FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 26 sep 2016, 20:04

Virtu4l je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Poz Zeljovci.

Ja sam; Neandertalac.
Ja sam Zeljovac. Manijak. Od glave do pete!
Ti si pljuvač :lol:
Gdje si Virtu druze stari.

Ma jesam ali ako gledas iz pogrbljene perspektive :-)
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 26 sep 2016, 20:07

Pričajte šta hoćete, ali valjao bi nam Zajko.
Jovan ima one crne rupe u koje upada, pa smeta na terenu, gubi lopte, šalje poprečne padove.
Iako nije u najboljim danima, kad je spreman, Zajko je mašina. Osim toga, prekidi su nam slaba tačka, brdo kornera, a ni udarca po golu poslije njih.
Slobodnjaci nam služe da izgubimo loptu, jedini dobar je bio ovaj sad Stevanovicev.
Zato bi nam Zajko valjao, ali eto...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 26 sep 2016, 20:14

Neandertalac je napisao/la:Poz Zeljovci.

Ja sam; Neandertalac.
Ja sam Zeljovac. Manijak. Od glave do pete!
bujrum kralju. ima svega osim zeljovaca ovdje.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 26 sep 2016, 20:24

Otjerali ga anamo eto ga ovdje :lol:
i od mene dobro doslica, pazi samo da ti i ovdje ne ispadne sapun :mrgreen:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 26 sep 2016, 20:26

Ne bih se složio da je Metalleghe rekreativna ekipa. Imaju par vrlo dobrih ihraca, Smajica koji se juce jako trudio i bio jako opasan, par puta ostavljao nasu trojicu, cetvoricu i otvarao tranziciju.
Oni juce nisu imali odgovor na nasu agresivnost, trku, ulaske krila u sredinu i jaki presing. Naravno i na Stevanovica.
Nisu losa ekipa, ne i najbolja ali pogledaj i nas, nasu formu te imperativ koji sigurno svima stvara dodatno opterecenje. Najbolje se to vidjelo u trenutcima nakon njihovog gola, desetak minuta smo visili medjutim ponovo smo se vratili i priveli utakmicu kraju.

Svakako slabo raje ima, steta sto pojedini odmah idu na ignore listu.

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 26 sep 2016, 20:42

aleksandar_veliki je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Ne bih se složio da je Metalleghe rekreativna ekipa. Imaju par vrlo dobrih ihraca, Smajica koji se juce jako trudio i bio jako opasan, par puta ostavljao nasu trojicu, cetvoricu i otvarao tranziciju.
Oni juce nisu imali odgovor na nasu agresivnost, trku, ulaske krila u sredinu i jaki presing. Naravno i na Stevanovica.
Nisu losa ekipa, ne i najbolja ali pogledaj i nas, nasu formu te imperativ koji sigurno svima stvara dodatno opterecenje. Najbolje se to vidjelo u trenutcima nakon njihovog gola, desetak minuta smo visili medjutim ponovo smo se vratili i priveli utakmicu kraju.

Svakako slabo raje ima, steta sto pojedini odmah idu na ignore listu.
Dobro, mozda sam pregrubo zvucao sa ovim rekreativna. No, mislim da nisu mjerilo za dizanje euforije. Zelji kao suho zlato treba dobar gostujuci rezultat. Da li je to bod u Bijeljini? Smatram da nije, ne radi toga sto je bod protiv Radnika toliko los nego zato sto nema pobjede van Sarajeva u ovoj sezoni. Eventualna tri boda u Bijeljini bi Zelji bila motor, samo bice na noz sto se kaze jer Slavko Petrovic za njih nije otisao iz kluba na lijep nacin.
Uh, trebaju nam ta tri boda, trebaju ko hljeb.
Radi bodova koje smo prosuli, radi dodatnog samopuzdanja, pitara, serije... Bas trebaju.
Sto Celo rece i Radnik je agresivna ekipa, jos na domacem terenu sigurno da se nece povuci. Onda mi ne znam da li ce im bivsi sef biti dodatna motivacija a u naletu su, ne znam tacno ali nemaju poraza odavno.
Bit ce sigurno rovovska bitka, Slavko zna njih oni njega, junak na junaka i nadati se nasoj boljoj spretnosti sretnosti.
Neizostavno, nadam se da ce sudija biti tu da pogira musku igru bez nekih ekstravagantnih gresaka na bilo ciju stetu.

