FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

amazon
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la amazon » 22 okt 2016, 21:50

Petrovic malo sere. Kakvo setanje, momci su trcali 90 minuta. Primili smo golove iz dvije sanse ali odbrane koja ne igra sto je mozda razumljivo. Al setali nisu sigurno.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 okt 2016, 21:57

Dominacija Zelje nad Olimpikom,ali odbrana koja nikad nije igrala zajedno je zakazala. Nema veze sve u svemu ja zadovoljan. Sad ce i Slavko postrojiti za Siroki mozda je i dobro sto je ovako bilo.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 22 okt 2016, 22:04

Gledam tabelu i sta znaci pobjeda Zrinjskom u medjusobnom mecu. Nakon sest kola oni su imali 13, a mi 7 bodova. Sest bodova prednosti, otkaz Kosticu o dolazak Petrovica. Nemamo poraza od tog trenutka, a jos vise kasnimo za njima. Kako nas kosta taj pocetak, nismo ni svjesni. Za danas nista se ne mozemo prigovoriti ni igracima. Primili smo dva gola, ali pobjeda nije dolazila u pitanje. Teren, Boze ti mene sacuvaj. Nikad gori nije bio. Da se sta nije promijenilo? Drenaza, covjek koji ga odrzava?

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 okt 2016, 22:06

Da, teren nikad nije bio gori na Grbavici i kad je bilo losije vrijeme. Mora se nesto uraditi na terenu jer cemo biti kao Slavija iz Lukavice.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

ZeljeznicarFan
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarFan » 22 okt 2016, 22:12

Bravo Zeljo,Bravo Miro :clap: :guz: !!!!!
Opustanje kao danas vise nikad ne ponoviti !

Petrovic Slavko !!! :opaopa:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 okt 2016, 22:12

Fkt treba teren se popraviti. Imamo vremena jer je sljedeca u gostima. Dovoljno vremena da se koliko-toliko za Slobodu. Hvala momcima na borbenosti i za uljepsano vecer.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 22 okt 2016, 22:59

Očekivana pobjeda, koja na kraju ispade nešto teža nego što smo očekivali, ali tri bobe su tu. Miro odličan pogodak, i ponovno izvrsna partija. Svaka čast, uzor po ponašanju, zalaganju i angažovanosti. Ja bi mu kapitensku dao. Lendrić na putu izlazka iz krize, i nek zabije Širokom, možemo početi govoriti o izlazku iz golgeterske krize. Čestitke i za Ivana. Ostale igrače ne bih komentarisao, jer bi imao svašta za reći, ali ne sumnjam da im je Mrvica objasnio poslije tekme.
Prije par sedmica sam pisao da ćemo nakon ovog ciklusa utakmica značajno popraviti stanje na tabeli. Doduše mislio sam da ćemo biti drugi, ali tu je to negdje. Da li ćemo se uspjeti "došuljati" do Zrinjskog, i uključiti u borbu za titulu? Možda hoćemo, a možda i ne. Zavisi. Naravno isključivo od nas. U seriji smo dobrih rezultata, ali ne igramo sjajno, moramo to iskreno priznati. Ipak bodove skupljamo, i penjemo se prema vrhu. Do kraja jesenje sezone imamo još 5 tekmi. Obzirom da su tereni uopšte u katastrofalnom stanju, siguran sam da i tim utakmicama nećemo uživati u nekoj posebnoj ljepoti igre. Dakle bitno je nastaviti skupljati bodove. Široki, Sloboda, Vitez, Zrinjski i Čelik su utakmice koje trebamo odigrati. Mislim da samo sa svih 15 bodova imamo šanse da se približimo Zrinjskom i održimo kakve takve šanse u borbi sa njima za titulu. U svim drugim opcijama šanse su nam skoro nikakve, mada se i oni mogu negdje okliznuti. Sloboda, Vitez i Čelik očekujem pobjede, a mislim da će tekma sa Širokim imati mnogo uticaja psihološki, i ako pobjedimo, mislim da će mo se baš maksimalno psihološki podići, i onda je moguće i Zrinjski dobiti u Mostaru, i biti na ipak prihvatljivih -5. Teška je zadaća pred Mrvicom i ekipom, ali ne bi bilo prvi put da Željo stiže takve zaostatke. Doduše, obično bi to radili u proljeće, ali ovaj put su to proljetne tekme koje se igraju u kasnu jesen, pa eto ima malo simbolike. Za kraj...ako klepimo Širokog, ja sam optimista za svih 15 bodova do kraja jeseni. Sa bodom se treba lagano opraštati od borbe za titulu, a između nerješenog i poraza, pa skoro i da nema neke razlike, osim nastavka niza koji ima Mrvica od svog dolaska...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 okt 2016, 23:06

Olimpic je do danas imao niz od tri utakmice bez poraza, i to Sloboda, Široki i Vitez, tako da priče o očajnom protivniku nisu na mjestu. Oni su Širokom i Slobodi zabili šest komada, a mi ih potcjenjujemo. Dobro je što je Lendrić dao golove, mnogo će mu značiti u nastavku. Teren je bio očajan i opasan po igrače, jbg, dvije utakmice za par dana i loše vrijeme su glavni razlog za to. Bilo bi dobro da se nešto uradi po pitanju travnjaka, ali teško, to je veliki poduhvat i koštao bi brdo para.

