Gojko Cimirot

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Gojko Cimirot

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 okt 2021, 19:15

Šteta zaista..
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 okt 2021, 19:22

h1a2s3o4 je napisao/la:
10 okt 2021, 10:44
Cimirot je do ove utakmice bio reprezentativac sa najvećim procentom uspjesnih dodavanja, kao i igrac koji je imao najvise oduzetih lopti od svih nasih igrača. To sto neko ima subjektivno lose misljenje o njemu je druga tema.

I na ovoj utakmici protiv Kazahstana on je bio sasvim solidan. Siguran, pouzdan i par puta sjajno iznesena lopta.
Da li nas je iznervirao onim promasajem? Jeste. Ali na svu srecu nije nas to kostalo bodova. Njegov primarni zadatak i nije da zabija golove. On je svoju ulogu solidno odradio. Vise šansi je promasio Edin kome je to zadatak i specijalizacija.

A kad smo vec kod tog promasaja i Besica koji se priziva, ja se sjecam bar nekoliko situacija pred golom cak i 1 na 1 gdje je Besic posteno promasio. Tj. nije nikad pogodio.
Ne znam cemu toliko dizanje Besica, a pljuvanje po Cimirotu?
Bešić je promasio vise ovakvih prilika kakve je imao Cimirot, a ni blizu nema znacaj za igru kao Cimirot.

Neki ce reci da je bio jedan od nasih najvaznijih igraca i da je imao sjajne partije. Pa to i nije baš tačno.
Bešić nije bio dio tima koji je izborio SP, on se naknadno prikljucio. Jedan od najvaznijih igrača je Rahimić. ;)
Sta smo mi to sa Besicem naravili?

Dvije utakmice u kojima je Besic briljirao su Argentina (to ga je i prodalo u Everton) i Vels. To je to. Ostalo je bilo maje-vise prosjek.
Da ne zaboravimo da su nas debelo kostale njegova glupost i bahatost.

Momak nema nikakav takmicarski duh. "Prelezao" je svoj ugovor sa Evertonom!
I šta?! Ništa. Opet je back to square one. Nista nije postigao.

Više je njemu valjala reprezentacija nego on njoj. Ostanak i nemaje hrabrosti da se makne iz Evertona i zaradi neki drugi bolji ugovor govori i o njegovom povjerenju u svoje sposobnosti. Logika "Sjedi, uzmi ove pare. Bog zna kad ce opet doci u ovu poziciju".

Vise volim konstantnost Gojka Cimiota, nego bljesak Besica svake prestupne godine. Besica u puno utakmica ne bi ni primjetili da ne izazove neki incident, dobije bespotreban karton i to sve nas kosta.

Opet, ja bih njega volio vidjeti sa sledecim okupljanjima ali samo kao opciju sa klupe.

Smirenost, odgovornost, ucinkoviost, takmicarski duh uvijek ispred neodgovornosti, divljanja, bahacenja i guljenja ugovora.

U ovom trenutku i Cimirot i Hadziahmetovic su ispred Besica. :kafa:
I Cimirot i Besic ako su u formi trebaju biti uz Repku.
Besic je odlican bio one dvije tekme prije SP, i na SP. Medju najboljim igracima je bio.
Za Everton je sasvim dobro odigrao one utakmice prije povrede, protiv ManCity odlican bio. Zeznule su ga povrede, onda pad u formi i to je to.
On sad ako vrati formu u Madzarskoj treba da bude uz repku, makar da udje sa klupe.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 okt 2021, 19:25

soko je napisao/la:
11 okt 2021, 19:22
h1a2s3o4 je napisao/la:
10 okt 2021, 10:44
Cimirot je do ove utakmice bio reprezentativac sa najvećim procentom uspjesnih dodavanja, kao i igrac koji je imao najvise oduzetih lopti od svih nasih igrača. To sto neko ima subjektivno lose misljenje o njemu je druga tema.

