FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
78
50%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 157

Hulahopka

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hulahopka » 24 okt 2022, 17:30

MocMahale444 je napisao/la:
24 okt 2022, 17:08
Slusaj ti ovih pametnjakovica :rol:

Nije Malic najvise na udaru nego Dzenis (ne igra svoju poziciju).
Malic i Vego su bili na udaru tokom pocetka sezone. (Ne znas ko je gori bio) Malic se popravio.
Vise se pljuje Galic nego Malic.

Gledao sam ponovo tekmu sa Velezom i Amoah dosta solira, cim se oslobodi igraca treba dodati.
Hajdarevic je bolji od Mekica i Bece.

Sta ja znam po meni je neopravdano zapostavljen Haracic, onda Suba zapostavljen isto.
Alex Ferguson za sirotinju :kralj:

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 24 okt 2022, 17:31

Hajde da razumijem kad dodje neki omrazeni igrac ili sudija na Grbavicu pa mu zvizdis i psujes, nema nas koji nismo to radili i toga ce uvijek biti. Jbg sta ces mu drugo, znas da neces puno postici (u vecini slucajeva samo kontraefekt izazoves) ali onako olaksas dusu. Dodje i Amar, zvizdis, psujes, haj okej evo i to donekle razumijem. Ali hvaliti se s tim kao da si junacko djelo napravio?

Pitanje za sve i jednu osobu koja je zvizdala, psovala i koja se ponosi tim: Amara se krivi za nesto konkretno (nije to prelazak u neki klub ili izjava u medijima), pa ako je vec tako, ima li iko od vas da je bas bio mangup i prijavio ga nadleznim organima? Ima li iko da je pokusao podici tuzbu protiv njega i uradio nesto konkretno za klub kad vec znate tacno sta je bilo? To je mangupluk i s tim bi se mogli pohvaliti, a biti ponosan sto si nekome zvizdao... vau, odraz zrelosti i inteligencije.

Nego, vezano za clanak. Clanak je toliko smijesan da je napisano malo a receno jos manje. Nermin Demirovic je autor, pitar (cudno bas jel de), voli se mijesati u svasta i praviti pametan, u fazonu: Mogao bi Zeljo do bod/ova protiv Tuzle, ali vrlo lako bi mogao i biti porazen. 2 dana kasnije: Ekskluzivno sam predvidio da ce Zeljo do bodova u Tuzli! Doslovno, ko god je uz Zelju duze od 5-6 godina (ne racunam one koji pogledaju utakmicu tu i tamo na tv-u i izvor informacija im je forum), zna sve ovo sto je on napisao. Medjutim, ovaj dio je uzasno bolno istinit i porazavajuci, a to dobro znaju u upravi i skupstini.
Gdje je rješenje? Sadašnja Uprava Željezničara već mjesecima najavljuje investitora i čini se da i sada čekaju na njega kako bi isplatili nekoliko miliona duga Poreznoj upravi.

Fino, plan je odličan, ali ako prođe. Šta ako ne bude investitora u skorije vrijeme? Ovog puta nova sjednica Skupštine neće pomoći, zato bi bilo dobro da što prije naprave plan B i s njim izađu u javnost.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 24 okt 2022, 17:39

Mamba21 je napisao/la:
24 okt 2022, 15:12
Prošle sezone ukupan broj gledalaca na Grbavici - 66.392
Ove sezone posjeta na Grbavici - 56.628

Borac i Posušje do kraja polusezone :kafa:
I veca je ta cifra,prvo kolo svi mediji pisali da je bilo oko 8.000 navijaca protiv leotara a zvanicno 4.000...

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 24 okt 2022, 17:44

Corcaigh je napisao/la:
24 okt 2022, 17:31
Hajde da razumijem kad dodje neki omrazeni igrac ili sudija na Grbavicu pa mu zvizdis i psujes, nema nas koji nismo to radili i toga ce uvijek biti. Jbg sta ces mu drugo, znas da neces puno postici (u vecini slucajeva samo kontraefekt izazoves) ali onako olaksas dusu. Dodje i Amar, zvizdis, psujes, haj okej evo i to donekle razumijem. Ali hvaliti se s tim kao da si junacko djelo napravio?

Pitanje za sve i jednu osobu koja je zvizdala, psovala i koja se ponosi tim: Amara se krivi za nesto konkretno (nije to prelazak u neki klub ili izjava u medijima), pa ako je vec tako, ima li iko od vas da je bas bio mangup i prijavio ga nadleznim organima? Ima li iko da je pokusao podici tuzbu protiv njega i uradio nesto konkretno za klub kad vec znate tacno sta je bilo? To je mangupluk i s tim bi se mogli pohvaliti, a biti ponosan sto si nekome zvizdao... vau, odraz zrelosti i inteligencije.

