Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

lucif3R666
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la lucif3R666 » 13 feb 2014, 22:48

Ova dijeti ima dvije komponente: vježbanje i prehrana. Postoji nekoliko općih smjernica koje su osnovna načela u prehrani. To su: jedite šest obroka dnevno, pijte vodu redovito, ne brojite kalorije i usredotočite se na dijetu. Snažno se preporucuje jesti šest obroka dnevno, jer pomaže da se zadrži ono što istraživači zovu energetski balans.
Namirnice koje se konzumiraju su:

bademi i drugi oraščići
grah
zeleno povrće
nemasni mlječni proizvodi
zobene pahuljice
jaja
nemasno meso
maslinovo ulje
žitarice od cijelokupnog zrna
Vježba
Adekvatne vježbe su podjednako važne kao i dobra prehrana u gubljenje masnoća i ravnanju želuca u Abs prehrani. Ona uključuje trening snage tri puta tjedno, trbušne vježbe dva do tri dana u sedmici, i izbornu aerobik vježbu dva do tri puta tjedno
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 13 feb 2014, 22:54

Pokusaj prvo raditi kardio pa onda tegove, i nemoj praviti velike pauze neka bude malo brzi tempo da i tako ubrzas metabolizam koji ce ti ionak biti ubrzan nakon kardia + VODA VODA I VODA do mature ce biti manji stomak 100% :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 13 feb 2014, 23:57

Unknown Genius je napisao/la:Ovako krenuo sam u teretanu prije mjesec dana i u zadnje vrijeme sam se počeo baviti i fitnessom.
Cilj mi je smršati minimalno 5 kg u narednih mjesec dana, međutim za sada mi nikako ne uspijeva. Radim tri treninga sedmično mišiće, a redovno poslije tih treninga trčim na traci. U prosjeku dnevno provodim 20-ak minuta trčajući, za to vrijeme pretrčim 4 km otprilike, ali nisam izgubio ni grama. Još sam izbacio večeru, dakle, samo dva obroka dnevno...

Ima li neko nekih savjeta koji bi mogli biti korisni? Zaista mi je želja da malo smršam, nije mi mrsko ništa raditi, ali nešto ne ide.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
[youtube][/youtube]
Garantujem ti da te pola nece biti do mature :D
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 14 feb 2014, 02:31

Unknown Genius je napisao/la:Ovako krenuo sam u teretanu prije mjesec dana i u zadnje vrijeme sam se počeo baviti i fitnessom.
Cilj mi je smršati minimalno 5 kg u narednih mjesec dana, međutim za sada mi nikako ne uspijeva. Radim tri treninga sedmično mišiće, a redovno poslije tih treninga trčim na traci. U prosjeku dnevno provodim 20-ak minuta trčajući, za to vrijeme pretrčim 4 km otprilike, ali nisam izgubio ni grama. Još sam izbacio večeru, dakle, samo dva obroka dnevno...

Ima li neko nekih savjeta koji bi mogli biti korisni? Zaista mi je želja da malo smršam, nije mi mrsko ništa raditi, ali nešto ne ide.

Dobio si dosta dobrih prijedloga. Ja bih dodao samo jos jedan. Prestani se vagati. Gledaj se u ogledalo stalno. :)

Ja sam bio 124kg u augustu kada sam prestao ici u teretanu zbog velikih obaveza. Nastavio jesti puno ali zdravo. 28. Oktobra se vratio u teretanu izgledao kao da sam se udebljao Stao na vagu I bilo 117kg. Evo ponovo sam u teretani 6 dana sedmicno smanjio mi se broj hlaca a imam sad 122kg.

edgardavids
Kontakt:

Post Postao/la edgardavids » 14 feb 2014, 14:27

Upravu si @Afa97 ovo je puno bolji kardio od običnog trčanja, dovoljno ti je 10-15 min ovakvog ili sličnog treninga da potrošiš kalorija kao za 2 sata trčanja tempom 30%.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 14 feb 2014, 14:53

Boli me vena kada je diram na lijevoj nadlaktici i malo je iskočila al skroz malo .. od čega bi moglo bit ? da pauziram koji dan ili da zanemarim ?
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 feb 2014, 14:58

Genius, HIIT bar dvaput tjedno, sigurno bolje i efektnije nego klasicni kardio, ukloniti secere, masti iz prehrane, ukljuciti sto vise voca, povrca, kvalitetnog proteina, kvalitetnih izvora ugljikohidrata, jest 4-6 manjih obroka tijekom dana, ni slucajno preskakati obroke jer usporavas metabolizam, te nastaviti sa treningom s utezima. Uz pridrzavanje pravila, moze se postici dosta toga u kratko vrijeme.
...Život za Široki...

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 14 feb 2014, 15:30

Jel se vi nekad umorite od teretane zdrave hrane i sve ostalo.
Ja vec 2 dana rokam sta stignem mcdonalds,pizza,kolaci,cokoladice i sl.

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 14 feb 2014, 15:56

afa97 je napisao/la: " onclick="window.open(this.href);return false;
Radio bih fakat, samo mi reci gdje mogu naći te DVD-ove da radim uz njih, je li se plaća ili? :)
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 14 feb 2014, 16:26

Unknown Genius je napisao/la:
Radio bih fakat, samo mi reci gdje mogu naći te DVD-ove da radim uz njih, je li se plaća ili? :)
Skini sa torrenta

Sent from my HTC One X using Tapatalk 4 Beta
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 feb 2014, 13:44

U aprilu trcim na maratonu, u stafeti, i distanca mi je 16 kilometara. Nikad toliku distancu nisam trcao ( u jednom komadu), a i zadnjih dana sam pokusavao, nakon 10-11 kilometara vise jednostavno ne mogu.
Moje pitanje je, a i za one koji su se vec pripremali za takvo nesto, kako se najbolje pripremati za to, svaki dan trcati (sto dosada radim), ili nema puno efekta ako svaki dan trcim ovu distancu od 10-11, i kako mogu jos (sto brze po mogucnosti), dostici vecu kondiciju?

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 15 feb 2014, 22:59

afa97 je napisao/la:
Unknown Genius je napisao/la:
Skini sa torrenta

Sent from my HTC One X using Tapatalk 4 Beta
I ja gluposti pitam. :D
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 16 feb 2014, 11:54

Goalgetter je napisao/la:U aprilu trcim na maratonu, u stafeti, i distanca mi je 16 kilometara. Nikad toliku distancu nisam trcao ( u jednom komadu), a i zadnjih dana sam pokusavao, nakon 10-11 kilometara vise jednostavno ne mogu.
Moje pitanje je, a i za one koji su se vec pripremali za takvo nesto, kako se najbolje pripremati za to, svaki dan trcati (sto dosada radim), ili nema puno efekta ako svaki dan trcim ovu distancu od 10-11, i kako mogu jos (sto brze po mogucnosti), dostici vecu kondiciju?
Moras raditi,ono sto mibu atletici zovemo dionice.Npr.10x1000 nekim tempom,koji je svakako brzi od onoga sto trcis u komadu,sa pauzama izmedju serija.Isto tako u trening moras ubacit "promjene",to su promjene ritma.trcanja gdje trcis npr. 300m jakim tempom,onda 100 "kaskanja" ili brzeg hodanja.

Mozes ubacivati i krace distance,400-ke i 800-ke...Da dobijes i na brzini malo.

To u komadu,u biti bi trebao trcat najvise jednom sedmicno i to da vidis napredak u vremenu.Prvo napravi sebi tempo da mozes istrcat 16km u komadu,ti to mozes,samo.sto koristis isti tempo kao kad trcis 10km,pa je normalno da ne mozes zavrsit u istom.

Sretno

Sent from my LG-D605 using Tapatalk
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 feb 2014, 20:07

par osoba mi je proporucile neke mega mase i neke proteine za debljanje, pa me zanima ima li ovdje neko ko je to konzumirao i da mi kaze pomaze li ista ? bas nikako da nabacim jedno 10 kila :roll: a nije da slabo jedem i jedem i kasno navecer, ali opet nista :roll:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 feb 2014, 20:09

jasmin10 je napisao/la:par osoba mi je proporucile neke mega mase i neke proteine za debljanje, pa me zanima ima li ovdje neko ko je to konzumirao i da mi kaze pomaze li ista ? bas nikako da nabacim jedno 10 kila :roll: a nije da slabo jedem i jedem i kasno navecer, ali opet nista :roll:
mega mass je dobar i najuspješniji na tržištu .. jedi 5-6 puta dnevno,treniraj i koristi mega mass + kreatin ako mozes priustiti i nabit ces 10 kg za 3 mjeseca
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 16 feb 2014, 20:12

Zavisi šta jedeš, i kako raspoređuješ tu hranu. Možeš tako eksplodirati odjednom, i može ti se sve to lagano pretvoriti u salo.
Jedi proteine i ugljikohidrate, ali naravno, moraš redovno trenirati, imati neku konstantu.

Nemoj odmah uzimati te sirutke u prahu i ostale proteine već se baziraj na ove obične poput bijelog i crvenog mesa.
Dakle, odmah vidiš da ćeš trebati uložiti dosta u svoju ishranu.
Krompir, riža i tjestenina uz gore navedeno za početak. Naravno, konstantan trening. Poslije 2-3 mjeseca, počni uzimati whey i biće extra.

Posjeti Nixu na youtubeu, ima on dobrih klipova ( Nixa Zizu )
Ja te volim, volim Željo..

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 16 feb 2014, 20:54

Zna li neko pravu cijenu MyProtein Wheya od 5kg? Je li moguće da je tako jeftin kao na piku (140KM) ?

Edit:
Evo našao sam na njihovoj stranici. Ali opet mi sumnjivi ovi pik-ovci.
100% sportski i krajnje opušten potpis

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 feb 2014, 21:02

za 20 min 4km :?: wauuu svaka cast....ako zelis da smrsas uspori tempo... ;)

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 16 feb 2014, 21:06

Znao sam nekad trčat i po 45 min tih 4 kilometra, tad sam se u životu najviše znojio, em sam umiro više nego kad sam trčao tempom dostojnim za B normu za olimpijske igre
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 feb 2014, 21:08

Dex je napisao/la:Znao sam nekad trčat i po 45 min tih 4 kilometra, tad sam se u životu najviše znojio, em sam umiro više nego kad sam trčao tempom dostojnim za B normu za olimpijske igre

zato kazem 4 km za 20 min,zvuci jako mocno ;) tempo 12 :shock: .....za mrsanje se naravno pritisak treba da drzi u normali,znaci sporiji tempo.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.