Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

papir
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la papir » 06 jul 2012, 16:42

voltron30 je napisao/la:
admirone je napisao/la:Oceli FIFA I UEFA reagovati i suspendovati ili ugasiti konacno ovu separatisticku gamad ? Dokle vise da oni sve zivo stopiraju.
Nažalost nema od toga ništa. Juče ih doskorašnji crnogorski drugoligaš umalo ne naguzi usred B. Luke i njima to nije dovoljan pokazatelj da ligu treba skratiti. Jedino me tješi jedna druga stvar, da će u narednih par godina, UEFA toliko pooštriti kriterije za ispunjavanje uslova za dobijanje licence da bi se takmičio u Premijer ligi, da će se jednostavnom prirodnom selekcijom liga skratiti. To me uopšte ne brine, jedino što me smeta što valja i dalje gledati ove kockaste glave koji su u tim skupštinama, a koji nemaju veze s fudbalom, niti im je u interesu napredak fudbala na ovim prostorima.

Kakvi kriteriji za LICENCU. Imamo i sada neke kriterije, pa se falsifikuje sve da Sarajevo ode u Evropu. Tako će biti i narednih godina. Nema tu hljeba prijatelju.

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 06 jul 2012, 16:46

Ništa od manjeg broja klubova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Reforme za bolje sutra naših klubova i podizanja kvaliteta igre na stadionima propale su isključivo zahvaljujući čelnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske, predvođenih predsjednikom Miletom Kovačevićem.

Delegati FS RS u Skupštini N/FS BiH danas su odbili prijedlog Komisije za izmjene sistema takmičenja u Premijer ligi BiH, na osnovu kojeg se kroz trogodišnji proces šampionat trebao smanjiti sa 16 na 12 klubova, te se igrati trokružnim bod sistemom.

„Ne odgovara nam niti jedan od ponuđenih modaliteta smanjenja broja klubova u Premijer ligi BiH. Mi bismo ligu 12, ali ako će u njoj igrati četiri kluba iz RS, ili može i liga 9, ako će u istoj nastupiti tri tima iz RS“, rekao je Milorad Sofrenić, delegat u Skupštini N/FS BiH iz FS RS, nastavivši pričati, ništa drugo no obične političke gluposti koje često dolaze iz usta funkcionera „podsaveza“ iz Banja Luke:

„Mi iz FS RS smo za povećanje broja klubova u Premijer ligi BiH sa sadašnjih 16 na 18. Želimo da se stvori što više fudbalskih centara u BiH“

...
FK Željezničar
Chelsea FC

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 jul 2012, 16:48

Znaci da skratimo pricu opet su ugrozeni, tj. hoce sto vise "srpskih" klubova. :roll:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 06 jul 2012, 16:48

papir

Kakvi kriteriji za LICENCU. Imamo i sada neke kriterije, pa se falsifikuje sve da Sarajevo ode u Evropu. Tako će biti i narednih godina. Nema tu hljeba prijatelju.
Živ bio pa vidio. Nisu u pitanju ovi naši nehljebaši, nego UEFA. Znači ko hoće da igra fudbal u prvom razredu takmičenja, taj će morati da ispunjava vrhunske uslove, od infrastrukturnih pa do finansijskih. Samo mi krivo što se mora čekati par godina da to stupi na snagu, i ovi kočničari koji maksimalno usporavaju svaki napredak.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 06 jul 2012, 16:50

„Mi iz FS RS smo za povećanje broja klubova u Premijer ligi BiH sa sadašnjih 16 na 18. Želimo da se stvori što više fudbalskih centara u BiH“
Ova rečenica oslikava da je u pitanju čisto podyebavanje u stilu onog krmka iz Laktaša.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 jul 2012, 16:52

voltron30 je napisao/la:
Ova rečenica oslikava da je u pitanju čisto podyebavanje u stilu onog krmka iz Laktaša.
Sigurno je zaboravio reci da bi ti novi klubovi bili srpski, kakvi pacenici i rusioci svega sto nosi prefiks Bosna i Hercegovina.

Zasto im smeta liga 12 ? Sto ima manje "srba" ? Pa neka se na terenu izbore da budu u tih 12. !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 06 jul 2012, 16:54

Elegant je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Sigurno je zaboravio reci da bi ti novi klubovi bili srpski, kakvi pacenici i rusioci svega sto nosi prefiks Bosna i Hercegovina.

