Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

paulus
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la paulus » 19 avg 2017, 21:42

Kikan i Stipan su igrali uvjek mimo ozljeda i treba nam jedan dovast Amer ko ovaj Armenski . Sto se Nurkica tice on za mene nikad n e treba dres obuc viise pricaju o nakom ugovoru ko da je je ovo prvi put da se ne javlja ne salje papire , tri mjeseca se dzletu nije javio na tel i stavio ono na FB, Taletovic je druga prica Igrao je pino i dao nam punoe igrao mnogo i igrao dovro mislim da je i ispravno od njega dat pred kvalifikacije jer je vjerovatno znao da imamo talenta za oroc , jos kad vidim one druge grupe gdje prolaze sajdonom pobjedu protiv totalnih amatera , Kad Vidim kolko se Musa baca a Nurkic nece da se javi pa ne trebas nam da si ne znam ko. Nama treba ponavljam konacno jedan Amer sa prosjekom kakav ima ovaj Armenac il onaj Makedonski nekad. Kika Stipanovic Taletovic i jos neki sto su redivno mimo povreda dolazili Da m al i dalje igrat sa mnogo rotacije radi ove djece . Burkic je razdor da he 190 puta bolji igrac , bezobrazan m kabadahija u nafuran , znaci papa sto se mene tice , Gordic na sta se on nafuro ne znam al srecno mu ionako je polu,play uvjek bio. Djedovic je prikaz tog bezobrazluk u sportu prema svojoj zemlji za viju repu si sigurno igrajuci imao korist, ne smeta meni da je covjek izaso tako i tako ocu da budem svabo za vecu olatuyi bonuse , ne on je nas foliro kako on to nije znao , pa nas je folirao da ce on to izvadit , ma daleko ti kuca taman tamo gdje si , sto se mene tice cjenio sam te ko kosarkasa , jer si bio jako solidan Evropski igrac , al sto se men e tice ti za nas nisi nikad igrao. Znaci zasluzni od prije ova djeca sa Duletom , treba nekad mako iskustva i treba nam Amer da ga Dule izabere a ovi ostali nek pisu na FV ja ovo ja ono do sutra. Kos samo da dodam da mislim da Campara zasluzuje sansu od Duleta , momak ima tehniku , ima mozga ima pregled . Špgledajte koliko je Sikiras dominiro na U16 I Campara i Musa i znam ovo posto sam se baviio sportom sljeedece dvije godine te ide razlika izmedju fizicke prednosti u odrastanju i talentu dolazis do koliko to dvoje spškrs plus rad i zelja . Sikiras je nazalost stagbirao i to mnogo , Musa je posto vanzemaljac i ako ne bude ifro stalno u Cedevita Evropu treba da ide , jer ko sto rece Dule svaka budala m pze unistit ogroman talenat rad i trud. A sad iskreno gledali ste u 18 , Campara mozda nece bit aman zvijezda al je jedan od velikih razloga sto smo dogurali gdje jesmo , a momak koliko sam cio cili radut jer kako ces objasniti da je skoro sve tekme imo 20 30 koseva i sve ostalo proziv ne djece 16 su djeca , 18 ko sto nam he Musa Zorno pokazao je ogromna ta razlika muskarci ne djeca vise.-
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 19 avg 2017, 21:44

Atić kad je potpiso ugovor potpiso na 6 godina, da je mogo kako na 20 potpiso bi.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 19 avg 2017, 21:46

Rekao mi je jedan Grk navijac AEKa da oni planiraju koristiti Atica ove sezone, zato su i poslali neki prijedlog Grckom savezu da povecaju moguci broj stranih igraca u ekipi.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 19 avg 2017, 21:48

Vucevich je napisao/la:Rekao mi je jedan Grk navijac AEKa da oni planiraju koristiti Atica ove sezone, zato su i poslali neki prijedlog Grckom savezu da povecaju moguci broj stranih igraca u ekipi.
Da dobije sansu, imo bi priliku da ogromno nauci...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 avg 2017, 22:06

nerminh74 je napisao/la:Chstal jeli to malo odmaras od kosarke, pa vec pola godine sva kosarkaska javnost bruji o tome
Stern je strogo zabranio NBA igracima da igraju ove kvalifikacije, onda je bartolomeo za EL igrace jer se kalendari poklapaju, dok to nije slucaj sa eurocupom i fiba ls

Inace drago mi je sto smo dokazali da je armenija=botrhait dok smo mi ipak tim

A i ti prestao pratiti nba,hahha..Nema sterna vise ,sada je Silver.

