Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 02 mar 2012, 11:20

nerminh74 je napisao/la: Tomic, barac, zoric i andric su prve 4 opcoje u hrvatskoj a planinic je u nivou bilana iz cedevite jeste da nemaju iste brojke ali bilan ima manju minutažu u boljem timu
sb_fidelis bilo bi dobro da planinic zaigra za BiH ali situacija sa centrima se uveliko popravlja jer se napokon sinanovic odlučio i može pružiti 3 do 5 solidnih godina za sutona situacija je 50-50, kuzmic polako ulazi na velika vrata, a posle njega dolaze nurkic i sehic što znači da Planinic ima šansu da zaigra u našoj reprezentaciji ali i da mu je prozor ne pretjerano dugo otvoren i ako ga uskoro ne iskoristi velika je šansa da neće zaigrati ni u jednoj reprezentaciji a to nikome ne odgovara kako emotivno tako i poslovno (reprezentativac dobija najčešće barem 10% bolje ugovore)
Znam, trollam, nek odluci momak, ako dobije poziv. Mislim da je perspektivniji od imena koja si naveo, a i pokazuje da sazrijeva malo po malo, sve manje glupih gresaka, iako se desavaju, a sve bolje igra u obrani, koja mu je ionako bila jaka strana, i brzi je od ostalih centara u tranziciji, a ono sto nema nadoknadi borbenoscu i spremnosti za rad i ucenje. Ima jos vremena dosta za ispravljanja svojih slabosti, a stasao je vec u aba ligaskog centra.
...Život za Široki...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la nerminh74 » 02 mar 2012, 11:44

Planinic igra izvrsnu odbranu i prvenstveno radi nje bi ga volio vidjeti u reprezentaciji
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 03 mar 2012, 05:16

Ne pratim Bosansku reprezentaciju, jel mi moze neko objasniti sta se to desava trenutno? Cuo sam da su se odlucili neki novi igraci za nas?
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 03 mar 2012, 09:36

Darka poznam osobno ali nisam I nebi ga pitao za koga ce igrati ali bez obzira na gdje I za koga ce igrati Darko je jedan od rijetkih centara u regiji I sire koji igra na način da IDE ono što se kaže u meso , većina današnjih centara igra potpuno drugačije , koristeći neke istrenirane specijale ,suterske sposobnosti....dok on sa svojih 211 kontre trčim brže od razigravaca ,tuče se u blokovima ,prima na prsa a ne na ruke udarce protivnika itd . Tko je pratio ovu sezonu mogao je vidjeti da je protiv svih vrhunskih centara ABA love odigrao vrlodobro I odlično.
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 03 mar 2012, 09:38

kksiroki je napisao/la:Darka poznam osobno ali nisam I nebi ga pitao za koga ce igrati ali bez obzira na gdje I za koga ce igrati Darko je jedan od rijetkih centara u regiji I sire koji igra na način da IDE ono što se kaže u meso , većina današnjih centara igra potpuno drugačije , koristeći neke istrenirane specijale ,suterske sposobnosti....dok on sa svojih 211 kontre trčim brže od razigravaca ,tuče se u blokovima ,prima na prsa a ne na ruke udarce protivnika itd . Tko je pratio ovu sezonu mogao je vidjeti da je protiv svih vrhunskih centara ABA love odigrao vrlodobro I odlično.
Znam ga i ja osobno, čak sam ga pitao što misli o tome da zaigra za BiH
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 mar 2012, 12:55

I sta je bio odgovor?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 03 mar 2012, 20:44

Sta bi o saradnji @albiongate-a i BH saveza,evo citam na Twitteru da on lobira kod Miska Raznatovica,Divca,Krstica... da Duda Ivkovic pozove Kuzmica,kako kaze 'interes Srbije je u pitanju'

hvalio se ranije na jednom srpskom forumu da je najzasluzniji sto je pozvan Djoko Salic u reprezentaciju Srbije
Zadnja izmjena: santos, dana/u 03 mar 2012, 20:55, ukupno mijenjano 1 put.