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 26 sep 2016, 20:46

Protiv Metalleghea smo licili na ekipu, ali zabrinjava sto smo se nakon superiorne igre zadnji 15 minuta tresli. Mora se dati treci jer frljoka zalita i dovidjenja dobra ifro.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 26 sep 2016, 20:50

plavousrcu je napisao/la:Protiv Metalleghea smo licili na ekipu, ali zabrinjava sto smo se nakon superiorne igre zadnji 15 minuta tresli. Mora se dati treci jer frljoka zalita i dovidjenja dobra ifro.
Realizacija. Fali samopouzdanja. Lendric prije pola godine bi ono zabio zmireci i jos par situacija gdje se reagovalo neadekvatno, tacno se vidi sta nedostaje, ta rutina. Realan rez bi bio 4_1 za nas.
Ali polako jos koja pobijeda i to ce doci samo od sebe, ne moze se `istrenirati`.

UPRAVA NAPOLJE!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 26 sep 2016, 20:50

ne treba uopce percipirati na taj nacin i to sto slavko dolazi u bijeljinu kao razlog za los rezultat. ne igra slavko, igraju igraci, on je najmanje bitan. po ovome sto smo mi do sad igrali i kako igra radnik kuci mi nemamo velike sanse za pobjedu. bod mozemo uzeti a pobjediti jako, jako tesko. razlog nije slavko nego da mi igramo lose. ovo u nedjelju za dlaku bolje nego ranije ali to nije zeljo i kako hocemo da igramo. kao sto rece slavko da se iz krize ne izlazi lijepom igrom to je istina, ali ako on sam kaze da je ono najbolje sto ekipa moze igrati onda smo mi u problemu na duze staze. kad se jos uzme u obzir da smo mogli popusiti bodove.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 26 sep 2016, 21:09

Ima do derbija jos Radnik pa pauza ako se ne varam. Ali prvo Radnik pa cemo se baviti konama.
Sto kazes, njima ovaj trener bas legao, ekipa malo promijenjena ali koncept i ona cvrstina od prošle godine jos uvijek tu, dobijaju na misice i ne mozes im tako lako sansu stvorit. Njima ce Slavko svakako biti ili motiv ili otezavajuca okolnost, pedantan je jako, vodi racuna o sitnicama i za vrijeme provedeno tamo sigurno da zna svakog igraca u dusu. A oni znaju da on to zna. U podsvjesti svi koji imaju slabosti koliko god ne zeljeli, morat ce misliti na njih pogotovo jer su protivnicki igraci kako rekoh upoznati sa njima.
Po meni, utakmicu ce odluciti nasa lijeva strana. Ako Krizman bude imao dovoljno snage da rastereti Miru kojeg ce sasvim sigurno zatvarati dodatno, onda mozemo ocekivati pozitivan rezultat.
U sredini nam ne mogu nista, nisu neki tehnicari pa da nas u `mlin` ubace, mozda samo uigraniji i sa vise samopouzdanja. Sansi necemo imati previse tako da one koje napravimo moramo iskoristiti. Bar polovicno, sest sansi, tri gola :-)
I da, valjda zadnja linija konacno odigra jednu utakmicu bez gresaka.

