Virtu4l je napisao/la:Starigrad je to odlično objasnio. Mene prvog poprilično pecne kad neko napiše nešto kontra Amara, jbg, možda ga ja doživljavam upravo kako si ti opisao, kao božanstvo, ali šta ću, kad mi neko donese toliko radosti u životu onda vjerovatno ne želim da vidim bilo šta negativno oko te osobe.
O ovoj trenutnoj garnituri je sve rečeno i ogromna većina se slaže u svemu vezanom za njih, administrativno su nevjerovatni, ali sportski segment škripi i to je to, nešto što smo čuli milion puta do sad. Taman kad pomisliš da je sve ok, desi se Hervas. Nemamo rješenje za Bogićevića, Stanića i Sadikovića, a plaćamo ih i to sigurno nisu male pare. Doveden je neiskusan ali veoma ambiciozan trener, stranac, kakvog do sad nismo imali, obzirom da su nam treneri uglavnom bili bivši igrači.
Sve je drugačije, klub je promijenjen iz temelja i te promjene su se zaokružile trenerom, koji se isto tako birao kao niti jedan ranije. Međutim, isto tako se promijenilo nešto od čega je klub živio od rata pa na ovamo, odnos prema mladim igračima, ne bukvalno naravno. Mi trenutno nemamo igrača kojeg možemo ponuditi i za kojeg ćemo sigurno reći da ćemo ga prodati naredni prelazni rok, kao što smo sa sigurnošću znali za Amira, Zolu, Baju ili Kvesu. Trebaju nam takvi igrači, možda se računa na Lendrića, Stevanovića ili Radinovića... vidjećemo, ali nekako sam bio sigurniji kad je tu bio Bajić, za njega se znalo da će nam donijeti lovu. To je najvažniji segment kluba, važniji i od konačnog plasmana na tabeli, jer taj segment nam garantuje funkcionalnog i finansijski stabilnog Želju, garantuje nam istočnu tribinu, i sve ono što dolazi s novcem.
obzirom na nase prihode i rashode, bez igraca iz omladinskog pogona, od kojih cemo uzeti pare kroz transfere, tesko cemo sve ovo finansijski propratiti kvalitetno. jos, relativno, dugo ce nas plafon u evropi biti 3. pretkolo el, a tim parama je nemoguce zatvoriti jace plate i ostale izdatke, o gradnji tribina da ne govorimo.
trenutno su tu samo zeric i memija. za dzenisa, mujagica, osmankovica... ne smijem i ne mogu reci da mozemo uzeti ozbiljniju lovu. lendric i stevanovic u ovim godinama i iz ove lige se ne mogu prodati za ozbiljniju cifru.
kao klub, trebamo teziti tome da nam se vise ne desavaju slucajevi kao gojak i hajradinovic. gotovo sam siguran da smo za njih dvojicu mogli uzeti iste pare kao za baju i amira, a to je vec ozbiljnija lova.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija