U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Amarinho
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Amarinho » 29 jan 2019, 11:32

ASD je napisao/la: Reprezentacija nije turisticka agencija, fokus treba da ostane na fudbalu.
Ti znas najbolje. Svaka promocija vam je potrebna. Sta ce te kad izostane iznos doznaka dijaspore.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jan 2019, 11:47

Amarinho je napisao/la:
ASD je napisao/la: Reprezentacija nije turisticka agencija, fokus treba da ostane na fudbalu.
Ti znas najbolje. Svaka promocija vam je potrebna. Sta ce te kad izostane iznos doznaka dijaspore.
Ne kapiras drug, nemam ja nista protiv djece iz dijaspore.
Neka dolaze, ali ako imaju kvalitet, Reprezentacija je prije svega fudbalska.
Zvati igrace koji nemaju kvalitet (i ovi domaci i ovi iz dijaspore) steti Reprezentaciji.

Zadnjih godina veliki porast igraca iz dijaspore koji dolaze igrati fudbal u domacoj ligi.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 29 jan 2019, 12:09

ASD je napisao/la: Ne kapiras drug, nemam ja nista protiv djece iz dijaspore.
Zvati igrace koji nemaju kvalitet (i ovi domaci i ovi iz dijaspore) steti Reprezentaciji.

Zadnjih godina veliki porast igraca iz dijaspore koji dolaze igrati fudbal u domacoj ligi.
Kapiram jarane.

Ja hocu u ovoj diskusij da kazem, da pokazitelj kvaliteta kod djecaka od 15,16,17 nije neki klub u zagradi, kojeg mogu sa odredjenom sumom novca da zamjenim u bilo koji klub u BH. Primjera je bilo gdje je pisalo u toj zagradi Arsenal (Hajrovic) ili eto HSV (Kucukovic) a od njih nista nije bilo. Dok je bilo Sulzberga i College neki St. Louisa u tim godinama i glavni su igraci repke (bili).

Nek dolaze djecaci na ove termine. Nek svaku sedmicu naprave po jedan ovaj termin. Nek ne sjedi Musa i rovi nos u pauzi od par mjeseci medju svanicnim utakmicama.

Vrtimo se u krug.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jan 2019, 12:52

Amarinho je napisao/la:
ASD je napisao/la: Ne kapiras drug, nemam ja nista protiv djece iz dijaspore.

Kapiram jarane.

Ja hocu u ovoj diskusij da kazem, da pokazitelj kvaliteta kod djecaka od 15,16,17 nije neki klub u zagradi, kojeg mogu sa odredjenom sumom novca da zamjenim u bilo koji klub u BH. Primjera je bilo gdje je pisalo u toj zagradi Arsenal (Hajrovic) ili eto HSV (Kucukovic) a od njih nista nije bilo. Dok je bilo Sulzberga i College neki St. Louisa u tim godinama i glavni su igraci repke (bili).

Nek dolaze djecaci na ove termine. Nek svaku sedmicu naprave po jedan ovaj termin. Nek ne sjedi Musa i rovi nos u pauzi od par mjeseci medju svanicnim utakmicama.

Vrtimo se u krug.
Pa naravno da ne znaci da ce biti dobar igrac jer sam klub i sam talenat koji igrac ima nisu garant uspjeha.
Isto kao sto ni nastupi za reprrzentacije mlade nisu garant uspjeha. To nije razlog da se ukinu mlade reprezentacije ili akademije.
Mlade reprezentacije sluze da najbolji igraci u tom uzrastu igraju za njih jer oni imaju najvece sanse za uspjeh.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 jan 2019, 13:40

Yebote, Osijek doveo onog Mađara Klajnhajslera, lik bio ponajbolji igrač Mađarske na onom Euru 2016, protekle dvije sezone igrao u Astani i jedan Osijek ga dovede :bow:

Sad je žestoka konkurencija Ćavaru, nadam se da će se uspjeti nekako nametnuti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 29 jan 2019, 13:51

Raonffa je napisao/la:Yebote, Osijek doveo onog Mađara Klajnhajslera, lik bio ponajbolji igrač Mađarske na onom Euru 2016, protekle dvije sezone igrao u Astani i jedan Osijek ga dovede :bow:

on je zamjena mudraziji, nema veze sa cavarom
Zarathustra

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 jan 2019, 13:56

Moggi je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Yebote, Osijek doveo onog Mađara Klajnhajslera, lik bio ponajbolji igrač Mađarske na onom Euru 2016, protekle dvije sezone igrao u Astani i jedan Osijek ga dovede :bow:

A i Mudradžiju su prodali u Kopenhagen, nisam znao.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 29 jan 2019, 14:28

Raonffa je napisao/la:
Moggi je napisao/la:

A i Mudradžiju su prodali u Kopenhagen, nisam znao.
Vrlo glupa odluka.

Nece se sigurno naigrat pored Maksumica zivog.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 29 jan 2019, 16:33

Amarinho je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la: Mozemo mi biti patriJote, ali nisu ti ljudi budale.
Koliko ozbiljno zvuci da te u reprezentaciju pozivaju neki forumski zaljubljnici u reprezentaciju, amateri?
Sta misliti o tom savezu...
Ne bih da se kurhcim, ko zna sta ce biti od njega... ali pozvali su Amar Catica iz PSV-a. A tih dijasporaca tipa mene, patriJota, baustelaca koji tako zele prosipat ljubav prema domovini ima mali milion, onih sto stvarno prate i maltretiraju te momke, jer se sve vise i vise gubi osjecaj prema "domovini" ove instagram-generacije, boli ih tuki. Ako nista, ovi sto su pozvani bar nesto veze za BH.
Ok i to je normalno. Malo je Kolasinaca,Pjanica kojih bi se babo odrek'o da ne igraju za BiH, a bice jos manje.
Nas nesretni savez je "pridobio" samo takve ili one koji nisu imali izbora.
Sa novim generacijama se mora ozbiljno, a za to trebaju profesionalci. Ne ti, ja, Juka Becirovic i sl.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 jan 2019, 16:35

Amarinho je napisao/la:
Vrlo glupa odluka.

Nece se sigurno naigrat pored Maksumica zivog.
Sreća mu je samo što nije Kodrina pozicija.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 jan 2019, 16:35

More Jado Vlagodić izvest te nove generacije :bih
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 29 jan 2019, 19:53

Amarinho je napisao/la:
Vucevich je napisao/la: Koji mentalitet? Da se ljudi cude sto se pozivaju razni igraci iz Svedske pete i Svicarske seste divizije? :lol: To sigurno nema samo 'kod nas'.
Pa nije FIFA-in termin a nije ni zvanicno okupljane U18 reprezentacije sta nije jasno?

Da je FIFA-in termin dosli bi u U18 kod Muse naravno nasi mladi igraci iz Arsenala, Barce, Reala, Bayerna... da postoje ti igraci nasi :D
Ne trebas pretjerivati. Ovo su babini sinovi platili poziv da dodju iz akademije Svedske pete divizije i Svicarske seste.

I ne, Svedska peta divizija sigurno nema bolje uslove od Akademije FKS.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 29 jan 2019, 20:06

Vucevich je napisao/la: Ne trebas pretjerivati. Ovo su babini sinovi platili poziv da dodju iz akademije Svedske pete divizije i Svicarske seste.

Da, ovo izgleda kao tipican primjer guranja babinih anonimusa, da im se upise nastup za reprezentaciju.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 jan 2019, 20:07

Ozren Semizovac = 5 liga Švecke
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 29 jan 2019, 20:14

Vucevich je napisao/la:
Amarinho je napisao/la:
Vucevich je napisao/la: Koji mentalitet? Da se ljudi cude sto se pozivaju razni igraci iz Svedske pete i Svicarske seste divizije? :lol: To sigurno nema samo 'kod nas'.
Pa nije FIFA-in termin a nije ni zvanicno okupljane U18 reprezentacije sta nije jasno?

Da je FIFA-in termin dosli bi u U18 kod Muse naravno nasi mladi igraci iz Arsenala, Barce, Reala, Bayerna... da postoje ti igraci nasi :D
Ne trebas pretjerivati. Ovo su babini sinovi platili poziv da dodju iz akademije Svedske pete divizije i Svicarske seste.

Kao rodjeni Sarajlija znam kako izgledaju tereni Akademije FKS.

Kao baustelac takodjer znam za terene pete i seste lige Njemacke, Svicarske, Austrije.

Uz duzno postovanje ja vam se zaista izvinjavam ali mozda izuzev eto FKS Akademije uslovi u petoj i sestoj vani su realno bolji. (jos da nije Amidze Tan-a ...) Kao navijaci Zelje, Sarajeva, Slobode to vrlo dobro zna te. Ako ste zaboravili valjda ce vas podsjetit navijaci evropskih velikana tipa Zaria Balti i Apollon.

No slike govore vise od 1000 rijeci, izvoli te pogledaj te slike na ss.ba tog famoznog kampa.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 29 jan 2019, 20:31

Da li smo mi ikada imali koristi od nekog "talenta" iz nizih liga Njemacke, Svedske, Svicarske...
Hajde za Njemačku nizu ligu mogu nekako shvatiti, ali da dodje frajer iz yebene Svedske pete lige. :rol:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 29 jan 2019, 20:41

Isli smo na EP U17 koliko puta 3? i tamo su igrali nasi igraca iz nase lige + ostali. ne treba od nase lige praviti da smo najgori.mislim sada na mlade igrace ne A ligu.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 29 jan 2019, 20:56

jasmin10 je napisao/la:Da li smo mi ikada imali koristi od nekog "talenta" iz nizih liga Njemacke, Svedske, Svicarske...
Hajde za Njemačku nizu ligu mogu nekako shvatiti, ali da dodje frajer iz yebene Svedske pete lige. :rol:
Ne, nismo - jer iz Svedske nije igrao nikad do sada baustelac neki za A-repku. Bilo ih je onih sto su odbijali, Denni Avdic, Emra Tahirovic itd.

Sto se ostalih tice u ovom uzrastu u 16/17 godina kao ovi sto su u kampu godista 01/02.

Sejad Salihovic, 16 god, Hertha Zehlendorf, 5. Liga Njemacke. (presao u 17. god u Herthu BSC)
Ermin Bicakcic, 15 god, FC Heilbronn, 7. Liga Njemacke. (u 16. god presao u Stuttgart)
Senad Lulic, 16 god, Chur 97, 5. Liga Svicarske (ostao
tamo do 20. godine)
Izet Hajrovic, 16 god, GC U21 koji se takmici u 4. Ligi Svicarske (sa 19 godina presao u prvu ekipu)
Vedad Ibisevic, 16 god, FC Baden, 4. Liga Svicarske (nisu dobili papire pa mu je porodica otisla za St. Louis gdje je igrao u College-u nekom)

Mislio sam da je i Begovic u Njemackoj igrao, al on je u tom uzrastu igrao u Kanadi - neki Southwest FC.

edit:/ Misimovic je sa 16 igrao za akademiju Bayerna, za Besica smo rekli da je igrao za TeBe Berlin. Ko jos ima
od Svaba? Mislio sam da ih ima vise.
Zadnja izmjena: Amarinho, dana/u 29 jan 2019, 20:58, ukupno mijenjano 1 put.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 29 jan 2019, 20:57

Baustelac ciji si ti ako smo mi Tanovi :mrgreen:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 29 jan 2019, 21:00

belosevic28 je napisao/la:Baustelac ciji si ti ako smo mi Tanovi :mrgreen:
Moj vlasnik je Vojvoda, koji nam je dao taj nadimak. Hvala mu, prije toga se pricalo da peremo guzice babama i dedama. :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 18 gostiju.