propuh je napisao/la: Mada evo Saner se prijavio ..... gotovo kljucaj temu imamo selektora

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
propuh je napisao/la: Mada evo Saner se prijavio ..... gotovo kljucaj temu imamo selektora
Znam da je neki Kukuruzspor u pitanju i da ih je ostavio na dnu tabele. Mlad, ambiciozan, karakteran.. floskula za floskulom. U trenerskoj karijeri nije napravio nista posebno, a zasto tako visoko kotira kod nekih nemam pojma.Clutch je napisao/la:Nije trenirao Konyu uopšte, nego Kayserispor i tamo se zadržao duže od godine dana. Kad ih je preuzeo bili su pri dnu tabele da bi sezonu okončali na odličnom 5. mjestu. U idućoj sezoni su igrali znatno lošije zbog čega je Prosinečki ponudio ostavku ali su mu u klubu, bez obzira na rezultate, ukazali povjerenje i podršku i ostavku nisu prihvatili. Valjda i to nešto govori.calcio je napisao/la:
U Turskoj je dobio otkaz iz Konyaspora jer su bili prikovani na dno tabele.
Kako vam Prosinecki moze biti ispred Osima, to mi nikako nije jasno. Pomocnik Bilicu, malo trenirao Zvezdu bez nekih vecih uspjeha, pa onda epizoda u Konyasporu. I vidim ljudi ga stavljaju odmah iza Vahe...Tek mjesec-dva kasnije ugovor je sporazumno raskinut.
Sa Zvezdom je osvojio Kup Srbije.
Prosinečki je mlad stručnjak koji sasvim sigurno posjeduje znanje za poziciju selektora. Karakterno je snažna osoba, autoritet, i sasvim sigurno je odlična opcija.
Koga je nazvao ublehasem,ne mogu naci to?mirzatele je napisao/la:Jel stid ovog Sinanovica pisat ovakve tekstove ? Ko si bolan ti da nekog trenera u novinama nazivas ublehašem ?
Ama, sve je jasno. Zadatak selektora je da ima na svakoj poziciji bar dva igrača. Ne pravi se bezveze spisak sa 23 kandidata za reprezentaciju. Uvijek mora imati alternativa. Uvijek mora biti Plan B, pa i C., da na nabrajam.Ajax je napisao/la:Ma to je jasno ko dan. Samo @calcio izbjegava odgovor. To nije greskica to je katastroflana greska, ogromna. Jos veca ako se zna da je covjek imao PET GODINA da stvori treceg i cetvrtog napadaca pa makar on bio i taj Adilovic ako nema boljeg. Bod broj dva greska protiv Kipra od taktike, skautinga protivnika pa do svega je isto katastrofa. Tako da ako uzmemo samo ove cetiri utakmice otkaz je jedino moguce rijesenje i sasvim opravdano.avlami97 je napisao/la: Pape je morao igrati u formaciji sa centarforom, a ne formaciju 4-6-0. Da je na mjesto koje bi igrao 0 iz formacije postavio DRVO, to DRVO bi vezalo dva stopera izraela za sebe. To je fudbalska filozofija i nije izmišljanje tople vode. Imali bi više prostora u sredini i ne bi nam se desilo da imamo slabiji posjed lopte od Izraelaca a u igri nam u jednom trenutku 8 srednjaka, 1 odbrambeni i Begović.
Fula, da ne može biti veća. Međutim, nakon bitke je lako biti General.
Kao sto si objasnio cim igra pravi centarfor u igri on veze na sebe dvojicu obrambenih igraca i to je sasvim druga igra onda. Bas zato niko vise neigra sa laznom 9-tkom osim Spanija i Barcelona prije par godina a ni oni vise to ne igraju jer to NE PROLAZI.
Ma ovog Mathausa, naravno da on nece bit selektor, ali de malo se kontrolisi, pises za novine a ne u svoj dnevnik.Rusilac je napisao/la:Koga je nazvao ublehasem,ne mogu naci to?mirzatele je napisao/la:Jel stid ovog Sinanovica pisat ovakve tekstove ? Ko si bolan ti da nekog trenera u novinama nazivas ublehašem ?
Ne mozes buraz tako jesnostavno zakljucivati, mislim na ovo oko drugog/treceg mjesta, posebno u ovom kvalifikacionom ciklusu. Preostao nam je laksi raspored i tesko je sada pricati o kvalitetima trenera na osnovu mjesta kojeg cemo imati na kraju kvalifikacija. Moze se vrlo lahko desiti da "prosjecan" trener ostvari pet pobjeda, od kojih su dvije protiv Andore svakako vec upisane, dovoljno je da ne radi gluposti koje je u zandnjih nekoliko utakmica radio Pape i ima realne sanse.Ajax je napisao/la: Je nisam najsigurniji sto se tice Prosineckog. Volio bi procitati da mu neko postavi onih 4,5 pitanja od novinara onda bi to bilo puno lakse. Mislim da je bolji od ovih "domacih" koji se nude. Samo jos uvijek mislim da je on trener za trece mijesto. Znaci nista od ovog EP i sljedeceg SP. Bili bi jako dobri samo bi nam malo falilio. Nesto kao sve one godine do ovog SP. Da nas je mozda Prosinecki preuzeo protiv Kipra ( na pocetku kvalifikacija ) onda bi bilo najvjerovatnije bar treci i igrali bi ako nista taj baraz. Ali da nas sada preuzme to bi bilo jako tesko po meni da bude na kraju treci.
