harishp je napisao/la:
I ja sam bio ubjedjen da ce vec pasti u ovih par kola.
Medjutim sta je poenta.
Bajer je napokon dobio trenercinu koju Bajern poklonio.
Par dobrih pojacanja pomijesali sa jos onim starim dobrim igracima.
Ta trenercina se vec spremala da ide u peMziju, dok ga lani nije Uli zvao da odradi onih par kola do kraja, nakon Klinsijeve smjene. Ja sam bio skeptican za Jupa, jer nakon sto je krajem 80-tih i pocetkom 90-tih sa Bayernom bio uspjesan, nije mu se bas pozlatilo sa povratkom u BuLi. U Spaniji je vec bio neko i nesto, dok su mu dolasci u S04,
Gladbach i Eintracht bili manje vise neuspjesni.
Leverkusen je ekipa koju sam oduvijek simpatisao (na stranu malo zezancije tipa vicekusen

).
Prije su tezili kupovini provjerenih igraca, kao sto su Voller, Schuster, Thom...koji su davali dodatnu snagu ekipi koja je bila sastavljena od dobrih Brazilaca, kao sto su Emerson, Juan, Lucio, Sergio, Ze Roberto, Jorginho (koji su mahom zavrsavali u Bayernu

). Uz legendu kluba Ulf Kirstena, koji je resetao mreze kad god je htio.
To je bilo vrijeme debelog Calmunda, koji je cim osjeti potrebu, znao uzeti kofer pun para i uputiti se u Juznu Ameriku. Ali, mora mu se priznati, znao je ubosti pravu stvar
Prosle godine sam ih isto smatrao kao jednim od kandidata, uzevsi u obzir da ne igraju u Evropi, da se rastereceno i koncentrisano bore samo u Bundesligi, nisi igrali na svom stadionu, to im je mozda hendikep bio.
Ali vecom zaslugom za njihov neuspjeh smatram Labbadiu, koji po meni tek treba da se uci kako biti uspjesan trener.
To njegovo "ucenje" moze kostati Hamburga visokog plasmana, ako ove godine ne uspiju, ja ne znam kada ce.
Ako i osvoje titulu osvojice ih zbog vruceg hladnog igranja drugih kandidata koji variraju nenormalno.
Tacno, samo sto to drugi ne bi bas trebali u tolikoj mjeri varirati u proljetnom dijelu prvenstva...mozda bas na njih bude red

Ipak je to mlada ekipa, a pritisak postaje sve veci i veci...
Hoffa ce ili ici u LS ili ce gadno potonuti kod njih sredine nece biti
Zasto? Bas im sredina i pase

Nece ispasti, a za pogled prema gore nemaju pravih djozla

slaba im UV- zastita.
Hoffa je pravo dobra, moze daleko, moze medju prvih pet, to je sigurno. Samo da uhvate taj neki kontinuitet rezultata i eto njih gore u vrhu.