Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Kolega u Minhenu je imao koronu prije dvije sedmice +-, od simptoma je imao samo gubitak cula mirisa i okusa.
-
- Kontakt:
Zato sto vakcine ne sprijecavaju sirenje virusa a mjere su ublazene u odnosu na ranije te se virus vise siri. Medjutim zbog vakcinacije smrtnost je mala sto je i bio cilj i vakcine su odradile svoj dio posla. Drugi je par cipela sto se tjeraju na vakcinaciju ljudi koji nisu ugrozena kategorija i kojima vakcinacija nije toliko potrebna da ih zastiti. Da vakcine zaustavljaju sirenje virusa, uveo bih zakonsku obavezu da se svi moraju vakcinisati. Ovako samo sprzena glava moze staviti ljude u lockdown jer se nisu vakcinisali, pa ovo je za zatvora.Shategabri je napisao/la: ↑15 nov 2021, 08:31Jel se skontalo što su onoliki brojevi pozitivnih u Njemačkoj na dnevnoj bazi? Sigurno nevakcinisani. Kako majku mu, a preko 70% Nijemaca primilo vakcinuVGS je napisao/la: ↑15 nov 2021, 08:28Austrija stavila oko dva miliona nevakcinisanih stanovnika u lockdown
Vidi se odakle je Adolf dosao. Zamislite neko vam 2015.e kaze da ce Austrija zarobiti 2 miliona vecinom zdravih i neugrozenih svojih gradjana jer se nisu htjeli vakcinisati vakcinom koja ne sprijecava sirenje virusa vec “samo” umanjuje simptome koji bi kod ogromne vecine svakako bili slabi. I jos sve to upakovati kao da je normalno.![]()
![]()
![]()
- Shategabri
- Kontakt:
Poenta je da i vakcinisani mogu biti pozitivni.VGS je napisao/la: ↑15 nov 2021, 11:52Zato sto vakcine ne sprijecavaju sirenje virusa a mjere su ublazene u odnosu na ranije te se virus vise siri. Medjutim zbog vakcinacije smrtnost je mala sto je i bio cilj i vakcine su odradile svoj dio posla. Drugi je par cipela sto se tjeraju na vakcinaciju ljudi koji nisu ugrozena kategorija i kojima vakcinacija nije toliko potrebna da ih zastiti. Da vakcine zaustavljaju sirenje virusa, uveo bih zakonsku obavezu da se svi moraju vakcinisati. Ovako samo sprzena glava moze staviti ljude u lockdown jer se nisu vakcinisali, pa ovo je za zatvora.Shategabri je napisao/la: ↑15 nov 2021, 08:31Jel se skontalo što su onoliki brojevi pozitivnih u Njemačkoj na dnevnoj bazi? Sigurno nevakcinisani. Kako majku mu, a preko 70% Nijemaca primilo vakcinuVGS je napisao/la: ↑15 nov 2021, 08:28Austrija stavila oko dva miliona nevakcinisanih stanovnika u lockdown
Vidi se odakle je Adolf dosao. Zamislite neko vam 2015.e kaze da ce Austrija zarobiti 2 miliona vecinom zdravih i neugrozenih svojih gradjana jer se nisu htjeli vakcinisati vakcinom koja ne sprijecava sirenje virusa vec “samo” umanjuje simptome koji bi kod ogromne vecine svakako bili slabi. I jos sve to upakovati kao da je normalno.![]()
![]()
![]()
Da mogu širiti zarazu.
Kome je pomogla da ne ide 2 metra pod zemlju, super. I tu stoji ovo tvoje o ugroženim kategorijama.
Neko jutro na radiju u autu pozivaju na vakcinaciju od sezonske gripe. I onda navode rizične skupine.
Ovdje nema rizičnih skupina, nego hajmo svi redom na vakcinu. To nema nikakvog smisla. Kao ni milion nekih mjera koje su provedene, a nikakve logike ni učinka.
Nažalost to postaje praksa, alibi mjera i još jedan od načina da se neko natjera na vakcinaciju. Lockdown nevakcinisanih. To isto kao ono policijski od 22h. Jer virus počinje napad u 22h. Ili 23h. Nebitno.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
A čuj, sve u skladu sa forumskim slobodamaOsmaDolazi je napisao/la: ↑15 nov 2021, 11:30
Inače, ovo je admin možđa i najjačeg foruma u BiH.
Bravo genijalac.![]()

Kakav admin takav i forum.
Nemojmo se puno žaliti, veća cenzura bi mnoge odavno poslala u vječna lovišta, a to znači da diskusije ni izbliza ne bi bile ovako živahne.
Koševo Zapad
vjerujes da sam u petak kupio neke vitamine, a u subotu pozitivanMarvin je napisao/la: ↑15 nov 2021, 10:52To je do terminologije. Kod mutacija razlike izmedju dva virusa su male. Sto se virus lakse prenosi vece su sanse za mutacijama. Delta soj koronavirusa ima nekoliko mutacija ja mislim.
Kod "originalnog" virusa ako pocne sa gubitkom cula i blazom temperaturom se obicno tako i zavrsi. Delta medjutim je manje predvidiv.soxx je napisao/la: ↑14 nov 2021, 21:59Ja pozitivan, jucer se testiro.
Danas izgubio culo mirisa, malo mi nekad nos curi i ponekad kasljem, al kasljao sam i prije.
Temperatura mi je oko 37 i jucer i danas, nadam se da nece ici gore.
Nego vi sto ste prebolili, jel se culo mirisa okusa gubi na pocetku, il tamo nekad sreda, kraj korone ajmo tako nazvat.
Da znam otprilike jesam li na pocetku tek il guram vec koji dan
Uzmi odma C vit,Cink,nesto za imunitet,D vitamin nadam se da si poceo ranije piti posto iz tabletarnog do organizmu korisnog mu treba oko 2 sedmice konverzije u jetri.
Brz oporavak zelim.

Inace danas sam tek radio pcr test u njemackoj pa bi sutra trebao bit konacan rezultat.
Nakon 5 brzih testova, svi pozitivni, mislim da je jasno.
Nego jel neko u njemackoj vec imao koronu da mi kaze sta kad prebolim nosim kao dokaz da sam prebolio? Jel taj pcr test moeam cuvat ili?
I da li nakon 14 dana moram radit novi test da bi izasao iz karantene ili
@soxx dobit ces na kucnu adresu pismo od gesundheitsamta kao potvrdu da si pozitivan
naprijed rejal
Hvala na pohvalama, zasluge pripadaju cijelom timu.Shategabri je napisao/la: ↑15 nov 2021, 13:29A čuj, sve u skladu sa forumskim slobodamaOsmaDolazi je napisao/la: ↑15 nov 2021, 11:30
Inače, ovo je admin možđa i najjačeg foruma u BiH.
Bravo genijalac.![]()
![]()
Kakav admin takav i forum.
Nemojmo se puno žaliti, veća cenzura bi mnoge odavno poslala u vječna lovišta, a to znači da diskusije ni izbliza ne bi bile ovako živahne.
Najbolji forum i najbolji admin, ali sve zahvaljujuci najboljim moderatorima
U Austriji trenutno najvise su djeca i mladi do 17.god zarazeni. U zadnjih 7 dana tendencija je da 1800 cijepljeni i 280 ne cijepljeni prijave Coronu.
Vecinom mladi i auslenderi nisu cijepljeni, u Bolnicama na intenzivnoj njezi je bilo 28 pacijenata od toga 3 cijepljena.
Vecinom mladi i auslenderi nisu cijepljeni, u Bolnicama na intenzivnoj njezi je bilo 28 pacijenata od toga 3 cijepljena.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
-
- Kontakt:
https://www.ind__ex.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2319057&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m
Cime se sve nece sluziti antivakserska banda. Lazi, mitovi, to je njihov nacin.
Cime se sve nece sluziti antivakserska banda. Lazi, mitovi, to je njihov nacin.
🔹
Opet 1+k, ovaj val ne misli stati.
staće ako ga fino zamolimo, hahaha
pa šta mi radimo da ga zaustavimo? ništa. Što bi onda stao u sred novembra kad je sasvim normalno da se razbuktava. Prognoze su da počinje padati u januaru tek.
pa šta mi radimo da ga zaustavimo? ništa. Što bi onda stao u sred novembra kad je sasvim normalno da se razbuktava. Prognoze su da počinje padati u januaru tek.
Problem velikog broja zarazenih nije u malom broju vakcinisanih nego u potpunom odsustvu bilo kakvih mijera suzbijanja.
Kina,kafici,svadbe,utakmice,domovi zdravlja ne sluze nicemu nego u bolnicu salju sve i gore se stvaraju guzve...
Ja imao jacu prehladu prije 20 dana i odem u dom zdravlja da otvorim bolovanje na 2 dana. Nisam stigao ni izgovoriti da je test na koronavirus negativan njih 5 nestadose u oblaku prasine,ona jedna sto je ostala me poce spricati raznim dezinficijensima,gura mi nazalni O2 i gurnu me u neku sobicu...
Alo reko gospodjo trebaju mi doznake samo,"Ma kakve doznake znas li ti sta je kovid" pita me lol
Kina,kafici,svadbe,utakmice,domovi zdravlja ne sluze nicemu nego u bolnicu salju sve i gore se stvaraju guzve...
Ja imao jacu prehladu prije 20 dana i odem u dom zdravlja da otvorim bolovanje na 2 dana. Nisam stigao ni izgovoriti da je test na koronavirus negativan njih 5 nestadose u oblaku prasine,ona jedna sto je ostala me poce spricati raznim dezinficijensima,gura mi nazalni O2 i gurnu me u neku sobicu...
Alo reko gospodjo trebaju mi doznake samo,"Ma kakve doznake znas li ti sta je kovid" pita me lol
Ovo je najgora bolest.
Evo me par dana u stanu, poludit cu a samo izgubio miris bio na 2 dana.
Evo me par dana u stanu, poludit cu a samo izgubio miris bio na 2 dana.
To nisi bocu primio bio?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Jarane, znam kako je, bio sam u izolaciji 14 dana, a sve od simptoma sto sam imao je da sam jedan dan kihnuo tri puta. Psihicki sam izludio totalno za to vrijeme...
A inace sam hronicni astmaticar citav zivot. Ja barem 7-10 dana mjesecno imam disanje, da me neko vidi, rekao bi da trebam na respirator. Meni se svaka i najmanja prehlada odrazava na disanje i napade. Ali to je takva vrsta astme, jbg...
Ali gle cuda, dok sam imao koronu, za 14 dana se nisam ni nakasljao...
- feniksptica
- Kontakt:
Nek se napravi neki plan da se pomaze ljudi i nek ih se zatvori. Nisu oni nista ovo izazvali da se po njima udara. Cuj to problem a velike fabrike po 100 ljudi u prozvodnji i nista, Bingo toliko radnika i gostiju prodje. Postaje dosadno vise kad se malo pogorsa zatvori kafice i kina a ovamo gdje ima dosta veci protok ljudi sve fercera normalno.Marvin je napisao/la: ↑17 nov 2021, 14:37Problem velikog broja zarazenih nije u malom broju vakcinisanih nego u potpunom odsustvu bilo kakvih mijera suzbijanja.
..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- Shategabri
- Kontakt:
Pa svako 6 mjeseci nova boca.
Narkomani, legalno sve.
IZRAELSKO ISTRAŽIVANJE
Nakon vakcinacije dvjema dozama Pfizera imunitet se smanjuje kod osoba svih starosnih dobi
Novim izraelskim istraživanjem je utvrđeno da opada imunitet protiv koronavirusa stečen vakcinacijom dvjema dozama vakcinama proizvođača Pfizer/BioNTech, a to je slučaj kod osoba svih starosnih dobi.
Kod onih koji su u januaru ili februaru ove godine vakcinisani ovim vakcinama rizik od zaraze u julu povećao se za 51 posto, u odnosu na one koji su vakcinisani u martu ili aprilu. Rezultati ovog istraživanja objavljeni su u naučnom časopisu Nature Communications.
Autori studije su istraživači Instituta KI, a koristili su podatke zdravstvenog sistema u Makabiju. Uporedili su broj zaraženih i hospitaliziranih koji su vakcinisani u januaru i februaru, sa brojem zaraženih i hospitaliziranih u martu i aprilu.
Uočeno je da je rizik od zaraze bio veći kod onih ljudi koji su ranije vakcinisani, a bili su i u većem riziku od hospitalizacije. Istraživači su poručili da se rezultati ove studije podudaraju sa rezultatima drugih studija, a to je da se vremenom smanjuje razina antitijela te da kroz četiri do šest mjeseci slabi imunitet.
Utvrđeno je da se to dešava bez obzira na starosnu dob, tj. da to nije slučaj samo kod starijih osoba.
Izrael je vakcinaciju trećom dozom omogućio svim osobama starijim od 12 godina. S druge strane, u većini država svijeta primjenjuje se preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) da se trećom dozom vakcinišu samo oni koji su u velikom riziku od zaraze i pojave teških simptoma.
U Izraelu, koji ima više od devet miliona stanovnika, trećom dozom je vakcinisano više od četiri miliona ljudi. Prema pisanju lista Jerusalem Post, to je za posljedicu imalo znatno smanjenje broja pozitivnih na koronavirusa.
Koliko dugo postoji imunitet nakon vakcinacije trećom dozom? Dr. Barak Mizrahi, koji je predvodio ovo istraživanje, je kazao da je teško odgovoriti na ovo pitanje. Prema dostupnim podacima, imunitet se smanjuje i nakon vakcinacije trećom dozom.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.