Pozdrav Svima ...
Ne zelim glumiti strucnjaka ili se mjesati u Cirin posao ali moramo nekako ubiti vrijeme do tekme. Ovih zadnjih nekoliko dana kao i mnogi od vas jedina stvar koja me interesuje je ova tekma. I internet je postao mali, cini mi se da sam procitao sve sto se moze procitati, tako da je vrijeme da pocnem pametovati.
Jedno (ne)retoricno pitanje.
Hoce li Ciro izvesti isti (pobjednicki) sastav s obzirom da su svi zdravi i poceti u Lisabonu sa dva spica?
Utakmice sa Armenijom i Estonijom smo poceli sa dva spica iz razloga sto smo isli na pobjedu, sa Spanijom smo se prakticno pokusali "nadigravati" ( 2 spica + Misimovic + Pjanic) i pokazali sve mane u odbrani.
Cini mi se, najrealnije je da pocnemo sa jednim spicom, Dzekom. Zasto Edin, a ne Vedo? Nemojte me shvatiti pogresno, Vedo je igracina ali i na najlosiji dan Dzeko nosi dvojicu protivnickih igraca na ledjima. Ibricica bi zamjenio sa mozda nekim ko ima nesto bolje defanzivne kvalitete npr. Bajramovic. Mozda cak i Medjunaninom. ali znamo kakav je Ciro sa novim igracima. Prvo griju klupu (Pjanic, Begovic). Na kraju krajeva ostalo je samo dva dana da se papiri zavrse, mozda ga ne bude ni na klupi.
Umjesto Ibisevica bi poceo Pjanica i to iz vise razloga. Blizi je nasem golu a i sigurno da cemo traziti sansu pored standardnih situacija u dugim pasovima prema Dzeki. Ko bolje da salje pasove nego Misimovic i Pjanic.
Nemoj ko da uzme ovo za ozbiljno jer namjera je samo da se zapocne dijalog a ni u kome slucaju kritike na Ciru. Niko nije vise kvalifikovan za ovo nego Ciro.
Sretno momci!!!!!!!!!