Smijesni ovi iz RS

. Kojom logikom bi oni trebali imat svoja tri kluba? Pa ne sastavljaju se lige ko prije 10 godina, pa da se to radi, to smo vec prosli, zasto bi opet

. Ovo je od njih krajnje neozbiljno i neshvatljvo, samo sra*nja rade. Ne znam kakvu korist od toga imaju, jer unistavanjem BiH i unistavanjem N/FSBiH sami sebe unistavaju, jer pripadaju i toj drzavi i tom savezu. Nikad ovo nece postat ravnopravna drzava, nikad

. Ne volim se mijesat u politiku, pogotovo to oko entiteta, zaboli me za to, priznajem samo drzavu BiH, al sad pocinjem zalit zasto nema i taj treci, jer sam uvjeren da ako se dva naroda slazu u jednom, slozili bi se i kao dva razdvojena, a dva entitetska saveza imaju 2 glasa naspram 1 koji radi gluposti, te bi taj morao da se obuzda i razmisli kad shvati da vise nisu 1 na 1. Ovo je stvarno doslo do krajnjih granica, mislim da bi bilo vrijeme da se i ukinu ovi entiteti, kao i sve vezano za njih, pa tako i svi sportski savezi. Imamo drzavni savez, imamo kantonalne, imamo opcinske i to je to, kao u svim normalnim drzavama. Sta ce nam nogometni savezi naroda koji zive u drzavi. Da smo mi 5 puta veca drzava pa da imamo srednjebosanski, posavski, hercegovacki il tako neke regionalne saveze pa aj, al ovo je presmijesno i u ovoj zemlji treba uvest reda konacno, a onda ce i nogomet funkcionirat normalno. Ja nemam nista protiv da ovi iz RS imaju svoju reprezentaciju koja odigra godisnje jednu utakmicu kao i Katalonija, volio bi da se svake godine odrzi prijateljska utakmica RS-a i FBiH-a, kamo srece da bude i humanitarnog karaktera, al kao dokaz zdravog razuma, da se doslo do te tocke da se zajedno nesto organizuje, da se vidi da stvari idu u boljem toku, al dok ovi iz RS rade ovo sto rade nece dobit ni od kog nikakvu podrsku u nekim i zdravim nastojanjima.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!