Dylan Dog je napisao/la:Ma dajte...mogu razumiti da ga kritikujete sto je pozvao Muratovica i Alispahica a ne Stilica,da je potpuno fulao sa Ibisevicevom rolom protiv Njemacke..ali da ga tjerate jer ne zna sastave svih grupa na SP..mislim stvarno

Jos da tebi odgovorim, pa stvarno odoh. Stvarno protiv Papeta nemam nista. Za mene jedna od najvecih legendi BiH. I iskreno mislim da mu ovo nije trebalo ni najmanje. Sam pao sam se ubio. Znao je na sta ce naici od strane nekih, iz ,zna se, kojih razloga ( tu ukljucujem i sebe ). Ja se samo malo zahebajem sa nekim postovima, naprimjer za ove golove....Primili smo 7 komada, ne zato sto je on los trener, nego sto nam je takva situacija u BiH, pa tako i u savezu. Mi imamo mnogo vece kapacitete a ne koristimo ih(Papac, Braco itd..). To je nas problem. Nas problem nije Pape.
Ali i pored tih stvari imam za njega par kritika...Alispahic, Muratovic i Rahimic( oba 1976 godiste, za godinu dana nece moci hodati a ne biti ozbiljan igrac protiv Francuske i Rumunije)... Morao je lansirati, naci, RODITI bar jednog zadnjeg defanzivnog kojeg ce lansirati. Morao mu je dati sansu u ove dvije prijateljske. A imao je koga. Primjer, najbolji Velezov igrac Danijel Majkic, Banjalucanin, vjeruj mi, momak bez greske igra konstatno svih 100 minuta koliko se otprilike igra u nasoj ligi...Izgara na terenu...Za njega znam, mozda ima neko slican u drugom klubu, nemoj mi zamjeriti...Morao je zvati Sunjica iz Zrinjskog..Momak ima ekstreman potencijal, sa ove dvije prijateljske bi bio sigurno lansiran u neku jacu ligu i tamo bi bio dovrsen za vrlo kratko vrijeme. Dalje, neophodan nam je za buducnost jedan brz igrac, probojan, mora ga naci bez obzira na ime i prezime i gdje igra. Spori smo do bola kad nam stopaju Dzeku.
A najveca greska mu je, deset puta sam to napisao, nepozivanje Stilica. Njemu je MORAO naci mejsto bez obzira na imena konkurencije u timu, koji nekad hoce da igraju a nekad nece. On kako slaze ekipu, cini mi se, da je spreman da ce brzo napustiti klupu...Ili slusa druge sta mu govore? Ne znam....
A ja cu i dalje traziti od njega, kao i od svih ostalih da se ili bori protiv saveza na sve nacine, ili da napusti brod...
Ne zamjerite mi, volim BiH, sigurno ne manje nego vi...Pozz...