Neandertalac je napisao/la:Muerte je napisao/la:[que="Neandertalac"]
Muerte je napisao/la:Zeba nam jeste prijeko potreban. Potrebniji od lijevog beka
Zavisi kakvu taktiku trener njeguje. Sjećam se jednog intervjua Ivice Osima, davno je to bilo doduše ali danas je to još izrazenije. Roma je tada uzela titulu, Capello bio trener, a Babuka kaže; Lako je Capellu kada ima dva "aviona" na bokovim;. Cafu i Candela.
Meni je to ostalo urezani u sjećanju i dan danas gledam po vrhunskim ekipama kakvi su bekovi u paru.
Imamo Memiju desno a ovo što sada radimo lijevo je šivanje jedne rane nastale odlaskom Kvesića. Strogo sam mišljenja, ako već ne možemo dovesti lijevog beka vrhunskih kvaliteta i performansi, onda mali Besirevic "mora", sa naglaskom na "mora" biti naš prvi izbor. Forsirati ga i istrpiti, za pola godine imamo beka koji je tu negdje sa svim ovim iz lige a na papiru kao kotiraju za nijansu bolje. Naš, mlad i abd žara skup
Toliko o beku a Zeba da nam je toliko potreban, ja se ne slažem. Bar ne prijeko i prije beka kako ti kažeš.
Nekome je on najbolji igrač lige, meni nije. Igrač poteza da, najbolji zbog toga, ne.
Naravno da se o ovome diskutovati.
Mi imamo Cafua i Candelu ? Ili Tottia i Batistutu ?
Nama treba igrac koji zna ubaciti loptu, koji zna pruziti loptu, koji ce spojiti napadace sa ostatkom tima. Takvih nemamo. Blagojevic, Ugljesa i Markovic su pokazali da znaju igrati svoju poziciju i to odlicno, ali isto da nisu igraci koji mogu organizovati napad, pružiti zadnji pas.
Besirevic ne moze igrati dok barem ne odradi jedan ili dva pripremna ciklusa. Pa protiv Gorazda bi mu one sirovine nogu slomile, a vi bi da gurate mlade igrace. Bas ste pametni. Samo razmišljate kako prodati igraca to sto mu mozes karijeru unistiti nikome nista. Zeric da je igrao od pocetka svasta se moglo desiti.
Strasno glupo razmišljanje[/qe]
Bukvalac.
Naravno da sam pametan, razmišljam kako klub može imati koristi.
Pet igrača u samo godinu dana na toj poziciji i u 50% utakmica minimalno medju najlošijima na terenu. Činjenica.
Ta priča "uništiti karijeru" ne stoji niti jednog trena. Pogotovo protiv drugoligaša koji će uskoro biti trećeligaš. Besirevic je za njih kondiciono svemirski brod na nitro pogon.
Da smo tako razmišljali npr jedan Amir nikada zaigrao nebi, ko pero dijete bilo. Bajić ko štiglić. Sjeti se Dzeke, noge ko dvije štake.
Svi su oni konstitucijom bili inferiorni na početku seniorske karijere.
Npr. Jedan Rasford igra prije Runija. Neko mu je dao šansu u izgubljenoj sezoni i vidi sta imaju danas. Sta mi imamo?
Za igrače poput Zebe u modernom fudbalu se ne trči, oni trče kao i svi u timu, doprinose, igraju defanzivu.
On sa svojih skoro 35 neće sigurno taj dio odradjivati. Nije ni kada je u snazi bio, kamoli sada.
Ali hej, ja sam samo navijač koji na glas razmišlja. Neka rade sta hoće kao i do sada. Ko je bio u pravu pokazale vrijeme.