mijenjajte vlast ako zelite vratiti sport. U suprotnom imate jezero u gradu a sport u masti i u lijepom sjecanju.

Te s tvog avatara nikad na vlasti u našem gradu

moj avatar nije politika nego simbol jedine vjere koja vjecno vlada

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Heller je napisao/la:I simbol jedne stranke koja ne vlada vječno
Čovjek je u proslu subotu najavio svje odsustvo tokomradnih dana,put u inozemstvoSlobodas je napisao/la:Imali kakvih novosti o amerikancu jell preuzeo klub , ovo opet rasulu![]()
Ma Gracić je u tolikim gov.nima da ponovno mora mijenjati ime. Zato i traži bilo koje drugo mjesto gdje će igrati. Sad Će se zvati Olimpic Tuzla, za godinu možda Olimpic Bihać ili Olimpic Jajce (Titovo). To je svrha svega.Zodiac je napisao/la:Ako nisi skont´o a vidim da nisi,Gracić je dogovor napravio sa gradom i JU Tušanj NE sa Fk Slobodom ni Fukarama,šta će i da li će šta kasnije biti ne znamo,do tada ne pričaj gluposti.BegBasagic je napisao/la:Poglupo gledanje na neke stvaridjulba je napisao/la:Izgleda manijaci pravo poželili Tuzlu. Sturili se što olimpik igra na tušnju![]()
vise ismijavanje stanja kako vaseg kao navijaci tako i stanja u klubu, necete da mrdnete, hocete guzovaće, čovjek vas ismijava i pravi šprdanciju od vas a vi podilazite samo sto guze jos kolektivno nedate, ako smo vas po vasem izbacili iz PL. onda moramo malo da vam se i smijemo, ipak mi imamo neku odgovornost prema vama
![]()
posto sam i ja cuo isto, garant jestVolimTz je napisao/la:Čuo sam da ima sutra prijateljska sa Gradinom je li istina to ?
Eto jos samo da nam neko sazna satnicuahmad_tz je napisao/la:posto sam i ja cuo isto, garant jestVolimTz je napisao/la:Čuo sam da ima sutra prijateljska sa Gradinom je li istina to ?
Zar nije lakse reci da bi sve zbog para prodali.Cuj imat ce Sloboda prednost haha pa da Gracic digne na 4000 secer bi istjerao ako treba Slobodu skroz sa stadiona.Koji ciganluk.Zalosno.Prave klimu da olimpik udje na mala vrata u tzMakeTZ je napisao/la:Dževad Šećerbegović: Sloboda će imati prednost u odnosu na Olimpic
Jučerašnji dogovor o iznajmljivanju stadiona Tušanj sarajevskom Olimpicu za odigravanje utakmica Premijer lige, izazvalo je veliku pažnju bosanskohercegovačke javnosti.
U Tuzli se postavlja pitanje ko će na stadionu Tušanj imati prednost prilikom treniranja i odigravanja utakmica, prvoligaš Sloboda ili premijerligaš Olimpic.
Ovo pitanje postavili smo direktoru JU “Gradski stadion Tušanj”, Dževadu Šećerbegoviću.
- Normalno da će prednost imati Sloboda. Ako svoje utakmice zakaže subotom, Olimpic će igrati u nedjeljnom terminu. Sličan princip će važiti i kod planiranja treninga – kaže Šećerbegović.
Iznajmljivanje stadiona ekipi iz drugog grada presedan je u našem nogometu, a rijetkost i u svjetskom. Šećerbegović kaže da je sve čisto. Nijazu Graciću, predsjedniku Olimpica, rečeno je da Sloboda u svemu ima prednost i s time se složio.
- Olimpicu ćemo mjesečno ispostavljati račun na 3.000 maraka, za pet dana treniranja i odigravanje tri utakmice. Toliko je predviđeno po našem cjenovniku. Mi smo sličnu ponudu svojevremeno dali Gradini iz Srebrenika, ali su oni otišli u Gradačac. Olimpic je tražio i dobio zakup na tri mjeseca.
Direktor Tušnja kaže da je 99 posto sve dogovoreno, i da je u pitanju čisto komercijalni posao. To će biti dodatni prihod Javne ustanove.
Šećerbegović ističe da će tuzlanski ljubitelji nogometa imati priliku gledati na Tušnju naše trenutno najbolje nogometne ekipe.
- Možda to sve razdrma i Slobodu. Ona će se vratiti u Premijer ligu, sigurno, ali možda godinu kasnije nego što se očekivalo.
Za protekla tri mjeseca, ističe Šećerbegović, više se stvorilo problema nego prethodnih šest mjeseci. Smatra da se Mersed Kovačević nije trebao prihvatati uloge predsjednika, ukoliko nije namjeravao izdržati do kraja.
- Nas dvojica smo, kako se ono kaže, sto godina zajedno. I mislim da imam pravo reći što mislim. Cijeli put je griješio. Bavio se svađama s navijačima, a zapostavio je osnovne obaveze bitne za klub. I sada, mjesec prije nastavka prvenstva, napustio je funkciju predsjednika. To mu je nova velika pogreška.
Zašto se Šećerbegović nije više posvetio rješavanju problema Slobode, nego je “djelovao” iz sjenke?
- U početku sam se želio uključiti u ekipu ljudi koja je namjeravala Slobodu postaviti na zdrave noge. Međutim, neki su me “bacili” u stranu, htjeli su raditi po svome, i ja sam se isključio. Nisam radio iz sjenke, ali sam uvijek bio na dispoziciji da pomognem. I sada ću, ko god preuzme klub.
A preuzet će ga, po svemu sudeći…
- Azmir Husić, zvani Amerikanac, izrazio je želju da vodi klub. Uskoro će se zakazati Skupština i vjerujem da će ga izabrati za novog predsjednika. Husić je bio kod mene, razgovarali smo, obećao sam pomoći u svemu što mogu. A on neka izabere ljude s kojima će biti u Upravnom odboru, ljude kojima vjeruje i koji će s njim raditi za dobrobit Slobode – zaključio je Dževad Šećerbegović.
http://tuzlalive.ba/dzevad-secerbegovic ... pic-62049/" onclick="window.open(this.href);return false;
AlemC85 je napisao/la:nikako ne mogu da shvatim kako mu se isplati seljakati iz SARAJEVA u TUZLU? Pa o je ogroman trošak...
ako je taj Gracić tako dobrostojeći, kako je moguće da su asimu škaljiću dužni nekih 80.000 KM, i on hoće da tuži Olimpic? smiješno, šta rade od tog kluba.....
nemam ništa protiv VUKOVA, nego zašto ON ima svoju verziju priče? kako mu to klub može dozvoliti da to iznosi, valjda bi se prvo trebao dogovoriti s OLIMPICOM, jel tako?open je napisao/la:AlemC85 je napisao/la:nikako ne mogu da shvatim kako mu se isplati seljakati iz SARAJEVA u TUZLU? Pa o je ogroman trošak...
ako je taj Gracić tako dobrostojeći, kako je moguće da su asimu škaljiću dužni nekih 80.000 KM, i on hoće da tuži Olimpic? smiješno, šta rade od tog kluba.....
Nisu mu dužni majstore. Nego on bi toliko trebao dobiti do kraja ugovora. Ako dobije raskid na štetu kluba, onda misli da će sve do kraja ugovora dobiti. I nije 80 nego bi do kraja ugovora, trebao dobiti još 50.000 KM. Naravno, te pare neće dobiti, jer niko ga neće pustiti da ide, a da mu da sve što bi zaradio u narednoj godini.
Znači, da ti ponovim. NE DUGUJE MU SE, nego do KRAJA UGOVORA treba toliko dobiti.
Sada pošto ljagaš na Olimpic, da ti kažem da ti od danas Vladavić član Veleža, baš danas mu je Olimpic ukunio suspenziju i odgodio da plati dug do juna.
Stvarno su jadni ovi u Olimpicu kada tako izlaze u susret prijateljima iz Mostara - je li još misliš tako???
Brcko87 je napisao/la:J
Ovo za Gračića...Možda čovjek dolazi u Tuzlu jer misli postić sa Olimpicom kao što su neki u devedesetim sa Zmajem od bosne..Znamo da je veliki broj Tuzlaka bio navijao za taj novoosnovani klub..imali su čak jednu od bolji navijački skupina u državi u to vrijeme..nebi me začudilo da kroz neko vrijeme i taj Olimpic dobije svoje pristalice u Tuzli..
Neznam šta je smiješno??Gorki je napisao/la:Brcko87 je napisao/la:J
Ovo za Gračića...Možda čovjek dolazi u Tuzlu jer misli postić sa Olimpicom kao što su neki u devedesetim sa Zmajem od bosne..Znamo da je veliki broj Tuzlaka bio navijao za taj novoosnovani klub..imali su čak jednu od bolji navijački skupina u državi u to vrijeme..nebi me začudilo da kroz neko vrijeme i taj Olimpic dobije svoje pristalice u Tuzli..
Brcko87 je napisao/la:
Neznam šta je smiješno??