Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Ekskluzivno: Ključanin Dino Hotić, nada slovenske reprezentacije
USK Urednik: Njofra
DINO HOTIĆ talenat je kakav se rađa jednom u četvrt stoljeća. Rijetko se tko može sjetiti nogometaša koji je s nepunih 16 godina igrao tako zrelo, kvalitetno, i ˝ubojito˝.
Najlakše je posegnuti za usporedbama, ali to ćemo zasad izostaviti. Na njemu je da radi, a ne da sanjari o blistavoj karijeri. Kako se kaže, bez rada talent propada, a toga smo se bar u BiH nagledali…
Dino, reci nam ukratko kako je izgledao tvoj nogometni put ?
˝Na nogomet me nagovorio otac, koji je svakodnevno trenirao samnom. Kasnije sam odlučio da se počnem ozbiljno baviti nogometom. Prve korake sam napravio u Domžalama gdje sam trenirao tri godine. Svakim danom bio sam sve bolji i bolji. Nakon nekog vremena došle su neke ponude, posebno bih izdvojio ponude Interblocka, i NK Bravo Publikum. Odlučio sam se za NK Bravo Publikum jer je to vrlo organiziran klub˝, priča nam Dino Hotić.
U Maribor si otišao u julu ove godine. Kako si se uklopio u novu sredinu, među novim prijateljima?
˝Sretan sam zbog prelaska u Maribor, jer je to ipak najveći klub u Sloveniji. Ponudili su mi dobre uvjete, tako da sam odlučio da potpišem za njih. Saigrači su me odlično prihvatili, poznavao sam neke od njih od prije, zato što igraju samnom u reprezentaciji˝.
Kako teče tvoja karijera u Mariboru, da li si zadovoljan?
˝Jako sam zadovoljan u Mariboru, uvjeti su odlični. Imamo svoje trening centre, zatim imam odlične saigrače, i to je najbitnije.˝
Ko ti pruža najveću potporu?
˝Najveću potporu mi pružaju roditelji.˝
Rodom si iz Ključa, nastupaš za kadetsku reprezentaciju Slovenije. Razmišljaš li možda da u budućnosti obučeš dres države odakle potječu tvoji korijeni, odnosno BiH?
˝Jako teško pitanje. O tome nisam razmišljao, Slovenija mi je sve pružila i vjerujte kada bih dobio poziv iz BiH, morao bih dobro razmisliti˝, rekao je Dino Hotić na kraju razgovora za Krajina.ba
Svi se iskreno nadamo da se neće ponoviti slučaj ˝Dedić, Handanović, Ljubijankić…˝, te da Hotić zbog nečijeg nerada neće bh. dres zamijeniti nekim drugim.
Armin Pašić / Krajina.ba
DINO HOTIĆ talenat je kakav se rađa jednom u četvrt stoljeća. Rijetko se tko može sjetiti nogometaša koji je s nepunih 16 godina igrao tako zrelo, kvalitetno, i ˝ubojito˝.
Najlakše je posegnuti za usporedbama, ali to ćemo zasad izostaviti. Na njemu je da radi, a ne da sanjari o blistavoj karijeri. Kako se kaže, bez rada talent propada, a toga smo se bar u BiH nagledali…
Dino, reci nam ukratko kako je izgledao tvoj nogometni put ?
˝Na nogomet me nagovorio otac, koji je svakodnevno trenirao samnom. Kasnije sam odlučio da se počnem ozbiljno baviti nogometom. Prve korake sam napravio u Domžalama gdje sam trenirao tri godine. Svakim danom bio sam sve bolji i bolji. Nakon nekog vremena došle su neke ponude, posebno bih izdvojio ponude Interblocka, i NK Bravo Publikum. Odlučio sam se za NK Bravo Publikum jer je to vrlo organiziran klub˝, priča nam Dino Hotić.
U Maribor si otišao u julu ove godine. Kako si se uklopio u novu sredinu, među novim prijateljima?
˝Sretan sam zbog prelaska u Maribor, jer je to ipak najveći klub u Sloveniji. Ponudili su mi dobre uvjete, tako da sam odlučio da potpišem za njih. Saigrači su me odlično prihvatili, poznavao sam neke od njih od prije, zato što igraju samnom u reprezentaciji˝.
