Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

lisander
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la lisander » 06 jul 2012, 19:44

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
lisander je napisao/la:
mnogo_smo_jaki je napisao/la:Pljujte vi koliko hoćete po FSRS ali bez naših glasova ne možete ništa! :lol:
Sjecete granu na kojoj sjedite, ja fakat ne znam sta hoce FSRS, ocjepit se ne mozete jel vam jasno to, ovako haj sto slabite sebe al slabite i fudbal u FBiH.

Sve se može normalno dogovorit,DOGOVORITI a ne kako samo jedna strana hoće!Izgleda da svi zaboravljaju da je ovaj savez stvoren kompromisom i dogovorom,gdje sve strane imaju svoja prava i obaveze.A neko ta prava hoće da ukine na mala vrata.
Dokle god budu postojale te strane o kojim ti pricas ovde napredka nema

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 06 jul 2012, 19:46

drTooth je napisao/la:
mnogo_smo_jaki je napisao/la: Sve se može normalno dogovorit,DOGOVORITI a ne kako samo jedna strana hoće!Izgleda da svi zaboravljaju da je ovaj savez stvoren kompromisom i dogovorom,gdje sve strane imaju svoja prava i obaveze.A neko ta prava hoće da ukine na mala vrata.
Dobro, ali o kakvim pravima ti pričaš ???? :S
Ako su klubovi iz RS dovoljno kvalitetni, što se mene tiče, mogu oni činiti svih 12 članova Premier lige, ali nisu, to znaju i ovi balvani, boje se toga da kvalitet odlučuje sastav lige, a ne nacionalni ključ.
Svugdje u svijetu iz lige ispada najlošiji, samo kod nas treba da ispada najnepodesniji (po nacionalnom ključu) !!!
Umjesto da se sramiš ljudi koji predstavljaju tvoj entitet, ti im još tražiš neka opravdanja, koji apsurd !
Sta ce se on sramit njih kad su oni svi isti. Pa njih od malih nogu uce politici i nacinu kako da je ubacuju u sve sfere i kako da je spoje sa necim nespojivim kao sto je u ovom slucaju sport.
Zadnja izmjena: admirone, dana/u 06 jul 2012, 19:48, ukupno mijenjano 2 puta.
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

acovic1
Kontakt:

Post Postao/la acovic1 » 06 jul 2012, 19:46

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Pljujte vi koliko hoćete po FSRS ali bez naših glasova ne možete ništa! :lol:
Prvo glupi su ovi komentari o metku u čelo i nije im mjesto ovdje ali to je posao za admina.Ali zar misliš da će Borac,Slavija ili Leotar napredovati na ovakav način.Ovi ljudi iz RS-a se u skupštini očito bore samo i izričito za svoje funkcije a ne za svoje klubove i to je očito.Kakvo stvaranje "nogometnih centara".Gdje to?18 klubova je bilo u bivšoj državi koja je bila 5-6 puta veća od BiH.Ili kaže čovjek 9 klubova da bude u premijer ligi :lol: :lol: ,pa gdje čovjek nađe neparan broj klubova!Mislim da je greška napravljena u startu i da se trebalo za prvu ruku ići na smanjenje na 14 klubova a onda vidjeti dalje.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI!

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 06 jul 2012, 19:48

lisander je napisao/la:
Dokle god budu postojale te strane o kojim ti pricas ovde napredka nema
Pa nažalost ova država je takva komponavana da te stane moraju biti zastupljene,i ona bez tih strana ne postoji...ali nemoj sad da idemo u Ustavna pitanja i politiku.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 06 jul 2012, 19:50

Sve se može normalno dogovorit,DOGOVORITI a ne kako samo jedna strana hoće!Izgleda da svi zaboravljaju da je ovaj savez stvoren kompromisom i dogovorom,gdje sve strane imaju svoja prava i obaveze.A neko ta prava hoće da ukine na mala vrata.
Ovdje najmanje ima kompromisa i dogovora a sporta pogotovo jer ovo je klasicno ucjenjivanje od strane celnika iz rs :roll:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 06 jul 2012, 19:53

adnanhz je napisao/la:
Ovdje najmanje ima kompromisa i dogovora a sporta pogotovo jer ovo je klasicno ucjenjivanje od strane celnika iz rs :roll:

Nije to ucjenjivanje,već je problem što na "mala vrata" se želi da se ukine mjesto RS-a u PL i nakon toga da se ukinu i entitetske lige,to je osnovni problem,a to je seldeći korak..Nisam ja za proširenje na 18 timova..nek ostane ovih 16 ili nek smanje usotaom na 12,ali da timovi iz RS-a imaju zagarantovano mjesto(Prvak lige RS).

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 06 jul 2012, 19:55

@mnogo smo jaki Kao prvo mnogo si smješan,kao drugo visoki predstavnik je potreban i u fudbalu iz jeđnostavnog razloga što se u ovoj državi jedino moglo nešto riješiti uz asistenciju visokog predstavnika,kao treće ovi ''tvoji'' da su se pitali još bi se tri lige igrale ali želje su jedno a realnost je drugo.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 06 jul 2012, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

drTooth
Kontakt:

Post Postao/la drTooth » 06 jul 2012, 19:56

adnanhz je napisao/la:

Nije to ucjenjivanje,već je problem što na "mala vrata" se želi da se ukine mjesto RS-a u PL i nakon toga da se ukinu i entitetske lige,to je osnovni problem,a to je seldeći korak..Nisam ja za proširenje na 18 timova..nek ostane ovih 16 ili nek smanje usotaom na 12,ali da timovi iz RS-a imaju zagarantovano mjesto(Prvak lige RS).
Svako ima mjesto u PL onoliko, koliko je kvalitetan. Ovi iz manjeg entieteta ne prihvataju ni opciju iz zadnjeg dijela, tvoje zadnje rečenice. Boje se da bi nakon par sezona zbog nekvaliteta, doslo do toga da svake godine u PL igra jedan klub (Borac), a drugi samo ulazi i ispada.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Re:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 06 jul 2012, 19:57

Mancini je napisao/la:@mnogo smo jaki Kao prvo mnogo si smješan,kao drugo visoki predstavnik je potreban i u fudbalu iz jeđnostavnog razloga što se u ovoj državi jedino moglo riješiti uz asistenciju visokog predstavnika,kao treće ovi ''tvoji'' da su se pitali još bi se tri lige igrale ali želje su jedno a realnost je drugo.
Upravo tako,želje su jedno a realnost drugo..a realnost je da je ovaj savez zajednički savez i da svako ima pravo na svoje želje,ali da ih ne mora nužno ispuniti,jer se ne pita sam o krucijalnim pitanjima ,već ima i druga strana.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 jul 2012, 19:59

adnanhz je napisao/la:

pa to se valjda podrazumijeva...u ovoj nasoj drzavi naravno..
kao sto rece momak iznad gore..neka svih 12 budu iz rs ako zasluzuju...cista logika..kako je to toliko tesko skontati..
ovi iz vaseg saveza sigurno ne misle na kvalitet kluba u BIH ,vec na neke druge stvari koja nas vracaju u prosla vremena.. :roll:
valjda bi i vasim klubovima i gradovima i ljudima koji zive u istima i navijaju za te klubove odg da gledaju bolji i kvalitetniji fudbal..ili ipak ne..da gledaju kako se nasi klubovi duze zadrazavaju u Evropi i dovode nam jace klubove da ih gledamo in vivo..
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 06 jul 2012, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 06 jul 2012, 20:00

mnogo_smo_jaki

Nađi mi jednu zemlju, jednu ligu pod UEFA patronatom, gdje je nekom timu zagarntovano mjesto u najvišem rangu!! Mislim, znam ja da ti to vrlo dobro znaš, tj. to je nemoguće, ovdje se radi samo o natezanju da se podyebava sve što ima veze s normalnom državom i Nogometnim savezom. Nažalost po šumski mentalitet, kad tad će doći do prirodne selekcije, pa ko bude htio igrati viši rang morat' će i ispuniti uslove za takvo šta. Al' do tada bitno je usporiti bilo kakav proces koji vodi napretku.
Zadnja izmjena: voltron30, dana/u 06 jul 2012, 20:00, ukupno mijenjano 1 put.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 06 jul 2012, 20:00

