BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Kako će proći ove dvije utakmice???

Sigurna pobjeda u obje
210
37%
Pobjeda u jednoj, remi u drugoj
196
34%
Pobjeda u jednoj, poraz u drugoj
48
8%
Remi u obje
15
3%
Poraz u jednoj, remi u drugoj
44
8%
Dva poraza
61
11%

Ukupno glasova: 574

Ibizevic
Kontakt:

Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Post Postao/la Ibizevic » 21 maj 2011, 16:51

džakailibu je napisao/la:jeste li čuli da chivu neće igrati. sorry na off-u
Ja nisam čuo :( pročitao sam

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 maj 2011, 16:54

Ibizevic je napisao/la:
Ja nisam čuo :( pročitao sam

Šteta. Maloprije bijaše svečano obavještenje na TV-u. Odabrao Đelo Hadžiselimović :D
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 21 maj 2011, 17:03

slika
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 maj 2011, 17:34

Kad ste vec kod ovih zvjeza,iako je off topic u vezi teme bude intereziralo.Vjerovatno ni Hleb -Kruh Bjellorus nece biti spreman za septembar.Jer ce morati na operaciju koljena.Sto znaci,skoro pa 6 mjeseci out.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Diino_10
Kontakt:

Post Postao/la Diino_10 » 21 maj 2011, 17:45

Chivu je definitivno rekao zbogom reprezentaciji i tako će Rumuni ostati bez kvalitetnog braniča koji će im faliti mnogo. To se moglo i ponajviše vidjeti u Zenici, jer Džeki i Ibiševiću odbrambeni par Tamaş-Alexa nisu mogli "odbiti pera".

Što se tiče poziva, šta je tu je. Momčad je ostala ista, a i nema razloga da se mijenja. Možda da sam na mjestu Papeta pozvao bi Papca na jednu prijateljsku utakmicu da vidim kakav je trenutno. To što su Avdukić i Maletić pozvani nema veze, Borac je prvak i zaslužili su da imaju reprezentativce. Maletić kada je ušao protiv Rumunije odigrao je veoma dobro, prodori su bili dobri centaršutevi su bili poražavajući, ali šta je tu je.
BOSNA ♥

Džeko + Manchester City = Match Made In Heaven

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 21 maj 2011, 18:13

VanBasten je napisao/la: Ne možeš komparirati slučaj Grafitea sa francuskim igračima stranog porijekla. Svi ti crnci, su dio francuskog društva, francuski državljani, odrasli i rođeni u Francuskoj. Znači, ništa manje Francuzi od bijelaca.
Ono, ne bi se bunio da "protjeraju" sve crne igrače iz repke, s obzirom da smo s njima u grupi, dosta bi nam se olakšao posao u Parizu :D... Ali, ove opaske koje se mogu čuti u Francuskoj iz pojedinih desničarskih krugova su školski primjer rasizma. Uzimajući u obzir porast popularnosti ultradesnice ( politički korektan izraz za zapadno - evropske fašiste) presonificiranoj u Le Pennu i njegovoj stranci, nije neko iznenađenje da su ove polemike aktuelne. Ni sadašnji predjednik Sarkozi nije mnogo daleko od mnogih Le Pennovih stavova, što je u neku ruku ironično, jer i sam nije "pravi" Francuz, nego proijekom mađarski židov.
od kako je kcer le pena preuzela nacionalni front nije vise to isto. naime njezina politika je odmakla tu partiju od ekstremne desnice vise prema moderatnim desnicarima. nebih rekao da je racizam ako recimo kazu francuska za francuze. a nisu ni svi njihovi stavovi tako losi, npr. oni vise podrsku daju palestincima i cak su kritikovali izraelce vise puta. inace izvanjavam se za ovaj off :)
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 maj 2011, 18:23