Nego, vezano za clanak. Clanak je toliko smijesan da je napisano malo a receno jos manje. Nermin Demirovic je autor, pitar (cudno bas jel de), voli se mijesati u svasta i praviti pametan, u fazonu: Mogao bi Zeljo do bod/ova protiv Tuzle, ali vrlo lako bi mogao i biti porazen. 2 dana kasnije: Ekskluzivno sam predvidio da ce Zeljo do bodova u Tuzli! Doslovno, ko god je uz Zelju duze od 5-6 godina (ne racunam one koji pogledaju utakmicu tu i tamo na tv-u i izvor informacija im je forum), zna sve ovo sto je on napisao. Medjutim, ovaj dio je uzasno bolno istinit i porazavajuci, a to dobro znaju u upravi i skupstini.
Gdje je rješenje? Sadašnja Uprava Željezničara već mjesecima najavljuje investitora i čini se da i sada čekaju na njega kako bi isplatili nekoliko miliona duga Poreznoj upravi.

Fino, plan je odličan, ali ako prođe. Šta ako ne bude investitora u skorije vrijeme? Ovog puta nova sjednica Skupštine neće pomoći, zato bi bilo dobro da što prije naprave plan B i s njim izađu u javnost.
:tokralju:

Zeljinodijete1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljinodijete1921 » 24 okt 2022, 17:55

Corcaigh je napisao/la:
24 okt 2022, 17:31

Vidim da mene prozivaš, pa da odgovorim…

Amara sa volio i poštovao malo je reci! Gledao njegove utakmice dok je bio trener u Kataru i molio Boga kad će se opet vratiti u Želju! Al od toliko ljubavi prema nekome i kad te neko razočara počneš da ga mrziš i prezireš! Nije da se ja hvalim sto sam zviždao i “urlikao” na njegovo ime nego da shvati sta je uradio! Ivica Osim se skandira a njemu se zviždi, mislim da to dovoljno govori sta je uradio. Da sam uradio to sam ne bi se čulo ali kada to uradio 90% stadiona suvišno je pricat!

A biće tužbi prema njemu nemoj se sikirati…

Pozdrav
FK ŽELJEZNIČAR
🔵⚪️

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 24 okt 2022, 18:06

Vecinu ljudi vise boli kita i za amara i bilo kakva misljenja o njemu.

CrazySouth1987
Kontakt:

Post Postao/la CrazySouth1987 » 24 okt 2022, 18:08

🇺🇲
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 24 okt 2022, 18:25

Mrcina1921 je napisao/la:
24 okt 2022, 14:58
predstavnici kluba sutra idu u portugal na svjetski kongres proizvođača sportske opreme macrona, mi smo jedini pozvani iz bih i ako i zrinjski ima istog tehničkog sponzora
Zato sto jedini mi imamo direktan ugovor s proizvodjacem; svi ostali imaju posrednika.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 24 okt 2022, 19:18

CrazySouth1987 je napisao/la:
24 okt 2022, 18:08
🇺🇲
Od juna zastave stavljali evo kraj oktobra nista. Strahota

urednik
Kontakt:

Post Postao/la urednik » 24 okt 2022, 19:24

Derbi na proljeće...

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 24 okt 2022, 19:52

Hodzic 300k.vrijedi hahahahah, covjek jedan od najboljih igrača lige.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 okt 2022, 20:01

Hodzić DM, Mekić CM i Štilić kao AM su idealna opcija u trenutnom sastavu Želje, ali ono pravilo sa mladim u prvih 11 to poremeti.
Mulalić može probati sa Bećom u napadu (svakako ne može nikako biti lošiji od Beganovića), a ovu trojicu u sredinu.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 okt 2022, 21:01

Pitanje za upravu
Izvjestaji su bili za prva dva kvartala poslovanja kluba
Al nema izvjestaja za treci kvartal a vec poceo uveliko cetvrti kvartal

Po pitanju transparentnosti nema vise ni izvjestaja o prodatim ulaznicama-evo vec tri zadnje domace utakmice

Ako se pocne izvjestavat pa onda odjednom prestane sa tim onda je i ljudski rec zbog cega je to
Npr.-dobra zarada od ulaznica pa nas zovu ovi sto im dugujemo pa vise necemo objavljivat zaradu od ulaznica fa nas vise ne zivkaju na telefon

Ili za ove kvartale-npr.prva dva kvartala su bila ok al ovaj treci kvartal nije ok pa i to vise necemo objavljivat

Ja koji imam clansku i sezonsku jug i kupim istok ulaznicu za poneku utakmicu bar ocekujem objasnjenje
Redovno dobijem na viber kad igra Zeljo i kad trebam fa dođem na utakmicu pa onda ocekujem i za ovo objasnjenje

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 24 okt 2022, 21:07

E čuj Beca u napad hahahaha. Ovo je najjača tema na dunjaluku djece mi

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 okt 2022, 21:23

Hulahopka je napisao/la:
24 okt 2022, 21:07
E čuj Beca u napad hahahaha. Ovo je najjača tema na dunjaluku djece mi
Djece ti, jel se to furaš na Faću :lol: :mrgreen:

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 24 okt 2022, 21:38

Ne mogu doći do konkretnih informacija, ne znaju šta se dešava. To je najveći problem ovih "dobronamjernih" novinara, koji gle čuda, uopće nisu navijači FK Željezničar. Jedan slao mailove u klub i u poreznu prije 6 mjeseci, ljudi mu nisu dali odgovor ni na jedno pitanje, znači ništa nije saznao. Pola sata nakon objave da je Diglisić bio na Grbavici, isti taj novinar objavljuje članak u kojem on "saznaje" i sve mu je pod "navodno" oko Željine imovine bez jednog jedinog dokaza. Drugi, koji također nije navijač FK Željezničar se brine zašto se ne napravi i ne izađe u javnost sa planom B. Jasno je rečeno na skupštini, na kojoj se obratio Kovačević i Odobašić, da postoji i plan B u slučaju da ne prođe plan oko strateškog partnera. Neće i ne mogu ništa saznati zbog potpisanog ugovora o povjerljivosti i tu se sva priča završava.

Što se tiče uprave, mislim da rade dobar posao. Omogućili su normalno funkcionisanje kluba, pronašli su najbolji način da se obezbjede licence za ovu sezonu, redovno servisiraju plate, isplatili su se i isplaćuju dugovi prema bivšim igračima. To je maksimum što se u ovom trenutku može uraditi. Ako se postigne dogovor oko strateškog partnera, to bi bila jedna fina zaokružena priča, u suprotnom će biti dio zavlakuše i glavni krivci za mogući scenariji u kojem bi se klub našao. Vidjet ćemo šta će na kraju biti, nadati se najboljem.

Ne mogu da shvatim pojedince ovdje koji konstantno vrijeđaju trenera i igrače. Da se razumijemo, i ja sam mišljenja da neki od njih nisu za Želje, međutim to mi ne daje za pravo da ih vrijeđam. Bez obzira na kvalitet i znanje, sve dok ostavljaju zadnji atom snage od mene će imati podršku jer su igrači mog kluba i jer nemamo boljih u datom trenutku. Svi koji su poslije derbija govorili za Edisa da su lažne suze, da je gluma u pitanju, da na taj način dobija podršku navijača, takvi ne znaju kakav je Edis ni kao čovjek ni kao igrač. Pogledajte i osvježite pamćenje videom na oficijelnoj stranici šta je čovjek pričao prije desetak godina, gdje nije čuvao nikakvu poziciju u klubu. Ima dosta mana, ima i nelogičnih poteza ali ne mogu vjerovati da neko priželjkuje poraz svog kluba zbog nesimpatisanja trenera. Nakon 15 kola ekipa u sasvim ravnopravnoj borbi za Evropu, stvorio je potrebnu atmosferu i takav tim da se svi bore jedan za drugog, što je važnije nego da imaš "zvijezde" koje će odigrati kako treba kad im se ćefne ili će bojkotovati kad im se ne svidi način rada na treningu. Volio bih i ja da se pruži šansa juniorima, ali ne mogu ja bolje znati od čovjeka koji radi s njima iz dana u dan.

Nemojte dopustiti da vam pojedinci budu veći od kluba, bez obzira bio to trener, igrač, predsjednik, direktor ili bivši uposlenik kluba i bez obzira na njihov rad. Hvala svakom koji je doprinio da Željo bude bolji i da ostvari napredak na bilo kojem polju a isto tako dabogda se duplo vratilo onom koji je na bilo koji način pokušao da ošteti i unazadi klub. Ono što mi kao navijači možemo to dobro i radimo. Odazvali smo se kada je bila "vatra pod nogama" a Boga mi podigli smo ljestvicu što se tiče i posjete a i to će biti još jače, uvjeren sam u to.

Budite mi pozdravljeni, čuvajte se i popravite malo konverzaciju na temi, nemojte biti djeca, valjda se radi o normalnim, odraslim osobama gdje se može normalno prodiskutovati.
Pozdrav od prijatelja Bersage :wave:
ŽELJEZNIČAR IZNAD SVIH!
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 24 okt 2022, 22:00

Ovaj Djokanovic se forsira 3 godine, cak je i imao nezasluzenu privilegiju nastupati za A reprzentaciju, ali nece ga niko. Dzaba ozbiljni ljudi nisu coravi. Isto ko kad se ofucana mlada vrti od svadbe do svadbe, nebi li se neki mladozenja okliznuo.

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 24 okt 2022, 22:10

Hansestadt je napisao/la:
24 okt 2022, 22:00
Ovaj Djokanovic se forsira 3 godine, cak je i imao nezasluzenu privilegiju nastupati za A reprzentaciju, ali nece ga niko. Dzaba ozbiljni ljudi nisu coravi. Isto ko kad se ofucana mlada vrti od svadbe do svadbe, nebi li se neki mladozenja okliznuo.
Covjek 900k vrijedi a Hodzic Pogba za njega

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 24 okt 2022, 22:54

Ima li istine oko ovog da se derbi prolongira na proljece. Po meni totalno retardirano.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

Jugjesamojedan
Kontakt:

Post Postao/la Jugjesamojedan » 24 okt 2022, 23:01

Simi je napisao/la:
24 okt 2022, 22:54
Ima li istine oko ovog da se derbi prolongira na proljece. Po meni totalno retardirano.
Dobra ideja iskreno

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.