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 26 sep 2016, 21:47

Ne vidim ja da neko moze Stevanovica zaustaviti. Njegov dolazak nisam opravdavao, kontao sam da je gotov sa ozbiljnim fudbalom. Z.ajebao sam se dobro, kako je to skroman monak i dobar igrac. Iz meca u mec igra sve bolje i nadam se da ce u Bijeljini biti igrac odluke te da ce ga Mesa pozvati za Belgiju i Cipar. Zasluzio je.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 26 sep 2016, 22:08

plavousrcu je napisao/la:Ne vidim ja da neko moze Stevanovica zaustaviti. Njegov dolazak nisam opravdavao, kontao sam da je gotov sa ozbiljnim fudbalom. Z.ajebao sam se dobro, kako je to skroman monak i dobar igrac. Iz meca u mec igra sve bolje i nadam se da ce u Bijeljini biti igrac odluke te da ce ga Mesa pozvati za Belgiju i Cipar. Zasluzio je.
Moze, naravno da moze. Ako ostatak tima ne bude davao adekvatnu podrsku to je vrlo lako, koliko god da je dobar ne moze sam, timski je sport.
Medjutim, ako kako rekoh Krizman ali i ostali naravno, ako budu na nivou onda Miro nije jedini o kome moraju razmisljat.
U pravu si da zasluzuje poziv, vise nego iko iz nase lige.
Da iskoristim ovaj post pa da napisem koju vise o svom vidjenju njega i njegove igre.
Poznajem ga licno. Onako na prvu, sitan, ne previse misicav a pogotovo pricljiv, te jako jako skroman.
Nakon sto je zabio pitarima ja ga grlim, bacio bih ga u zrak a on sav nekakav skroman sa djecijim osmjehom kao da ne zeli da ga hvalim, kao da je to nesto najnormalnije na svijetu, zabit u derbiju.
Eh upravo to je ono sto ga izdvaja, to profesionalno razmisljanje, taj njegov maximum za platu koju prima.
Pogledaj samo kako je odgovoran u igri, kako pokriva, pomaze, zatvara, kako je uvijek slobodan da primi loptu tj ne `krije` se. Sve to se itekako bolje vidi kako je podigao nivo fizicke spreme a i tu ce biti jos bolji. To su karakteristike koje ga izdvajaju od ostalih jer nam je liga prepuna neodgovornih igraca ili onih koji samo gledaju da ne pogrijese.
Ne samo da nam valja zbog igrackih kvaliteta vec kao profesionalac ima sve sto bi mladji igraci trebali iskopirati, bez straha da uce pogresno.
Ja ne bih bio ja kada ne bih i kritiku uputio, a to je njegova zelja da uvijek asistira, doda, razigra. Mislim da nas ima jos koji bi njemu dali malo vise slobode pa da se koji put stusti okomito prema golu, predribla cesce, opuca koju.
Opet, to sve nije zato sto ne zna sve ovo, vec jer je pro i odgovrno pristupa igri, igra timski a ne solira puno, kao npr depilirani kod kona.

Jako sam ponosan sto sam u nasem dresu gledao jednog igraca njegovih kvaliteta i ljudskih osobina!

Ako mu produze ugovor, ne plus, vec pet pluseva i nadam se kako ce ga povrede zaobici jer ima jos vremena za neki/ neke klubove iz top liga. Kvalitete svakako.

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 26 sep 2016, 22:18

Neandertalac je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Ne vidim ja da neko moze Stevanovica zaustaviti. Njegov dolazak nisam opravdavao, kontao sam da je gotov sa ozbiljnim fudbalom. Z.ajebao sam se dobro, kako je to skroman monak i dobar igrac. Iz meca u mec igra sve bolje i nadam se da ce u Bijeljini biti igrac odluke te da ce ga Mesa pozvati za Belgiju i Cipar. Zasluzio je.
Moze, naravno da moze. Ako ostatak tima ne bude davao adekvatnu podrsku to je vrlo lako, koliko god da je dobar ne moze sam, timski je sport.
Medjutim, ako kako rekoh Krizman ali i ostali naravno, ako budu na nivou onda Miro nije jedini o kome moraju razmisljat.
U pravu si da zasluzuje poziv, vise nego iko iz nase lige.
Da iskoristim ovaj post pa da napisem koju vise o svom vidjenju njega i njegove igre.
Poznajem ga licno. Onako na prvu, sitan, ne previse misicav a pogotovo pricljiv, te jako jako skroman.
Nakon sto je zabio pitarima ja ga grlim, bacio bih ga u zrak a on sav nekakav skroman sa djecijim osmjehom kao da ne zeli da ga hvalim, kao da je to nesto najnormalnije na svijetu, zabit u derbiju.
Eh upravo to je ono sto ga izdvaja, to profesionalno razmisljanje, taj njegov maximum za platu koju prima.
Pogledaj samo kako je odgovoran u igri, kako pokriva, pomaze, zatvara, kako je uvijek slobodan da primi loptu tj ne `krije` se. Sve to se itekako bolje vidi kako je podigao nivo fizicke spreme a i tu ce biti jos bolji. To su karakteristike koje ga izdvajaju od ostalih jer nam je liga prepuna neodgovornih igraca ili onih koji samo gledaju da ne pogrijese.
Ne samo da nam valja zbog igrackih kvaliteta vec kao profesionalac ima sve sto bi mladji igraci trebali iskopirati, bez straha da uce pogresno.
Ja ne bih bio ja kada ne bih i kritiku uputio, a to je njegova zelja da uvijek asistira, doda, razigra. Mislim da nas ima jos koji bi njemu dali malo vise slobode pa da se koji put stusti okomito prema golu, predribla cesce, opuca koju.
Opet, to sve nije zato sto ne zna sve ovo, vec jer je pro i odgovrno pristupa igri, igra timski a ne solira puno, kao npr depilirani kod kona.

Jako sam ponosan sto sam u nasem dresu gledao jednog igraca njegovih kvaliteta i ljudskih osobina!

Ako mu produze ugovor, ne plus, vec pet pluseva i nadam se kako ce ga povrede zaobici jer ima jos vremena za neki/ neke klubove iz top liga. Kvalitete svakako.
Mozda je i skroman nego bi trebao biti. Mozda i zbog toga nije uspio u Sevilli. Mora fudbaler biti malo i bezobrazan, a on u sebi nema ni mrvicu bezobrazluka. Odgovornost ga krasi, nikad saigraca nece ostaviti na cjedilu i on je zapravo fudbaler kakve nadam se svi mi zelimo gledati u svetom dresu. Zamjeram mu sto ne gleda malo vise na sebe. Valjao bi mu koji pogodak vise u CV-u.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 26 sep 2016, 22:19

Ti rekreativci dobili pitice na kosevu 1:2 i imali jos tri 100% sanse, ako ne i vise.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 sep 2016, 22:24

Naravno da se Stevanović može zaustaviti, Marinović i Musemić su nam to pokazali, ovaj drugi nekoliko puta, ali tada je on bio jedina opasnost. Sad je drugačija situacija, lijeva strana se takođe dovodi u red i posebna pažnja na Stevanoviću otvara prostor na drugoj strani.

Ne bih da pretjeram ali Boske je nešto najljepše što nam se desilo od rata pa na ovamo, u igračkom smislu naravno. Da se ja pitam sad bih mu dao kapitensku, podebljao ugovor i ostavio ga u Želji do kraja karijere. Tako kvalitetan, a čvrsto na zemlji, skroman, u moru ovih nafuranih kvazi igrača, poluprofesionalaca, Stevanović je dar sa neba. Zaslužio je poziv u reprezentaciju, ako su prošli put pozive dobili Duljević i Tomić, nema razloga da ovoga puta to ne bude Stevanović, ali sumnjam jer mislim da bi se to već znalo i da bi papir iz NFSBiH već stigao u klub, vidjećemo sutra.

U Bijeljini bod ne bi bio loš, ipak igramo protiv odlične ekipe, koju naš trener veoma dobro poznaje pa mi je to neki tračak nade da bi mogli kući pjevajući.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 26 sep 2016, 22:27

Slazem se @Plavo u srcu.