STEVIE je napisao/la:
VanBasten je napisao/la: Ne možeš komparirati slučaj Grafitea sa francuskim igračima stranog porijekla. Svi ti crnci, su dio francuskog društva, francuski državljani, odrasli i rođeni u Francuskoj. Znači, ništa manje Francuzi od bijelaca.
Ono, ne bi se bunio da "protjeraju" sve crne igrače iz repke, s obzirom da smo s njima u grupi, dosta bi nam se olakšao posao u Parizu :D... Ali, ove opaske koje se mogu čuti u Francuskoj iz pojedinih desničarskih krugova su školski primjer rasizma. Uzimajući u obzir porast popularnosti ultradesnice ( politički korektan izraz za zapadno - evropske fašiste) presonificiranoj u Le Pennu i njegovoj stranci, nije neko iznenađenje da su ove polemike aktuelne. Ni sadašnji predjednik Sarkozi nije mnogo daleko od mnogih Le Pennovih stavova, što je u neku ruku ironično, jer i sam nije "pravi" Francuz, nego proijekom mađarski židov.
od kako je kcer le pena preuzela nacionalni front nije vise to isto. naime njezina politika je odmakla tu partiju od ekstremne desnice vise prema moderatnim desnicarima. nebih rekao da je racizam ako recimo kazu francuska za francuze. a nisu ni svi njihovi stavovi tako losi, npr. oni vise podrsku daju palestincima i cak su kritikovali izraelce vise puta. inace izvanjavam se za ovaj off :)
Ma, vuk u ovčijoj koži... odnosno dio političke strategije..
Nema ništa loše, osim činjenice da oni određuju ko je Francuz, a ko ne. A mjerila po kojima to određuju jesu više nego problematična.
A Iskreno, podrška od sličnih subjekata Palestincima nije potrebna, i kranje je kontraprodukivna. Iza nje stoje potpuno drugi motivi od onih koje priželjkuju Palestinci od stranih subjekata.
I da, fakat smo debelo u off-u. Nećemo više, bar ja.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 21 maj 2011, 19:42

Bas me interesuje zasto Pape ne gotivi Jahica koji je u jednu ruku univerzalac. Kod Cire je isti igrac bio neizostavan u prvih 11, a sada ne moze da zasluzi ni poziv. Interesantna je bila izjava Papeta da ne moze zvati igraca koji igra u odbrani ekipe koja primi 4 komada i da takav igrac ne zasluzuje poziv u repku, a onda isto se ponovi Vranjesu i Kransodaru i bas me interesuje da li ce se Pape drzati tog pravila. Vranjes je pozvan da li ce ga sad prekriziti i pozvati Jahica kao alternativu???

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 maj 2011, 19:44

hz1987 je napisao/la:Bas me interesuje zasto Pape ne gotivi Jahica koji je u jednu ruku univerzalac. Kod Cire je isti igrac bio neizostavan u prvih 11, a sada ne moze da zasluzi ni poziv. Interesantna je bila izjava Papeta da ne moze zvati igraca koji igra u odbrani ekipe koja primi 4 komada i da takav igrac ne zasluzuje poziv u repku, a onda isto se ponovi Vranjesu i Kransodaru i bas me interesuje da li ce se Pape drzati tog pravila. Vranjes je pozvan da li ce ga sad prekriziti i pozvati Jahica kao alternativu???
Zar Jahić nije povrijeđen već neko vrijeme?

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 21 maj 2011, 19:45

hz1987 je napisao/la:Bas me interesuje zasto Pape ne gotivi Jahica koji je u jednu ruku univerzalac. Kod Cire je isti igrac bio neizostavan u prvih 11, a sada ne moze da zasluzi ni poziv. Interesantna je bila izjava Papeta da ne moze zvati igraca koji igra u odbrani ekipe koja primi 4 komada i da takav igrac ne zasluzuje poziv u repku, a onda isto se ponovi Vranjesu i Kransodaru i bas me interesuje da li ce se Pape drzati tog pravila. Vranjes je pozvan da li ce ga sad prekriziti i pozvati Jahica kao alternativu???
ima on jos jedno pravilo kojeg se ne drzi....rekao je da nece pozivati igrace koji nisu standardni u svom klubu, a od ovih pozvanih, oni koji su standardni mozes ih prebrojati na prste jedne ruke
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 21 maj 2011, 19:55

Ne treba zvati nijednog, Jahic je u tridesetim, Vranjes prosjecan.......imamo kostur tima, treba se okrenuti novim snagama, svaki dan izleti neki novi potencijalni reprezentativac.... evo danas bas nesto citam Enes Sipovic 90 god,stoper... prvak rumunije sa Otelulom, takvih more po Evropi...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 maj 2011, 19:59

ĆeMa je napisao/la:
ima on jos jedno pravilo kojeg se ne drzi....rekao je da nece pozivati igrace koji nisu standardni u svom klubu, a od ovih pozvanih, oni koji su standardni mozes ih prebrojati na prste jedne ruke
Kad je ''pravilo''receno,vecinom su ko biva igraci bili standardni.
Ali nedugo zatim slijedi potop sa nasim igracima u klubovima..
Kad bi se sad drzali tog pravila,onda bi komotno umjesto FIFE i UEFE sami sebe mogli suspendirati.
P.S Vranjes je jedan od najstandardnih nasih igraca u cjeloj repci.Mlad i izuzetno kvalitetan igrac,vrlo brzo ce taj momak da ide u jace lige.Tako da prica da je prosjecan je totalno neprovjerena.
Jahica nema ni mapi u play offu ,jer je povrijedjen.Nije se lose ponekad i informirati kad se nesto napise.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 21 maj 2011, 20:03

i za ove sto pljuju po Papetu vjerovatno nisu primjetili da napokon imamo zadnjeg veznog kod kojeg je lopta sigurna i koji zna igrat lopte, Pape je preporodio Medunjanina...lijeva strana nam je u zadnje vrijeme jaci dio tima, a sa Cirom, Salih crkavo gore dole...Mravac dobija na samopouzdanju lagano, brzi , laksi od Nadarevica 10x.....napokon igramo 4-4-2 ko i sav normalan svijet.....PAPE SAMO NAPRIJED, ZMAJEVI SAMO HRABRO.......

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 21 maj 2011, 20:07

harishp je napisao/la:
ĆeMa je napisao/la:
Kad je ''pravilo''receno,vecinom su ko biva igraci bili standardni.
Ali nedugo zatim slijedi potop sa nasim igracima u klubovima..
Kad bi se sad drzali tog pravila,onda bi komotno umjesto FIFE i UEFE sami sebe mogli suspendirati.
P.S Vranjes je jedan od najstandardnih nasih igraca u cjeloj repci.Mlad i izuzetno kvalitetan igrac,vrlo brzo ce taj momak da ide u jace lige.Tako da prica da je prosjecan je totalno neprovjerena.
Jahica nema ni mapi u play offu ,jer je povrijedjen.Nije se lose ponekad i informirati kad se nesto napise.
ja i ne bi volio da se pridrzava tog pravila, jer bi onda samo mogao pozivati igrace iz nase lige koji su standardni, al s druge strane, s tim igracima ne bi pobijedili ni Holandske Antile, tako da.....
a sto se tice vranjesa, on treba biti i mislim da vec jeste, prva zamjena mujdzi na desnom beku....mlad, kvalitetan, brz, snazan...ovi sto govore da je prosjecan, nek zadrze misljenje za sebe i ne moraju ga iznositi nama na forum posto nisam siguran da li je to izvaljivanje i hakanje prelazno....
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 21 maj 2011, 20:11

