi im'o sna ne bi spav'o ja zbog tog Zelje nanannananann.... :)
Za zivot cijeli !

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 17 jul 2016, 07:52

U koliko je derbi.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 jul 2016, 10:23

Ko nas ovdje zajebaje.Otjeran sablja doveden po svoj prilici jos gori otisli Stana Zaha Dado i ostali dovedeni neki fol Talijani Grci polovnjace zesce Pozder koji ce ti **** kad imas 3 spica.I onda suplja bice to dobro lakapo .Nema lakapo ovo je 4 sezona gdje ja nevidim Zelju da osvaja titulu.Halo 4 sezona.Vadione podmladjivanje pa stednja pa sad sation i tako u krug.**** to sve ali nema igre .Dovodis trenera koji nije vodio ni jedan ozbiljan klub ti ga dovodis u Zelju da se kali.Fol evropa disciplina on Slovenac.Mozete suplje bacat ovim od 14 godina nama starijim je sve jasno a to je da evropskog Zelje nema na mapi jer evropski klub neigra prijateljske sa Olimpikom Metalgeom i Mladosti iz DOBOJA.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 jul 2016, 10:29

savatihotece je napisao/la:U koliko je derbi.
Meč sarajevskih rivala igrat će se na Grbavici u subotu sa početkom u 20 sati
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 17 jul 2016, 10:48

Fejzic, Stevanovic, Kosoric, Costas, Bevab (Husic), Zeric (Bekric), Secerovic, Hervas, Lazic (Bekric), Lendric, Nikolic. To bi otprilike trebalo biti to za derbi. Sta mozemo vidjeti? U odnosu na proslu sezonu u sadtavu cemo imati u najboljem slucaju cetiri "stara" igraca. Mnogo novih i to nam stvara veliki problem. Lutamo vec nekoliko prelaznih rokova i to nas moze zabrinuti. Juce smo mogli vidjeti da Kostic nije uspio jos uigrati ekipu. Malo je vremena, puno novih igraca i nema hemije. Ne zamjeram mu, nije mu lako. Sta jos mozemo vidjeti? Malo imamo igraca koji znaju sta je derbi. To cesto moze biti presudni faktor i zbog toga bi da sam trener od prve minute ubacio Memiju i Beganovica.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 17 jul 2016, 13:01

plavousrcu je napisao/la:Fejzic, Stevanovic, Kosoric, Costas, Bevab (Husic), Zeric (Bekric), Secerovic, Hervas, Lazic (Bekric), Lendric, Nikolic. To bi otprilike trebalo biti to za derbi. Sta mozemo vidjeti? U odnosu na proslu sezonu u sadtavu cemo imati u najboljem slucaju cetiri "stara" igraca. Mnogo novih i to nam stvara veliki problem. Lutamo vec nekoliko prelaznih rokova i to nas moze zabrinuti. Juce smo mogli vidjeti da Kostic nije uspio jos uigrati ekipu. Malo je vremena, puno novih igraca i nema hemije. Ne zamjeram mu, nije mu lako. Sta jos mozemo vidjeti? Malo imamo igraca koji znaju sta je derbi. To cesto moze biti presudni faktor i zbog toga bi da sam trener od prve minute ubacio Memiju i Beganovica.
Ma sta bolan nije mogao uigrati? Pa igrali smo s ekipom koja je 10 nivoa ispod nas. Da smo igrali prijateljsku s Mariborom pa bi čovjek rekao jaci od nas. Pa na pripremama skoro da nikig nismo pobjedili. Hej Metalega, to se trpa tri razlike i onda odmaras mu.da. Ne valja ovo 5 para sto bi rekla moja nana.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 17 jul 2016, 13:45

plavousrcu je napisao/la:Fejzic, Stevanovic, Kosoric, Costas, Bevab (Husic), Zeric (Bekric), Secerovic, Hervas, Lazic (Bekric), Lendric, Nikolic. To bi otprilike trebalo biti to za derbi. Sta mozemo vidjeti? U odnosu na proslu sezonu u sadtavu cemo imati u najboljem slucaju cetiri "stara" igraca. Mnogo novih i to nam stvara veliki problem. Lutamo vec nekoliko prelaznih rokova i to nas moze zabrinuti. Juce smo mogli vidjeti da Kostic nije uspio jos uigrati ekipu. Malo je vremena, puno novih igraca i nema hemije. Ne zamjeram mu, nije mu lako. Sta jos mozemo vidjeti? Malo imamo igraca koji znaju sta je derbi. To cesto moze biti presudni faktor i zbog toga bi da sam trener od prve minute ubacio Memiju i Beganovica.
Mislim da će Memija zaigrati od prve sigurno, a Beganović bi mogao tražiti svoju šansu u zavisnosti od kretanja rezultata.

Mislim da Aci, Bekriću, Lendriću, Memiji ne treba objašnjavati šta je derbi, kao ni Kostiću, a da će oni to zasigurno prenijeti i na ostale, tako da ne vidim nikakav problem u tome, bitno je zagristi na terenu i igrati agresivno i disciplinovano, a rezultat će doći.

Na kraju krajeva, pitaju se i pitari nešto, neće zasigurno skinuti gaće, pa ćemo vidjeti kako će to sve izgledati na kraju.

sena195
Kontakt:

Post Postao/la sena195 » 17 jul 2016, 14:31

Imam neki osjećaj da ćemo dobiti pitice :D

Euzebio
Kontakt:

Post Postao/la Euzebio » 17 jul 2016, 14:48

amazon je napisao/la:
Fearless je napisao/la:
Nisi strucnjak a uspio si za 16 odigranih minuta procjeniti da je igrac odron, malo je to vremena ipak.
Vidim da ga neki hvale, kome da vjerujemo?
Kako je Bevab odigrao, moze li se ocekivati da on pocne utakmicu protiv Sarajeva?
Da, zato sto razlika izmedu igraca koji kruze po premijer ligi znaju svi. Kad dode neko novi odmah vidis da li odskace od naseg prosjeka. Vjeruj mi da nije tesko procijeniti igraca. Nas par na ovoj temi poslije prvih treninga i utakmica vidjelo da je ovo sve tanka. Na kraju se pokazalo da smo ipak mi u pravu. Ovo danas je prelose, ali se nadam da nece biti ovako na derbiju.
Sto se tice Dine, danas je bio solidan.
E jbt čudi me da niste zavrsili ko pomocnici Mourinju....

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 17 jul 2016, 15:28

Ovakve utakmice trebamo dobijati i radi samopouzdanja, pogotovo što smo igrali na Grbavici protiv ekipe koja je tek ušla u ligu. Ipak, nema velikog razloga za zabrinutost, jer su utakmicu sigurno gledali i predstavnici komšija, pa sam siguran da se nije igralo sa 100% mogućnosti, osim možda zadnjih 20 minuta kad smo ih baš stisli da probamo dati gol.
Prvo poluvrijeme je bilo tanko i mlako, i tu smo pokazali kako ne smijemo igrati ni protiv jedne ekipe u ligi, drugo poluvrijeme mnogo bolj. Da bi igrali u ovoj formaciji moramo biti jako agresivni, baš onako kako smo igrali drugo poluvrijeme.
Derbi neće proteći u lijepoj igri sigurno, ali mislim da ćemo slaviti sigurno, jer oni baš loše izgledaju, samopouzdanje im je nisko, gube redom utakmice, a i dva bitna igrača će im napustiti ekipu do derbija.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 17 jul 2016, 15:36

Dialiba u gradu a trenutno je bez kluba :tralala: :tralala:
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 17 jul 2016, 16:08

Blueboy1 je napisao/la:Ovakve utakmice trebamo dobijati i radi samopouzdanja, pogotovo što smo igrali na Grbavici protiv ekipe koja je tek ušla u ligu. Ipak, nema velikog razloga za zabrinutost, jer su utakmicu sigurno gledali i predstavnici komšija, pa sam siguran da se nije igralo sa 100% mogućnosti, osim možda zadnjih 20 minuta kad smo ih baš stisli da probamo dati gol.
Prvo poluvrijeme je bilo tanko i mlako, i tu smo pokazali kako ne smijemo igrati ni protiv jedne ekipe u ligi, drugo poluvrijeme mnogo bolj. Da bi igrali u ovoj formaciji moramo biti jako agresivni, baš onako kako smo igrali drugo poluvrijeme.
Derbi neće proteći u lijepoj igri sigurno, ali mislim da ćemo slaviti sigurno, jer oni baš loše izgledaju, samopouzdanje im je nisko, gube redom utakmice, a i dva bitna igrača će im napustiti ekipu do derbija.
Mi kao navijaci prvo trebamo gledati kakvi smo to mi, kako mi igramo. Ako mi igramo dobro, hebe nam se za njih. Ako smo mi tanki, nemamo sta gledati njih, niti bilo sta moze biti garancija da cemo pobjediti. Pa sam Kostic je to rekao da u derbiju nemamo sta traziti ako budemo igrali kao juce.

Prica se kao mi nesto odlicno sakrili, satro namjerno igrali onako, pa zasto smo onda ikako igrali utakmicu ako cemo sakrivati nesto? Odradis trening utakmicu, a ne kao juce da se brukaju prvo poluvrijeme i to ekipa koja ce poceti na derbiju.

briga
Kontakt:

Post Postao/la briga » 17 jul 2016, 16:34

Ma nije to juče bilo baš toliko katastrofalno. Vidi se iz aviona da nije takmičarske utakmica i da se igra previše opušteno. Stvar koje mene najviše brine jeste taktika. Loše smo stajali kad je lopta kod protivnika. Nesta kao ganjaju ali se gube kao i previše prostora za njihova krila. Naprave vrlo lahko višak na krilo kad krene nek njihov naprijed. Mali Žerić me razočarao. Nije ga nigdje bilo. Pozitivno me iznendadio Secerovic kao i Grk. Mislio sam da je Grk puno lošiji ali se pokazao puno bolje. Mislim da bi trebao Memija igrati na beku a i Uglješa umjesto Steve. Nismo mi još za dva napadača po mom mišljenju. Golman je priča za sebe.
Jednom ŽELJEZNIČAR, uvijek ŽELJEZNIČAR. To je tako

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 jul 2016, 17:03

Mene interesuje od kad vi pratite Zelju.Zar nikom nije jasno da Zeljo nesmije dozvolit da igra ovako tanke prijateljske tipa Mladost metalge i sta ti ja znam.Halo to su do juce bili drugoligasi nase lige.I sta sad treba da budemo zadovoljni ma nema veze to su prijateljske eto oni igrali za prvaka.Drugo pocinje liga a tim se jos ni nezna jer bolje bi bilo da onaj igra ma jok ba bolji je onaj drugi i tako u krug.Halo 4 godina nema trofeja umjesto da se pali Alarm mi i ove sezone experimentisemo.Dajte ba uozbiljite se jednom.

briga
Kontakt:

Post Postao/la briga » 17 jul 2016, 17:23

Pa šta predlazes sa tim alarmom?
Jednom ŽELJEZNIČAR, uvijek ŽELJEZNIČAR. To je tako

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.