Premijer liga BiH - aktuelno

jurisicduska
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la jurisicduska » 29 dec 2025, 13:54

aezakmi je napisao/la:
29 dec 2025, 13:51
Navodno je Sanin lično kontaktirao Miroslava Stevanovića. E sad zanimljivo je da je i Sarajevo komuniciralo sa Miroslavom koji ima ugovor sa Švicarcima do ljeta 2026. godine. Vidjet ćemo šta će biti, al' postoji šansa da će loviti iste igrače i Rajvosa, a i Ljože.
Sarajevo nije sigurno. Za to drugo ne znam. Ali Sarajevo provjereno nije nikog kontaktiralo. Osim malca iz Čelika. Sad za sad.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 dec 2025, 13:55

Hordas1990 je napisao/la:
29 dec 2025, 13:47
NoDi80 je napisao/la:
Velikom klubu prilice velika imena
Nodi macko, na kraju cete potpisati Nicka Salihamidzica i dovesti Srdjana Stanica za sportskog. Vjerujte navijacima koji su davno prosli kroz novinarska bombanja.
Necemo brate ispipavamo teren ciljajuci najvece i gledamo koje su nam mogucnosti
Ucimo se jos kakvi su uslovi kod ozbiljnih glava da imamo jasniju sliku trzista
Vjerovatno je nemoguce dovesti nekog poput Salihamidzica, ali rqzgovor s njim bi dobro dosao, jer zbog neikustva ni ne znamo koliko kostaju i sta traze te velike glave
Ono dobro je uvijek ispitati teren detaljno da uvidis svoje mogucnosti
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 29 dec 2025, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 29 dec 2025, 13:57

Još jedna laž

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 29 dec 2025, 13:57

Stevanovic ce u penziju kad mu istekne taj ugovor pa frajeru je 35 god i legenda je svog kluba.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 29 dec 2025, 14:00

NoDi80 je napisao/la:
29 dec 2025, 13:55
NoDi80 je napisao/la:
Velikom klubu prilice velika imena
Nodi macko, na kraju cete potpisati Nicka Salihamidzica i dovesti Srdjana Stanica za sportskog. Vjerujte navijacima koji su davno prosli kroz novinarska bombanja.
Necemo brate ispipavamo teren ciljajuci najvece i gledamo koje su nam mogucnosti
Ucimo se jos kakvi su uslovi kod ozbiljnih glava da imamo jasniju sliku trzista
Vjerovatno je nemoguce dovesti nekog poput Salihamidzica, ali rqzgovor s njim bi dobro dosao, jer zbog neikustva ni ne znamo koliko kostaju i sta traze te velike glave
Ono dobro je uvijek ispitati teren detaljno da uvidis svoje mogucnosti
Vama je Nodi ovo sve novo pa shvatam sto se lozite, niste navikli jbg. Novinari za klik pisu sta hoces, a malo se i iz klubova namjerno pustaju lazne informacije da se nafura raja.

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 29 dec 2025, 14:10

29 dec 2025, 13:57
Stevanovic ce u penziju kad mu istekne taj ugovor pa frajeru je 35 god i legenda je svog kluba.
Moj izvor kaže suprotno, navodno mu je ponuđen ugovor 1+1g, nisu uopšte sitne pare u pitanju. Najveći problem u svemu ovome je što se Miroslavu svidio život u Švicarskoj i poslije ovog tekućeg ugovora ponuđen mu je posao u klubu (Servette). Da sam u njegovoj koži, ne bih se vratio u BiH, ali sve je moguće.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 29 dec 2025, 14:34

aezakmi je napisao/la:
29 dec 2025, 14:10
29 dec 2025, 13:57
Moj izvor kaže suprotno, navodno mu je ponuđen ugovor 1+1g, nisu uopšte sitne pare u pitanju. Najveći problem u svemu ovome je što se Miroslavu svidio život u Švicarskoj i poslije ovog tekućeg ugovora ponuđen mu je posao u klubu (Servette). Da sam u njegovoj koži, ne bih se vratio u BiH, ali sve je moguće.
U Sarajevo (klub) nece 100000 %, a u Sarajevo (grad) to zaista ne znam.
Poselami izvor 😁
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Resolute
Kontakt:

Post Postao/la Resolute » 29 dec 2025, 14:40

Na kraju ce brat na brata udariti. To je nekad bilo zbog medje, a sad zbog igraca

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 29 dec 2025, 14:41

slika

Objavio na društvenim mrežama

Magoda jasan: "Osigurano 13 miliona KM za sport za 2026. godinu"

Ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo, Kenan Magoda, podijelio je lijepu vijest za sve sportske kolektive i sportiste u glavnom gradu naše zemlje.

