BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

brazzo
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la brazzo » 03 jan 2011, 22:44

kimbo je napisao/la:Dobro ja sam ono napisao samo za neupucene !!!!
Jer ima ih sigurno koji misle da je sada Avdic klasa Ibrahimovica sto nije ni blizu tacno.

Naravno ok je dati sansu Avdicu od viska glava ne boli ali ne treba stvarati neku famu, pogotovo zato sto nema nikakvi signala da je Avdic pokazao neki veliki interes da igra za nas.

A sto se tice usporedbe sa Vedom ne stoji , bar po meni . On je tu negdje sa Muslimovicem mozda , i po nivou igara i po stilu igre.
ma dobro tu se ne slažemo i nema veze pokazaće se vremenom da li smo na gubitku ili ne (možda se desi i neko čudo pa zaigra za nas). Uglavnom još je jednom dokazano da se kod nas budi i stvara 'pritisak' (ako se uopšte može to tako nazvati) na čelnike saveza i selektora tek kad igrač dođe do krajnje tačke u razvoju i kad je već situiran i u dobrom klubu i u reprezentaciji e onda se mi sjetimo nekoga zvati. Pored toga što takav igrač treba biti prije svega patriota, mora biti i veoma bezobrazan pa popljuvati one koji su u njega ulagali i brinuli se te stvorili pravog igrača od njega i odazvati se pozivu za naše repke.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 jan 2011, 23:21

Sto se tice tog aspekta, da je tesko uraditi transfer sa igracima nase reprezentacije. Naravno, nasa reprezentacija nikad nije ni bila na jednom takmicenju. Dakle ili igraci uspiju se sa igrama u svom klubu prodati ili nikako. Tek nasi Bundesligasi i nase utakmice u zadnjim kvalifikacijama su probudile jaci interes. Moramo ici na EP.

Naravno da Avdic nije Ibrahimovic, niti Dzeko ili neko 3. To su poredjenja za malu djecu. On ce ici svoj put, a zasad taj put je izgleda perspektivan. Bio je veoma konstantan u Svedskoj ligi, zabijao otprilike svake 75. minute gol. Sad se mora dokazati u Bremenu. Buducnost ce ostalo pokazati. A trener Schaaf ce valjda imati svoje razloge zasto je zelio ovog igraca, sa Özilom i drugima nije bas toliko grijesio.

U dresu Werder-a. Jos samo da uz to obuce nas dres.

slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 03 jan 2011, 23:24

Valjda Avdic nece biti Husejinovic broj 2, mislim da treba pozvati Avdica protiv Meksika.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 03 jan 2011, 23:27

Pauk je napisao/la:Valjda Avdic nece biti Husejinovic broj 2, mislim da treba pozvati Avdica protiv Meksika.
Obavezno :!: Ako je ikako moguce.
Od viska ne boli glava.
Nekako stilom podsjeca na Dzeku, sad da vidimo kako ce se dokazati u Werderu. On je taj popularni Sturmtank kako njemci kazu, krupan, probija odbranu. Ali svakako moze biti potreban, jer u napadu nemamo puno opcije poslije Zeca, Vede, Dzeke i Muslimovica.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 03 jan 2011, 23:33

Plus Muslimovic i Zec su dosta povrijedjeni tako da bi svakako Avdic nam mogao biti vrlo potreban.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 04 jan 2011, 10:58

Talentovani napadač Liverpula Nikola Sarić igrat će do kraja sezone na pozajmici u holandskom Viteseu, prenose engleski mediji.
Sarić je rođen prije 19 godina u Sarajevu, ali je po izbijanju rata sa porodicom otišao u Dansku gdje je i počeo da igra fudbal.
Sarić je već sakupio 20-ak mečeva za omladinske selekcije Danske, a u Liverpul se preselio 2008. godine iz ekipe Herfolge.
Sarić je u Liverpul stigao kao potencijalno novi Zlatan Ibrahimović, ali su ga brojne povrede spriječile da se kroz utakmice rezervne ekipe Redsa ozbiljnije nametne prvom timu.
Zbog toga je uprava odlučila da ga pozajmi Viteseu kome će dobro doći osvježenje u napadu u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.
Sarić je u nekoliko navrata za naše medijie zjavio da je raspoložen za razgovor sa čelnim ljudima Nogometnog saveza BiH u vezi sa nastupom za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

SAN.ba

Evo jos robe za Mexika...
Susicu pali Lexusa i obidi ove momke...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 jan 2011, 11:41

brazzo je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Par stvari o Avdicu :

Covjek meni nije igrac koji je kvalitetniji niti od jednog naseg napadaca.

Nije los bit ce prosjecan napadac Bundeslige nista vise.

Eto ni sada nema mjesta u Svedskoj reprezentaciji a po godinama bi vec trebao da konkurise.

Na kraju , nisam ga nikada cuo da je zainteresivan da igra za nasu repku.
Po prici i nastupu tipican Svedski mentalitet,super prijatan momak i sve to ali nema tu puno Bosne u njegovoj prici.

Gubite energiju i vrijeme na diskusijio o necemu sto nema koristi !!!

definitivno je ako ne kvalitetniji onda sigurno iste kvalitete kao Ibišević ili Zec a i da je lošiji ništa nas ne bi koštalo da se pozove i da imamo još jednog bundesligaškog igrača u repki sigurno nas ne bi oslabio jer da je loš ne bi postigao ovo što jeste i ne bi bio interesantan nikome a kamoli Werderu. ;)

ne možeš ni čuti kad rijetko ko o njemu piše i govori bilo šta osim Šveđana i njihovih medija.

zašto gubimo vrijeme forum i jeste za rasprave i diskusije tako da ako je pisanje o jednom kvalitenom i još uvijek potencijalnom reprezentativcu gubljenje vremena onda šta tek reći za teme tipa Chat i dr.

Cisto sumnjam da pratis svedsku ligu u Tuzli pa si siguran da je bolji od Ibisevica ili Zeca. A sve i da je pratis nije mi jasno kako si mogao zakljuciti tako nesto, na osnovu toga sto ponekad zabije gol velikanima Gefleu ili Kalmaru?
Zasto morate pretjerivati?

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 04 jan 2011, 14:37

Za_raju je napisao/la:Talentovani napadač Liverpula Nikola Sarić igrat će do kraja sezone na pozajmici u holandskom Viteseu, prenose engleski mediji.
Sarić je rođen prije 19 godina u Sarajevu, ali je po izbijanju rata sa porodicom otišao u Dansku gdje je i počeo da igra fudbal.
Sarić je već sakupio 20-ak mečeva za omladinske selekcije Danske, a u Liverpul se preselio 2008. godine iz ekipe Herfolge.
Sarić je u Liverpul stigao kao potencijalno novi Zlatan Ibrahimović, ali su ga brojne povrede spriječile da se kroz utakmice rezervne ekipe Redsa ozbiljnije nametne prvom timu.
Zbog toga je uprava odlučila da ga pozajmi Viteseu kome će dobro doći osvježenje u napadu u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.
Sarić je u nekoliko navrata za naše medijie zjavio da je raspoložen za razgovor sa čelnim ljudima Nogometnog saveza BiH u vezi sa nastupom za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

SAN.ba

njegov prioritet: 1. Danska 2. Srbija 3. BiH, kao i kod vecine ostalih ne muslimanskih fudbalera :D
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 04 jan 2011, 14:51

DaRtAnJaN je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:Talentovani napadač Liverpula Nikola Sarić igrat će do kraja sezone na pozajmici u holandskom Viteseu, prenose engleski mediji.

SAN.ba

njegov prioritet: 1. Danska 2. Srbija 3. BiH, kao i kod vecine ostalih ne muslimanskih fudbalera :D
da da kolumbo, pitaj samo Christiana Ronalda, i njegov prioritet je takav bio :roll:

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 04 jan 2011, 14:54

I jos jedna stvar Nikola Saric je Romske nacionalnosti i dolazi iz Romske porodice.

Nikola Saric je Rom :!:

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 04 jan 2011, 15:27

Pauk je napisao/la:
DaRtAnJaN je napisao/la:

SAN.ba

da da kolumbo, pitaj samo Christiana Ronalda, i njegov prioritet je takav bio :roll:
ti si lud ako mislis da ce igrat za BiH :D
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 jan 2011, 16:33

Pauk je napisao/la:I jos jedna stvar Nikola Saric je Romske nacionalnosti i dolazi iz Romske porodice.

Nikola Saric je Rom :!:
HZ gorica :mrgreen:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 04 jan 2011, 22:15

DaRtAnJaN je napisao/la:

SAN.ba

Tacno tako. To je momak davnih dana izjavio, tako da nema potrebe da se zamarate sa Nikom.

Mi ga jedino mozemo vidjeti kod nas, da kojim slucajem ne uspije kod danaca ili srbijanaca. Vec vidjeno !! 8-)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 04 jan 2011, 23:08

calcio je napisao/la:
brazzo je napisao/la: definitivno je ako ne kvalitetniji onda sigurno iste kvalitete kao Ibišević ili Zec a i da je lošiji ništa nas ne bi koštalo da se pozove i da imamo još jednog bundesligaškog igrača u repki sigurno nas ne bi oslabio jer da je loš ne bi postigao ovo što jeste i ne bi bio interesantan nikome a kamoli Werderu. ;)

ne možeš ni čuti kad rijetko ko o njemu piše i govori bilo šta osim Šveđana i njihovih medija.

zašto gubimo vrijeme forum i jeste za rasprave i diskusije tako da ako je pisanje o jednom kvalitenom i još uvijek potencijalnom reprezentativcu gubljenje vremena onda šta tek reći za teme tipa Chat i dr.
Cisto sumnjam da pratis svedsku ligu u Tuzli pa si siguran da je bolji od Ibisevica ili Zeca. A sve i da je pratis nije mi jasno kako si mogao zakljuciti tako nesto, na osnovu toga sto ponekad zabije gol velikanima Gefleu ili Kalmaru?
ako te interesuje gledao sam poneki pregled na SK ali vjeruj mi da više vjerujem njihovim stručnjacima i trenerima,selektorima i scoutima nego ispraznim postovima forumaša. Ako tvrdiš da je loš daj nam neki izvor, utemeljeno mišljenje,izjavu na osnovu čega ti tvrdiš da momak nije dovoljno kvalitetan, da se upoznamo i mi sa tim nedostacima. A što se tiče Švedskih timova,tim istim velikanima su redovno zabijali i sam Ibrahimović i Henrik Larsson,Marcus Allbäck...
Zadnja izmjena: brazzo, dana/u 04 jan 2011, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 04 jan 2011, 23:13

DaRtAnJaN je napisao/la: ti si lud ako mislis da ce igrat za BiH :D
takve kao ti fakat ne razumijem, zar će se nešto desiti Šušiću ako pozove momka ili u krajnjem slučaju ga pita da li želi ili ne igrati za nas. Zašto uvijek mora neko drugi odgovarati u ime igrača i znati njegov potez bolje od njega samog :roll: I da ti ne stoji tvrdnja koju si gore u prijašnjem postu napisao
eto ti zadnji primjer Medunjanin (iako je na koncu zaigrao za BiH tako da možda i nije najbolji primjer ali on mi je prvi pao na pamet)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 jan 2011, 23:43

brazzo je napisao/la:
calcio je napisao/la:
brazzo je napisao/la: definitivno je ako ne kvalitetniji onda sigurno iste kvalitete kao Ibišević ili Zec a i da je lošiji ništa nas ne bi koštalo da se pozove i da imamo još jednog bundesligaškog igrača u repki sigurno nas ne bi oslabio jer da je loš ne bi postigao ovo što jeste i ne bi bio interesantan nikome a kamoli Werderu. ;)

ako te interesuje gledao sam poneki pregled na SK ali vjeruj mi da više vjerujem njihovim stručnjacima i trenerima,selektorima i scoutima nego ispraznim postovima forumaša. Ako tvrdiš da je loš daj nam neki izvor, utemeljeno mišljenje,izjavu na osnovu čega ti tvrdiš da momak nije dovoljno kvalitetan, da se upoznamo i mi sa tim nedostacima. A što se tiče Švedskih timova,tim istim velikanima su redovno zabijali i sam Ibrahimović i Henrik Larsson,Marcus Allbäck...
Ne tvrdim ja da je los nego ti tvrdis da je "definitivno bolji ili jednako dobar kao Ibisevic". To me je ubolo u oci, nista drugo. Razmisli malo o tome sto si napisao pa ces viditi da je glupost.

Ako je Ibra zabijao na pocetku karijere nekim svedskim ekipama (a nije im zabijao nego pravio budale od njih sa driblinzima i slicno) znaci sad svako ko zabije tim ekipama je novi Ibrahimovic? :D
Tim istim ekipama je zabijao i Nedim Halilovic dok je igrao u prvoj svedskoj ligi.
Eno ga sad igra u cetvrtoj sa amaterima....

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 05 jan 2011, 00:08

calcio je napisao/la: Ako je Ibra zabijao na pocetku karijere nekim svedskim ekipama (a nije im zabijao nego pravio budale od njih sa driblinzima i slicno) znaci sad svako ko zabije tim ekipama je novi Ibrahimovic? :D
Tim istim ekipama je zabijao i Nedim Halilovic dok je igrao u prvoj svedskoj ligi.
Eno ga sad igra u cetvrtoj sa amaterima....
ja ne pričam o par golova i samo o njima već o komentarima i samoj veličini i značaju igrača za tu ligu ako ti misliš da se samo po osnovu datih golova mogu usporediti Halilović i Ibrahimović onda je to tek pogrešno i ne znam zašto si to prepoznao kao bit moga posta jer sam ti odgovorio navodeći sve veličine koje su počele i gradile karijeru u toj ligi i kasnije su nastavili svoj put u jačim a to isto radi i Avdić. Kažem ti bio ja u pravu ili ne (vezano za Avdića) takve igrače treba pozvati jer ništa ne gubimo a ako si jedan od onih koji smatra da prednost trebaju imati igrači premijer lige ja ću ti navesti par razloga zašto bi ipak u prijateljskoj utakmici trebali dobiti prednost 'stranci'' : 1. zato što ionako slabo se prate u tim ligama za razliku od naših premijerligaških igrača za koje se uvijek može odvojiti vremena i manje novca da se proprate 2. zato što su itekako zaboravljeni te se u tom slučaju teže i odriču dresa drugih repki ukoliko su eventualno ''njihovi'' reprezentativci 3. zato što time dokazujemo na neki način profesionalnost vodeći računa o svim potencijalnim igračima i ne prepuštajući ništa slučaju...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 jan 2011, 00:15

Avdica i Sarica treba sto prije pozvati u reprezentaciju,nista nas nece kostati a BIH s njima moze puno dobiti! oni ako su patriote sigurno nece odbiti da igraju za svoju zemlju! Rodjeni su u Sarajevu i vjerujem da vole svoj grad i svoju zemlju! pred njima je sasvim sigurno dobra karijera...ne smijemo nikoga ko posjeduje kvalitet izgubiti,pa nismo mi Brazil...

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 05 jan 2011, 00:23

Vjerujem ipak da bi Avdić radije igrao za Bosnu nego za Švedsku. Ipak, ako je Bosanac rado će se odazvati na poziv, a ako nije ne treba nam nikako. Sušića ništa ne košta da mu pošalje poziv, čisto da ga kaparišemo, ali i vidimo koliko može. Naravno, tu je još par igrača poput Hajrovića, Seferovića, Bićakčića, i nezz kakva je situacija sa Husejinovićem.
Poziv nam ne može ništa naškoditi, a može nam puno toga donijeti. Čisto sumnjam da u Premijer ligi ima nekih talenata kojima se mora dati šansa, jer, nažalost, sve što valja ode u inostranstvo.
Izgubiti ne možemo, ali dobiti možemo, i to mnogo.
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 jan 2011, 01:18

Citam na TM upravo (bez navodjenja izvora), da Avdic nece igrati u sljedecoj (prijateljskoj) utakmici za Svedsku, to jest izgleda da je odbio. Vjerovatno kao da se vise koncentrise na Werder Bremen ili iz nekog drugog razloga?

Susicu zovi ga.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”