Kako teče tvoja karijera u Mariboru, da li si zadovoljan?
˝Jako sam zadovoljan u Mariboru, uvjeti su odlični. Imamo svoje trening centre, zatim imam odlične saigrače, i to je najbitnije.˝
Ko ti pruža najveću potporu?
˝Najveću potporu mi pružaju roditelji.˝
Rodom si iz Ključa, nastupaš za kadetsku reprezentaciju Slovenije. Razmišljaš li možda da u budućnosti obučeš dres države odakle potječu tvoji korijeni, odnosno BiH?
˝Jako teško pitanje. O tome nisam razmišljao, Slovenija mi je sve pružila i vjerujte kada bih dobio poziv iz BiH, morao bih dobro razmisliti˝, rekao je Dino Hotić na kraju razgovora za Krajina.ba
Svi se iskreno nadamo da se neće ponoviti slučaj ˝Dedić, Handanović, Ljubijankić…˝, te da Hotić zbog nečijeg nerada neće bh. dres zamijeniti nekim drugim.
Armin Pašić / Krajina.ba
nek igra slobodno za janeze ako treba razmisljatedinjo-bih je napisao/la:Ekskluzivno: Ključanin Dino Hotić, nada slovenske reprezentacije
Logično razmišljanje, tako smo izgubili i gore navedene igrače uz Vučkića, jednostavno, ove i ovakve stvari će nam se sve više i više dešavati, a onda ćemo morati da se oslonimo na omladinski pogon u BiH, a tek onda smo Bogini
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Haha, napuhani balavac. Ni prvi ni zadnji. Gdje je mega-talenat Kapidzic? Ili onaj cigo Tahirovic? Neka igra za Albaniju ako hoce.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
kako ovog Mahmutovica ne kupi neka njemacka ekipa, evo i protiv Herthe strijelac.
Hertha - Teplice 0:1 Mahmutovic
Teplice porazily Herthu Berlín!
13. července 2012 / 19:58:28 / Martin Kovařík
Teplice vezou z Berlína cennou výhru 1:0 nad Herthou Berlín po brance Mahmutoviče ze 72.minuty. Více informací po návratu z Německa.
Hertha - Teplice 0:1 Mahmutovic
Teplice porazily Herthu Berlín!
13. července 2012 / 19:58:28 / Martin Kovařík
Teplice vezou z Berlína cennou výhru 1:0 nad Herthou Berlín po brance Mahmutoviče ze 72.minuty. Více informací po návratu z Německa.
- Principatus
- Kontakt:
Sead Kolasinac je odigrao u pripremnoj utakmici za Schalke 04.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ja ne kontam, što ne zovemo više ovoga Mahmutovića, imamo 2 gorostasa u ekipi, nek zove Mahmutovića, bolji je u formi od Zeca 5 puta
- velez_mostar
- Kontakt:
Mahmutovic ce vrlo vjerovatno ubrzo obuci dres reprezentacije..i onda kad se pokaze kvalitetnim pojacanjem, onda ce se pojaviti ovi likovi sa foruma, koji udisu prdese amaterskog trenera Susica, i reci ce kako je to njegovo otkrovljenje, kako je on dobar trener, i jedini zasluzan za poziv ovom momku, haha, koja patetika.
Tako se desilo i sa ostalim igracima, Mujdza, Lulic, da ne nabrajam., pa svi smo ih na forumu spomenuli 100 puta prije nego sto ih je ovaj pozvao, i na kraju on dobio zasluge za to..koji paradoks.
Mahmutovic zasluzuje poziv svakako.
Tako se desilo i sa ostalim igracima, Mujdza, Lulic, da ne nabrajam., pa svi smo ih na forumu spomenuli 100 puta prije nego sto ih je ovaj pozvao, i na kraju on dobio zasluge za to..koji paradoks.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Pa skini se sa foruma, uzmi trenersku licencu, kandiduj se za selektora i onda ces i ti dobiti zasluge.velez_mostar je napisao/la:Mahmutovic ce vrlo vjerovatno ubrzo obuci dres reprezentacije..i onda kad se pokaze kvalitetnim pojacanjem, onda ce se pojaviti ovi likovi sa foruma, koji udisu prdese amaterskog trenera Susica, i reci ce kako je to njegovo otkrovljenje, kako je on dobar trener, i jedini zasluzan za poziv ovom momku, haha, koja patetika.
Lako je sjediti na forumu i nabrajati igrace koje bi pozvao kada ne snosis nikakve posljedice u slucaju poraza i slicno.
- Principatus
- Kontakt:
Ovo gore sa istinom nema veze 1%velez_mostar je napisao/la: Tako se desilo i sa ostalim igracima, Mujdza, Lulic, da ne nabrajam., pa svi smo ih na forumu spomenuli 100 puta prije nego sto ih je ovaj pozvao, i na kraju on dobio zasluge za to..koji paradoks.
Ne branim Susica, u zadnje vrijeme ga kritikujem, ali kad nesto nije istinito nemogu da ne komentarisem.
Nekoliko puta vec prezvakano: Lulic do njegovo poziva nije pokazivao nikakve posebne igre, niti ga je iko zelio u repku, a navijaci kluba ga kritikovali. Mujdza kad je bio pozvan ljudi su bili iznenadjeni, da je sve tako brzo uradjeno u pozadini. A Mujdza je tek uspio da izbori mijesto u ekipi.
Za nekoliko sedmica ce neko drugi ispricati istu bajku.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ja samo realno govorim, momak je u formi duže vrijeme, i mislim da je zaslužio poziv, al to je samo moje mišljenje, svi znaju da pruža dobre partije, i da zaslužuje poziv,
Al nisam ja selektor k'o što drugi kažu, ako već forsira jednog niskog napadača, bržeg, onda je realnija opcija Mahmutović nego Zec, koji u zadnje 2 godine nema niti približan CV Mahmutoviću
Al nisam ja selektor k'o što drugi kažu, ako već forsira jednog niskog napadača, bržeg, onda je realnija opcija Mahmutović nego Zec, koji u zadnje 2 godine nema niti približan CV Mahmutoviću
Sad pročitah da je Seferović izgubljen za nasu A repku..da li je to tacno..?
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.
-
bavarian_bk
- Kontakt:
A kako Boga ti ?h1a2s3o je napisao/la:Sad pročitah da je Seferović izgubljen za nasu A repku..da li je to tacno..?
Nije nastupao za A repku Švicarske tako da nema logike da bude izgubljen za nas . Samo , bio bi red da ga Safet pozove za Vels . Koliko se sjecam da je rekao kada Haris odigra i minutu u Seriji A da će ga zvati , a Haris je odigrao mnogo više od minute
Baš u današnjoj kolumni o Seferoviću pišu o njemu, a nije izgubljen, ja mislim da se on izjasnio da bi volio da igra za nas, a i Sušić ga je pominjao, tako da ne znam, mislim da nije
Haris bi trebao da konta o predavanju za drzavljanstvo(promjena).Jos nije ni predao a kamoli dobio.bavarian_bk je napisao/la:A kako Boga ti ?h1a2s3o je napisao/la:Sad pročitah da je Seferović izgubljen za nasu A repku..da li je to tacno..?
Nije nastupao za A repku Švicarske tako da nema logike da bude izgubljen za nas . Samo , bio bi red da ga Safet pozove za Vels . Koliko se sjecam da je rekao kada Haris odigra i minutu u Seriji A da će ga zvati , a Haris je odigrao mnogo više od minute
Relativno dug proces(kod nas) a dok to ne rijesi,ne mozes ga fakticki ni pozvati u repku.
Nije samo on,ima ih jos.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- velez_mostar
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem da sam sebe lazes, i ti i vecina ovdje...Principatus je napisao/la:Ovo gore sa istinom nema veze 1%velez_mostar je napisao/la: Tako se desilo i sa ostalim igracima, Mujdza, Lulic, da ne nabrajam., pa svi smo ih na forumu spomenuli 100 puta prije nego sto ih je ovaj pozvao, i na kraju on dobio zasluge za to..koji paradoks.