Zasto im smeta liga 12 ? Sto ima manje "srba" ? Pa neka se na terenu izbore da budu u tih 12. !
nasa momcad pola srba igra znaci da se prebacimo sada i u srpski klub... :D
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 06 jul 2012, 16:55

Elegant je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:

ma ne, oni hoće da od 18 klubova onda bude 6 srpskih, zato i hoće povećanje (kad bi se gledalo kako oni hoće, 16 nije broj djeljiv sa 3 (3 naroda), a 18 jest)

uglavnom, ništa me nije danas nasmijalo više od prijedloga za 18 klubova :lol: :lol:

@tm84, mi i jesmo srpski klub isto koliko smo i bošnjački i hrvatski ;)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

papir
Kontakt:

Post Postao/la papir » 06 jul 2012, 17:03

voltron30 je napisao/la:
papir

Živ bio pa vidio. Nisu u pitanju ovi naši nehljebaši, nego UEFA. Znači ko hoće da igra fudbal u prvom razredu takmičenja, taj će morati da ispunjava vrhunske uslove, od infrastrukturnih pa do finansijskih. Samo mi krivo što se mora čekati par godina da to stupi na snagu, i ovi kočničari koji maksimalno usporavaju svaki napredak.
Bog te čuo, ali i sada su kriteriji UEFA koje provode ovi naši. Oni su aminovali falsifikovanje, tako će uvijek. Iz ovih ili onih razloga.

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 06 jul 2012, 17:10

Keenan.- je napisao/la:Ništa od manjeg broja klubova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Reforme za bolje sutra naših klubova i podizanja kvaliteta igre na stadionima propale su isključivo zahvaljujući čelnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske, predvođenih predsjednikom Miletom Kovačevićem.

Delegati FS RS u Skupštini N/FS BiH danas su odbili prijedlog Komisije za izmjene sistema takmičenja u Premijer ligi BiH, na osnovu kojeg se kroz trogodišnji proces šampionat trebao smanjiti sa 16 na 12 klubova, te se igrati trokružnim bod sistemom.

„Ne odgovara nam niti jedan od ponuđenih modaliteta smanjenja broja klubova u Premijer ligi BiH. Mi bismo ligu 12, ali ako će u njoj igrati četiri kluba iz RS, ili može i liga 9, ako će u istoj nastupiti tri tima iz RS“, rekao je Milorad Sofrenić, delegat u Skupštini N/FS BiH iz FS RS, nastavivši pričati, ništa drugo no obične političke gluposti koje često dolaze iz usta funkcionera „podsaveza“ iz Banja Luke:

...
Zar se ovo nemoze prijaviti UEFA-i ili tako nesto slicno? Pa ovo nema nikakve veze s sportom, nego je sama politika a svi znamo kako UEFA reaguje ako se imalo politika umjesa u sport. Nemogu vjerovati da toliko ovisi o ovima papcima koji su protiv svega sta god ide u korist ove drzave :roll:

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 06 jul 2012, 17:15

čamac je napisao/la:Stani ovako:

1 kolo: Željo - Čelik
12 kolo: Čelik - Željo
23 kolo: Željo - Čelik (ako nakon 22 kola Željo bude bolje plasiran od Čelika)

E sad mi dalje nije jasno:

Ako je recimo 2 kolo bilo Velež - Željo gdje se igra 24 kolo ako je recimo Željo bio bolje plasiran od Veleža.

Ako je u Mostaru (jer kao Željo ne može dva kola za redom biti domaćin) onda je to niđe veze sistem jer mogao je umjesto Veleža biti Široki i ni kriv ni dužan imati protiv Želje utakmicu više kući (iako je recimo bio slabije plasiran od Želje nakon 22 kola)
Ako opet važi pravilo ko je bolje plasiran nakon 22 kola onda bi to značilo da onaj ko bude prvi nakon 22 kola igra slijedećih 11 kola kao domaćin što je još veća budalaština.

Ima li ko da ovo konta jer bojim da oni što o ovome budu odlučivali ne kontaju ni oni pa ne kažu nismo mi ovako mislili kad se krene igrati.
Mah pravi se jednostavno novi raspored nakon 22.kola. To sto npr. Zeljo igro Celikom u prvom i 12. kolu, nemora znaciti da mora igrati i u 23.

Jednostavno, Zeljo ako je zavrsio na prvom mjestu, igra protiv ekipa koje su zavrsile na 2. - 7. mjestu tabele kod kuce, a logicno onda u gostima protiv onih koju su zavrsili na 8. -12. pozicije tabele. Znaci: 6 utakmica kod kuce, 5 u gostima.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 jul 2012, 17:16

FS RS tražio „ligu 9“, ali sa tri svoja kluba!
Kakvi idoli hahahah :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 06 jul 2012, 17:21

ceze je napisao/la:FS RS tražio „ligu 9“, ali sa tri svoja kluba!
Ovo je dosad najveca izvala u istoriji fudbala. :lol: :lol: :lol:
I mi tezimo kao nekom napretku :roll:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 06 jul 2012, 17:21

Treba ih poslat u tri ........,ljudi se zajebaju sa nama treba to **** vec jednom. kako do sada uefa to nije shvatila.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 jul 2012, 17:23

propuh je napisao/la:
Ovo je dosad najveca izvala u istoriji fudbala. :lol: :lol: :lol:
I mi tezimo kao nekom napretku :roll:
Ma nemoj tako, samo pametnija ideja od ove je liga sa 3 kluba, svaki kao "predstavnik" jednog naroda :mrgreen:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 06 jul 2012, 17:24

damirfile je napisao/la:
Treba ih poslat u tri ........,ljudi se zajebaju sa nama treba to **** vec jednom. kako do sada uefa to nije shvatila.
Ma zabole uefu za nama, ljepo ce nas suspendovat opet, pa nece se oni bakcat s budalama mi smo beznacajni i premali da bi se neko s tim hebavao.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 06 jul 2012, 17:48

prijedlog za ove iz FSRS

nek povuku sve ekipe iz premier lige i naprave svoju ligu sa 30,40, 50 timova....pa nek pitaju uefe mozemol i mi u europu....ko ih ...... nisu u polozaju da postavljaju uslove :mrgreen:

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 06 jul 2012, 17:50

Smijesni ovi iz RS :lol: . Kojom logikom bi oni trebali imat svoja tri kluba? Pa ne sastavljaju se lige ko prije 10 godina, pa da se to radi, to smo vec prosli, zasto bi opet :lol: . Ovo je od njih krajnje neozbiljno i neshvatljvo, samo sra*nja rade. Ne znam kakvu korist od toga imaju, jer unistavanjem BiH i unistavanjem N/FSBiH sami sebe unistavaju, jer pripadaju i toj drzavi i tom savezu. Nikad ovo nece postat ravnopravna drzava, nikad :? . Ne volim se mijesat u politiku, pogotovo to oko entiteta, zaboli me za to, priznajem samo drzavu BiH, al sad pocinjem zalit zasto nema i taj treci, jer sam uvjeren da ako se dva naroda slazu u jednom, slozili bi se i kao dva razdvojena, a dva entitetska saveza imaju 2 glasa naspram 1 koji radi gluposti, te bi taj morao da se obuzda i razmisli kad shvati da vise nisu 1 na 1. Ovo je stvarno doslo do krajnjih granica, mislim da bi bilo vrijeme da se i ukinu ovi entiteti, kao i sve vezano za njih, pa tako i svi sportski savezi. Imamo drzavni savez, imamo kantonalne, imamo opcinske i to je to, kao u svim normalnim drzavama. Sta ce nam nogometni savezi naroda koji zive u drzavi. Da smo mi 5 puta veca drzava pa da imamo srednjebosanski, posavski, hercegovacki il tako neke regionalne saveze pa aj, al ovo je presmijesno i u ovoj zemlji treba uvest reda konacno, a onda ce i nogomet funkcionirat normalno. Ja nemam nista protiv da ovi iz RS imaju svoju reprezentaciju koja odigra godisnje jednu utakmicu kao i Katalonija, volio bi da se svake godine odrzi prijateljska utakmica RS-a i FBiH-a, kamo srece da bude i humanitarnog karaktera, al kao dokaz zdravog razuma, da se doslo do te tocke da se zajedno nesto organizuje, da se vidi da stvari idu u boljem toku, al dok ovi iz RS rade ovo sto rade nece dobit ni od kog nikakvu podrsku u nekim i zdravim nastojanjima.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 06 jul 2012, 18:15

Koji smradovi ovi iz FSRS-a obični šljam od ljudi i ništa više, fuuj METAK im u čelo hebem li im sve redom :evil: :twisted:
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 06 jul 2012, 19:24

Pljujte vi koliko hoćete po FSRS ali bez naših glasova ne možete ništa! :lol:
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska, sarajevo19461987 i 4 gosta.