Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
246
42%
Activision Blizzard
68
12%
Konami
171
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 590

Otelo
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la Otelo » 18 avg 2013, 21:10

Gusar1995 je napisao/la:kako da instaliram yebt, u fajlu koji sam skinuo nema ni jednog fajla koji bi mogao pokrenuti kao instalaciju :?:
ekstraktiraj prvi fajl i dobit ces image file i onda ga mountas u virtualni cd putem Deamon Toolsa il Power ISO i otvoris i onda ces dobit setup ikonu.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 avg 2013, 23:05

Joj napatit cu se s ovim...
Ja sam uzeo Castillu :mrgreen:
sta bi bilo kad bi probao Rim osvojit? :lol:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 avg 2013, 23:22

MElloo je napisao/la:Joj napatit cu se s ovim...
Na trici je bilo da ti se desi event da Papi vratiš Rim, a ako nećeš izgubiš dva stabilnosti i još nešto meščini. A onda počne drugim državama dolazit sličan event, tako da Papa uglavnom završi na nekom drugom mjestu. Najbolje ti je da ga staviš u vazalni položaj.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 avg 2013, 23:25

DukeOfWellington je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Joj napatit cu se s ovim...
Na trici je bilo da ti se desi event da Papi vratiš Rim, a ako nećeš izgubiš dva stabilnosti i još nešto meščini. A onda počne drugim državama dolazit sličan event, tako da Papa uglavnom završi na nekom drugom mjestu. Najbolje ti je da ga staviš u vazalni položaj.
Ma ne pada mi na pamet to napadat da me cijela Europa onda *ebe :mrgreen: da je meni skontat kao da osvojim ovo oko Castille Aragorn i Portugal pa onda cu dalje.. :) polako ima vremena :D
Vidim ti ovo razvaljivas a ja tek danas prvi put cuo za tu igru :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 avg 2013, 23:30

Preko 10 godina igram tu igru, još od prvog nastavka. Uz to i CK, Victoriju, HOI serijal, možda sam šta i zaboravio.

Vidio sam na EU4 da se može aneksovat Aragon na miran način, ne sjećam se uslova doduše. Portugal gledaj da što prije eliminišeš, tako će ti u utrci za kolonije jedini ozbiljan konkurent biti Britanci, možda kasnije i Francuzi. Pretpostavljam da si se već riješio Granadskog Emirata.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 avg 2013, 23:32

DukeOfWellington je napisao/la:Preko 10 godina igram tu igru, još od prvog nastavka. Uz to i CK, Victoriju, HOI serijal, možda sam šta i zaboravio.

Vidio sam na EU4 da se može aneksovat Aragon na miran način, ne sjećam se uslova doduše. Portugal gledaj da što prije eliminišeš, tako će ti u utrci za kolonije jedini ozbiljan konkurent biti Britanci, možda kasnije i Francuzi. Pretpostavljam da si se već riješio Granadskog Emirata.
krenuo sam i na Portugal i taman utakmica i odem Real gledat pa cu poslije nastavit
Vidim Turci su ko nesto dobri
Nista moram se ufurat u ovo :lol: nista diplomatija samo rat :mrgreen:
EDIT: S kim je najlakse igrat??

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 avg 2013, 23:39

Pazi samo da ti OE ne ode preko granice, inače ćeš se raspast. I posebno pazi da Francuska ne postane prejaka, ubiće te odozgo, nije mi se to jednom desilo. Svrstaj se na stranu Burgundije ako već nije kasno, to ti je moj prijedlog. Nije loše bit' ni HRE ako ti se pruži prilika, tj. ako Austrija i Bohemija ne budu na nivou. I pri koloniziranju uzimaj West Indies prvo, to su ekonomski jake provincije, Afriku ostavi za kasnije, tu probaj uzet' šta sa sjevera na rat'. Eto par savjeta :mrgreen:

EDIT: Najlakše je s Francuskom ako na početku riješiš Burgundiju i Englesku otjeraš sa svoje teritorije, to je moje mišljenje.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 avg 2013, 23:42

Okej hvala, Vidim ti si ekspert igrat cu sa Francuzima il bracom Turcima :mrgreen: pa sta bude :D
Ja sam igrao samo one potezne strategije AOE Rise of nations a ne ovo , al svidja mi se igra :)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 avg 2013, 23:49