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 03 mar 2012, 20:55

santos je napisao/la:Sta bi o saradnji @albiongate-a i BH saveza,evo citam na Twitteru da on lobira kod Miska Raznatovica da Duda Ivkovic pozove Kuzmica,kako kaze 'interes Srbije je u pitanju'

hvalio se ranije na jednom srpskom forumu da je najzasluzniji sto je pozvan Djoko Salic u reprezentaciju Srbije

pa ako KUZMIC misli da moze izboriti mjesto u srbijanskoj repki u sto cisto sumnjam slobodno misli da je davno proslo vrijeme da nekog moljakamo da igra za nas ako nece,a ako odabere BIH super ako ne nikom nista drzavni dres je svetinja tako da nam takvi koji se dvoume nisu potrebni
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 03 mar 2012, 22:56

To su odmah gluposti da kazem . Sta ima albignote lobirati kod Miska, kada je Kuzmi menadjer jedan drugi covjek. Decko je rekao da hoce zeli da igra za reprezentaciju BiH i to je to. To rekla kazala i trla baba lale su "mahalske" price.
Sloboda je moja nacija

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 04 mar 2012, 19:39

Vec sam ranije pisao, ali nisam dobio odgovor, zašto albion više ne komentariše na ovom forumu, smatram da je ukazao na puno igrača koji bi mogli biti potencijalni reprezentativci naše zemlje i bilo bi šteta da je njegova saradnja sa KSBiH završena, nadam se da će admin, neko drugi ili sam albio odgovoriti na ovo pitanje.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 05 mar 2012, 08:04

Ako je istina ovo o lobiranju da BH igraci igraju za Srbiju ja bi ga nogom u guzicu sa ovog foruma.... :arrow:

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 05 mar 2012, 10:19

Edo_77 je napisao/la:Ako je istina ovo o lobiranju da BH igraci igraju za Srbiju ja bi ga nogom u guzicu sa ovog foruma.... :arrow:
Istina 100%,nije problem zbog foruma ali je problem ako je radio ili radi za kosarkaski savez BIH

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 05 mar 2012, 23:00

Surfao sam malo, sve je tacno, Krstic je obecao i pomoc ako zatreba. Ukoliko je albion jos uvijek aktivan u KSBiH, ovo je njemu na sramotu. Ukoliko nije, nemamo ga pravo kriviti, Kuzmic nije nastupao ni za jednu repku, ako mu je zelja Srbija, neka mu je sa srecom.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 mar 2012, 23:19

Pa neće nam sad uzeti i Kuzmića :x
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 05 mar 2012, 23:37

Ne nasjedajte na mahalske price. To vam mogu reci, a ovo sto oni pricaju mogu macku o rep okaciti.
Sloboda je moja nacija

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 06 mar 2012, 20:34

Bilo mi je mrsko pregledati početne stranice ove teme, ali me interesuje da li trenutno u NCAA postoji neki naš igrač koji zavređuje pažnju, odnosno ima kvalitet za A selekciju?

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 06 mar 2012, 22:27

Da li ima ikakva mogucnost da se barem jedna utakmica kvalifikacija odigra u Mejdanu,barem ona protiv Holandije,protiv njih smo igrali prije nekih 10 god u Mejdanu neku prijateljsku,sjecam se ko sad,pa eto ako bi mogao KSBiH da nas sve vrati u te lijepe dane :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 06 mar 2012, 22:29

Ne postoji Slatinash iz razloga tehnickih problema. Naime kod nas su kosevi jos uvijek oni koji nisu ucvrseni u parketu a koji prema pravilima FiBe trebaju da budu. Fiba je prastala, ali vise ne zeli. Jedino ako se ne desi cudo, pa se zamjene ti kosevi onda se mozda i odigra.
Sloboda je moja nacija

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 mar 2012, 16:13

Stvarno je siptomaticno da cim je ks BiH poceo proces povratka/ocuvanja igraca u BiH reprezentaciju odmah su slovenacki (nurkic i sulejmanovic), hrvatski (ramljak i planic) i srpski (kuzmic) savez pocinju pozivati/pokazivati interes za iste igrace a kao oni ne pritiscu takve igrace da zaigraju za njih bez obzira sto velika vecina ne zaigra u njihovim reprezentacijama ili maksimalno zaigraju samo u jednom ciklusu evo konkretno u pitanju ramljaka repesa ga zeli pozvati, najvise zbog toga sto ga zeli u ciboni, na pripreme i vjerovatno u repku i to bez obzira sto nema tu neku perspektivu pored tomasa, bogdanovica, perica, rudeza a i nadolazeceg sarica a dok kod nas nebi imao konkurencije duzi period

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 12 mar 2012, 21:14

Da se nadovezem na ovaj tvoj post

I Srbija preuzima recept od Hrvata i poziva svakog klinca koji u najavi moze postati kosarkas,mozda je slucajno ali se pozivanja poklapaju sa dolaskom Bodiroge u KSS od prosle godine

iz generacije 1998 pozvali su 4 igraca iz RS-a na kontrolni trening njihove U-13 selekcije,pozvani su Glisic,Labus,Marsenic,Simanic

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MrPink i 2 gosta.