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Nije to ucjenjivanje,već je problem što na "mala vrata" se želi da se ukine mjesto RS-a u PL i nakon toga da se ukinu i entitetske lige,to je osnovni problem,a to je seldeći korak..Nisam ja za proširenje na 18 timova..nek ostane ovih 16 ili nek smanje usotaom na 12,ali da timovi iz RS-a imaju zagarantovano mjesto(Prvak lige RS).
Razumijem ja bojazan da ce RS ostati bez predstavnika, ali isticanjem svog kvaliteta ti klubovi na taj nacin bi trebali sami sebi garantovati to mjesto, sto se tice reorganizacija nizih liga mislim da to jos necemo dozivjeti, jer u federaciji nismo mogli reorganizovati druge lige, a kamoli da reorganizujemo 1 Ligu RS i FBiH, cini mi se da je ovo sto do sad imamo najoptimalnije rjesenje, dok se ne pronadje jos neki pojaci klub iz RS osim Borca, nazalost to je sad tako.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 06 jul 2012, 20:02

adnanhz je napisao/la:

To je to sto odma vasa prica ide na ukidanje rs saveza pa jos samo da kazete da je ovo korak ka ukidanju entiteta :lol: jednostavno vi gledate samo kroz politiku a sport i sportske radnike ne pita niko jer normalno misljenje je da ko god to pokaze i dokaze na terenu zasluzuje da igra premijer ligu pa bilo to 10 srpskih ili hrvatski ili bosnjackih klubova izvoli pa pokazi na terenu a ne za zelenim stolom al tesko da vi to mozete da skontate i shvatite :roll:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 06 jul 2012, 20:04

treba nam UEFA neki ultimatum dati , jer inace nema nikakvih promjena ... zahvaljuci zna se kome

Mancini
Kontakt:

Re: Re:

Post Postao/la Mancini » 06 jul 2012, 20:10

Mancini je napisao/la:@mnogo smo jaki Kao prvo mnogo si smješan,kao drugo visoki predstavnik je potreban i u fudbalu iz jeđnostavnog razloga što se u ovoj državi jedino moglo riješiti uz asistenciju visokog predstavnika,kao treće ovi ''tvoji'' da su se pitali još bi se tri lige igrale ali želje su jedno a realnost je drugo.
Upravo tako,želje su jedno a realnost drugo..a realnost je da je ovaj savez zajednički savez i da svako ima pravo na svoje želje,ali da ih ne mora nužno ispuniti,jer se ne pita sam o krucijalnim pitanjima ,već ima i druga strana.
Možda ne shvataš?Jednostavno rečeno UEFA postavlja pravila ponašanja i tačka.Ako budu htjeli suspendovati će nas ako ne budemo poštovali pravila i neinteresuju ih naši ustavi i zakoni jer imaju svoja i gotova stvar! ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 06 jul 2012, 20:16

„Mi iz FS RS smo za povećanje broja klubova u Premijer ligi BiH sa sadašnjih 16 na 18. Želimo da se stvori što više fudbalskih centara u BiH“
Plačem.
Hayley <3

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 jul 2012, 20:27

mnogo_smo_jaki je napisao/la: Nije to ucjenjivanje,već je problem što na "mala vrata" se želi da se ukine mjesto RS-a u PL i nakon toga da se ukinu i entitetske lige,to je osnovni problem,a to je seldeći korak..Nisam ja za proširenje na 18 timova..nek ostane ovih 16 ili nek smanje usotaom na 12,ali da timovi iz RS-a imaju zagarantovano mjesto(Prvak lige RS).
Pa sta ako se ukinu entitetski savezi i lige ?