Naime, Magoda je na svom Facebook nalogu objavio da je osigurano 13 miliona KM u budžetu u 2026. godini.

"Vraćamo dostojanstvo sportu. Sport u Kantonu Sarajevo više nikada neće biti prepušten slučaju.

U budžetu za 2026. godinu osigurali smo 13.000.000.00 KM ovo su historijska i rekordna sredstva za sport, jer dok drugi samo pričaju mi radimo. Radimo planski, predano i hrabro.

Drugi su imali priliku, ali nisu imali dovoljno snage, vizije i odlučnosti. Mi imamo. Mi ne obećavamo, mi isporučujemo i sport će konačno dobiti mjesto koje zaslužuje", stoji u objavi Magode.

"Sportu vraćamo dostojanstvo, kako i zaslužuje. U budžetu za 2026. godinu osigurali smo velikih 13 miliona KM.

Prošle godine budžet je bio 6.5 miliona maraka i s tim budžetom nismo mogli imati razvojni program.

U januaru ćemo donijeti novi zakon o sportu koji će biti trajni garant da je sport nulti prioritet i vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta", rekao je između ostalog

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 29 dec 2025, 14:42

aezakmi je napisao/la:
Navodno je Sanin lično kontaktirao Miroslava Stevanovića. E sad zanimljivo je da je i Sarajevo komuniciralo sa Miroslavom koji ima ugovor sa Švicarcima do ljeta 2026. godine. Vidjet ćemo šta će biti, al' postoji šansa da će loviti iste igrače i Rajvosa, a i Ljože.
Kao jedno auto u porodici, svako ga moze goniti :D

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 29 dec 2025, 14:51

Mislim da je to skoro pa nemoguće. Ja bih ga prvi volio vidjeti u Želji. Čovjek je legenda kluba, tu je skoro 10 godina a ima i ugovor kao rijetko koji igrač (ne misli se na visinu plate). On bi u našoj ligi dominirao do svoje 40te jer je strogi profesionalac. Posljednja polusezona u Želji je dokaz toga, nismo se dogovorili oko produženja ugovora ali je svaku odigrao k'o da mu je zadnja. Teško mi je u to povjerovati.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 dec 2025, 14:59

MikiPirs je napisao/la:
29 dec 2025, 14:42
aezakmi je napisao/la:
Kao jedno auto u porodici, svako ga moze goniti :D
Sarajevo ga nije kontaktiralo niti ce ga kontaktirati...

Blues1921
Kontakt:

Post Postao/la Blues1921 » 29 dec 2025, 15:14

Blagostanje, steceno ime i status u drzavi kakva je Svicarska, mijenjati za bosanskohercegovacke pasnjake, ubijanje u pojam od strane sudija i povremeno maltretiranje od strane vlastitih navijaca? U kojem to paralelnom univerzumu?
Sarajevski Željezničar.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 dec 2025, 15:16

Iz zone komforta u zonu sumraka.Nevezano za pare.Dozivotni ugovor mjenjat za neke pare za nesto kratkorocno godinu,dvije,nema smisla.Prvi ja nebi.
Brko iz druge galaksije!

Ajlah
Kontakt:

Post Postao/la Ajlah » 29 dec 2025, 15:34

aezakmi je napisao/la:
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 29 dec 2025, 15:37

Zelji ide bas kao i u Sarajevu par faza. Euforija, razocarenje, otreznjenje, reset, tezak rad. Pitanje samo koliko ce se para i vremena protraciti u svakoj o tih faza. Nesumnjivo uzbudljiva vremena, kako za njih tako i za neutralnog posmatraca.😏

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 29 dec 2025, 15:44

Do Mundijala nas je dijelilo 15 minuta
Čeka nas martovski baraž
Napravljena je smjena generacija i stvoren kostur reprezentacije minimum za narednih 8 godina
I što je najvažnije vraćen je kult reprezentacije i vjera navijača u istu

I naravno šta je drugo preostalo iskompleksiranoj sarajevskoj novinarskoj sceni i neostvarenim tastatura komentatorima (koje je neko ubjedio da su novinari) već da šute i traže bilo šta sa čim će i od ovog pressa napraviti svoj igrokaz

I naravno, ide opet problematiziranje poziva igraču koji se sam pokupio, otišao i javno oprostio od reprezentacije
Divim se na strpljenju i živcima koje Barbarez i Spahić imaju sa ovim likovima
Napraviš takvu karijeru, kapiteni reprezentacije, obišli svijet, toliko press konferencija imali i onda dođeš slušaš takve nebulozna pitanja....
Ne samo danas, svaka konferencija i prije i poslije utakmice jedni te isti ljudi....