Ne branim Susica, u zadnje vrijeme ga kritikujem, ali kad nesto nije istinito nemogu da ne komentarisem.
Nekoliko puta vec prezvakano: Lulic do njegovo poziva nije pokazivao nikakve posebne igre, niti ga je iko zelio u repku, a navijaci kluba ga kritikovali. Mujdza kad je bio pozvan ljudi su bili iznenadjeni, da je sve tako brzo uradjeno u pozadini. A Mujdza je tek uspio da izbori mijesto u ekipi.
Za nekoliko sedmica ce neko drugi ispricati istu bajku.
Nakon utakmice protiv Tottenhama, gdje je Lulic bio ponajbolji igrac, svi smo se slozili ovdje, i raspisali se o ovom momku da bi trebao biti pozvan, i totalno je logicno da se to i desilo, pa nije toliko retardiran da ga ne zove, citava nacija se uvjerila u Luliceve kvalitete.
Sta je uradio Susic?Izmislo toplu vodu?
A, Mujdza nakon sto se prestao nadati da ce igrati za kockaste, jer na njegovoj poziciji igraju Srna i Corluka, i kvalitetno bi se nacekao, frajer izjavio da bi igrao, i logicno je da ce ga pozvati, a ovdje smo i prije poziva pricali o ovom momku kao potencijalnom reprezentativcu, i cudili se sto nije pozvan.
@Principatus je donekle vise nego u pravu.
Pogotovo u vezi Mujdze ako je logicno da ga pozovu zasto ga drugi selektori ranije nisu pozvali i preveli u repku.
Corluka i Srna su vec godinama na tim pozicijama.
Isto tako za Lulica,tip je godinu i jos nesto imao tesku povredu i nikoga nije ni spominjao sa foruma ili bilo cega.
I naravno da ce tek nakon sto se oporavio i odigrao kvalitetnih tekmi biti pozvan u repku.
Uostalom sam je i Petkovic njegov trener rekao da su se i prije raspitivali iz repke za Lulica i bili u toku.Posto je ovaj bio i prije pozivan u repku.
Pogotovo u vezi Mujdze ako je logicno da ga pozovu zasto ga drugi selektori ranije nisu pozvali i preveli u repku.
Corluka i Srna su vec godinama na tim pozicijama.
Isto tako za Lulica,tip je godinu i jos nesto imao tesku povredu i nikoga nije ni spominjao sa foruma ili bilo cega.
I naravno da ce tek nakon sto se oporavio i odigrao kvalitetnih tekmi biti pozvan u repku.
Uostalom sam je i Petkovic njegov trener rekao da su se i prije raspitivali iz repke za Lulica i bili u toku.Posto je ovaj bio i prije pozivan u repku.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ma Lulić je samo jednom pozivan, igrao je prijateljsku kada smo igrali protiv Azerbaijana pred praznim tribinama, samo se sjećam kada je protiv Tottenhama odigrao dobru tekmu i kaže onaj komentator na FTV -u, ne sjećam se koji je bio :harishp je napisao/la: Uostalom sam je i Petkovic njegov trener rekao da su se i prije raspitivali iz repke za Lulica i bili u toku.Posto je ovaj bio i prije pozivan u repku.
Zovite ga selektore
Vikali bi za Mahmutovica ili Ljevakovica napr. da ovi jedne godine makar prestupne odu na Evropska takmicenja sa Teplicamazizu1991 je napisao/la:Ma Lulić je samo jednom pozivan, igrao je prijateljsku kada smo igrali protiv Azerbaijana pred praznim tribinama, samo se sjećam kada je protiv Tottenhama odigrao dobru tekmu i kaže onaj komentator na FTV -u, ne sjećam se koji je bio :harishp je napisao/la: Uostalom sam je i Petkovic njegov trener rekao da su se i prije raspitivali iz repke za Lulica i bili u toku.Posto je ovaj bio i prije pozivan u repku.Zovite ga selektore
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ma mi smo toliko komplikovani, i toliko stručni da se svi u sve razumijemo, a niko ništa ne zna
Svi rade tuđi pos'o, a to je ka napretku ja mislim ključna stvar
Svi rade tuđi pos'o, a to je ka napretku ja mislim ključna stvar