Ne mogu doći do konkretnih informacija, ne znaju šta se dešava. To je najveći problem ovih "dobronamjernih" novinara, koji gle čuda, uopće nisu navijači FK Željezničar. Jedan slao mailove u klub i u poreznu prije 6 mjeseci, ljudi mu nisu dali odgovor ni na jedno pitanje, znači ništa nije saznao. Pola sata nakon objave da je Diglisić bio na Grbavici, isti taj novinar objavljuje članak u kojem on "saznaje" i sve mu je pod "navodno" oko Željine imovine bez jednog jedinog dokaza. Drugi, koji također nije navijač FK Željezničar se brine zašto se ne napravi i ne izađe u javnost sa planom B. Jasno je rečeno na skupštini, na kojoj se obratio Kovačević i Odobašić, da postoji i plan B u slučaju da ne prođe plan oko strateškog partnera. Neće i ne mogu ništa saznati zbog potpisanog ugovora o povjerljivosti i tu se sva priča završava.
Što se tiče uprave, mislim da rade dobar posao. Omogućili su normalno funkcionisanje kluba, pronašli su najbolji način da se obezbjede licence za ovu sezonu, redovno servisiraju plate, isplatili su se i isplaćuju dugovi prema bivšim igračima. To je maksimum što se u ovom trenutku može uraditi. Ako se postigne dogovor oko strateškog partnera, to bi bila jedna fina zaokružena priča, u suprotnom će biti dio zavlakuše i glavni krivci za mogući scenariji u kojem bi se klub našao. Vidjet ćemo šta će na kraju biti, nadati se najboljem.
Ne mogu da shvatim pojedince ovdje koji konstantno vrijeđaju trenera i igrače. Da se razumijemo, i ja sam mišljenja da neki od njih nisu za Želje, međutim to mi ne daje za pravo da ih vrijeđam. Bez obzira na kvalitet i znanje, sve dok ostavljaju zadnji atom snage od mene će imati podršku jer su igrači mog kluba i jer nemamo boljih u datom trenutku. Svi koji su poslije derbija govorili za Edisa da su lažne suze, da je gluma u pitanju, da na taj način dobija podršku navijača, takvi ne znaju kakav je Edis ni kao čovjek ni kao igrač. Pogledajte i osvježite pamćenje videom na oficijelnoj stranici šta je čovjek pričao prije desetak godina, gdje nije čuvao nikakvu poziciju u klubu. Ima dosta mana, ima i nelogičnih poteza ali ne mogu vjerovati da neko priželjkuje poraz svog kluba zbog nesimpatisanja trenera. Nakon 15 kola ekipa u sasvim ravnopravnoj borbi za Evropu, stvorio je potrebnu atmosferu i takav tim da se svi bore jedan za drugog, što je važnije nego da imaš "zvijezde" koje će odigrati kako treba kad im se ćefne ili će bojkotovati kad im se ne svidi način rada na treningu. Volio bih i ja da se pruži šansa juniorima, ali ne mogu ja bolje znati od čovjeka koji radi s njima iz dana u dan.
Nemojte dopustiti da vam pojedinci budu veći od kluba, bez obzira bio to trener, igrač, predsjednik, direktor ili bivši uposlenik kluba i bez obzira na njihov rad. Hvala svakom koji je doprinio da Željo bude bolji i da ostvari napredak na bilo kojem polju a isto tako dabogda se duplo vratilo onom koji je na bilo koji način pokušao da ošteti i unazadi klub. Ono što mi kao navijači možemo to dobro i radimo. Odazvali smo se kada je bila "vatra pod nogama" a Boga mi podigli smo ljestvicu što se tiče i posjete a i to će biti još jače, uvjeren sam u to.
Budite mi pozdravljeni, čuvajte se i popravite malo konverzaciju na temi, nemojte biti djeca, valjda se radi o normalnim, odraslim osobama gdje se može normalno prodiskutovati.
Pozdrav od prijatelja Bersage
ŽELJEZNIČAR IZNAD SVIH!