PIRKE33 je napisao/la:i za ove sto pljuju po Papetu vjerovatno nisu primjetili da napokon imamo zadnjeg veznog kod kojeg je lopta sigurna i koji zna igrat lopte, Pape je preporodio Medunjanina...lijeva strana nam je u zadnje vrijeme jaci dio tima, a sa Cirom, Salih crkavo gore dole...Mravac dobija na samopouzdanju lagano, brzi , laksi od Nadarevica 10x.....napokon igramo 4-4-2 ko i sav normalan svijet.....PAPE SAMO NAPRIJED, ZMAJEVI SAMO HRABRO.......
Zar je pljuvanje citiranje čovjeka koji je sam to izjavio????
Nije lijepo da ne vrijede isti aršini za sve, već kako ti odgovara ti tako izgovor daš. Gdje to vodi???
Ne izmišljaj pravila koja ni sam nećeš poštovati. Da je fino rekao tipa: Jahić je dobar igrač, ali radije ću šansu pružiti mlađem koji nam je potrebniji u budućnosti kao npr Vranješ - niko se ne bi ljutio - ni sam Jahić, ali ovako...sam sebi ispada smiješan sa izjavama koje su nebulozne. Ako hoćeš biti vrhunski trener i selektor moraš biti principijelan i pragmatičan. Pa kad on ovako javno bez kursa luta - kako li je u svlačionici?

Usput, po meni Pape je sebe samo pomeo i popljuvao javno kad je u pitanju Ušanović, kud dalje!?

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 21 maj 2011, 20:15

Cema jarane , forum nije tvoj privatni, malo si se zanio sa tim da se ne iznose misljenja pa kakva god bila.
Sto se tice Vranjesa po meni za sad nije pokazao vise od prosjeka.
Jeste borben i to je OK, al da smo ga vidjeli u nekom izdanju, ne sjecam se.
Mozda njegovo vrijeme dolazi i sto kazes cinjenica je da je trenutno prva alternativa za Mujdzu.
Ono sto sam zelio reci je da treba sto vise igraca isprobati, a ne vracati se na igrace sa kojima reprezentacija ne moze vise.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 maj 2011, 20:17

A OSIM PORUCIO DA SE SVI ''DUSEBRIZNICI'' MANE CORAVOG POSLA.
JAHIC JE POVRIJEDJEN VEC DUGO VREMENA
Yebiga kad je neko nagluh,mora se i podviknuti.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 maj 2011, 20:20

PIRKE33 je napisao/la:
Ne treba zvati nijednog, Jahic je u tridesetim, Vranjes prosjecan.......imamo kostur tima, treba se okrenuti novim snagama, svaki dan izleti neki novi potencijalni reprezentativac.... evo danas bas nesto citam Enes Sipovic 90 god,stoper... prvak rumunije sa Otelulom, takvih more po Evropi...
Ma, dobro, da mu nije malo rano za A tim namah. Ima još jedan naš u Otelulu, zaboravih mu ime. Ali, bi valjda trebali naći mjesta u U21. Ne znam koliko su standradni u timu, za Sipovića znam da je debitirao tamo negdje prošle godine.

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 21 maj 2011, 20:20

PIRKE33 je napisao/la:Cema jarane , forum nije tvoj privatni, malo si se zanio sa tim da se ne iznose misljenja pa kakva god bila.
Sto se tice Vranjesa po meni za sad nije pokazao vise od prosjeka.
Jeste borben i to je OK, al da smo ga vidjeli u nekom izdanju, ne sjecam se.
Mozda njegovo vrijeme dolazi i sto kazes cinjenica je da je trenutno prva alternativa za Mujdzu.
Ono sto sam zelio reci je da treba sto vise igraca isprobati, a ne vracati se na igrace sa kojima reprezentacija ne moze vise.
dobro, malo se zaebajem o tom iznosenju misljenja....govorite sta hocete, al onda budite spremni i za pljuvanje :mrgreen: znaci nije vranjes puno pokazao....a dobro, u kojoj utakmici je ,recimo mujdza tebe impresionirao (apsolutno neam nista protiv mujdze)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 maj 2011, 20:21

Pape ako misli, da sa ovim sastavom mozemo pobjediti Rumune, onda samo naprijed. Po meni mogao je pozvati Papca, Begovica, i mozda jos Nadarevica, ali sta je tu je, sigurno ima nekakav razlog sto ih nije pozvao.
Okrenimo se bolje utakmici sa Rumunima, Chivu nece igrati, tako da ce Rumunija biti jako oslabljena, a s tim ce i Dzeki posao biti olaksan. Samo mudro krenuti u utakmicu, i siguran sam da protiv ovakve Rumunije mozemo slaviti.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []