Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Omerbavarac » 21 feb 2010, 19:47

__Liedson__ je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:slika
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
aBd :twisted:

upsss pogresan podforum
jel ono s Terryem Bridge ?? :mrgreen: :mrgreen: :lol:
ili je Asier Del Horno ? :?
A jel ovo pehar drzi majstor iz Bavarske? :D :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 21 feb 2010, 19:49

GunnerS je napisao/la:Izvini jarane, mislio sam da si navijač debila :( Pa sam te pokušao kontrirat. Al ne znam šta si pokušavao sa onim reč ?! Pojasnit ?!
Ja kritikujem Arsenal :!: :!: i Wengerovu tvrdoglavost oko nedovođenja napadaca (a vidi se koliko jedan klasan napadac nedostaje sad)...opet ce se izgubiti sezone zbog njegove tvrdoglavosti.
Dalje,šta ga je tjeralo da proda Tourea Cityiju?? sad se vidi kakva je odbrana kada je spala na samo jednog klasnog igraca (Vermaelena)...Gallas i Silvestre su gotovi igraci...dalje,Denilson - pa to treba sa noge na nogu otjerati.
Kao i Traorea,a bogami ni Clichy nije daleko o toga...ako se vec odrekao usluga Tourea,što se onda nije odrekao i usluga Eboue-a?? šta sa njim planira pošto mu skoro citavu sezonu sjedi na klupi?
I na kraju šta misli uraditi sa ovim panjevima koje je doveo kao napadace,a to su Bendtner,Vela i Eduardo (koji nisu zaslužili da nose dres Arsenala niti imaju kvalitet za taj klub).
Zašto je dozvolio sebi da nema pristojnu zamjenu za Van Persia (jedinog klasnog špica uz Arshavina koji je više krilni igrac) ako je vec prodavao Adebayora??
Previše pitanja,a premalo odgovora.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 21 feb 2010, 19:58

Rekoh ti ja da se vratiš na nick BLADE,pošto ti pristaje to :D neko vecer je igrao wesley snipes - tvoj idol :mrgreen:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 21 feb 2010, 20:01

paja_patak je napisao/la:
drop je napisao/la:Rekoh ti ja da se vratiš na nick BLADE,pošto ti pristaje to :D neko vecer je igrao wesley snipes - tvoj idol :mrgreen:
Tebi je bolje da se vratis starom dileru, ovaj novi ti daje neke opasne supstance koje te bacaju u bunilo...
Imaš mahanje i maxuz sellam od Le Bossa :mrgreen:

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 21 feb 2010, 20:24

GunnerS je napisao/la: Ti hočeš da kažeš da Arsenal ne smije izgubit od ova tva tima ako misli osvojit titulu ?! Jel' tebi možda smeta što Arsenal igra lijepo za oči i dušu ?! Jel tebi smeta što Arsenal posluje extra dobro i bolje u odnosu na ova dva tima ?!
Ja nisam rekla da ako ne pobijedi Chelsea i Manchester ne zasluzuje titulu..
Ne filozofiram previse: das dva gola - bolji si, osvojis vise bodova - bolji si. Jednostavno, zar ne??

Ono sto ti zoves lijepom igrom, ja zovem komplikovanjem, ne moramo svi vidjeti fudbal na isti nacin ;)
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

sin3x
Kontakt:

Post Postao/la sin3x » 21 feb 2010, 20:49

po toj logici mi dali 6 evertonu vi primili 2 dali jedan ko je bolji? to tvoje nikakve nema veze sa snagom mnogo je bitnih faktora...
It's not easy being Arsenal fan... but it's hard not to love this team

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 feb 2010, 00:50

Drop...

Ako pratiš Arsenal u poslijednjih 13-14 godina koliko je Wenger tu znat ćeš da on ne drži ni jednog igrača protiv njegove volje u klubu. Ako taj igrač hoče da ide, on će ga pustit i nikad neće reć nema dok ugovor ne istekne.

To ti je odgovor na pitanje zašto je prodao Tourea i Adebayora...

A zašto nije doveo, hmm, prije početka sezone, svi igrači su bili fit, koliko toliko, i svi su pokazivali da mogu igrat, niko nije znao da će se RVP nakon 10 kola ozlijedit do kraja sezone i to ne u Arsenalu nego u Italiji :( Niko nije znao da će Sami i Tomas, Gael i ostatak povrijeđenih bit mjesecima izvan terena i naravno trebaju mjeseci da se vrate u formu i et zašto nama Chelsea bježi 6 bodova...
Tu ti je razlog zašto nije nikoga doveo. Ako Bog da, vidjet ćeš sad na ljeto transfera, naravno poslije svjetskog. A Chamck je več potpisao i to ti je još jedan extra napadač uz RVP-a... Siguran sam da će dovest kvalitetnog štopera, ja bi volio Subotića al... Wengeru se nikad ne zna...

Što se tiče Vele, hmm, taj momak stvarno nema sreće, taman kad je pošao igra za Arsenal, povrijedio je se, i sad je još povrijeđen. Imaš o tome na arsenal-com... Wenger o tome priča...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 feb 2010, 00:58

Cijenim ja to što wenger radi s mladim igračima i kako ih tako reći proizvodi iz godine u godinu, al kakva je to politika da se pušta svakog igrača koji hoće da ide, pa to znači da je od kluba napravio pijacu i čim neko ponudi imalo primamljiviju cifru za nekog igrača on ide iz kluba, pa zašto onda postoje ugovori na 4-5 godina ako ne zbog toga da igrač ni ne pomišlja da ide negdje. Sa ovim on sve te mlade onda samo afirmiše da bi neki tamo city ili sutra neki drugi klub iz njih izvukli pravu korist, znači on sutra da fabregas kaže ja bi u barsu ili negdje drugo on će reći ok idi jer ja nikad nikom neću reć nema dok ugovor ne istekne i ne držim ni jednog igrača protiv njegove volje u klubu.
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 feb 2010, 01:02

Gledaj, ako on bude branio njemu da ide. Ovaj neće igrat kako treba, tražit će da se izvlači, uništavat harmoniju u klubu, razumiješ ?! Ovako, ako neko želi igrat u Arsenalu on će tu i igrat i njemu neće bit primamljive ponude drugih klubova jer igra za Arsenal SRCEM. To je ono što igrače koji sad igraju u Arsenalu razdvaja od drugih...

Ne znam možeš li shvatit to al et...

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 feb 2010, 01:25

GunnerS je napisao/la:Gledaj, ako on bude branio njemu da ide. Ovaj neće igrat kako treba, tražit će da se izvlači, uništavat harmoniju u klubu, razumiješ ?! Ovako, ako neko želi igrat u Arsenalu on će tu i igrat i njemu neće bit primamljive ponude drugih klubova jer igra za Arsenal SRCEM. To je ono što igrače koji sad igraju u Arsenalu razdvaja od drugih...

Ne znam možeš li shvatit to al et...

nisi ni svjestan u kojoj si zabludi, dosad sam tebe smatrao jednim od rijetkih bar donekle realnih navijača arsenala na ovom forumu al i ti s tim lažnim floskulama počinješ, ma kojim srcem, igraju za novce, i to dobre, a od prvih 11 za 10 sam 100% siguran da nisu navijači arsenala, tu su samo plaćenici kao i većina drugih igrača u većini drugih klubova, siguran sam da si i za turea i adebajora i ashley colea govorio da su oni posebni, da igraju za arsenal srcem i sl. a sad sa istim tim srcem igraju tamo gdje im daju veće plate, pusti tu neoromantičarsku priču, jer toga nema već odavno, wenger je s takvim puštanjem igrača arsenalu samo gore napravio jer sad svaki igrač koji dobije imalo bolju ponudu samo kaže kad je mogao taj taj i taj što nebi i ja.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 feb 2010, 01:28

Jarane niko tebi ne brani da ti misliš što hočeš. Tebi hvala ako si tako o meni mislio, ja se nadam da i jesam i dalje takav.

A ja to možda bolje znam od tebe ;) Čitam svaki dan izjave Arsenalovih igrača, i čitao sam izjave bivših igrača, pa se vidi jedna razlika a to je, niko ovdje ne govori o odlasku ako se ne osvoji nešto, što je prije uvjek bio slučaj...

Opet ti kažem, to je tvoje mišljenje a ovo moje...

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 22 feb 2010, 01:35

Ima tu nekoliko igrača koji igraju srcem, mogu se na prste nabrojat jedne ruke.
Song, Cesc, RvP, Eboue, Bendtner i eventualno Gibbs.Ostali su tu radi imena,veličine kluba,slave te radi novca naravno, ali dok su igrači Arsenala i dok se ponašaju kao ljudi ja ih cijenim koliko-toliko.Izdvojio bih još par igrača kao Nasria,Rosu,Gallasa,Vermaelena,Sagnu ali ipak ne mogu u spomenuti koš sa onom petorkom odnosno šestorkom.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 feb 2010, 01:38

Bosco je napisao/la:Ima tu nekoliko igrača koji igraju srcem, mogu se na prste nabrojat jedne ruke.
Song, Cesc, RvP, Eboue, Bendtner i eventualno Gibbs.Ostali su tu radi imena,veličine kluba,slave te radi novca naravno, ali dok su igrači Arsenala i dok se ponašaju kao ljudi ja ih cijenim koliko-toliko.Izdvojio bih još par igrača kao Nasria,Rosu,Gallasa,Vermaelena,Sagnu ali ipak ne mogu u spomenuti koš sa onom petorkom odnosno šestorkom.
Ova dvojica mogu ;) Iako, treba još koja godina da odigraju u Arsenalu da vide i pokažu to igranje srcem. TV je tek došao pa je i logično da ne voli toliko klub i da ne igra za njega svim srcem... Al tu ima Arsenalovih podmladaka koji će sigurno bit okosnica kluba, Theo, Ramsey, Wilshere, Eastmoond, Gibbs... Sve su to igrači koji i sad pokazuju da vole klub i da bi volili ostat tu i igrat...

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 22 feb 2010, 01:39

Gunners jarane,navest cu ti samo neke od promašaja Wengera samo u zadnje 2-3 godine.
Prvo odlasci (Cole,Hleb,Reyes,Henry,Ljungberg,Adebayor,Toure)...sjetimo se kako nije uspio prepoznati Lassanu Diarru (Lass) koji je danas prvotimac Reala, dok kod njega igra ocajni Denilson ili solidni Song na mjestu DM.
Zatim akvizicije (Silvestre,Fabianski koji je tu vec 2-3 godine i nikad se nije nametnuo kao prvi golman,Eduardo kojeg je platio cak 15 miliona funti :o :shock: ,Denilson vec treca godina a nikakvog napretka)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 22 feb 2010, 01:41

Dobro ove mlade nisam htio nabrajat, oni se podrazumijevaju.Posebice Ramsey,Wilshere i Eastmond.
Što se thea tiče, on mi je nekako pravo čudan.Em stagnira u razvoju, em kako sam čitao veliki je navijač Loserpoola.
To mu ne valja, ali mislim da je vremenom zavolio Arsenal.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 feb 2010, 01:42

Mislim da ima samo rijetkih igrača koji igraju srcem za klub. Nekima su samo pare, žene, alkohol u glavi. Općenito ne mogu nikoga ono baš konkretno ocijeniti ko igra srceom a ko ne. Mogu samo reći kako se ko žrtvuje za klub, pa bih izdvojio Gallasa kod Arsenala, Gattusa kod Milana, Lahma kod Bayerna, Puyol kod Barce, Lassana kod Reala itd. Ovo su samo pojedinci iz nekih klubova, ima kod tih klubova još dosta igrača koji se žrtvuju.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 feb 2010, 01:46

drop je napisao/la:Gunners jarane,navest cu ti samo neke od promašaja Wengera samo u zadnje 2-3 godine.
Prvo odlasci (Cole,Hleb,Reyes,Henry,Ljungberg,Adebayor,Toure)...sjetimo se kako nije uspio prepoznati Lassanu Diarru (Lass) koji je danas prvotimac Reala, dok kod njega igra ocajni Denilson ili solidni Song na mjestu DM.
Zatim akvizicije (Silvestre,Fabianski koji je tu vec 2-3 godine i nikad se nije nametnuo kao prvi golman,Eduardo kojeg je platio cak 15 miliona funti :o :shock: ,Denilson vec treca godina a nikakvog napretka)
Svi menađeri na svijetu, i SAF je rekao da je Henry u pravom momentu otišao sa Emirata, odnosno Higbury-a... Da ga je Wenger u pravom momentu prodao... Jer nije mogao više napravit što je napravio za Arsenal. Hleb, hmm, taj momak je igrao očajno u Arsenalu i jednostavno, želio je u Barcu i ovaj ga je pustio. Ljunberg, star a svi mi znamo šta Wenger misli o starim igračima. Ade i Toure, jbg.lova ... Diarra, jbg. jedan od milion pogrešnih procjenjenih igrača koje je Wenger proveo kroz Arsenal i koje je doveo... Silvestre je doveden da pomogne kad je najgore, to je dobro radio i sad protiv Sunderlanda... Fabianski, jbg... A Denilson, vjerovao il ne al prošle sezone je bio najbolje ocjenjen igrač Arsenala...

