Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VolimTz
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la VolimTz » 14 mar 2019, 16:34

kobe24 je napisao/la:Hajde Tuzlak, izjasni se i ti, bas me zanima tvoj stav. Da li za tebe bjezanje s bojnog polja predstavlja patriotizam i da li su ovi koji bi otisli preko grane patriote?
Kad ih čitaš pomislio bi da će u slučaju rata Tuzla biti pusta i da će ušetati ko hoće. :lol:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 mar 2019, 16:36

chily-rz je napisao/la:Samo da pitam ove što bi zapalili preko grane dal bi i mater, oca, tetku, amidžu poveli sa sobom ili bi ih ostavili na milost neprijatelju,.
Mater i oca poveo, ostale posavjetovao da odu i pomogao im koliko sam u mogucnosti.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 mar 2019, 16:37

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 14 mar 2019, 16:37

ASD je napisao/la:
harden je napisao/la:Jedno pitanje za vas ovdje: u slucaju rata nekog ( ne daj Boze ), da li bi ostali tu i borili se za ovu drzavu ili bi pobjegli ( recimo da imate priliku )?
Naravno da bih otisao, a ti?
Danas bas razmisljam o ovom, zato sam i postavio pitanje i najiskrenije, ne znam sta bih uradio. Za ovu drzavu se ne bih nikad borio jer od nje dobijes goli krc, vidim po clanovima porodice koji su se borili za nju. A opet sa druge strane, ostaviti iste te clanove porodice i ispaliti negdje nisam siguran da bih mogao.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 14 mar 2019, 16:38

kobe24 je napisao/la:.“
[/quote]

Pa zato sam ja naglasio da mi se bi kako prije eskalacije zateći vani ,onda nemam obavezu da se vracam
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 mar 2019, 16:43

kobe24 je napisao/la:Hajde Tuzlak, izjasni se i ti, bas me zanima tvoj stav. Da li za tebe bjezanje s bojnog polja predstavlja patriotizam i da li su ovi koji bi otisli preko grane patriote?
Ma ja bih ostao najvjerovatnije jer poznajem svoju prirodu. A sto se tice dobitka da moram nesto dobiti od toga, ne moram. Ako se boris za nesto ne znaci da moras kasnije to naplatiti.

Ali ima i druga strana rata ona prljava gdje se sverca, kradu donacije, prave dogovori izmedju lidera pa narod ostane bez svega, ginu civili, boris se sam za svoju hranu, pa onda porast kriminala, uplitanje stranaca, misteriozna ubistva onih koji su prave patriote. Nema tu nista dobro, to skontas tek kada se zavrsi. I uz to se rat zaustavlja ovdje kao neki remi ako ide na stranu Bosnjaka, ako ide protiv Hrvata onda Zapad pomogne Hrvatima, ako Srbi prve zlocine onda zapadu treba 5 godina da reaguje i opet ih ostavi u zivotu tj nagradi. A onda naprave neki sporazum kao Dejton gdje elite profitiraju.
Opet ne vjerujem u rat jer se nije zavrsio citav ciklus. Bosnjaci su miroljubiv narod i ocito ne znaju stititi granice svoje drzave. Ono sto se moze desiti je neko kvazi otcjepljenje RS-a od BIH gdje ih ne bi priznalo ni 30 drzava. Onda nastaje blokada jer Bosnjaci ne pocinju ratove. Bilo bi nesto slicno kao na Kosovu gdje se odvija zivot ali nikakav, dok se politicari ne mogu dogovoriti 20-30 godina.
E tek onda bi se rat mogao desiti za nekih 50ak godina kada Srbi opet sazriju da prave veliku Srbiju tj pozele i ovaj dio Federacije gdje zive Bosnjaci pa udare.

Ali opet volio bih da mi dijete ima kvalitetan zivot, mislim da cu poslati dijete na fakultet vani. To bi bila najbolja investicija. Ovde je nestabilno nekako skroz sad, malo ti treba da propadnes u zivotu. Tek kada propadnes skontas da si se zafrkao sa odlukama. Ostavio bih dijete kada bi BIH usla u EU, a ukinuli se kantoni i entiteti.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 14 mar 2019, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 mar 2019, 16:44

Da sam drzavljanin Njemacke, koju iz x razloga napada neprijatelj, ostao bih je braniti cisto sto ce mi ta Njemacka u postratnom periodu obezbjediti mogucnosti za nastavak normalnog zivota, sto ce mi prizanti ono ucesce finansijskim sredstvima..

Patriotizam nije samo boj prsa u prsa.

Naravno da bi ostao u zemlji u kojoj je (ili ce biti) smanjen procenat nepotizma, korupcije, stranackih poltorna, jednostavno gdje postoje bilo kakve naznake pravicnog drustva. Ovako, nemoralni ratni profiteri koji su stvorili nesnosljiv jaz u klasama ce i dalje krojiti sudbinu te biti osnova nastavka egzodusa.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 14 mar 2019, 16:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 14 mar 2019, 16:45

Svaki musliman koji ostavi zenu i djecu a ode da ubija nema mjesta u dzennetu pa nek pise sto puta.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 14 mar 2019, 16:45

Asteriks je napisao/la:Da sam drzavljanin Njemacke, koju iz x razloga napada neprijatelj, ostao bih je braniti cisto sto ce mi ta Njemacka u postratnom periodu obezbjediti mogucnosti za nastavak normalnog zivota, sto ce mi prizanti ono ucesce finansijskim sredstvima..

Patriotizam nije samo boj prsa u prsa.

Naravno da bi zemlju u kojoj je (ili ce biti) smanjen procenat nepotizma, korupcije, stranackih poltorna, jednostavno stao bi za bilo kakve naznake pravicnog drustva. Ovako, nemoralni ratni profiteri koji su stvorili nesnosljiv jaz u klasama ce i dalje krojiti sudbinu te biti osnova nastavka egzoduza.
Odlican komentar, bravo. :thumbup:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 14 mar 2019, 16:46

JohnCleese je napisao/la:...
Idemo u rat da se bijete, neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo :tokralju:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 mar 2019, 16:47

Ma najsretniji bi bio kad bi taj rat bio usmjeren kontra vladajuce elite, obracunati se sa uhljebima i kvazi patriotama na sve tri strane bi bio najpošteniji rat u ovoj zemlji,.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 14 mar 2019, 16:48

Unofficialpage je napisao/la:Oni koji misle otići u slučaju rata bolje neka idu odmah, prosto kad bude rat neće moći. Najjača stvar, neću se boriti za Bakira, Dodika i ostale političare, znači zbog 4-5 osoba koje će biti vlasti 10-15 god i otići, cijelu državu prodati ali dobro to je valjda razlog što je država ovakva.
Pazi vlasti od rata do danas. Koliko prođe od rata ? Kako se riješiti ove vlasti ?
Sage je napisao/la:Svaki musliman koji ostavi zenu i djecu a ode da ubija nema mjesta u dzennetu pa nek pise sto puta.

Zamisli šta bi bilo da su naši očevi, prijatelji itd ostali u svojoj avliji
Zadnja izmjena: Derdiyok, dana/u 14 mar 2019, 16:51, ukupno mijenjano 1 put.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 14 mar 2019, 16:49

chily-rz je napisao/la:Ma najsretniji bi bio kad bi taj rat bio usmjeren kontra vladajuce elite, obracunati se sa uhljebima i kvazi patriotama na sve tri strane bi bio najpošteniji rat u ovoj zemlji,.
Zato ga ovdje vise nece ni bit, niko ne smije dat puske u ruke ovom narodu i racunat da ce se izmedju sebe rokat kao 90-tih, a da nece dobar dio njih skrenut i prema gospodarima zivota i smrti na ovim podnebljima. Doduse ima i onoga sto Kajzer kaze, racunat da ce ovaj narod trezveno postupit je :urnebes:

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 14 mar 2019, 16:49

VolimTz je napisao/la:Nije problem dezertirati, naravno, samo se treba prvo dobrovoljno odreći imovine. Jer ako glumimo poštenje nije lijepo da neko brani tvoje, pa da se poslije rata vratiš kao da ništa nije bilo, pa makar i na "ferije". Ako smo već velike poštenjačine i časni ljudi.
Sad vec kad ti ovo spomeni :mrgreen: poznavajuci neke dijasporce meni je žao sto je ukinuta ikakva amnestija ako je bila , trebalo im je imovinu konfiskovat :kafa:
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 mar 2019, 16:50

Pa nisam lud, da mi nakon rata kroji drzavu onaj ko je prije radio u trafici i prodavao novine ili cuvao parking.
27.10.2020

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 mar 2019, 16:50

Ja bih naravno stao na stranu ako smatram da je ta strana ispravna i da ce ta moja borba donijeti opstem dobru. S obzirom da takve strane nema, logicno da cu otici odavde.

Da sam drzavljanin neke normalne drzave, vjerovatno bih se i tu odazvao.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 14 mar 2019, 16:51

Prije bih pusku uperio na simpatizere i clanove SDA nego na nekog jadu iz Bilece jer je eto igrom slucaja on Srbin.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 mar 2019, 16:53

Jes', ja sam kriv sto nas trezoraš brani. Pišam mu se po sred uze i sire familije. Povukao bih porodicu za sobom i noga. Ko vas ****. Ko se sjeti Nanića i ostalih heroja od godisnjice do godisnjice. Da vjerujem u zivot poslije smrti, vjerovao bih da se okreću u grobu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 mar 2019, 16:56

Zavisi. Realno, ovdje ce u nekim ratovima vazda biti neki bad guy koji ce pokrenuti sr.anje. Ako cu biti na stranih takvih i ici u neka osvajanja koja ce osuditi citav svijet, onda necu ni ucestvovati i palim se vani.

Obrnuto, da gledam iz Njemacke kako neko sije nepravdu i zlo nad mojom drzavom, nije ni to jednostavno gledati. Opet, nije tu sve ni do "ima li ili nema za sta boriti". Zavisi od covjeka do covjeka. Cak i da smatras da se imas za sta boriti, treba za to i hrabrosti i onda biras da li ici stavljati glavu u torbu ili vani biti ziv i zdrav.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 mar 2019, 16:57

Marsal je napisao/la: Zato ga ovdje vise nece ni bit, niko ne smije dat puske u ruke ovom narodu i racunat da ce se izmedju sebe rokat kao 90-tih, a da nece dobar dio njih skrenut i prema gospodarima zivota i smrti na ovim podnebljima. Doduse ima i onoga sto Kajzer kaze, racunat da ce ovaj narod trezveno postupit je :urnebes:
Ma lagano zauzet linije u dolini Lašve i od Janjićkog vrha po brdima se poredati prema Zenici i tražiti autonomiju Zenici i ukidanje kantona :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.