Pogled na tabelu ohrabruje, danas smo kapitalizovali prethodne dobre rezultate i lakše se diše. Zrinjski ne posustaje, jbg, treba sa što bolje pozicije ući u ligu za prvaka, a sad nam slijedi serija teških utakmica uz reprezentativnu pauzu nakon Slobode.

Imamo za čim da žalimo, samo par bodova više bi nam mnogo značilo, ali ne može Zrinjski ovako čitavu sezonu. Vjerujem da će u ligi za prvaka biti druga priča.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 22 okt 2016, 23:09

ma ubijedjen sam da necemo izgubit od sirokog, pod slavkovom palicom ne gubimo od slabijih ekipa a siroki je definitivno slabiji
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 okt 2016, 23:13

Gol s igracem vise primiti i to protiv Olimpica jeste uzasno.Jedino sto ovo malo bolje izgleda nego kad je Kostic bio. Ja ne kontam kako Ugljesa moze igrati u Zelji. Pa on je trebao biti zamjenjen u 20 minuti. Znam da nema neko igrati, ali bi radije trpio Zerica nego ovu seosku varalicu koja samo zna da uklize i to kad mu je ku.rcu cejf.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 okt 2016, 23:15

jasan je napisao/la:ma ubijedjen sam da necemo izgubit od sirokog, pod slavkovom palicom ne gubimo od slabijih ekipa a siroki je definitivno slabiji
Sigurno da možemo izgubiti, ali ne bi trebali. Široki je u banani, ne pamtim kad su bili u ovakvoj situaciji, ipak sve to pada u vodu kad se igra protiv nas. Naše utakmice sa Širokim obično obilježi suđenje, nekad u našu, nekad u njihovu korist.
Voli te tvoje Sarajevo.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 22 okt 2016, 23:18

Nama dole treba pobjeda. Bod nam ne znači nešto puno, posebno ako Zrinjki mlatne Olimpika.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 22 okt 2016, 23:19

Odbrana...
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 okt 2016, 23:20

Pa dobro sad, nametati imperativ pobjede na Pecari je malo previše. Kakvi su da su, kući ih još niko nije pobijedio.
Voli te tvoje Sarajevo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 okt 2016, 23:21

Najbolje da vise ne dizemo euforiju. Vidjeli smo kako je bilo pred i poslije Sarajeva. Siroki je Siroki pa bio 8. ili 3. mjesto. Vrlo nezgodan protivnik. Cujem da Miro ide tj. nece produziti ugovor.I sta je sad istina hoce li ili nece ?

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 22 okt 2016, 23:25

amazon je napisao/la:Gol s igracem vise primiti i to protiv Olimpica jeste uzasno.Jedino sto ovo malo bolje izgleda nego kad je Kostic bio. Ja ne kontam kako Ugljesa moze igrati u Zelji. Pa on je trebao biti zamjenjen u 20 minuti. Znam da nema neko igrati, ali bi radije trpio Zerica nego ovu seosku varalicu koja samo zna da uklize i to kad mu je ku.rcu cejf.
Ugljesa je veceras najvise razocarao. Cuva se isto da ce u Barcelonu. Mrzim taj pickarluk.

ZeljeznicarFan
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarFan » 22 okt 2016, 23:27

TikTak je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Odbrana...
Ne zabrinjava me. Reci ces da sam lud, ali odbrana u ovom sastavu nece vise nikad biti. Nadam se :kafa:
Upravo tako.Ipak treba nam lijevi bek !
Radnička klasa !

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 okt 2016, 23:30

plavousrcu je napisao/la:
amazon je napisao/la:Gol s igracem vise primiti i to protiv Olimpica jeste uzasno.Jedino sto ovo malo bolje izgleda nego kad je Kostic bio. Ja ne kontam kako Ugljesa moze igrati u Zelji. Pa on je trebao biti zamjenjen u 20 minuti. Znam da nema neko igrati, ali bi radije trpio Zerica nego ovu seosku varalicu koja samo zna da uklize i to kad mu je ku.rcu cejf.
Ugljesa je veceras najvise razocarao. Cuva se isto da ce u Barcelonu. Mrzim taj pickarluk.
Ma nije to samo veceras. On je 0 od igraca. Ne daj Boze ako budemo igrali evropu s ovom ekipom mi cemo ispasti od Farski Otoka ako ostane Ugljesa,Secerovic, Lazic i sl.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 okt 2016, 23:31

Memija-Kosoric-Jahic-Stanic jedna od najgorih odbrana BHT Premijer Lige ove sezone.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 okt 2016, 23:35

Moje misljenje da cemo najveci problem imati s izmjenama. Nema ko uci a da moze nesto promijeniti. Bekric mora igrati od pocetka svaku utakmicu. U Sirokom samo pobjeda dolazi u obzir ako mislimo da budemo sigurni za ligu prvaka.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hilmo123, Hrasno15, Mahalasi, Plavamamba, WeekendOffender i 44 gosta.