Theo, jbg. Povrede ga hebu jarane... Malo malo povrijeđen je.. Al nikad neću zaboravit kad je prošao sa sredine terena do gola liverpoola i dao im gol... :)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 22 feb 2010, 01:48

Drop donekle se slažem s tobom.Promašaj je bio prodati Colea,Hleba i Henrya.
Reyes je skupo placen, a prakticki nije pokazao niosta osim vucaranja po striptiz barovima.
Ljungberg je zadnju godinu u Arsenalu toliko propao da je Flamini pokraj njega izgledao kao Maradona.
Adebayor nikada nije ni bio dobar, ama baš nikada.Ljenivac.
Toure je bio popizdio zbog kapitenske trake, nije mogao gledati da mu Cesc bude kapiten sto se odrazilo na njegovu igru i prošle sezone je bio očajan.
Ne znam kako se Wengeru dogodio Lass, to je i prvi i zadnji put da neki igrac nije uspio pokazat svoj talenat pod njegovom palicom.
Denilson jest živa katastrofa, Fabianski ce ionako brzo otici, a Song je svjetska klasa od zadnjeg veznog.
Silvester je tu da pokrpi rume ukoliko ostanemo bez citave odbrane. :D

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 22 feb 2010, 01:49

drop je napisao/la:Gunners jarane,navest cu ti samo neke od promašaja Wengera samo u zadnje 2-3 godine.
moje misljenje o ovom: denilson je itekako napredovao, nerijetko postize pogotke, ali ne igra bas redovno, vise igra diaby nego on...dalje, song je igrac kojeg sam prosle sezone smatrao najvecim klocem u EPL, ali ove godine je najbolje ocijenjeni igrac arsenala, i to ubjedljivo...iz tekme u tekmu je sve sigurniji, sto se moze reci i za diabyja...lassana diarra, ogromna greska, prvo chelsea-ja pa zatim i arsenala, dakle, slazemo se...slazemo se i za reyesa, henryja, freddiea i tourea...greska je sto je pustio adebayora bez da dovede adekvatnu zamjenu za njeg...dudu definitivno ne zasluzuje dres arsenala, kao ni fabianski...silvestre je doveden kao back-up za evt. povrijedjene nogometase, tako da donekle razumijem njegovo dovodjenje...sto se colea tice, dobili su gallasa tako da nisu nista izgubili,...gallas je i danas jedan od najboljih stopera na svijetu, samo mu ona desetka na ledjima nikako ne stoji... :mrgreen:
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 feb 2010, 01:51

GunnerS je napisao/la:Jarane niko tebi ne brani da ti misliš što hočeš. Tebi hvala ako si tako o meni mislio, ja se nadam da i jesam i dalje takav.

A ja to možda bolje znam od tebe ;) Čitam svaki dan izjave Arsenalovih igrača, i čitao sam izjave bivših igrača, pa se vidi jedna razlika a to je, niko ovdje ne govori o odlasku ako se ne osvoji nešto, što je prije uvjek bio slučaj...

Opet ti kažem, to je tvoje mišljenje a ovo moje...
ako su to izjavili onda sigurno niko neće nigdje :roll:
da nisu izjave slične ovima
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... tball.html
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 036662.stm

al ti si skroz pogrešno skonto moj prvi post, bit je da wenger mora biti autoritet i da se njega pita u klubu a ne igrače, znači oni ne smiju ni da pomisle da mjenjaju sredinu dok su pod ugovorom ili bar do pred kraj ugovora, ti si sam rekao da on svakog pušta ko hoće da ide, ja nisam znao da je to tako u arsenalu i mislim da ako je to stvarno tako (a čudno mi je da bude tako) onda je to pogrešno

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []