BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

amerosm
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la amerosm » 05 maj 2011, 18:21

Jos jednom sve cestitike na dovodjenju Gündogana, i ako sam ja to vec potvrdio u Subotu (@adnan24 se sigurno sjeca). Po meni je cijena sasvim loginca, njemu ugovor istice naredno ljeto i ovo je bila posljednja prilika da na njemu zarade novac, a sigurno ce biti jos dodatnog placanja zavisno od plasmana BVB-a.
Sto se Sahina tice ja mislim da je njegov odlazak vec gotova stvar, a to vecina i Vasih navijaca potvrdjuje na forumima, jer kazu da se to da naslutiti iz danasnje press-konferencije Kloppa pred utakmicu u Bremenu.
No ukoliko ostane Nuri Sahin i naredne sezone u BVB-u ja ne vidim onda koja je svrha bila produzivanje ugovora Da Silvi i bolje da su ti novci usmjereni ka produzenju ugovora Dede-u, a ukoliko ne daj Boze dodje do povrede Schmelzera eto belaja.
BVB ukoliko bi doveo Perisica i Wendta bilo bi odlicno popunjeni i imali bi odlicnu ekipu koja bi bila spoj iskustva i mladosti, a sto se Reusa da po meni nema logike njegovo dovodjenje, a on sigurno ne zeli biti back-up igrac, jer jednostavno u "vrhu" ste odlicno popunjeni jos pogotovo kada se vrati Kagawa.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 maj 2011, 18:32

Hare_BvB je napisao/la:Zamislite SEXA da Nurko ostane, a jos dovedemo i Reusa. :-D Klopponja ce napravit igracinu od Gundage. I ovaj Watzke ja pravi pijacar, cuj za 4 milke. :-D

"Hoš šta popit?" :lol:

@amerosm davno potvrdio transfer tako da ni meni ovo nije nista novo :D .4 milke je odlicno,znaci ostaje jos 6...e sad ne znam ako bi prodali Sahina da li bi i ti novci isli u pojacanja ili ne...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 maj 2011, 18:55

Damire javi se jos jednom i reci da ce Sahin ostat barem nas slazi... :lol: 8-)
Fino smo popunjeni ?da , po mom misljenju najveci UPITNIK JE mladi gundogana , trebao bi veliki teret iznijeti na svojim ledjima vec prvu sezonu ( ipak zamijeniti dostojno Nuri-a nije mala stvar) , ako on zakaze bit ce tu trzavica jer vidite i sami kako igramo sa Da Silvom ...protok lopte je slabiji i u defanzivi je jos slabiji...ali eto o tom po tom.....

Ja mislim da u narednu sezonu bez Sahina ( ako se to desi ) ulazimo dosta slabiji sa tom nekom pocetnom postavom ali dolaskom ovih igraca dobili smo dosta prvenstveno na "sirini"....nase najvece pojacenje bio bi SAHIN...... :?

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 05 maj 2011, 20:05

Kagawa počeo trenirati

Veznjak novopečenog prvaka Njemačke, Shinji Kagawa, vratio se treninzima nakon više od tri mjeseca poslije loma metatarzalne kosti koju je dobio igrajući za Japan na Azijskome kupu...

Član Borussije iz Dortmunda i japanski reprezentativac Shinji Kagawa vratio se trenažnome procesu nakon punih 99 dana otkako se teško ozlijedio. 22-godišnji Japanac imao je sjajnu polusezonu igrajući za Dortmund te je zaradio poziv u reprezentaciju Japana na Azijskome kupu.

Kagawa se u polufinalnome susretu protiv Južne Koreje teško ozlijedio te se nakon više od tri mjeseca vratio treninzima. "Mislim da je sjajno što se vratio na teren. Nažalost još uvijek nije potpuno spreman za igru jer ne želimo riskirati s ozljedom. Igrat će kada bude bio spreman", izjavio je sportski direktor Borussije Michael Zorc.

Kagawa je u redove njemačkog prvaka došao iz japanske Cerezo Osake. U svojoj prvoj sezoni upisao je 17 nastupa i postigao je osam pogodaka. Za japansku reprezentaciju upisao je 22 nastupa, a pet puta bio je strijelac.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 maj 2011, 20:08

HzBvB je napisao/la:jer vidite i sami kako igramo sa Da Silvom ...protok lopte je slabiji i u defanzivi je jos slabiji...ali eto o tom po tom.....

Sa Da Silvom ali bez Kagave koji ce biti kao pojacanje slijedece sezone...a i Gundogan je bolji kreativac od Silve iako ne treba ocekivati od njega da bude kao Sahin ali taj posao ce preuzeti Shinji(u napadu) koji je kao sto pise u clanku iznad veoma blizu povratka u tim...cak bi mogao i dobiti neki minut protiv Frankfurta

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 maj 2011, 20:53

Ovo za Gundogana je odlicna vijest, jer momak je izuzetno dobar igrac i eto dobice priliku da postane jos bolji.
Da je Nurnberg izborio Europu siguran sad da ih ne bi napustio, ovako ste vi dobro prosli i uzeli ogroman talenat.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 maj 2011, 21:49

Moram vam reć sa velikom tugom, da se bojim da sam bio u pravu kada sam vam pričao za Sahina, a vi mislili da ja pričam budalaštine...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 maj 2011, 22:53

Zašto je BvB doveo Gundogana ne znam. Nije to loš igrač niti loš transfer samo ne znam kakve Klopp ima planove sa njime. Ili će on direkt mjenjati Sahina ili će igrati kao polušpica.

Ako će direkt mejnjati Sahina, ja se nadam da Klopp zna kaj radi jer Gundogan nije niti približno dobar defanzivni igrač poput Sahina - nešto tipa Schweini - Kroos. Ako Klopp misli da to može izvesti ja mu vjerujem.

Ako ima ideju igrati sa dva defanzivna vezna te isturenim Sahinom, to opet nije loše samo kaj je onda taktika malo drugačija nego vogodišnja te se treba ići u šoping te imate problema sa viškom igrača..Onda stvarno ne znam zašto se uzima Periišića. Bez obzira na to nadam se da se sa Perišićem planira za krilnu poziciju.

Mislim da će BvB imati više problema sa slaganjem kadra nego kaj to neki drugi misle, za slijedeću sezonu.

Kaj se tiće kadra:

Vi sada imate 4 beka na raspolaganju:

Schmelzer i Pišček za prvih 11 te OwomoGnjili i Koch kao zamjene. Postoje 2 problema. Zamjene su DESNI bekovi, Kocha se mora vratiti jer nema smisla da više bude na posudbi, te su oba zamjenska beka potrgana. Mislim da se sa Owomoyelom planiralo kao zamjenom za Schmelzera na lijevoj strani. Pošto će Owomognjili izbivati sa terena 4 mjeseca, Koch čini mi se još 7, BvB tako ne bi smio ući u sezonu te bi si trebao dovesti još jednog beka - lijevog, ato je trošak.

Onda postoji problem tih zadnjih veznih ako Sahin ode. taj problem postoji tak i onak, jer se na kehla nemreš osloniti, Da Silva je MOŽDA prosječan igrač, a na Leitnera se u slijedećoj sezoni ne može računati. Taman da i Gundogan direktno mjenja Sahina bvB mora dovesti još jednog DMC-a - trošak.

Na isturenim pozicijama imate dosta igrača, ali sa Kagawom, Zidanom i Gundoganom previše centralnih igrača, a da ne spominjem da to zna igrati i Lewandovski.

Uz sve to kaj napraviti sa Hajnalom, Feulnerom, Kringeom....

Problemi i drastike!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 05 maj 2011, 23:48

Sad ce bit zanimljivo kao prvo Bild ce sad poslije oo h objavit nesto za SAHINA to je 100 % sigurno, I kao drugo treba sacekati danas popodne valjda saznamo sve kako treba kako god od veceras 00:00 h je dan D za slucaj SAHIN !
I dalje mislim da ce ostati iako me malo pohebo ovaj transfer Gundogana kako je zvanican ali mislim da ce ostati, on je jednostavno nas onaj je jedan od nas i ostat ce !!!
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 06 maj 2011, 08:51

Damir_BvB je napisao/la:Sad ce bit zanimljivo kao prvo Bild ce sad poslije oo h objavit nesto za SAHINA to je 100 % sigurno, I kao drugo treba sacekati danas popodne valjda saznamo sve kako treba kako god od veceras 00:00 h je dan D za slucaj SAHIN !
I dalje mislim da ce ostati iako me malo pohebo ovaj transfer Gundogana kako je zvanican ali mislim da ce ostati, on je jednostavno nas onaj je jedan od nas i ostat ce !!!
On ti ima jednog ciganskog menađera. taj menađer je također, menađer ozila koji je isto tako odugovlačio produljenje ugovora sa Ozilom, da bi na kraju ozil za male pare prešao u Real. Tak će nažalost biti i sa Sahino. BvB je Sahinu ponudio sigurno najbolji mogući ugovor koji mu mogu dat. Da je on htio ostati ne bi se toliko dvoumio...Nije da on sam odlučuje o svojoj budućnosti ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 maj 2011, 15:13

Sahin prelazi u Real za šaku dolara..12 mil..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 06 maj 2011, 16:46

od kako sam jutros pročito za sahina da ode u Real,sjeban sam čitav dan do kraja,jednostavno ne mogu da dođem sebi,jer ode po meni BVB-ova prevaga na terenu . . .cccc pa da hoće dovest kako zvučno ime poput riberia il gomesa,onda bi se mogli nadati dobrom plasmanu u CHL a ovako :roll: noooo kad su štrumfovi došli do polufinala lige prvaka onda BVB ide u finale ;)

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 06 maj 2011, 16:52

maverick_tz je napisao/la: noooo kad su štrumfovi došli do polufinala lige prvaka onda BVB ide u finale ;)
Koji štrumfovi su došli do polufinala LP?
Čelik Zenica 1945

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 maj 2011, 17:36

Nimla_RZ je napisao/la:
maverick_tz je napisao/la: noooo kad su štrumfovi došli do polufinala lige prvaka onda BVB ide u finale ;)
Koji štrumfovi su došli do polufinala LP?

Vjerovatno oni iz Gelzenkirhena :D

Pocinje me nervirati ova situacija oko Sahina,svi nesto pisu ali sve je to dosta nejasno..vecinom pisu sa Bilda,goal.com i slicne dosta nepouzdane stranice...nikako da cujem neki konkretan odgovor iz Dortmunda ili Madrida :?

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 06 maj 2011, 19:33

Pošto to nisam napravio moram sada da ne zaboravim.

Čestitam navijačima Borussie Dortmund na ZASLUŽENO osvojenom naslovu!

Bili ste najbolji ove sezone i zbilja ste igrali FASCINANTAN nogomet!

Ja sam vas pratio i mogu reć da ste i u onim kriznim trenucima bili puno bolja ekipa od protivnika te da bi bodovni konto možda bio i viši da ste te tekme dobili.

Ali dobro, nema veze, ipak je mlada momčad koja zaslužuje RESPEKT!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 06 maj 2011, 20:23

Cestitke na tituli, sa malim zakasnjenjem hehe...

Vec sam vas hvalio ove sezone, pa nema potrebe da se ponavljam :mrgreen: ali, zelim vam da zadrzite ovaj mladi tim na okupu, jer je stvarno rijec o perspektivnoj ekipi...

Ipak, Sahin prema svim nagovjestajima napusta BvB i od ponedjeljka bi moglo biti i zvanicno potvrdjeno, da ce nositi dres Reala u sljedecoj sezoni....

Steta, jedan od kljucnih igraca...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 maj 2011, 20:26

Hvala Stefane,hvala Sarajlijo :D

Evo sta je Nuri napisao na FB drugog maja :D

Wir werden Ende der Woche, zusammen mit dem Verein, eine Entscheidung treffen.

Znaci za vikend bi se trebalo sve rijesiti...Nuri ostaniiiiiiiii :lol:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 maj 2011, 00:08

Klare je napisao/la:@Damir, ti sad nabrajaš Tottija, Del Piera, Puyola, Raula, Gerarda, Maldinija, te kažeš kako je Sahin sličan ili isti tip(odanost klubu) igrača. A sad ja tebe pitam, koliki su njima ugovori ponuđeni da bi ostali tu, gdje jesu? Većina njih ima, ili su imali najbolje ugovore u klubu. Misliš da ne bi prešli u neki drugi, da ne kažem veći klub, da im se ponudi 2-3 puta više para po sezoni. Ako Sahina želite zadržati, taj mora dobiti, sad-zasad 5 mil po sezoni(ne znam koliko sada prima). E pa ne znam jesu li baš u stanju, vaše glavešine iz uprave spremne na takav potez. Jer čim se njemu toliko dadne, to automatski za sobom povlači i povećanje plata ostalim za isti koeficijent. Tako da tolikom optimizmu(slučaj jedino kod tebe)jednostavno nema mjesta. Sahin se jedino može sačuvati na takav način, ili da interesovanje Većih klubova ne bude dovoljno veliko. A riječi tipa "odanost klubu" zaboravi, toga nikad nije ni bilo. Jedino u slučaju da mu se ponudi isto, koliko i drugi nude, pa taj faktor može imati uticaja, drukčije ne.
Primjeri Lahma i Schweinia, uvijek odani, tu im je dom, svjesni šta im je klub dao, ali daj 10 mil po sezoni.
Neuer voli Schalke svim srcem, ali budućnost je u pitanju, karijera, veća plata, svjestan da će u Bayernu uraditi dosta više...Mogu nabrajati do sutra...
Dobro napisano. Ko misli drugacije mnogo je naivan,...

Adnan24
Ne mora on ostati u Dortmundu iz ljubavi...ako mu Real ili neko drugi moze ponuditi duplo bolje uslove onda neka ide ali isto tako moze izaci klubu u susret pa produziti ugovor i odigrati jos jednu polusezonu i otici za 10-15 miliona vise nego sto se moze uzeti u ovom trenutku...dosta klubova je zainteresovano za njega i siguran sam da da ce i tada mnogo velikana pokazati interes za njega,mozda cak i veci nego sada.

Sad ako ode za nekih 6-10 miliona to ce biti najzalosniji transfer svih vremena u Dortmundu,mozda cak i sire.
Obe strane se tu vode interesom. Gdje se god obrce velika lova, tu (skoro) nema osjecanja i sentimentalnosti. Pare su cudo, prosto je nevjerovatno koliko promjene covjeka, gotovo do granica neprepoznatljivosti,... Jos kada se tu umjesaju ambicije kao sto su popularnost, slava, moc,... Aaaaaaa, dobijes sasvim drugu osobu :mrgreen: .

Da kojim slucajem Sahin igra ocajno lose, mislis da bi mu klub izlazio u susret i stavlj'o ga u tim!? Bi malo morgen. Sto bi sada Sahin izlazio u susret? Ne treba biti licemjer. Kada Sahin nije bio dovoljno dobar za klub, tada nije igr'o, klub mu je onda ukaz'o povjerenje, a on je na to uzvartio dobrim igrama koje su Dortmund odvele do senzacionalne titule. Na kraju ce i zaradit na njemu. Ta cifra nije velika, al' tu cifru su dogovorile obe strane. Po meni, iz kluba moze otici cista obraza (osim ako nije slinio o neizmjernoj ljubavi prema klubu).

Dzeko je produzio ugovor sa Volfsburgom, pa se ta odluka ispostavila kobnom za njegovu karijeru. Umjesto da ode tamo gdje zeli igrati, on ode u klub u kojem tiho propada. Da li je glup ili zahvalan, to ne znam :mrgreen: .

Pazi Nojera, balio je kako voli Salke, a sada prelazi kod direkntog konkurenta za titulu koju valjda planiraju osvojiti u narednih 20 godina :mrgreen: . Volim te, volim, al' vise volim pare, slavu i popularnost :mrgreen: . **** ti ja takvu ljubav :mrgreen: . Ublehas obicni :mrgreen: .

Al' da je politika bundesligaskih klubova glupa, JESTE!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 maj 2011, 00:16

Valencia je napisao/la:
Da kojim slucajem Sahin igra ocajno lose, mislis da bi mu klub izlazio u susret i stavlj'o ga u tim!? Bi malo morgen. Sto bi sada Sahin izlazio u susret? Ne treba biti licemjer. Kada Sahin nije bio dovoljno dobar za klub, tada nije igr'o, klub mu je onda ukaz'o povjerenje, a on je na to uzvartio dobrim igrama koje su Dortmund odvele do senzacionalne titule. Na kraju ce i zaradit na njemu. Ta cifra nije velika, al' tu cifru su dogovorile obe strane. Po meni, iz kluba moze otici cista obraza (osim ako nije slinio o neizmjernoj ljubavi prema klubu).

Da povezem sa onim sto sam ja pisao...znaci ako bi on produzio ugovor cisto da zamaze oci ovim klubovima sto ga traze on bi Dortmundu izasao u susret ali on bukvalno nista ne bi izgubio tim potezom. Ostao bi jos pola godine u BvB-u,igrao bi ligu prvaka sto mu je bio cilj dugo godina(kako on sam kaze). Za to vrijeme bi se jos dokazao i sigurno ni jedan klub koji ga sad trazi ne bi izgubio interesovanje za njega.Mozda jedino ako ne bi uspio zadrzati ovosezonsku formu ali ako je tako onda mu je i bolje da ne ide u neki od "vecih" klubova.

S druge strane BvB je napravila igraca od njega i to sto je on odigrao jednu ekstra sezonu nije dovoljno da ode cista obraza ako se uzmu okolnosti jer kako sam i pisao jos pola godine u Dortmundu njemu ne mogu skoditi a BvB-u bi se to visestruko isplatilo...kako igracki tako i financijski .

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 maj 2011, 08:53

Danas Werder. Hoćel' dat priliku onima koji nikako nisu igrali?
Čelik Zenica 1945

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.