I na ovoj utakmici protiv Kazahstana on je bio sasvim solidan. Siguran, pouzdan i par puta sjajno iznesena lopta.
Da li nas je iznervirao onim promasajem? Jeste. Ali na svu srecu nije nas to kostalo bodova. Njegov primarni zadatak i nije da zabija golove. On je svoju ulogu solidno odradio. Vise šansi je promasio Edin kome je to zadatak i specijalizacija.

A kad smo vec kod tog promasaja i Besica koji se priziva, ja se sjecam bar nekoliko situacija pred golom cak i 1 na 1 gdje je Besic posteno promasio. Tj. nije nikad pogodio.
Ne znam cemu toliko dizanje Besica, a pljuvanje po Cimirotu?
Bešić je promasio vise ovakvih prilika kakve je imao Cimirot, a ni blizu nema znacaj za igru kao Cimirot.

Neki ce reci da je bio jedan od nasih najvaznijih igraca i da je imao sjajne partije. Pa to i nije baš tačno.
Bešić nije bio dio tima koji je izborio SP, on se naknadno prikljucio. Jedan od najvaznijih igrača je Rahimić. ;)
Sta smo mi to sa Besicem naravili?

Dvije utakmice u kojima je Besic briljirao su Argentina (to ga je i prodalo u Everton) i Vels. To je to. Ostalo je bilo maje-vise prosjek.
Da ne zaboravimo da su nas debelo kostale njegova glupost i bahatost.

Momak nema nikakav takmicarski duh. "Prelezao" je svoj ugovor sa Evertonom!
I šta?! Ništa. Opet je back to square one. Nista nije postigao.

Više je njemu valjala reprezentacija nego on njoj. Ostanak i nemaje hrabrosti da se makne iz Evertona i zaradi neki drugi bolji ugovor govori i o njegovom povjerenju u svoje sposobnosti. Logika "Sjedi, uzmi ove pare. Bog zna kad ce opet doci u ovu poziciju".

Vise volim konstantnost Gojka Cimiota, nego bljesak Besica svake prestupne godine. Besica u puno utakmica ne bi ni primjetili da ne izazove neki incident, dobije bespotreban karton i to sve nas kosta.

Opet, ja bih njega volio vidjeti sa sledecim okupljanjima ali samo kao opciju sa klupe.

Smirenost, odgovornost, ucinkoviost, takmicarski duh uvijek ispred neodgovornosti, divljanja, bahacenja i guljenja ugovora.

U ovom trenutku i Cimirot i Hadziahmetovic su ispred Besica. :kafa:
Besic je odlican bio one dvije tekme prije SP, i na SP. Medju najboljim igracima je bio.
Za Everton je sasvim dobro odigrao one utakmice prije povrede, protiv ManCity odlican bio. Zeznule su ga povrede, onda pad u formi i to je to.
On sad ako vrati formu u Madzarskoj treba da bude uz repku, makar da udje sa klupe.
Treba nam dobar Bešić ali mislim da je on daleko od toga da bude dobar.
glavni razlog je nedostatak utakmica i slaba fizička sprema. Treba baš puno vremena da se vrati u vrijeme kakav je bio kad je prošli put bio u Ferencvarosu. Ako ikad mogne fizičku spremu vratiti na taj nivo. Većina to nikada nije uspjela.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 11 okt 2021, 19:38

soko je napisao/la:

Ljudi su pisali o Besicu kao prevaznom igracu, zato sam se i vratio toliko u proslost. On nije bio dio tima koji je izborio SP tj. nije dao doprinos. O utakmicama poslije toga mozemo pricati, ali cinjenica je da nije.
Argentina ga je prodala u Englesku.

Ja nisam ni rekao da se on ne treba naci na spisku. Treba se naci na spisku, jer mi nemamo luksus da se odricamo olako igraca. Ali ono sto jesam rekao jeste da su i Amir i Gojko u ovom trenutku ispred njega. To treba biti jasno i njemu da ne glumi kabadahiju i nije vise nikakav pillar ovog tima.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 okt 2021, 19:53

h1a2s3o4 je napisao/la:
11 okt 2021, 19:38
soko je napisao/la:

Ljudi su pisali o Besicu kao prevaznom igracu, zato sam se i vratio toliko u proslost. On nije bio dio tima koji je izborio SP tj. nije dao doprinos. O utakmicama poslije toga mozemo pricati, ali cinjenica je da nije.
Argentina ga je prodala u Englesku.

Ja nisam ni rekao da se on ne treba naci na spisku. Treba se naci na spisku, jer mi nemamo luksus da se odricamo olako igraca. Ali ono sto jesam rekao jeste da su i Amir i Gojko u ovom trenutku ispred njega. To treba biti jasno i njemu da ne glumi kabadahiju i nije vise nikakav pillar ovog tima.
Slazem se.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 okt 2021, 19:58

Ja nigdje ovdje nisam procitao da je Besic "u ovom trenutku" ispred Cimirota, ne znam gdje ti to Haso vidje pa onda takva prica?
Sa druge strane, zdrav i fizicki spreman Besic je daleko ispred Cimirota/Amira, to sam i prije pisao, a i jucer (cini mi se).
Sve sto ova dvojica urade ce uraditi i Besic, a Besic sto uradi tesko ce ta dvojica. Govorim o igracima u formi. Besiceva duboka lopta, trka, presing na protivnickpj polovini su zlata vrijedni i itekako bitni i potrebni nasoj reprezentaciji i iskreno se nadam njegovom povratku, prije svega na klupskom nivou, a onda i reprezentativnom.
A sigurno da je i on znao profulati gol, medjutim ne preza ni da puca kad ima otvoren sut, iako je to najmanja bitno i s njegove, a i Cimirotove strane.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 11 okt 2021, 20:41

Beduin je napisao/la:
11 okt 2021, 19:58
Ja nigdje ovdje nisam procitao da je Besic "u ovom trenutku" ispred Cimirota, ne znam gdje ti to Haso vidje pa onda takva prica?
Sa druge strane, zdrav i fizicki spreman Besic je daleko ispred Cimirota/Amira, to sam i prije pisao, a i jucer (cini mi se).
Sve sto ova dvojica urade ce uraditi i Besic, a Besic sto uradi tesko ce ta dvojica. Govorim o igracima u formi. Besiceva duboka lopta, trka, presing na protivnickpj polovini su zlata vrijedni i itekako bitni i potrebni nasoj reprezentaciji i iskreno se nadam njegovom povratku, prije svega na klupskom nivou, a onda i reprezentativnom.
A sigurno da je i on znao profulati gol, medjutim ne preza ni da puca kad ima otvoren sut, iako je to najmanja bitno i s njegove, a i Cimirotove strane.
Zašto toliko defanzivno? Nije se odnosilo na tebe. :)
Nailazio sam na takve i slicne stavove dok sam prelazio preko tema. Nisam vodio evidenciju.

Ja nisam rekao da ga ne treba zvati. Treba, ali covjek vec dugo nije ozbiljno u fudbalu.
Da se ne vracamo puno unazad uzecemo samo primjer da nije prosao ozbiljne pripreme pred ovu sezonu. Za mene vise nego dovoljno da sumnjam da fizicki dugo nece biti na nama i njemu željenom nivou. Osim ako mu Pintus nije kucni prijatelj. :)
A slozicemo se da veliki dio njegove igre ovisi bas od tog segmenta.

Mozemo ici dalje u seciranje njegove karijere, ali stvarno nije potrebno.
Ono sto mogu reci jeste da je ovaj potez napravio prosle ili cak prije dvije sezone bilo bi pun pogodak i vise bih ga cijenio. Ovako je too little too late.

:bih:
Zadnja izmjena: h1a2s3o4, dana/u 11 okt 2021, 20:49, ukupno mijenjano 1 put.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 okt 2021, 20:48

Malo mi je bezveze uzimati Bešićev prajm koji je bio prije sedam godina i koji je jako kratko krajao kao nekakvu referencu za to na kojem nivou on može igrati.

Ok, ako to dostigne i ako bude kao na Svjetskom prvenstvu, normalno da niko ne može biti ispred njega, to je u pet deka i sa Pjanićem čak, ali realnost je da bi ljudi izbacili svakog drugog veznjaka u korist Bešića u ovom sad momentu samo radi tih utakmica.

Ja se na prvu stvarno ne sjećam mase dobrih utakmica Bešića, možda i griješim, ali utakmice sa Meksikom i Obalom Slonovače pred Svjetsko prvenstvo te na Svjetskom prvenstvu i netom nakon sa Velsom su posljednje čega se ja sjećam da je kod njeg bilo na vrhunskom nivou. E sad, nije ni njega pošteno ocjenjivati kroz pad cijele ekipe, jer mi fudbal manje-više ne igramo otad uopšte, ali nisam siguran da će on ikad biti toliko kvalitetan ponovo.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 11 okt 2021, 21:10

Rasprava vam je bezveze. Besic neka se prvo vrati u formu pa onda moze prica o repki.

Besic je pred SP fino krenuo u repki i poslje u Evertonu do povrede krizni ligamenata. Poslje toga je pad krenuo a i lose tekme u repki.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 12 okt 2021, 11:49

Da vidimo kako ćemo večeras odigrati bez "duha" Cimirota.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 okt 2021, 11:50

MoodyHank je napisao/la:
12 okt 2021, 11:49
Da vidimo kako ćemo večeras odigrati bez "duha" Cimirota.
Ako pobijedimo bit će da je zato sto nema Cimirota...isto kao sto se piše i za Pjanica. :)

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 12 okt 2021, 12:10

Ko označi Cimirota kao lošeg igrača mnogo govori o svom fudbalskom neznanju.
tz tz tz tz tz tz

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 12 okt 2021, 13:02

taraba!
cuj da vidimo kako cemo bez njega igrati haha
znaci ako zijanimo, to ce biti jer nema duha na terenu, a ne sto bi nas ljudi dobili svakako:-)

zivio tuta bugarin, sta god da se desi u naredne 3 tekme, objektivna bh publika ima opravdanje za njega i kazu radi pod pritiskom. kakav crni pritisak, lik dobio kazahstan i novi ugovor:-)

hajd kaze da vidimo kako cemo bez cimirota:-)
Ako nam je to najveci belaj veceras, mi smo u qataru.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 12 okt 2021, 14:22

babino je napisao/la:
12 okt 2021, 13:02
taraba!
znaci ako zijanimo, to ce biti jer nema duha na terenu, a ne sto bi nas ljudi dobili svakako:-)

zivio tuta bugarin, sta god da se desi u naredne 3 tekme, objektivna bh publika ima opravdanje za njega i kazu radi pod pritiskom. kakav crni pritisak, lik dobio kazahstan i novi ugovor:-)

Sjećaš li se bola koji si osjetio kad si poslije rođenja babici ispao na glavu?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 12 okt 2021, 15:20

MoodyHank je napisao/la:
12 okt 2021, 14:22
babino je napisao/la:
taraba!

miran teddy,miran,sshhhh..

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 12 okt 2021, 15:28

babino je napisao/la:
12 okt 2021, 15:20
MoodyHank je napisao/la:
12 okt 2021, 14:22
babino je napisao/la:
taraba!

miran teddy,miran,sshhhh..
Biće da se ne sjećaš. Šteta, tad su ti počeli svi problemi.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 12 okt 2021, 15:31

kaze lik koji se fura na teddya i koji svaki dan prijeti novom forumasu ...koja si ti meni komedija:-)

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 12 okt 2021, 16:37

babino je napisao/la:
12 okt 2021, 15:31
kaze lik koji se fura na teddya i koji svaki dan prijeti novom forumasu ...koja si ti meni komedija:-)
De molim te nađi prijetnje. Bio bih jako zahvalan.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 okt 2021, 20:33

babino je napisao/la:
Pusti pacijenta dovoljan je sam sebi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 12 okt 2021, 20:36

Saurman je napisao/la:
12 okt 2021, 20:33
babino je napisao/la:
Pusti pacijenta dovoljan je sam sebi.
Oh, lijepo ste se našli i udružili. Reci kolegi da požuri s pronalaskom postova koji sadrže prijetnje.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], klasik i 10 gostiju.