Btw,kada malo bolje razmilsim sta ce Musa da radi za 2 godine,tacno me je strah za Evropske bekove...
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 19 avg 2017, 22:18, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 avg 2017, 22:09

kad ce se znati u kojoj cemo grupi kvalifikacija biti?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 avg 2017, 22:19

lumani je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Chstal jeli to malo odmaras od kosarke, pa vec pola godine sva kosarkaska javnost bruji o tome
Stern je strogo zabranio NBA igracima da igraju ove kvalifikacije, onda je bartolomeo za EL igrace jer se kalendari poklapaju, dok to nije slucaj sa eurocupom i fiba ls

Inace drago mi je sto smo dokazali da je armenija=botrhait dok smo mi ipak tim

A i ti prestao pratiti nba,hahha..Nema sterna vise ,sada je Silver.
Ne pratim NBA od kada je jordan objesio patike jeste da je bilo nekoliko flash bekova ali to nije bilo to
Sada sam pratio radi mirze poslje radi jusufa, ali onaj nivi kosarke vise jednostavno ne privlaci

Zdreb za kvalifikacije je sljedece sedmice
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 19 avg 2017, 22:21

Prizivao sam Atića i on danas odigrao odličnu utakmicu,onaj ko ima talenat ne može zaboraviti igrati košarku,manjak samopouzdanja rezultat je malo odigranih utakmica u poslednje dvije godine.Ključna sezona je pred njim, AEK ili dobra prosudba,bitno je da ima minuta i povjerenje trenera.Tomić danas izdominirao,Musu nema potrebe ni komentarisati i ono što sam mislio da nikada neću izgovoriti/napisati,ADI ZAHIRAGIĆU čestitke za dvije odlične utakmice koje si odigrao.Lik zbog kojeg sam prebacivao kanal,koji me iritirao za vrijeme igranja za mlađe selekcije i prošle kvalifikacije pod Mulom, odigrao je rutinski dvije utakmice, sigurno prevodio,organizirao igru,dijelio asistencije i za ne povjerovati pogađao trice,čudo jedno.Na kraju da pohvalim i Mensura zbog odbrane na Boultrajtu,mijenjao je Gegića, Vrabca, Zahiragića i na kraju Atića,lik na taj autu zadnju četvrtinu ne može da dođe do daha,što se vidjelo i kroz košgeterski učinak,2 poena za četvrtinu.Velika pobjeda,zbog nastavka kvalifikacija,a najviše radi izgradnje pobjedničkog mentaliteta ekipe.U kvalifikacijama najviše će ovisiti od grupe u koju ispadnemo,al kako god,znamo da će ovo momci na čelu sa Duletom/valjda bude mogao nastaviti zbog zdravlja/će poginuti za svaki poen.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 19 avg 2017, 22:23

Termini za kvalifikacije :
1. termin 23 i 26 novembar
2. termin 23 i 26 februar
3. termin 28 juni i 1 juli

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 19 avg 2017, 22:23

Kosovo pobjedilo Estoniju, Makedonija ispala.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 19 avg 2017, 22:33

Ma meni je neopisivo drago sto ona dvojica nece moci igrati.Ko je izborio kvalifikacije neka ih i odigra,zasluzio je.Svakako nisam optimista po pitanju prolaska,ali ovi momci su za mene vec pobjednici :tokralju: :tokralju: :tokralju:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 19 avg 2017, 22:39

Za sve "nase" Slovence, Austrijance, Svede, Njemce,...: Slovenija je (kako gore spomenuti vole reci) Morini i Kastratiju dala sve, a onu su se opet cim se je stvorila reprezentacija Kosova, vratili pod zastavu djedovine!

Ps: I Dardan Berisa je mogao sa Poljskom imati puno vise uspjeha, ali kad znas da se djedovina ima samo jedna, onda nista nije tesko :-)

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 19 avg 2017, 22:40

I Kosovo se znaci plasirao :lol:

A sad, pretpostavljam da Kosovo i Srbija ne mogu u istoj grupi, sto onda povecava nasu sansu da mi budemo u toj grupi?