Na kraju krajeva igra se liga Bosne i Hercegovine tako da i treba samo savez BiH, treba napraviti prvu, drugu, trecu i nize ... lige BiH i neka se svako izbori za najjacih prvih 12, tako i druge lige. I sta se vise ograđujete "srpski, hrvatski, bosnjacki" klub to ne postoji. Svi smo mi Bosanskohercegovacki timov jer dolazimo iz BiH i igramo ligu iste Bosne i Hercegovine.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 06 jul 2012, 20:38

Ma sve ove opstrukcije nisu ništa drugo do dokaz da su i oni u RS svjesni da sem Borca oni nemaju više niti jedan jedini klub vrijedan spomena. Po tradiciji i nekome renomeu uz njih bi još mogao biti Leotar. I to je sve.

A rješenje je i više nego jednostavno - klubovi koji su za normalnu ligu neka formiraju Udruženje ligaša i neka naprave dva nivoa takmičenja sa X brojem klubova. U rukama Saveza treba da ostane treći nivo takmičenja, pa neka tamo Borac, Slavija, Leotar i ostala buranija ganja svoje kvote.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 06 jul 2012, 21:16

Pojedinim srbima bosanski a i srbijanskim je stalo do unistenja svega u BiH od sporta, kuluture, istorije do drzave. Ali nije stari narod glup bio ne kaze se dzaba: "Ko drugom jamu kopa sam u nju upada." Ovo ce biti samo kontraproduktivno FS RS. Vec se uzima u razmatranje suspenzija FS RS. Moguce je da FIFA i UEFA dadnu zeleno svijetlo NS BiH da iz takmicenja izbace timove iz RS ili da ih FIFA i UEFA suspenduju.

Ovo sad vec prelazi u provokaciju. Ovo nije odluka organa FS RS ovo je odluka Milorada Dodika i to znaju iz FIFE i UEFE a licno im je to i danas receno. Oni su toga svjesni. Pa cemo vidjeti. Neka se ne kofrce ovi iz RS i neka ne misle da je ovo ne moguce jer se u razmatranje uzima da se suspenduje FS RS i da se i njima uvede komitet za normalizaciju.

Pametan ce shvatiti poruku u ovome. Poruka je da (opet su stari rekli): "Vuk dlaku mijenja ali cud ne" pametan ce shvatiti. Ratovima vise nemogu i nece moci, politicara pravih nemaju ostali su jos ovi posljednji trzaji. Dodik ce zavrsiti u vili na Dedinju a narod, sport, kulutura i penzioneri ce ispastati gore nego danas.

Ali eto veca je sadisfakcija mrziti muslimane i hrvate nego pogledati oko sebe. A takva ih je politika dovela pogledajte do cega. Od onolike Jugoslavije (vladali su srbi njom) izgubili su i Sloveniju i Hrvatsku i BiH i CG i Kosovo a ni Vojvodina nije daleko. Zamisli da izgubis sve to i da ti sadisfakciju prestavlja par hiljada kvadratnih metara koje si dobio u BiH. A izgubio sve sto si imao doveo svoj vlastiti narod na rub propasti. I u BiH srusenoj, pokoljenoj napacenoj ljudi bolje zive nego u toj Srbiji koja je uzrok svemu ovome.

BiH ce opstati uprkos tome sto Dodik lozi javnost u RS da nece. Opstat ce i nogomet u BiH i sport u globalu ali nece opstati oni koji to zele unistiti. Nisu opstali ni jaci od Dodika. Najjaceg su ubili u zatvoru ko najzadnje pasce ostali su silu zamjenili zatvroskim celijama i sad se neko treba bojati ovih bez zuba.

Ruzno je sto se i bez rata pokusava zavaditi narod. Ali Bosnjaci/muslimani su danas mnogo pametniji. Jaci nikad ne prijeti, jaci uvijek suti. Pa vi skontajte ko prijeti danas.

A nogomet ce se igrati u BiH to zapamtiti i vi forum huligani a i politicari koje birate.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 06 jul 2012, 21:24

@PL BIH-1

Koji si broj na oktobarskom listiću da te zaokružim? :D
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []