BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Damir_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Damir_BvB » 03 maj 2011, 00:40

@ Omco Bavarac

Ne vidim hebe me komp nece da otvori te clanke ... Kako god ti imas svoju teoriju ja svoju vrijeme ce pokazat ko ce kome cestit i ko je bio upravu, ja cu ti samo par stvari reci Nurko mali je pravi rodjeni Dortmundovac, Prva nogometna ljubav mu je BvB i Westfallen, poznat je kao skroman momak, kao emocionalan momak, kao porodican covjek, kao veliki fair play igrac kako prema protvnicima tako prema i navijacima, svjestan je sta je BvB od njeg napravio, svjestan je da je mlad i da ima kvaleitet i da ce jos napredovat, i da mu je rano da ide, navijaci ga obozavaju prvi je DEDE drugi je SAHIN to pitaj svakog navijaca BvB.a i reci ti sve ovo sto sam ti reko za Nurija vjeruj mi voli on ovaj klub jako jako jako to ti je tip igraca ala PUYOL,RAUL, TOTTI, DEL PIERO, GERRARD, MALDINI sto se tice vjernosti i odanosti klubu. Takav igrac moze postat samo u DORTMUNDU i nigdje vise na svijetu. Momak je koji ne fura ne glumi koji je na zemlji vidi se to po izjavama po stajlingu po ponasanju na terenu i van njeg nikad se nije culo nis lose za njeg, po meni je on najfiniji i najkulturniji igrac Dortmunda... I na kraju krajeva rekao je prije par sedmica citiram: Moji navijaci znaju kako cu se ja odluciti . Tako kad sve saberes i oduzmes OSTAJE BA ! Talijani su mnogo tusili da ce prec u INTER drug mi prati zabarsku ligu i stalno mi je pricao tokom sezone kako je moguce da predje u INTER jer su zabari tak pricali, sad REAL odjednom zadnjih sedmica. ne znam jbg sve je to moguce pogotov danas u atomskom nogometu no kazem ti nije NURI takav tip ni cojk. I nadam se da ce ubrzo dobit kapitensku traku i jos nesto ruku na srce NURI nema teskih utakmica u nogama fali njemu teskoh utakmica u kojima treba da briljira da bi dokazo svoj talent jer je psihicki slab. Dokaz je u repki nikako da se izbori za mjesto svoje. Takav je slucaj bio sa DIEGOM nikad nije mogo igrat u BRAZILU a bundesligi bio najjaci mi svi mislili masina igrac ali pokazalo se et kakav je igrac jer lahko je bit igrac 1 il 2 god treba trajati 5 i vise godina a to NURI mora tek da dokaze... A moze dokazat samo u ovoj ekipi sa ovim trenerom jer je mozak ove ekipe ! I mogo bi do sutra o SAHINJU pisat al dosta shvatio si me i opet ti kazem OSTAJE SIGURNO ! No hajde vrijeme ce i tebe i mnoge uvjerit abd , a mozda i mene sjebat :D
BvB Echte Liebe !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 maj 2011, 00:47

Roman Weidenfeller za jednu TV stanicu u Dubai-u nakon subotnje utakmice.

„We have a grandios Saison gespielt“

[youtube][/youtube]

Kao prvo ovo me je podsjetilo na Loddara kada je potisao za New York i rekao sljedece

„I hope, we have a little bit lucky"

Ali inace vi Dortmundjani :D :D niste "cisti u glavi" kada dajete intervijue :D :D , samo kada se sjetim "izdajnika" Moellera

"Madrid oder Mailand, hauptsache Italien". :D :D :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 maj 2011, 08:46

Saurman je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la:Hahaha jeste vi Bavarci jadni i smjesni hahaha sta ste se obradovali da ce SAHIN prec jel ? Strah vas da vam ne zabije opet nak lijepe golove il da ne donese jos koju titulu BvB u il vam je drago sto ce sad Schweini bit najbolji vezni igrac lige ? Ili se radujete samo tudoj nesreci pa ste dosli hebavat zivce. Moram vas razocarati. SAHIN CE OSTATI I TO JE SIGURNO ;) ... Sledece sezone ce da nosi crno zuti dres i to sa BvB grbom, mislim onaj lijepi sampionski dres i imat ce produzen ugovor do 2014 ili cak 2015 ;) to je ono sto je sigurno !
Ako ode Sahin čak i za 20 mil opet je to mizerno za najboljeg igrača ekipe koja je prvak Njemačke ovo se ne dešava samo sa BvB nego i sa ostalim bundesligašima osim Bayerna prodaju igrače za sitniš..sjeti se samo odlazaka Van Der Varta i Boatenga iz HSV-a Ozila iz Werdera,Khedire iz Stuttgarta jedino je Wolfsburg uspio izvući dobre pare za Džeku.
Wolfsburg je uspio pare uzeti zato sto je produzio ugovor! a ovi to nisu uradili....

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 maj 2011, 08:59

Damir_BvB je napisao/la:@ Omco Bavarac

Ne vidim hebe me komp nece da otvori te clanke ... Kako god ti imas svoju teoriju ja svoju vrijeme ce pokazat ko ce kome cestit i ko je bio upravu, ja cu ti samo par stvari reci Nurko mali je pravi rodjeni Dortmundovac, Prva nogometna ljubav mu je BvB i Westfallen, poznat je kao skroman momak, kao emocionalan momak, kao porodican covjek, kao veliki fair play igrac kako prema protvnicima tako prema i navijacima, svjestan je sta je BvB od njeg napravio, svjestan je da je mlad i da ima kvaleitet i da ce jos napredovat, i da mu je rano da ide, navijaci ga obozavaju prvi je DEDE drugi je SAHIN to pitaj svakog navijaca BvB.a i reci ti sve ovo sto sam ti reko za Nurija vjeruj mi voli on ovaj klub jako jako jako to ti je tip igraca ala PUYOL,RAUL, TOTTI, DEL PIERO, GERRARD, MALDINI sto se tice vjernosti i odanosti klubu. Takav igrac moze postat samo u DORTMUNDU i nigdje vise na svijetu. Momak je koji ne fura ne glumi koji je na zemlji vidi se to po izjavama po stajlingu po ponasanju na terenu i van njeg nikad se nije culo nis lose za njeg, po meni je on najfiniji i najkulturniji igrac Dortmunda... I na kraju krajeva rekao je prije par sedmica citiram: Moji navijaci znaju kako cu se ja odluciti . Tako kad sve saberes i oduzmes OSTAJE BA ! Talijani su mnogo tusili da ce prec u INTER drug mi prati zabarsku ligu i stalno mi je pricao tokom sezone kako je moguce da predje u INTER jer su zabari tak pricali, sad REAL odjednom zadnjih sedmica. ne znam jbg sve je to moguce pogotov danas u atomskom nogometu no kazem ti nije NURI takav tip ni cojk. I nadam se da ce ubrzo dobit kapitensku traku i jos nesto ruku na srce NURI nema teskih utakmica u nogama fali njemu teskoh utakmica u kojima treba da briljira da bi dokazo svoj talent jer je psihicki slab. Dokaz je u repki nikako da se izbori za mjesto svoje. Takav je slucaj bio sa DIEGOM nikad nije mogo igrat u BRAZILU a bundesligi bio najjaci mi svi mislili masina igrac ali pokazalo se et kakav je igrac jer lahko je bit igrac 1 il 2 god treba trajati 5 i vise godina a to NURI mora tek da dokaze... A moze dokazat samo u ovoj ekipi sa ovim trenerom jer je mozak ove ekipe ! I mogo bi do sutra o SAHINJU pisat al dosta shvatio si me i opet ti kazem OSTAJE SIGURNO ! No hajde vrijeme ce i tebe i mnoge uvjerit abd , a mozda i mene sjebat :D
Sve je to dure sto ti pises da on mora odigrati 2+ sezona na vrhunskom nivou....ali samo da Nuri igra za Elf cijena bi mu bila veca za 5-7 mil a u Bayernu jos na to 5-7 mil i eto ti tih nekih 30 ... :D tako ti to ide mediji te isforsiraju....mene najvise iritira ta pisljiva klauza za 6 mil. jebote ako imas mladog, perspektivnog igraca ...pa pukni u taj ugovor "minimum release fee" barem 25 mil. jebt Barca za Krkica ima to isto na 80 mil. ( deff on ne vrijedi toliko ali ima POTENCIJAL )....npr. sad za Gotze-a treba staviti 40 mil. eura , ne mora se on prodati za toliko ali makar si se "ogradio"!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 maj 2011, 09:04

Da al ljudi nije to isto. nemojte uspoređivati igrače iz porta prvenstveno i benfice, sa igračima iz nekih drugih malo "slabijih" švapskih klubova. Zamislite si samo cijene Bayernovih najboljih igrača ili opet Bvb-a da ide prodati nekog bitnijeg koji nema ovaku klauzulu ko Sahin...ne bi niti Sahin bio jeftin da to ne postoji. Samo kaj taj Porto i Benfica imaju mogučnost drugačijeg načina rada od npr. BvB-a kojem je puno teže nego njima.

I bez brige cijene švapskim igračaima itekeko rastu jer sada su skupi igrači iz nekolicine klubova. Pa **** vas iz freiburga igrač ide samo za + 10 milja ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 maj 2011, 12:21

Upravo tako...Sahin i ako ode za 6-10 miliona nece on otici zato sto je to neka cijena koja odgovara BvB-u vec zbog te glupe klauzule...da nje nema pricalo bi se o nekih 20-25 mil. minimalno.
A kao sto rece @HzBvB i oni su ispali glupi tu,mogli su staviti bar 15 miliona a ne ovih pisljivih 6.Pa to je malo i za rezervnog golmana a ne za Sahina koji je bio i tad najveci potencijal.

Kako god da se zavrsi ovo nadam se da ce uprava nauciti na svojim greskama...

Klare

Post Postao/la Klare » 03 maj 2011, 13:08

@Damir, ti sad nabrajaš Tottija, Del Piera, Puyola, Raula, Gerarda, Maldinija, te kažeš kako je Sahin sličan ili isti tip(odanost klubu) igrača. A sad ja tebe pitam, koliki su njima ugovori ponuđeni da bi ostali tu, gdje jesu? Većina njih ima, ili su imali najbolje ugovore u klubu. Misliš da ne bi prešli u neki drugi, da ne kažem veći klub, da im se ponudi 2-3 puta više para po sezoni. Ako Sahina želite zadržati, taj mora dobiti, sad-zasad 5 mil po sezoni(ne znam koliko sada prima). E pa ne znam jesu li baš u stanju, vaše glavešine iz uprave spremne na takav potez. Jer čim se njemu toliko dadne, to automatski za sobom povlači i povećanje plata ostalim za isti koeficijent. Tako da tolikom optimizmu(slučaj jedino kod tebe)jednostavno nema mjesta. Sahin se jedino može sačuvati na takav način, ili da interesovanje Većih klubova ne bude dovoljno veliko. A riječi tipa "odanost klubu" zaboravi, toga nikad nije ni bilo. Jedino u slučaju da mu se ponudi isto, koliko i drugi nude, pa taj faktor može imati uticaja, drukčije ne.
Primjeri Lahma i Schweinia, uvijek odani, tu im je dom, svjesni šta im je klub dao, ali daj 10 mil po sezoni.
Neuer voli Schalke svim srcem, ali budućnost je u pitanju, karijera, veća plata, svjestan da će u Bayernu uraditi dosta više...Mogu nabrajati do sutra...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 maj 2011, 18:43

Iako Nuri Sahin igra sjajnu sezonu i zasigurno je jedan od zaslužnijih pojedinaca u redovima dortmundske Borussije za njihovo vodstvo na bundesligaškoj ljestvici, u klubu ne žure vezati ga jačim i duljim ugovorom...

Inter i Liverpool samo su neki od klubova koji su pokazali interes spram 22-godišnjaka koji igra u velikoj formi, a koji u ugovoru, važećem do ljeta 2013., ima ugovorno klauzulu prema kojoj je slobodan napustiti ga stignu li u klub bankovna jamstva visine šest milijuna eura.
:mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

adis_lfc
Kontakt:

Post Postao/la adis_lfc » 04 maj 2011, 14:10

Sta ce te bez SAHINA sljedece sezone,on vam je ove godine bio glavni igrac?

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 04 maj 2011, 14:19

DORTMUND ÜBER ALLES 8-)
Čelik Zenica 1945

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 maj 2011, 16:10

Mala je vjerovatnoca da ce Nurko nositi zuti dres i na jesen. Jbga, uprava je trebala ranije rijesiti njegov ugovor, a sad je vec poprilicno kasno. Dobro je @Klare napisao i tesko je ocekivati da on ostane za 'sicu' iz ljubavi, isto kao sto bi i neko od nas odbio troduplo placeniji i bolji posao u nekoj poznatoj firmi zarad ljubavi prema onoj u kojoj trenutno radimo. Jedan je Kehl. ;-) Mene cudi pa Klopp nije intervenisao po ovom pitanju, vjerovatno je siguran da je Gundo i vise nego dobra solucija u slucaju Sahinovog odlaska. Tesko je ocekivati da mu uprava ponudi veliki ugovor, jer bi to bilo protivno klupskoj politici koja nam je i omogucila ovu predivnu sezonu. Takodje, glupo i neozbiljno je govoriti da nasa igra zavisi od jednog igraca. ;-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 maj 2011, 17:51

Ne mora on ostati u Dortmundu iz ljubavi...ako mu Real ili neko drugi moze ponuditi duplo bolje uslove onda neka ide ali isto tako moze izaci klubu u susret pa produziti ugovor i odigrati jos jednu polusezonu i otici za 10-15 miliona vise nego sto se moze uzeti u ovom trenutku...dosta klubova je zainteresovano za njega i siguran sam da da ce i tada mnogo velikana pokazati interes za njega,mozda cak i veci nego sada.

Sad ako ode za nekih 6-10 miliona to ce biti najzalosniji transfer svih vremena u Dortmundu,mozda cak i sire.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 maj 2011, 19:43

adnan24 je napisao/la:Ne mora on ostati u Dortmundu iz ljubavi...ako mu Real ili neko drugi moze ponuditi duplo bolje uslove onda neka ide ali isto tako moze izaci klubu u susret pa produziti ugovor i odigrati jos jednu polusezonu i otici za 10-15 miliona vise nego sto se moze uzeti u ovom trenutku...dosta klubova je zainteresovano za njega i siguran sam da da ce i tada mnogo velikana pokazati interes za njega,mozda cak i veci nego sada.

Sad ako ode za nekih 6-10 miliona to ce biti najzalosniji transfer svih vremena u Dortmundu,mozda cak i sire.
To sam i ja pomislio i tako bi bilo najbolje za sve strane. Ali, u fudbalu danas jesi, sutra nisi. Velike ponude se teško odbijaju, kao i što rijetko dolaze. Igrač se zanese (blokade u glavi, razne igrarije sa menadžerom) želi veću slavu, više love i većinom (uz neizbježne suze) obeća navijačima da će se vratiti.
Jednog dana.
Vom Jäger zum Gejagten

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 maj 2011, 23:36

Mogu samo jedno rec SAHIN ce ostat
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 maj 2011, 23:54

slika

NURI SAHIN : Bez svoje porodice ne bih mogao zvjeti, ona mi znaci mnogo vise nego bilo sta drugo na svijetu ...
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 maj 2011, 00:11

geronimo je napisao/la: To sam i ja pomislio i tako bi bilo najbolje za sve strane. Ali, u fudbalu danas jesi, sutra nisi. Velike ponude se teško odbijaju, kao i što rijetko dolaze. Igrač se zanese (blokade u glavi, razne igrarije sa menadžerom) želi veću slavu, više love i većinom (uz neizbježne suze) obeća navijačima da će se vratiti.
Jednog dana.

Da ne igramo LP sve bi razumio ali ovako ja ne vjerujem da cu mu oprostiti odlazak pod ovim mizernim uvjetima za BvB...naravno jos nista nije gotovo...samo nagadjam...a vidim da je i Damir veliki optimista,nadam se da ima neke provjeren informacije :D

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 maj 2011, 16:24

Zorc bestätigt: Mittelfeldspieler Ilkay Gündogan (21) bekommt 4-Jahres-Vertrag beim neuen Deutschen Meister Borussia Dortmund!
;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 maj 2011, 16:31

slika

BvB doveo Gundogana, 4 godine ugovor!

Sahin je blizu prelaska u Madrid za oko 12 miljona eura. Al kak se taj Madrid baš na njeg aokomio ja ne znam. Vačjda im se svidlo kaj su dobili iz BUNDESLIGE sa Khedirom i Ozilom...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 maj 2011, 16:57

Zamislite SEXA da Nurko ostane, a jos dovedemo i Reusa. :-D Klopponja ce napravit igracinu od Gundage. I ovaj Watzke ja pravi pijacar, cuj za 4 milke. :-D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 maj 2011, 18:08

Hare_BvB je napisao/la:Zamislite SEXA da Nurko ostane, a jos dovedemo i Reusa. :-D Klopponja ce napravit igracinu od Gundage. I ovaj Watzke ja pravi pijacar, cuj za 4 milke. :-D
hehe.... tesko sve , ali bio bi to malo preveliki zalogaj ali barem jednog od ove dvojice nuri ili reus.... mada dovodjenjem perisic ja mislim da smo deff odustali od Reusa ali eto....samo nuri i sve je ko BIČ :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.