SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

BigDaddy
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la BigDaddy » 22 jun 2014, 18:14

samozeljo1987 je napisao/la:Sta reci ? :cry:

slika
dabogda ga stigle suze ovog momka, inace mislim na safeta :mrgreen:
ne bi me cudilo da je ova utakmica prodata, znate da je bila prica uoci svjetskog da je bila sumnjiva utakmica skotska-nigerija, plus nigerijski golman sam sebi ubacio loptu u go, onako skroz neofirno :mrgreen: ako se sazna da je pola jugoistocne azije uplatilo na pobjedu nigerije, onda ce nam sve bit jasno

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 22 jun 2014, 18:15

https://www.change.org/petitions/fifa-f ... -v-1#share" onclick="window.open(this.href);return false;
Unico amore sei!
❤️🖤

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 jun 2014, 18:18

U teoriji odlično, u praksi nažalost neizvedivo.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 22 jun 2014, 18:20

Vrijedi pokušat, ajmo ljudi!

https://www.change.org/petitions/fifa-f ... -v-1#share" onclick="window.open(this.href);return false;
Unico amore sei!
❤️🖤

Hattrick
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick » 22 jun 2014, 18:22

AjsKjub je napisao/la:Vrijedi pokušat, ajmo ljudi!

Jesi ozbiljan ti ili ?

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 22 jun 2014, 18:22

AjsKjub je napisao/la:Vrijedi pokušat, ajmo ljudi!

sta vrijedi pokusat? da se sad skupe pele maradona bekenbauer krojf carlton i platini, opet ne mogu promjenit rezultat vec odigrane utakmice

Bosna453
Kontakt:

Post Postao/la Bosna453 » 22 jun 2014, 18:23

ispali smo u grupnoj fazi :cry:

Bosna453
Kontakt:

Post Postao/la Bosna453 » 22 jun 2014, 18:25

BigDaddy je napisao/la:
samozeljo1987 je napisao/la:Sta reci ? :cry:

slika
dabogda ga stigle suze ovog momka, inace mislim na safeta :mrgreen:
ne bi me cudilo da je ova utakmica prodata, znate da je bila prica uoci svjetskog da je bila sumnjiva utakmica skotska-nigerija, plus nigerijski golman sam sebi ubacio loptu u go, onako skroz neofirno :mrgreen: ako se sazna da je pola jugoistocne azije uplatilo na pobjedu nigerije, onda ce nam sve bit jasno
PONISTISE NAM CIST GOL JE**M IM MATER U PI*KU

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 22 jun 2014, 22:53

Uh kako je ovo prizemljenje kod nas uvijek teško. Nije ni čudo kad smo euforični do neba. Ja prvi sam bio euforičan poslije Argentine i veliko spuštanje je i mene strefilo kao i mnoge. Međutim, evo prošao je cijeli dan i sada se već mogu davati neke normalne izjave.
Kada sam vidio sastav, nisam znao na šta Pape cilja. Izgleda da je to bio posjed lopte, misleći kako će se Nigerijci naguziti kao Latvija, Litvanija i ostale velesile iz kvalifikacija. Nije to loše izgledalo, uglavnom nešto slično kao iz kvalifikacija, samo što smo ovaj put naletili na ekipu koja ima dobru kontru na našu sporu odbranu, a nije da nam se i to nije desilo par puta u kvalama. Vidjelo se tu odmah da nam gol visi u zraku, ali i da možemo doći do gola Enyeame. Taj njihov gol nas je presjekao, nešto slično kao u Slovačkoj što se desilo. Da smo zabili jedan pogodak, dali bi im i drugi, ovako ništa. Kad sam vidio da Hajrović izlazi, pa onda još poslije kad Sušić uđe, nisam se ni ja više nervirao.
Uglavnom, dobro došli u savremeni fudbal. Lijepo iskustvo, treba pobijediti Irance za kakvu takvu utjehu.
Siguran sam da bi sinoć sa normalnom formacijom igrali bolje a i izvukli povoljan rezultat. Pa ni jedna Španija nema toliko igrača istog profila u sredini kao mi :yawn:
Sinoć nisam vidio jačeg presinga koji nas je krasio tokom ovog perioda. Možda i bolje što smo ispali, ko zna. Ja to uvijek gledam sudbinski. Vidjećemo šta će nam se desiti poslije SP. Ili možda šta bi nam se desilo protiv recimo Francuza ili eventualno Nijemaca u daljem toku takmičenja. Neću kuditi Papeta. Ipak je on stvorio sebi kredit što nas je odveo u Brazil, ali sam ipak poslije sinošnjeg meča ubijeđen da treba da napusti klupu. Volio bih tu vidjeti Vahida Halilhodžića pa da vidimo da li bi sa ovakvim igračima uspio napraviti dobar rezultat u šta ne sumnjam.
Mes Que Un Club