Treba malo drakosti pozitivne, ali nije on tj tip. Vise je u stilu; tiha voda bregove valja.
Eh sada, do trenera je sta mu treba na terenu, vezano za Sevilju. A opet, nije ni Sevilja Zeljo, ima tamo Stevanovica vise nego ovde, valja uzet mjesto Gameiru npr, ili nekom drugom, ako me shvatas sta zelim reci. Dosta levela iznad nas.

Virtu@ Upravo to. Kada ostali `skripe`, Stevanovica je lako zaustaviti.

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 26 sep 2016, 22:46

Neandertalac je napisao/la:Slazem se @Plavo u srcu.

Treba malo drakosti pozitivne, ali nije on tj tip. Vise je u stilu; tiha voda bregove valja.
Eh sada, do trenera je sta mu treba na terenu, vezano za Sevilju. A opet, nije ni Sevilja Zeljo, ima tamo Stevanovica vise nego ovde, valja uzet mjesto Gameiru npr, ili nekom drugom, ako me shvatas sta zelim reci. Dosta levela iznad nas.

Mora radi sebe biti bezobrazniji. Ko curica je nekakva, nikad se ne istice. Volio bih vidjeti da nekog otjera u pm, pa i saigraca ako se ne trudi. Na zalost necu taj film gledati :).

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 26 sep 2016, 23:10

da je nama nekako izboriti ligu za prvaka s ekipom u koju smo ulozili ogromne pare s onim otjeranim i ovim koje cemo tek otjerati. masne pare smo mi dali da raspravljamo o bilo cemu jer je sve to jedna sramota. probati nekako uzeti radnik koji je prodao pola ekipe i doveo par igraca i opet igraju ko sat puno bolje nego mi. a da ne kazem da su ostali bez trenera. mi promjenili 5 trenera, 20 igraca i tek protiv metalege mozemo reci zamisli odigrali jedno dobro poluvrijeme :D daj ba manimo supljaka :D

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 26 sep 2016, 23:14

plavousrcu je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Slazem se @Plavo u srcu.

Mora radi sebe biti bezobrazniji. Ko curica je nekakva, nikad se ne istice. Volio bih vidjeti da nekog otjera u pm, pa i saigraca ako se ne trudi. Na zalost necu taj film gledati :).

Kako se ne istice, pa vidis da je najbolji ;)

Salim se malo.
Ma skroman momak, nece da bude u prvom planu a jeste. I ja bih volio da malo bude, sto kazemo `fudbalski bezobrazniji` ali ne vjerujem da cemo to docekati.
Suti kakvih imamo ili smo imali, on je zlatan. Sama cinjenica da trenutno kosta skoro duplo manje od Bekrica, ili vise nego duplo sto su strucnjaci davali Pozderu np, da ne nabrajam dalje, a ne buni se daje maximum, samo potvrdjuje sve sto smo pricali.

Trazit cu mu dres, taman mi maleckoj moze. Meni ni na ruku :-)

Vidi ovoga HausMana@. Pa ima li ista pozitivno kod tebe, mozes li se bar malo suzdrzati od pesimizma i opstrukcije.
Gluho bilo.
Gori si dusman od pitara.

UPRAVA NAPOLJE!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 26 sep 2016, 23:19

sta to fali pitarima? ljudi kao i mi, raja, prijatelji i kolege. ne znam ko to pravi od pitara nesto lose. imaju svoj klub, mi svoj. glupo ti je poredjenje.
dalje, kad bude nesto pozitivno tako cu i pisati, a dok smo mi daleko od trofeja, kad nam na utakmice dolazi sve manje ljudi logicno je da ce se pisati tako. prodavati mu.da za bubrege i neke virtuelne dobre price nikome nista nece donijeti a jos manje Zelji zbog kojeg smo svi tu.
mi vise ne znamo kako se boriti za trofej, nego nam je svaka sljedeca utakmica da nam je uzeti bod, je.bo takvog navijaca. ti dosao poslije godinu na ovu temu i fol ti konstruktivan i realan. :urnebes:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.