Slazem se, nema logike. Amar je uzeo samo 11 titula sto je premalo da bi se poredio sa jednom takvom velicinom koje je trenirala Kukuruzspor godinu dana i dovela ih na dno tabele.Clutch je napisao/la:Dobro, Amar Osim je za njega Pep Guardiola lično. Yebem te logiko..
Zavrsio je visu trenersku skolu i stazirao u Real MadriduDzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Sener mi je skocio na prvu poziciju potencijalnih trenera. Covjek koji ima daMu ubacit svoje ime pored Halihodzica, Magatha, Trapatonia, mora da ima neki plan da repku odvede na EP.NKMramor je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/i-sener- ... p-a/145975
Odo' predat' aplikaciju u N/FSBIH!
Nasa piskarala uzimaju previse sebi za pravo i debelo se precjenjuju,bez ikakvog pokrica.mirzatele je napisao/la:Ma ovog Mathausa, naravno da on nece bit selektor, ali de malo se kontrolisi, pises za novine a ne u svoj dnevnik.Rusilac je napisao/la:Koga je nazvao ublehasem,ne mogu naci to?mirzatele je napisao/la:Jel stid ovog Sinanovica pisat ovakve tekstove ? Ko si bolan ti da nekog trenera u novinama nazivas ublehašem ?
Tako je minimum je dvojica igraca na svakoj poziciji a treci igrac u rezervi je pozeljan mada to nije neophodno. Posebno sto se tice napadaca. Hajde beka jos nekako mozes zamjeniti sa mozda nekim stoperom. Defanzivnog veznog sa nekim centralnim veznima. Samo napadace nemozes skoro NIKAKO zamjeniti sa krilima ili veznjacima.avlami97 je napisao/la: Ama, sve je jasno. Zadatak selektora je da ima na svakoj poziciji bar dva igrača. Ne pravi se bezveze spisak sa 23 kandidata za reprezentaciju. Uvijek mora imati alternativa. Uvijek mora biti Plan B, pa i C., da na nabrajam.
Slazem se 100%.avlami97 je napisao/la: Sušić je imao dosta dobrih stvari, ali je svojom tvrdoglavošću, koja se kosi sa fudbalskom logikom sam sebe doveo u situaciju da bude bukvalno "otjeran" iako to on sebi nije trebao dozvoliti.
Mislim da imamo 20-40% sansi za to trece mjesto u zavisnosti ko ce biti selektor. Moze se reci da je Pape skoro pa unistio sanse za ovo EP i to u situaciji kada po prvi put idu dvije ( a ne jedna kao prije ) reprezentacije direktno na EP.avlami97 je napisao/la: Pape je 98% šansi za direktan odlazak na EP upropastio. Ova 2% je na našim protivnicima.
Mislim da prosjecan trener nebi mogao vrlo lako da pobjedi tih pet utakmica. Jer ce se nesto pitati i nasi protivnici koji nisu naivne ekipe. Cak ni Kipar u gostima nije 100% pobjeda sta god Pape o tome mislio. Njih jedna Svica nije mogla pobjediti ne tako davno.bvb je napisao/la: Ne mozes buraz tako jesnostavno zakljucivati, mislim na ovo oko drugog/treceg mjesta, posebno u ovom kvalifikacionom ciklusu. Preostao nam je laksi raspored i tesko je sada pricati o kvalitetima trenera na osnovu mjesta kojeg cemo imati na kraju kvalifikacija. Moze se vrlo lahko desiti da "prosjecan" trener ostvari pet pobjeda, od kojih su dvije protiv Andore svakako vec upisane, dovoljno je da ne radi gluposti koje je u zandnjih nekoliko utakmica radio Pape i ima realne sanse.
Do 5. mjesta također. Veliki uspjeh priznaćeš. Omaklo mu se..calcio je napisao/la:Slazem se, nema logike. Amar je uzeo samo 11 titula sto je premalo da bi se poredio sa jednom takvom velicinom koje je trenirala Kukuruzspor godinu dana i dovela ih na dno tabele.Clutch je napisao/la:Dobro, Amar Osim je za njega Pep Guardiola lično. Yebem te logiko..
mirzatele je napisao/la:Jel stid ovog Sinanovica pisat ovakve tekstove ? Ko si bolan ti da nekog trenera u novinama nazivas ublehašem ?
Ma kraljeviskyisthelimit je napisao/la:mirzatele je napisao/la:Jel stid ovog Sinanovica pisat ovakve tekstove ? Ko si bolan ti da nekog trenera u novinama nazivas ublehašem ?
Pitaju Hadzibegica da je on na mjestu Ivice kome bi dao glas, Amaru ili njemu..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.