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 22 jun 2014, 23:53

[youtube][/youtube]
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 23 jun 2014, 01:18

- Moram vam nešto priznati: sinoć sam se poslije utakmice nasikirao, pravo. Zbog sudije i ofsajda, zbog taktike, terena, sparine. I malo sam ljut na sebe što me više to nasikiralo – nego to što smo u Brazilu prvaci svijeta po nezaposlenosti, što smo poplavljene zaboravili, ratne zločince dočekujemo a zlatne odbojkaše skoro pa ignorišemo, što nas 20 godina kradu i lažu i šta sve ne. To su sikiracije protiv kojih moramo zasukati rukave. A ova generacija Zmajeva je sjajna, jer su to momci mojih godina odrasli i po podrumima i po raznim dijasporama, koji su stigli do velike Maracane, i šta god sinoć bilo, ko god bio “kriv”, dugujemo im jedno veliko hvala! Ja sam ponosan. Jako ponosan. Euro 2016, here we come!!! - Muhamed Mešić

:bih:

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 23 jun 2014, 01:27

Evo tek sad mogu da napisem neki normalan komentar. Kada sam ugledao medunjanina na ekranu mislio sam da BHT radi neku prognozu ko bi eventualno mogo da zaigra posto sam gledao vani malo sam zakasnio i kontam da je jos 10 min do utakmice da je to sastav. Nisam vjerovao svojim ocima dok ponovo nisam vidio medunjanina kako ulazi na teren. Katastrofalna postavka nase reprezentacije , gotovo 4 kreativca na terenu , pjanic , miske , medunjanin pa reci cu i besic koji zna preuzeti loptu i dati je naprijed ali sada nije naravno jer je medunjanin peglao loptu po 10 minuta. Kada smo igrali ove prijateljske i izasli sa jednim modernim, agilnim sastavom i vrlo lako pobjedili 2 sasvim respektabilne ekipe mislio sam da je to to, konacno smo ponovo u ritmu koji je bio poljujan jos u utakmicama sa slovacima. Mislio sam da je selektor kolko tolko normalan i da nece izvrsit totalni remont ekipe samo da bi nekog iznenadio ali upravo se to desilo.

Ne boli me tolko ni selektorova katastrofalna odluka ne boli me tolko ni poraz u fudbalskom smislu , boli me jer je ovo poraz ljudskosti koju sam vidio u njima... Bili su najsvjetlija tacka mog zivota zadnjih 6 godina , ponovo sam vjerovo u fudbal vjerovo sam u svakog , gledao sam utakmice zukanovica u kotrljiku , gledao sam nastupe sunjica po ukrajini gledao sam da li ce se stilic iscupat iz onih karpata itd itd da ne nabrajam. Razocaran sam pristupom vecine a posebno onih koji su ovu ekipu trebali da vode do osmine finala kroz relativno laku grupu. Edin Dzeko je za mene bio svetinja ime koje je na neki nacin pokrenulo svu ovu reprezentaciju medjutim on je pokazao jedno sasvim drugo lice... Nadam se iskreno da ce nakon ovoga sjesti i razmisliti o svemu jer ako nije svjestan koliko duguje navijacima ona zaista nije nikakav covjek. Veoma losa predstava naseg najboljeg igraca nista drugo nemam da dodam , spahic je uradio to sto je uradio nadam se da je ovo kraj njegove karijere u repzentaciji ... Mogao bi sada svakog napljuvat ali necu neki su bili zrtve idiotskog sastava neki nisu ni znali niti mogli vise i to je to.

Ulice su danas sablasno prazne , vidio sam dosta ljudi koje poznajem kao poznanike svi su bili u fazonu jes vidio ono. Svi su razocarani pristupom a ne porazom. Zao mi je sto je ponovo nas mentalitet odigrao odlucujucu ulogu nama treba trener koji ce uspostaviti strogi militaristicki rezim unutar reprezentacije covjek koji ima muda da istjera i one najbolje , ja sam za takav fudbal za takvu reprezentacije taman da su 4 edina u pitanju i jos 25 emira spahica niko nikad ne smije i ne moze bit ispred reprezetnativnog dresa , ne kazem da oni jesu i ne kazem da je to sve kako ljudi pisu ali evidnetno je njihovo bahato i sebicno ponasanje koje najbolje pokazuje dzekina reakcija nakog pjanicevog prigovora njemu. To je to od mene sto se tice sljedecih kvalifikacija zaista po prvi put u zivotu nemam volju da pratim i sto se tice fudbala posustat cu pravo , covjek sam koji prati puno sportova i koji uziva u njima vise pratim kosarku generalno nba i sa samim time oduvijek pratim nasu kosarkasku repku koja se okuplja ponovo sa novim trenerom tu je i rukomet koji zasluzuje generalno najvise publiciteta , uzivat cu u igrama ljudi koji ce ginut za ovaj dres jer tako treba svako a dok god to opet ne budem vidio u okviru fudbalske reprezentacije necu joj davati tolko paznje do te mjere da mi moze slomit srce.

filip13

Post Postao/la filip13 » 23 jun 2014, 17:24

http://balkans.aljazeera.net/blog/jer-mi-sutimo" onclick="window.open(this.href);return false;

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 jun 2014, 19:35

Ovako momci, Necu ulaziti previse u detalje, samo su generalne stvari iznositi!

Ocekivano.

Prije pocetka svega sam pisao da bi bio prezadovoljan jednim bodom i jednim nasim golom.

Tako je kako je. Najveca greska koji mi stalno radimo, jeste da se dizemo u nebese i ne gledamo na stvari realno.
Nije mi samo do dana danasnjeg jasno kako su pojedini strucnjaci otpisivali Nigeriju (prvaka Afrike) tako olako i jos gore, upisivali bodove protiv Irana, kojeg fakticki nikad nismo pobijedili.

E sva ta silna takva razmisljanja su nam se olako odbila od glavu.

Druga stvar, nije mi jasno kako si jedan trener, moze dozvoliti da takticki postavi igru koja apsolutno odgovara Nigeriji ciji igraci su deset puta jaci fizicki od nas, gdje se mi u tome svemu trosimo do kraja prvih 45 min, sto nam opet pokazuje da sama ekipa nije uopste bila fizicki niti psihicki pripremljena za jadan ovakav nivo takmicenja.

Treca stvar, trener nama autorireta izbaciti Edina Dzeku koji se fakticki vukao po terenu obje utakmice. Ali eto, ispade da je prece da dode familija gore, da imenova "zega" pa da nema snage da odigra 45 min u jakom tempu.
Nema veze, da je jedini pa bi bio BUM, ali isti slucaj sa Englezima. Zabranili im supruge i djevojke, a prostitutke po hotelu hodale.

Tako, valjda za neke ovo svjetsko ispade prava turisticka zabava.
Otom potom.

Nadam se samo da ce konacno ovaj savez dovesti prave i adekvatne ljude na celu, koji ce biti skupo placeni da uvedu disciplinu medu ove momke, jer bez discipine nema nicega.

Za kraj, jedan nesto od mene, sto se ispostavilo za CUDO BOZIJE apsolutno tacno u nasem slucaju!

[youtube][/youtube]

Ako nista, malo pozitive za kraj, i nadati se samo da cemo izvuci pouke iz ovoga.
ZA SVE IMA PRVI PUT!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 jun 2014, 19:44

Trebamo biti pesimisti uvijek, a ne realni optimisti nakon izvlačenja i jedne od najlakših grupa na prvenstvu :roll:

Argentina je prije početka bila apsolutni favorit u grupi, a Nigerija konkurent za drugo mjesto. Sada ispada da smo mi najgora ekipa na svijetu.

Igrački smo kvalitentiji i bolji i od Nigerije i od Irana, samo što to nismo iz mnogih razloga pokazali na terenu.

Dosadili ste sa Osimom (Manijaci). Jeste li pogledali statistiku koliko su naši trčali na utakmici???

Prije prvenstva sam rekao da očekujem drugi krug, ostalo je neuspjeh. Uspjeli smo izgubiti tako lahko protiv velesile Nigerije radi najgore taktičke postavke koje je ikad svijet vidio na nekom velikom takmičenju.

I dok nisam zaboravio, nismo dobijali Iran u prijateljskim utakmicama gdje su se koferi novca dijelili na poluvremenu. Postavio sam jednom pitanje što je Bolić izgubio kapitensku traku, starija raja će se sjetiti upravo utakmice protiv Irana ;)

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 jun 2014, 19:52

Neutral je napisao/la:Trebamo biti pesimisti uvijek, a ne realni optimisti nakon izvlačenja i jedne od najlakših grupa na prvenstvu :roll:

Argentina je prije početka bila apsolutni favorit u grupi, a Nigerija konkurent za drugo mjesto. Sada ispada da smo mi najgora ekipa na svijetu.

Igrački smo kvalitentiji i bolji i od Nigerije i od Irana, samo što to nismo iz mnogih razloga pokazali na terenu.

