Haris Medunjanin

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Cartman
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la Cartman » 12 mar 2012, 21:55

Tevez je imao nekakvu klauzulu u ugovoru da u slucaju da ne igra nekoliko mjeseci zbog ne-sportskih razloga, ugovor se anulira. Ne znam sad je li bilo specificno za njegov ugovor ili je to standardno pravilo. U glavnom, najbolje mu je da se nekako dogovori da raskine ugovor. Naravno, morao bi se odrec dosta para.

EDIT: Evo nasao sam to pravilo. To je pravilo FIFA-e i vazi za sve ugovore:
“an established professional who has, in the course of the season, appeared in fewer than 10 per cent of the official matches in which his club has been involved may terminate his contract prematurely on the ground of sporting just cause.

“Due consideration shall be given to the player’s circumstances in the appraisal of such cases. The existence of a sporting just cause shall be established on a case-by-case basis.”
Sad ne znam je li Medunjanin igrao manje od 10 posto utakmica ove sezone...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 12 mar 2012, 22:34

Bh. reprezentativac i član Maccabija iz Tel Aviva, Haris Medunjanin, napustio je Izrael i otputovao u Holandiju, a datum njegovog povratka u klub nije poznat.
"Ovo je, vjerovatno, posljednji čin prije Medunjaninovog odlaska iz kluba. Za njega se može reći da je završio sezonu“, piše u saopćenju za javnost Maccabija iz Tel Aviva, nakon što su u četvrtak našeg reprezentativca kaznili sa 25.000 dolara, ali i prvobitno ga suspendovali iz tima na mjesec dana radi svađe sa trenerom.

Medunjanin je jučer otputovao u Holandiju i za sada je neponzato kada će se vratiti u Tel Aviv , izgledna je mogućnost da će se Haris van Izraela zadržati sve do kraja sezone.

Izraelci tvrde da sada traže model kako da kompromisno raskinu ugovor sa svojim najskupljim igračem. Po svemu sudeći, Medunjanin mora krenuti u potragu za novim klubom, ali se postavlja pitanje i kada će se to desiti.

Medunjanin je u Tel Aviv stigao u junu 2010. godine. Za Maccabi je odigrao 44 utakmice, od kojih je u 30 mečeva bio u prvom sastavu. Dao je devet golova.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 13 mar 2012, 15:20

S njima i Turcima imat posla ne znam osim strpljenja svaka mu čast treba imat 'jaku glavu' za sve ovo ili pucaš fakat šteta za momka mladog sposobnog da sve ovo prolazi!!! Coma.

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 13 mar 2012, 15:30

Po pojedinim forumasima posto su u pitanju Izraelci onda su oni automatski krivi za ovo sto se Medu dogadja

nasao sam na jednom linku da je Hare glumio siledziju po svlacionici,cak je i trener zamalo na.ebo :lol:

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 13 mar 2012, 15:37

Postoji ugovor,pravila ili zadovoljavaš ili napuštaš bar je tako u ovim balkanskim ligama sređeno,menager radi i svoj dio posla ,ali pošto sam čitala iskustva Hrvata koji su igrali tamo u drugim manjim klubovima a slična stavar ti je i s Turcima samo naravno ovisi ako imaš 'europskog trenera' i malo bolju komunikaciju .Za mene najgora liga oni i Turci, nisu predrasudi ni sterotipi već činjenice! Samo možeš otić korak nazad naprijed nikako ,samo da se to riješi što prije bolje za njega!
Meni nije smiješno baš naprotiv tužnooo za momka i igrača kao što je on a o ponašanju neću komenitira jer ono što znam je samo pozitiva ;)

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 13 mar 2012, 15:50

bambina je napisao/la:Postoji ugovor,pravila ili zadovoljavaš ili napuštaš bar je tako u ovim balkanskim ligama sređeno,menager radi i svoj dio posla ,ali pošto sam čitala iskustva Hrvata koji su igrali tamo u drugim manjim klubovima a slična stavar ti je i s Turcima samo naravno ovisi ako imaš 'europskog trenera' i malo bolju komunikaciju .Za mene najgora liga oni i Turci, nisu predrasudi ni sterotipi već činjenice! Samo možeš otić korak nazad naprijed nikako ,samo da se to riješi što prije bolje za njega!
Meni nije smiješno baš naprotiv tužnooo za momka i igrača kao što je on a o ponašanju neću komenitira jer ono što znam je samo pozitiva ;)
E ako ti primjer odnos klubova prema igracima u balkanskim ligama onda ti je ovo za :lol:

ovakvih primjera imas u svakoj drzavi,ligi...ako igrac ne postuje klupsku disciplinu,sta ce drugo da dobije osim suspenzije ako fizicki napadne trenera i polomi sve po svlacionici

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 13 mar 2012, 15:53

pa u tom ti želim naglasit da smo na balakanu bolje uređeni ,koliko ova priča traje, al sad dalje ne želim sve sam rekla pametnom shvaća. nisam čula o ovome iz medija možda neke mahalske spike.Ne raspravljam dalje.
POZZ.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 14 mar 2012, 11:19

Sušić o Medunjaninu: Neću prihvatiti igru Makabija

Šta god bude, Papetu Medunjanin treba i ne misli ga se tek tako odreći.
Medunjanin: Neće igrati do ljeta

- Nećemo ga izgubiti. Najlakše je sada momka uništiti. Šta bih ja trebao? Prihvatiti igru Makabija pa mu i ja nametnuti neke sankcije i ne zvati ga u reprezentaciju? Momku ne trebaju sankcije, nego pomoć, i zato ne dolazi u obzir da ga zaobiđem u narednim prijateljskim utakmicama.

Osim toga, potreban mi je za sistem koji želim u reprezentaciji, s jednim klasičnim defanzivnim veznim - Elvirom Rahimićem, i jednim dobrim tehničarom, a to je on. Zato će biti s nama, a nadam se da će u junu pronaći novi klub i okrenuti novu stranicu, jer je dobar momak i igrač - priča Sušić.

SVAKAKO,postovanje ...

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 30 mar 2012, 18:20

dobre vijesti poceo i medo da trenira

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 30 mar 2012, 19:18

Daoce na ljeto preci u AZ Alkmaar. Oni ce sledece sezone garant igrat Ligu Prvaka, trenutno su prvi na tabeli.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 30 mar 2012, 19:35

Prelazak u AZ bi bio odlican potez za Medunjanina. Sigurno je da nema vise sta traziti u Tel Avivu, jer ce biti skoro nemoguce da se opet nametne treneru. Do kraja sezone moze dobro upoznati ekipu, a onda na ljeto i zvanicno postati igrac Alkmara.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 31 mar 2012, 00:34

el-fighter je napisao/la:Prelazak u AZ bi bio odlican potez za Medunjanina. Sigurno je da nema vise sta traziti u Tel Avivu, jer ce biti skoro nemoguce da se opet nametne treneru. Do kraja sezone moze dobro upoznati ekipu, a onda na ljeto i zvanicno postati igrac Alkmara.
Medo moze uspjetu samo u klubu kojem treba ofanzivni vezni sve druge opcije ce zavrsiti kao epizode u Valadolidu i chifutlandu...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 01 apr 2012, 13:27

Medunjanin: Vraćam se u Izrael 9. aprila

"9. aprila se vraćam u Izrael. Suspenzija je rezultat neslaganja između mene i trenera", rekao je Medunjanin.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

High

Post Postao/la High » 07 jun 2012, 05:36

Maloprije gledam neke utakmice u kojima je Haris bio jako dobar, da ne kažem i odličan igrač na terenu. Poslije onog dolaska u reprezentaciju, i onog ''ludila'' u vezi njega, i nije pružio Bog zna kakve partije. Bio dobar protiv Slovačke, Bjelorusije, kasnije tanko... Gotivan mi je mali, volio bi' da nađe kakav klub i bude u prvih jedanaest. Da ode što prije iz ovog seljačkog kluba, ionako je zajebao opasno.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2012, 10:40

High je napisao/la:Maloprije gledam neke utakmice u kojima je Haris bio jako dobar, da ne kažem i odličan igrač na terenu. Poslije onog dolaska u reprezentaciju, i onog ''ludila'' u vezi njega, i nije pružio Bog zna kakve partije. Bio dobar protiv Slovačke, Bjelorusije, kasnije tanko... Gotivan mi je mali, volio bi' da nađe kakav klub i bude u prvih jedanaest. Da ode što prije iz ovog seljačkog kluba, ionako je zajebao opasno.
Kod njega mi se najviše sviđa ona hladnokrvnost i miran način da riješi neugodne situacije. To je nešto urođeno, nema panike, sve školski, Haris zna sve s'loptom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 07 jun 2012, 11:03

Virtu4l je napisao/la:
High je napisao/la:Maloprije gledam neke utakmice u kojima je Haris bio jako dobar, da ne kažem i odličan igrač na terenu. Poslije onog dolaska u reprezentaciju, i onog ''ludila'' u vezi njega, i nije pružio Bog zna kakve partije. Bio dobar protiv Slovačke, Bjelorusije, kasnije tanko... Gotivan mi je mali, volio bi' da nađe kakav klub i bude u prvih jedanaest. Da ode što prije iz ovog seljačkog kluba, ionako je zajebao opasno.
Kod njega mi se najviše sviđa ona hladnokrvnost i miran način da riješi neugodne situacije. To je nešto urođeno, nema panike, sve školski, Haris zna sve s'loptom.
Jos kad bi mogao igrati moderan fudbal gdje bi mu bilo kraja :roll:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 jun 2012, 11:27

gringobih je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Jos kad bi mogao igrati moderan fudbal gdje bi mu bilo kraja :roll:
E da je tako igro bi u barsi hladno. :lol: Za nas pojam solidan vezni igrac.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 07 jun 2012, 11:45

bhsport je napisao/la:E da je tako igro bi u barsi hladno. :lol: Za nas pojam solidan vezni igrac.
Ne igra niko ni iz "Vladine" ekipe u Barci a vise od pola ih igra moderan fudbal ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 jun 2012, 11:51

Vidi se po njegovom kretanju, stavu i primanju lopte, kao i distribuciji da zna s loptom, samo što je njega s*ebalo to što u Maccabiju nije igrao gotovo nikako, da je on u takmičarskoj formi, svaku utakmicu bi odigrao kao prvo poluvrijeme u Parizu :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 jun 2012, 13:19

gringobih je napisao/la:
bhsport je napisao/la:E da je tako igro bi u barsi hladno. :lol: Za nas pojam solidan vezni igrac.
Ne igra niko ni iz "Vladine" ekipe u Barci a vise od pola ih igra moderan fudbal ;)
Ovo je zezancija i parodija na Harisa Alihodzica svojevremeno kada su mu prigovarali da je spor.
Kaze Hare, da sam brzi igro bi za Bajern. :lol:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 10 gostiju.