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 avg 2017, 22:42

Musa na 01:40:00.... :tokralju: :tokralju:
Da li je nagazio liniju, možda su trebali upisati 3p?

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 19 avg 2017, 22:46

Je li moguce da se Nurkic, pa cak ni u jednoj recenici na drustvenim mrezama, nije udostojio da momcima cestita za ovaj uspjeh? Ne mogu da vjerujem...

Da on nije toliko aktivan na drustvenim mrezama, vjerovatno ja ovo ne bih ni napisao (iako bi i tada bilo sramota). Ali, od silnih statusa posvecenih Grobarima, Partizanu, Cedeviti, Zadru, Halimicu, Baji, kojekakvih pametovanja kako se treba urediti ova drzava, covjek ne moze da otipka 5 rijeci za momke s kojima je igrao, provodio vrijeme na treninzima, utakmicama, putovanjima, i s kojima ce isto to valjda prozivjeti u narednih 10-15 godina.

Bravo Nurkicu, ti sam o sebi najbolje govoris, niko drugi ne mora!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 19 avg 2017, 22:49

Mlad je Nurkic.. Valjda ce jednom doci pameti.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 19 avg 2017, 22:55

Makedonci ****, em se nisu plasirali em ništa nisu ni uradili, komplet igra im zavisila od amerikanca koji je i nosio igru cijelo vrijeme, a minutažu kupili Čekovski i Tasovski u 37-oj godini...

Kosovo sa druge strane dosta kvalitetno, mada igrali su u realno svom najboljem sastavu koji mogu sastaviti tako da tanko će to biti kada nalete na jače timove, naravno i činjenica da je Greenberg na klupi je pozitivna stvar po njih.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 avg 2017, 23:14

Čestitke momcima na velikom uspjehu :bih:

Uh kako je ovo važna pobjeda večeras bila, za samopouzdanje, za stvaranje pobjedničkog mentaliteta, za Duleta, za ove mlade momke, nemjerljivo važna pobjeda...

Uvjeren sam da ćemo i u kvalifikacijama, sa Duletom na klupi aBd, imati šta da kažemo, vidi se da ova ekipa ima veliki potencijal i talenat plus još 3,4 igrača u kvalifikacijama i to će biti sasvim dobra ekipa sa klasnim selektorom.

Momke ne treba izdvajati, svaki je dao svoj doprinos sigurno (iako nisam gledao drugo poluvrijeme), a najdraže od svega mi je to što je Atić odigrao maestralno drugo poluvrijeme, barem sam tako čuo od prijatelja.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 19 avg 2017, 23:24

bombaysaphire je napisao/la:
Bespotrebno se spuštaš na njegov nivo , to mu je namjera da provocira.... Takve najviše boli ignore, umjesto da slaviš pobjedu ti gledaš šta provokator piše...
Nema provokacije
Samo mislim da bh kosarka zasluzuje bolje od pretkvalifikacija i zivljenja za te pobjede protiv kosarkaskih anonimusa

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 avg 2017, 23:25

Federer17 je napisao/la:Je li moguce da se Nurkic, pa cak ni u jednoj recenici na drustvenim mrezama, nije udostojio da momcima cestita za ovaj uspjeh? Ne mogu da vjerujem...

Da on nije toliko aktivan na drustvenim mrezama, vjerovatno ja ovo ne bih ni napisao (iako bi i tada bilo sramota). Ali, od silnih statusa posvecenih Grobarima, Partizanu, Cedeviti, Zadru, Halimicu, Baji, kojekakvih pametovanja kako se treba urediti ova drzava, covjek ne moze da otipka 5 rijeci za momke s kojima je igrao, provodio vrijeme na treninzima, utakmicama, putovanjima, i s kojima ce isto to valjda prozivjeti u narednih 10-15 godina.

Bravo Nurkicu, ti sam o sebi najbolje govoris, niko drugi ne mora!
Umislio lik da je veci od drzave i kad ga nema nista nije bitno. Kad je tu treba biti sve po njegovom i on ce kao ginuti za sveti dres....
nema potpisa

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.