Sergej Barbarezu kao selektoru se može naći milion zamjerki uostalom kao i svakom njegovom prethodniku, ali niti jedan selektor nije imao ovako negativnu atmosferu uoči svake utakmice kreiranu upravo od ljudi iz medija
Koji su to kompleksi ja zaista ne mogu dokučiti
Ok, nije imao tu sreću da igra za sarajevske velikane, ne valja mu naglasak, nije pozvao Muftića, ne pije viski po hotelima sa urednicima, ne gura im dan prije sastav pa da ga pripaze kad loše odigra, shvatam da nije kalibar jednog Baždarevića, Hadžibegića, stručnjaka svjetske klase, nema renome jednog Štimaca da mu se ide na noge da pljuje po bh klubovima, ali ima li neka granica?
Makar pristojnost zbog baraža koji slijedi.

Nogomet u ovoj zemlji jeste u blatu i problemima, ali neka nada da će se izvući i stati na zelenu granu još tinja
Za sportsko novinarstvo sa ovim ljudima teško...

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 29 dec 2025, 16:01

NoDi80 shebat će se nacija kakvog napadača dovodite. :opaopa:
Nikad poraz, samo lekcija.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 29 dec 2025, 16:17

Tuce11 je napisao/la:
29 dec 2025, 15:44
Do Mundijala nas je dijelilo 15 minuta
Čeka nas martovski baraž
Napravljena je smjena generacija i stvoren kostur reprezentacije minimum za narednih 8 godina
I što je najvažnije vraćen je kult reprezentacije i vjera navijača u istu

I naravno šta je drugo preostalo iskompleksiranoj sarajevskoj novinarskoj sceni i neostvarenim tastatura komentatorima (koje je neko ubjedio da su novinari) već da šute i traže bilo šta sa čim će i od ovog pressa napraviti svoj igrokaz

I naravno, ide opet problematiziranje poziva igraču koji se sam pokupio, otišao i javno oprostio od reprezentacije
Divim se na strpljenju i živcima koje Barbarez i Spahić imaju sa ovim likovima
Napraviš takvu karijeru, kapiteni reprezentacije, obišli svijet, toliko press konferencija imali i onda dođeš slušaš takve nebulozna pitanja....
Ne samo danas, svaka konferencija i prije i poslije utakmice jedni te isti ljudi....

Sergej Barbarezu kao selektoru se može naći milion zamjerki uostalom kao i svakom njegovom prethodniku, ali niti jedan selektor nije imao ovako negativnu atmosferu uoči svake utakmice kreiranu upravo od ljudi iz medija
Koji su to kompleksi ja zaista ne mogu dokučiti
Ok, nije imao tu sreću da igra za sarajevske velikane, ne valja mu naglasak, nije pozvao Muftića, ne pije viski po hotelima sa urednicima, ne gura im dan prije sastav pa da ga pripaze kad loše odigra, shvatam da nije kalibar jednog Baždarevića, Hadžibegića, stručnjaka svjetske klase, nema renome jednog Štimaca da mu se ide na noge da pljuje po bh klubovima, ali ima li neka granica?
Makar pristojnost zbog baraža koji slijedi.

Nogomet u ovoj zemlji jeste u blatu i problemima, ali neka nada da će se izvući i stati na zelenu granu još tinja
Za sportsko novinarstvo sa ovim ljudima teško...
Fulio si temu drug.

successminator
Kontakt:

Post Postao/la successminator » 29 dec 2025, 17:48

Blues1921 je napisao/la:
29 dec 2025, 15:14
Blagostanje, steceno ime i status u drzavi kakva je Svicarska, mijenjati za bosanskohercegovacke pasnjake, ubijanje u pojam od strane sudija i povremeno maltretiranje od strane vlastitih navijaca? U kojem to paralelnom univerzumu?
Stevanović je osoba za državu poput Švicarske, nikako za BiH. Pošten, odgovoran, profesionalac bez mrlje u karijeri, uvijek odigrao korektno za reprezentaciju bez šenlučenja po sarajevskim kafanama. Legenda je u svome klubu i, ako se ne varam, ako ostane još godinu i po dana u CH ispunio bi uslov za sticanje švicarskog državljanstva. Mislim da bi morao biti dobro lud da dođe u ovu našu žabokrečinu od lige.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.