FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

carsijaba
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la carsijaba » 01 sep 2016, 09:38

TikTak je napisao/la:Baci pogled malo gore. Kolega iz kluba :) ti napisa da bi Udruzenje gradjana FK Zeljeznicar citaj firmu Toskas i Pozder u 12 mjeseci kostali 266.000. Ostalo su jos trojica. Dolazimo do zakljucka da sam poprilicno dobro procijenio njihova primanja :). Uciteljice u predratnom vremenu su bile mnogo bolje nego ove poslijeratne :salut: :salut: :salut:
Kolega iz Kluba je ubleha čim je podržao Hrasno1921. Mora da se vodio tvojim ciframa :urnebes: , a za učiteljice si u pravu.

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 01 sep 2016, 09:46

TikTak je napisao/la:
carsijaba je napisao/la:
TikTak je napisao/la:Baci pogled malo gore. Kolega iz kluba :) ti napisa da bi Udruzenje gradjana FK Zeljeznicar citaj firmu Toskas i Pozder u 12 mjeseci kostali 266.000. Ostalo su jos trojica. Dolazimo do zakljucka da sam poprilicno dobro procijenio njihova primanja :). Uciteljice u predratnom vremenu su bile mnogo bolje nego ove poslijeratne :salut: :salut: :salut:
Kolega iz Kluba je ubleha čim je podržao Hrasno1921. Mora da se vodio tvojim ciframa :urnebes: , a za učiteljice si u pravu.
Sad je spin da su ova petorica u prosjeku sa doprinosima igrali za 2.000 mjesecno. Vise Krupa placa nego mi. Odvadite malo, red bi bio ;). Dosao Pozder iz Holandije i igrao za 1.000 eura. Hervas platio obestecenje, to je ta prica.
Tvoje riječi - pola miliona KM za pet igrača godišnje. Oduzmi se ili se saberi :kafa:

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 01 sep 2016, 10:13

TikTak je napisao/la:Potvrdjene od tvog kolege iz kluba. Kad vec spinujete dogovorite se, nema veze sto niste u istoj kancelariji, ima viber, mail :).
Nemas razloga da nekoga etiketiras ovdje.Bez veze ti je to jer tebe niko nike etiketirao kao sluzbenika sd ili potrckala rukobodecih ljudi iz sd.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 01 sep 2016, 11:20

SarajlijaTM je napisao/la:Sutra
jeli se salis ili stvarno??
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 01 sep 2016, 11:40

Bas me zanima kako se na forumu svaki put kada mene nema pokrene crasijska prica i rasprava, i kako ja to uvijek propustim :lol:

@TikTak, cifre koje si nabrojao o iznosima plata nisu ni priblizno realnim, u vrijeme kada smo se razbacivali novcem a to je u Amarovom zadnjem mandatu, Zeba i Bekric su izlazili oko 8.000 KM bez bonusa. Pozder je bio medju tri najplacenija igraca a ne najplacaniji kao sto je i sam Acika rekao.
Trenutno koliko sam upucen Lendric i Stevanovic su blizu te cifre svi ostali imaju manja primanja, takodjer moras da znas da se doprinosi uplacuju od prvog dana potpisa ugovora (mjesecno) a ne retroaktivno, takodjer otpremnine se ne oporezuju, sve u svemu nazalost totalno si fulio sve od samog pocetka ...

@amazon, ja te iskreno ne kontam, ako fino kazem da se ovim igracima nece isplatiti sve sto ih slijeduje ugovorom onda je to tako, medjutim ti ko Maxim po diviziji resetas ili resetas :mrgreen:
Ljudi ce dobiti koju platu i ciste papire, jer su im takvi ugovori i nista vise, u klubu kada su najvece plate bile cifra nije prelazila 110.000 KM mjesecno a ti samo za pet igraca iznose cifru od 250.000 KM , iskreno ne kontam odakle ti ova cifra? otpremnine se ne oporezuju a doprinose takodjer ne mogu uplatiti unaprijed, dakle ni po isnosu plata ni po nabrojanom cifra ne moze biti veca 45.000 KM
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

fibonacci
Kontakt:

Post Postao/la fibonacci » 01 sep 2016, 11:42

Trebalo bi upravo kluba dati prijedlog da je jedna od tribina ili stadion zove Josip Bukal. On je pored Ivice Osima najveća legenda kluba. Znao sam ga lično i veoma mi je žao što se nije izborio sa svojom bolešću. Pričao je priče nama mlađima o svojim utakmicama i reprezentaciji Jugoslavije, o lomljenju prečki i stativa. Zaista je bio poseban. Počivaj u miru Josipe i gore ponovo lomi prečke i stative, budi najbolji u nekom novom Želji.
"Truth begins in lies."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 01 sep 2016, 12:14

TikTak je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Bas me zanima kako se na forumu svaki put kada mene nema pokrene crasijska prica i rasprava, i kako ja to uvijek propustim :lol:

@TikTak, cifre koje si nabrojao o iznosima plata nisu ni priblizno realnim, u vrijeme kada smo se razbacivali novcem a to je u Amarovom zadnjem mandatu, Zeba i Bekric su izlazili oko 8.000 KM bez bonusa. Pozder je bio medju tri najplacenija igraca a ne najplacaniji kao sto je i sam Acika rekao.
Trenutno koliko sam upucen Lendric i Stevanovic su blizu te cifre svi ostali imaju manja primanja, takodjer moras da znas da se doprinosi uplacuju od prvog dana potpisa ugovora (mjesecno) a ne retroaktivno, takodjer otpremnine se ne oporezuju, sve u svemu nazalost totalno si fulio sve od samog pocetka ...

@amazon, ja te iskreno ne kontam, ako fino kazem da se ovim igracima nece isplatiti sve sto ih slijeduje ugovorom onda je to tako, medjutim ti ko Maxim po diviziji resetas ili resetas :mrgreen:
Ljudi ce dobiti koju platu i ciste papire, jer su im takvi ugovori i nista vise, u klubu kada su najvece plate bile cifra nije prelazila 110.000 KM mjesecno a ti samo za pet igraca iznose cifru od 250.000 KM , iskreno ne kontam odakle ti ova cifra? otpremnine se ne oporezuju a doprinose takodjer ne mogu uplatiti unaprijed, dakle ni po isnosu plata ni po nabrojanom cifra ne moze biti veca 45.000 KM

Slabi su ti dousnici, a sa ovim zakonom o radu si na VI. Igraci su u klubu proveli tri mjeseca i zbog toga nema otpremnine koja je neoporeziva. Da je situacija takva kakvu je ti predstavljas svaka firma bi bila poligon za izvlacenje novca. Govorio sam o tome, zaposlis rodbinu, podijelis joj otkaze pa joj isplatis otpremninu bez poreza kako vi tumacite i izvuces kes iz firme. Nismo mi ni d od drzave ali nisu ni ovi koji zive od poreza, a takvih je vecina, tolike budale kakvim ih smatrate. Mozemo se izvuci da ne platimo poreze, Misimovic i ostali iz uprave daju igracima odstetu u kesu i onda nekako muckaju da te pare vrate. Ako se ide po zakonu, a svi znamo da radimo po zakonu.
:lol:

Kakvi dousnici? ili se drzi normalne rasprave ili nemoj nikako ...
Vjeruj mi da bolje poznajem neke stvari od 90% vas ovdje, a sto i zasto ostavit cu za sebe, po vama ispada da svaki igrac koji dobije otkaz da se istom mora isplatiti sve sto ga slijeduje ugovorom i to pazi sporazumnim raskidom ugovora, prvo se raspitaj sta je sporazumni raskid, sta raskid na stetu kluba - igraca a sta status kvo.
Baratate ciframa u nedogled, a sto je najsmjesnije od toga sto vi tvrdite da ce klub morati isplatiti ni manje ni vise nego 250.000 KM je smijesno, ljudi ce dobiti po tri plate i ciste papire, i to je info. iz kluba koju gle cuda ima i @SarajlijaTM sa kojim se ne slazem ni oko cega kao i Aco, za razliku od tebe i amazona, tacno i iskreno ne znam sto ce vam ovakva zajebancija i lupanje, jer to drugacije ne mogu nazvati.

Sa druge strane niko i tacno u bobu ne moze znati koliko su plate igracima u klubu, osim dva tri covjeka u klubu, ja primjerice znam Memijinu platu jer mi je licno rekao njegov otac, sve ostalo su lupanja i nagadjanja a prema tome sastavljati jos neke poreze i odbitke te na kraju prezentirati cifru od 250.000 KM manje vise nego smijesno bruda.
1921'

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 01 sep 2016, 12:23

Hrasno1921 je napisao/la:Bas me zanima kako se na forumu svaki put kada mene nema pokrene crasijska prica i rasprava, i kako ja to uvijek propustim :lol:

Ti se sad nakacio covjeku na ledja da li je cifra 50.000 manja a poenta je da mi kao klub bacamo pare i to ogromne za nase uslove. Koja je tacna cifra manje je bitno. Dalje, ja sam rekao za sve igrace koji su otjerani od Odovica do dana danas, a nisam mislio na 5 igraca.

Poenta dalje da si ti placao Toskasa tri ili cetiri mjeseca, a on odigrao nijednu utakmicu i jos ce dobiti tri plate. To je poenta a ne tacna cifra.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 01 sep 2016, 12:42

Bacite nam vi pravnici i ostali uposlenici ugrubo cifru.

Janez
Zahirovic
Hervas
Bogicevic
Ova petorica:

=
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 01 sep 2016, 12:52

Apsolutno tvoje pravo je da se ne slazes i slazes sa nekim konkretno u ovom slucaju sa mnom.
Ja to tvoje pravo postujem.Ipak isto tako ja cu u dalje tvrditi da baratas poluinformacijama i friziras ih onako kako ti odgovara u datom trenutku.
Jos uvijek mi nisi odgovorio na dva pitanja a ista su vezana za sporazum sa SD.
Sto se tice ovih informacija oko otpremnina to barem nije bio problem saznati i cuti.Svako onaj ko je juce bio u blizini ljudi bliskih Pozderu mogao je cuti za ove cifre.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 01 sep 2016, 13:25

HŠK Zrinjski na svojoj zvaničnoj stranici saopštio da je raskinut ugovor sa Filipom Arežinom.
:think:
Don't believe the hype.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 01 sep 2016, 13:49

Rasprava je nidje veze jer se svodi na pretpostavke i nesto sto se uopste nece desiti, racunaju se cifre "ugrubo" racunaju se cifre za trajanje komplet ugovora, opet kazem dobit ce po tri plate i ciste papire, sve ostalo je manje vise trosenje vremena i zamaranje nekome nesto pokusati objasniti.

Niko ne spominje trojicu omladinaca koje je Petrovic prikljucio prvom timu, zna li neko ko su?
1921'

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 01 sep 2016, 14:01

Hrasno1921 je napisao/la:Rasprava je nidje veze jer se svodi na pretpostavke i nesto sto se uopste nece desiti, racunaju se cifre "ugrubo" racunaju se cifre za trajanje komplet ugovora, opet kazem dobit ce po tri plate i ciste papire, sve ostalo je manje vise trosenje vremena i zamaranje nekome nesto pokusati objasniti.

Niko ne spominje trojicu omladinaca koje je Petrovic prikljucio prvom timu, zna li neko ko su?
Besirovic, Sehic i Bijedic

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 01 sep 2016, 14:05

aleksandar_veliki je napisao/la:Nisu ljudima pare jos legle na racun niti su svi dogovorili raskid saradnje, a ovdje se naveliko racuna. Polako, bice vremena.
Nisu ni mogle leci ako se juce poslijej podne dogovorilo.Recimo za Pozdera znam da juce do pola 3 nista nije bilo dogovoreno.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 01 sep 2016, 14:14

Joj insajdera tito dragi :facepalm:

Znaju i kad kome sta na racun lijeze ... :lol:
1921'

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 01 sep 2016, 14:28

I da,ovim putem zelim da cestitam generalnom sekretaru skorom imenovanju na tu funkciju.

fibonacci
Kontakt:

Post Postao/la fibonacci » 01 sep 2016, 14:33

fibonacci je napisao/la:Trebalo bi upravo kluba dati prijedlog da je jedna od tribina ili stadion zove Josip Bukal. On je pored Ivice Osima najveća legenda kluba. Znao sam ga lično i veoma mi je žao što se nije izborio sa svojom bolešću. Pričao je priče nama mlađima o svojim utakmicama i reprezentaciji Jugoslavije, o lomljenju prečki i stativa. Zaista je bio poseban. Počivaj u miru Josipe i gore ponovo lomi prečke i stative, budi najbolji u nekom novom Želji.

Niko ništa... toliko o legendama kluba...
"Truth begins in lies."

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 01 sep 2016, 14:44

TikTak je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:I da,ovim putem zelim da cestitam generalnom sekretaru skorom imenovanju na tu funkciju.
Otjeran iz banke i uhljebljen u Zelji. Nagradio ga Misimovic za njihov dobro obavljen zajednicki posao dovodjenja igraca. I sad neka mi neko kaze da nismo postali privatna prcija i da nam klub nije privatizovan za nula maraka.
Zar klub i ranije nije bio privatna prcija svih disadasnjih uprava?Zar i oni nisu dovodili svoje ljude?
Ja se samo nadam da ovaj generalni sekretar nece biti kao i onaj zadnji.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 01 sep 2016, 15:06

aleksandar_veliki je napisao/la:Stanite, ko je novi generalni sekretar? Nemojte da izmedju redova citamo. Jasno i glasno samo.
Dejo.

bojler
Kontakt:

Post Postao/la bojler » 01 sep 2016, 15:16

Da podjelim jednu pricu sa vama nadam se da mi necete zamjerit sto vam upadam kad vec pricate o gospodinu Bukalu ko mali sam cesto igro po parkovima lopte i imao jak sut lijevom nogom i tako jedan dan dok sam suto loptu ispred zgrade pridje meni Bukal i kaze mali jel ti volis igrat fudbala i bil ti treniro u Zelji ja mu kazem al ja navijam za Sarajevo kaze on meni hajd ti razmisli da ja tebe upisem u Zelju da mi ponesemo tu tvoju nogu a za Sarajevo cemo lahko ! I svaki dan kad bi me sreo pito bi me mali kad cemo u Zelju osto mi je bas u lijepom sjecanju iz djetinstva sto me uvijek tako zezo. A znao me je cesto i castit sokom da me podmiti

Legenda , Pocivaj u miru LJUDINO

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, NazorUso, ristagrad i 35 gostiju.