MElloo je napisao/la:Okej hvala, Vidim ti si ekspert igrat cu sa Francuzima il bracom Turcima :mrgreen: pa sta bude :D
Ja sam igrao samo one potezne strategije AOE Rise of nations a ne ovo , al svidja mi se igra :)
I nisam baš u gameplayu, prilično sam spor, u multiplayeru me nema nigdje. Zato preferiram single sa puno pauze i kontanja :mrgreen: U poznavanju materije nisam loš :D

Sretno u pohodima :ugeek:

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 18 avg 2013, 23:58

I ja sam poprilično spor u tim strategijama bio (naročito u AOE), ja to volim fino razgraditi, okupiti vojsku i onda attack :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 avg 2013, 00:00

Toxicity je napisao/la:I ja sam poprilično spor u tim strategijama bio (naročito u AOE), ja to volim fino razgraditi, okupiti vojsku i onda attack :mrgreen:
U AOE sam najbolje prolazio sa više igrača, dok se oni gombaju ja regrutujem bulumentu Paladina i onda redom metem :lol:

1 na 1 nisam nikad nikog pobijedio :|

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 avg 2013, 00:06

ma i ja sam spor u AOE dok to sve izgradim napravim vojsku, jaran i ja smo preko lana kod mene spojili racunar i laptop i igrali :lol: po citav dan :D ova universalis zahtjeva puno kontanja, moras bit' politicar :mrgreen:

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 19 avg 2013, 00:07

DukeOfWellington je napisao/la:1 na 1 nisam nikad nikog pobijedio :|
Ja jesam, kad bi se dogovorili da nema napadanja prije Modern Agea :lol: :geek:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 avg 2013, 00:15

Toxicity je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:1 na 1 nisam nikad nikog pobijedio :|
Ja jesam, kad bi se dogovorili da nema napadanja prije Modern Agea :lol: :geek:
Ja nisam ni tad jer protivnik uglavnom ne bi poštovao džentlmenski dogovor, a ja nisam imao ništa napismeno ovjereno u sudu :lol:

AOE 2 kampanje su vrhunac, najmaštovitija stvar koju je vidio računar.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 avg 2013, 00:18

AOE igram citav zivot i sada je imam na racunaru, joj kad perzijance uzmem Slonovi i Paladini ma to ubija :mrgreen: il turski Janjicari 8-)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 avg 2013, 00:22

Ništa ljepše od postrojenih Mangudaja ili Longbowmanova 8-)

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 avg 2013, 00:27

DukeOfWellington je napisao/la:Ništa ljepše od postrojenih Mangudaja ili Longbowmanova 8-)
Uhh uzet Britance i s njima , dok ostala vojska koraca prema njima samo padaju :lol:
Jel ko od vas igrao Knights of Honor ?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 avg 2013, 02:08

Civilization I je duplo bolja igra od Europa Universalisa IV.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 avg 2013, 04:40

EU mi je najdraža strategijska franšiza,a inače najviše igram takve igre.Total War mi je druga :mrgreen: Al to zbog uspomena na strašne igre sa Seleukidima na RTW i Škotskom M2TW.Na M2TW sam vjerovatno i vodio moj najduži rat,protiv Francuske nakon što sam oslobodio Britaniju od Engleza.

Inače sad sam blizu ujedinjenja Njemačke(TO--->Prusija--->Njemačka vjerovatno najzanimljivije za igrat),trebaće mi još kojih 100 godina :roll: :mrgreen: Poljska,Austrija,Litvanija,Holštajn,Saksonija i Bohemija se udružili protiv mene.Jedino Austrija je tu problem,pa u ratove krećem samo kad znam da Austrija ima i neki drugi sukob.

Nego ovi što su igrali EU3 i da sad igraju EU4.Dešaval vam se često da Šveđani razvale Dansku i Norvešku,pa onda sruše i ruske državice? :lol: Meni na EU3 haman na svakoj drugoj igri tako bilo,a evo i sad na prvoj igri na EU4.Strah me ako i na mene krenu,nema šanse da dobijem taj rat :twisted:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 19 avg 2013, 14:07

Ja igram uvijek gotov sa Turcimana EU3 i izjebu me oni Timuridsi, Golden Horde i oni plavi zaboravio sam kako se zovu :lol: :lol: . Jebli majku samo napadaju, jos ako se zakacim sa Austrijom to i bi :mrgreen: .

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.