Dosadili ste sa Osimom (Manijaci). Jeste li pogledali statistiku koliko su naši trčali na utakmici???

Prije prvenstva sam rekao da očekujem drugi krug, ostalo je neuspjeh. Uspjeli smo izgubiti tako lahko protiv velesile Nigerije radi najgore taktičke postavke koje je ikad svijet vidio na nekom velikom takmičenju.

I dok nisam zaboravio, nismo dobijali Iran u prijateljskim utakmicama gdje su se koferi novca dijelili na poluvremenu. Postavio sam jednom pitanje što je Bolić izgubio kapitensku traku, starija raja će se sjetiti upravo utakmice protiv Irana ;)
Od koga si kvalitetniji??? To nismo dokazali!
U prevodu da skratimo tu pricu, mozes ti biti kvalitetniji koliko god hoces, ali ako to ne znas da krunises, macku od rep sve to zakaci! ;)

Nemoj mi tih lovackih prica molim te!

Druga stvar, nismo dosadni sa gosp. Osimom jer je covjek upozoravao na ovakvo nesto vec mjesec dana unaprijed, a to smo mi mislimo da smo zavrsili stvar unaprijed to je druga stvar.

Reci mi jos jednu stvar molim te.
Igras prijateljski revijalni mec i neko ti dode sa vrecom love! Zbog cega?
Kladionice? Nesto trece?
Mozda dokaz za takvo sto?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 jun 2014, 20:01

Naravno da smo igrački kvalitetniji. Po kladionici smo bili na drugom mjestu, svako nas je vidio kao drugi u grupi osim ljudi iz Nigerije i Irana koji su naravno bili subjektivni.

Neki dan ste ovdje pisali o utakmicama protiv Francuske itd a sada mi prosipate neku drugu priču. Naravno da je trebalo biti oprezan protiv Nigerije, ma ne samo njih, nego protiv bilo koje ekipe na svijetu, ali ovo što su naši momci odigrali pod taktičarem Safetom Sušićem je sramota.

Nisu nas Nigerijanci dobili, nego smo sami sebe pobijedili ;)

Upozoravao, upozoravao, ja, ja, pročitao sam mnogo upozoravanja prije Nigerije, logično je da ćeš respektirati protivnika ali omaložavati našu reprezentaciju i reći da nismo favoriti je besmisleno. Afričke ekipe su inače dominantni na prethodnim prvenstvima, a i na ovom.

Smarate sa Osimom, kao što su pitari sa Sušićem.

Očigledno da si ti mlad momak, pa ne znaš kakav je naš prijašnji savez bio. Od plaćanja da te neko pozove do traženja egzotičnih ekipa za prijateljske utamica upravo radi novca. Imaš lijepo intervju sa Elvirom Bolićem, koji je spominjao kofer na poluvremenu, ali eto, tebe to ne zanima. Ne pišem stvari bez obrazloženja i dokaza.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 23 jun 2014, 21:06

Rezultatski nije debakl, ali sto se tice igre definitivno jeste...kao da imaju kondicije za samo 55-60 minuta fudbala...vrlo spori bez ideje i kreativnosti u napadu...moze to protiv Litvanije i slicnih protivnika, ali ne bas protiv Nigerije i Argentine.

Imam utisak da nikad nisu kondiciju vjezbali sa reprezentacijom, ali ovaj put je to problem jer je preko mjesec dana kako nisu u klubovima svojim.

Svi znamo da Safet nema nikakvu taktiku...on samo izabere 11 startera i napravi 3 izmjene i to je njegov posao.

Bravo Safete :clap:
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 23 jun 2014, 21:47

Neutral je napisao/la:
Jesu naši trčali, samo što je to tzv. trčanje u prazno. Ljudi pošalju loptu Emenikeu, koji faktički sam pravi trk, dok se naših 2-3 vraća i to je ta razlika u trčanju koja je napravljena. Pravo trčanje je kad vidiš presing kao protiv Mexica recimo ili par puta protiv gaučosa, a ja u ovom meču nisam primijetio jači presing.
Mes Que Un Club

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 23 jun 2014, 21:52

hule_barca je napisao/la:
Neutral je napisao/la:
Jesu naši trčali, samo što je to tzv. trčanje u prazno. Ljudi pošalju loptu Emenikeu, koji faktički sam pravi trk, dok se naših 2-3 vraća i to je ta razlika u trčanju koja je napravljena. Pravo trčanje je kad vidiš presing kao protiv Mexica recimo ili par puta protiv gaučosa, a ja u ovom meču nisam primijetio jači presing.
Ocekivati od Medunjanina ,Misketa i onakvog Dzeke da rade presing je krajnje bezorazno od tebe! :kafa:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 10 gostiju.