Ja zamalo nisam TV bacio kroz prozor kad sam ga vidio na terenu poslije penala u Lištici. Al' živim na prizemlju, glupo mi bilo.Evander je napisao/la:Je li skaut jos uvijek u klubu?
Sve se promijenilo, samo je on ostao.
KAKO?
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- PitarBordo
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Samo Saraj'vo.
- Orangina85
- Kontakt:
Pa iskreno zato mi i ovolika kuknjava ide na neku stvar. **** ga, tako je kako je. Da je ne znam kakva situacija bicu na stadionu i znam da ce pored mene biti istih 1000+ bolesnika.
- HordasIstok
- Kontakt:
da hoce bar kakvom porukom da mi utpotpune 32 godine u ponedeljak od toga 28 godina ljubavi prema najdrazem dresu
i da dobijemo sto lakseg protivnika

Niko nije rekao da evander nije u pravu. Ali de neka nam ponudi rjesenje te situacije, ne samo da nas hebe u glavu s tim crnjacenjem. Samo bez veze dize tenzije. Svi bi voljeli da klub sada ulozi 5 miliona u ekipu ali realno to nije izvodivo.PitarBordo je napisao/la:Tamo negdje sredinom jeseni, kad se bude tjerao Čala, će biti priča "eto sad svi znali da je trebalo otjerati Čalu" i "loš start smo imali jer smo igrali i Evropu, a većina ostalih odmarala"joker90 je napisao/la:Znaci, ne slažemo ekipu za evropu, nebitna je, slažemo za ligu. I onda kad složimo ekipu za ligu, reći će nam kako je opet cilj kluba evropa!![]()
![]()
![]()
I dajte ne provaljujte se sa ovim da je Evander Husara, pola PDF-a ga zna i na kafama govori "sve što Evander kaže ispadne tačno," a onda dođu ovdje i prozivaju ga.
Isto k'o što pola foruma zna ko je kinosvra, pa mu opet duvaju za bilo kakavu insajdersku... A on im ispari kad god se provali ili izleti prije vremena. Čujem da je opet dobio po ušima.
Također, uvijek mi je bila zanimljiva ta potreba da se gura pod tepih negativa da komšija misli da je u mene sve bajno, dijapazon različitih mišljenja i stavova čini ovaj forum zanimljivijim, a ne lošijim.
Bilo bi super kad bih svi čitali postove navijača FKS, polaskom od toga da navijaju za FKS, a ne na prvo neslaganje prozivali nekoga nenavijačem, ubačenim elementom itsl. Velika većina ovdje nas smo fakat navijači FKS , neki više kirtikujemo, neki smo slijepo optimistični i dok kuća gori mi stojimo ispred i ubjeđujemo vatrogasce da su džaba došli...
Sad jedno bitno pitanje: Jesu li Faruk Ihtijarević i Said Husejinović još uvijek na platnom listu kluba?
- PitarBordo
- Kontakt:
A brate, zašto ti to ide "na neku stvar?" Neko vidi da nešto ne štima i na mjestu gdje se otvoreno piše o tome, dođe i napiše to. Zašto bi te to nerviralo ili iritiralo? Ozbiljno pitam.Orangina85 je napisao/la:Pa iskreno zato mi i ovolika kuknjava ide na neku stvar. **** ga, tako je kako je. Da je ne znam kakva situacija bicu na stadionu i znam da ce pored mene biti istih 1000+ bolesnika.
A što se tiče bolesnika, i to je u deklinaciji laganoj.
Samo Saraj'vo.
Za Duljevića mi već u ekipi imamo zamjenu. Vrijeme mu je da dokaže kako može predvoditi Sarajevo.bodi123 je napisao/la:Ja još uvijek nisam psihički spreman da razmišljam šta će biti kad(ako) ode Dulja i ukoliko mu naši ne nađu dostojnu zamjenu a budimo realni znamo i vi i ja da zamjene približne njegovoj kvaliteti nit ima nit će biti. Pola ekipe nam je čovjek bio, pola. Borba za ligu 6 će bit realan cilj.
Htjedoh napisati ali etArnelv52 je napisao/la:Za Duljevića mi već u ekipi imamo zamjenu. Vrijeme mu je da dokaže kako može predvoditi Sarajevo.bodi123 je napisao/la:Ja još uvijek nisam psihički spreman da razmišljam šta će biti kad(ako) ode Dulja i ukoliko mu naši ne nađu dostojnu zamjenu a budimo realni znamo i vi i ja da zamjene približne njegovoj kvaliteti nit ima nit će biti. Pola ekipe nam je čovjek bio, pola. Borba za ligu 6 će bit realan cilj.
Hebibovic je rjesio vecinu tekmi prosle godine, pa Crnkic, Dulja tu nije ni u top 3 iako jest sudjelovao u akcijama sigurno...odvalcio igrace itd. Vratite se pa pogledajte....
Treba playmaker bez daljnjeg ali ne treba padat u nesvijest za igracem koji je igrao ko tuta prije Čale i vadio nam zivce....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- Orangina85
- Kontakt:
Pa zato sto nemamo nista od toga. Vidim i ja da trenutno nemamo segmenta kluba koji radi kako treba, ali sta imam od toga da svaki dan dolazim ovdje i pisem to. Sta cu postici?PitarBordo je napisao/la:A brate, zašto ti to ide "na neku stvar?" Neko vidi da nešto ne štima i na mjestu gdje se otvoreno piše o tome, dođe i napiše to. Zašto bi te to nerviralo ili iritiralo? Ozbiljno pitam.Orangina85 je napisao/la:Pa iskreno zato mi i ovolika kuknjava ide na neku stvar. **** ga, tako je kako je. Da je ne znam kakva situacija bicu na stadionu i znam da ce pored mene biti istih 1000+ bolesnika.
A što se tiče bolesnika, i to je u deklinaciji laganoj.
Komentar u rangu onih šta vas briga za Saida, ne plaćate ga vi iz svog džepa..Orangina85 je napisao/la:Evo kurcu ne valjamo i sta je prijedlog? Da prestanemo pratiti Sarajevo?
- PitarBordo
- Kontakt:
Pa ponudio je i on i mnogi drugi, X puta rečeno, X različitih stvari i prije i nakon što su pogrešno odrađene. Mada ovaj prelazni rok možda bude i uspjeh - uspjehom smatram ako niko iz FK Sloboda ne dođe.fks74 je napisao/la:Niko nije rekao da evander nije u pravu. Ali de neka nam ponudi rjesenje te situacije, ne samo da nas hebe u glavu s tim crnjacenjem. Samo bez veze dize tenzije. Svi bi voljeli da klub sada ulozi 5 miliona u ekipu ali realno to nije izvodivo.
A i na kraju krajeva FKS je maltene privatno vlasništvo, iako i dalje UG, strukturirano je tako da mi ništa tu ne možemo promjeniti bez da kupimo upravljačke uloge. Ja nažalost sam još uvijek daleko finansijski da to mogu da priuštim.
Tenzije dižu oni koji žele slijepo da vjeruju da se ne ponavlja ista priča već 4. godinu za redom, ali bukvalno ista. Neko kaže "niko iz prvih 11 nije otišao," pa tih prvih 11 i jeste problem, a odmah iza tog problema je činjenica da nemamo drugih 11, tačnije drugih 6.
Samo Saraj'vo.
Čuj.. pa ko je Hebibovića i Crnkića pitao loptama cijelu sezonu? Da nije možda Sarić, ili su oni svojim individualnim kvalitetom pravili razliku na terenu i sami izmišljali šanse?DenchiNL je napisao/la:Htjedoh napisati ali etArnelv52 je napisao/la:Za Duljevića mi već u ekipi imamo zamjenu. Vrijeme mu je da dokaže kako može predvoditi Sarajevo.bodi123 je napisao/la:Ja još uvijek nisam psihički spreman da razmišljam šta će biti kad(ako) ode Dulja i ukoliko mu naši ne nađu dostojnu zamjenu a budimo realni znamo i vi i ja da zamjene približne njegovoj kvaliteti nit ima nit će biti. Pola ekipe nam je čovjek bio, pola. Borba za ligu 6 će bit realan cilj.
Hebibovic je rjesio vecinu tekmi prosle godine, pa Crnkic, Dulja tu nije ni u top 3 iako jest sudjelovao u akcijama sigurno...odvalcio igrace itd. Vratite se pa pogledajte....
Treba playmaker bez daljnjeg ali ne treba padat u nesvijest za igracem koji je igrao ko tuta prije Čale i vadio nam zivce....
Da nije bilo Duljevića Hebibović bi bio jos lošiji igrač, svako njegovo upadanje u brisani prostor iza odbrane je bilo ispraćeno Haretovom asistencijom.
Nemamo mi igrača kalibra Dulje, ma ni blizu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Orangina85
- Kontakt:
E nek si mi rekao, evo se nasekirah...al' ono pravoharis004 je napisao/la:Komentar u rangu onih šta vas briga za Saida, ne plaćate ga vi iz svog džepa..Orangina85 je napisao/la:Evo kurcu ne valjamo i sta je prijedlog? Da prestanemo pratiti Sarajevo?
- PitarBordo
- Kontakt:
Kada vidiš da nešto ne štima, gotovo pa društvena obaveza ti je da ponavljaš i ponavljaš i ponavljaš... Najgore je kad znaš da nešto ne štima i pomiriš se sa tim i šutiš.Orangina85 je napisao/la: Pa zato sto nemamo nista od toga. Vidim i ja da trenutno nemamo segmenta kluba koji radi kako treba, ali sta imam od toga da svaki dan dolazim ovdje i pisem to. Sta cu postici?
Samo Saraj'vo.
I bolesnika i derbi navijača je sve manje! Ako se na forumu ništa ne može, što su nas bordo prijatelji optuživali za raspad FKS? Onaj jedan nam ovdje prijetio kako zna gdje izlazimo itd.
Na forumima se kreira mišljenje, to se prenosi na tribine i raju van foruma, pa će se možda i proširiti i doći do nekog ko može poduzeti nešto. Sve je bolje od šutnje i zabijanja glave u pijesak!

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- PitarBordo
- Kontakt:
joker90 je napisao/la:Sve je bolje od šutnje i zabijanja glave u pijesak!

Samo Saraj'vo.
- Orangina85
- Kontakt:
Da nismo u vlasnistvu lika koji veze sa fudbalom nema, a u isto vrijeme udaljen hiljadama kilometara imalo bi to sve smisla. Ovako idemo kako nas voda nosi bez obzira sta mi pisali ili koliko nas dolazilo na utakmice.PitarBordo je napisao/la:Kada vidiš da nešto ne štima, gotovo pa društvena obaveza ti je da ponavljaš i ponavljaš i ponavljaš... Najgore je kad znaš da nešto ne štima i pomiriš se sa tim i šutiš.Orangina85 je napisao/la: Pa zato sto nemamo nista od toga. Vidim i ja da trenutno nemamo segmenta kluba koji radi kako treba, ali sta imam od toga da svaki dan dolazim ovdje i pisem to. Sta cu postici?
Stanje u drzavi kaarina, hajmo sutjeti o tome. Jedino ce SDA poltroni pricati kako je sve bajno i krasno.
Mozda ne mozemo nista promjeniti, ali mozemo ukazivati.
Sutnjom samo odobravamo sve ovo.
Mozda ne mozemo nista promjeniti, ali mozemo ukazivati.
Sutnjom samo odobravamo sve ovo.
- PitarBordo
- Kontakt:
Sve mi to dobro znamo, ali valja ponavljati, jer i dalje ima slijepih, a i onih što svaku polusezonu izgube pamćenje i govore "dajmo priliku" i kada se sve ponovi isto onda pred kraj polusezone psuju od do... Sve dok se ima šta kritikovati ja ću kritikovati. Sve dok Husejinović piša po klubu svojim ponašanjem, a haveri mu ovdje govore kako je njemu ustvari teško, ja ću ponavljati da isti ne smije da bude dio našeg kluba...Orangina85 je napisao/la:Da nismo u vlasnistvu lika koji veze sa fudbalom nema, a u isto vrijeme udaljen hiljadama kilometara imalo bi to sve smisla. Ovako idemo kako nas voda nosi bez obzira sta mi pisali ili koliko nas dolazilo na utakmice.PitarBordo je napisao/la:Kada vidiš da nešto ne štima, gotovo pa društvena obaveza ti je da ponavljaš i ponavljaš i ponavljaš... Najgore je kad znaš da nešto ne štima i pomiriš se sa tim i šutiš.Orangina85 je napisao/la: Pa zato sto nemamo nista od toga. Vidim i ja da trenutno nemamo segmenta kluba koji radi kako treba, ali sta imam od toga da svaki dan dolazim ovdje i pisem to. Sta cu postici?
Zanimljivo je kako mnogi su mišljenja kako su navijači otjerali ovog ili onog, primjer Kodro, ali kada se kritikuje nešto s čime se ne slažu kažu "ništa se mi ne pitamo, imamo vlasnika" bla bla.
Samo Saraj'vo.
Bullshitbodi123 je napisao/la:Čuj.. pa ko je Hebibovića i Crnkića pitao loptama cijelu sezonu? Da nije možda Sarić, ili su oni svojim individualnim kvalitetom pravili razliku na terenu i sami izmišljali šanse?DenchiNL je napisao/la:Htjedoh napisati ali etArnelv52 je napisao/la:
Za Duljevića mi već u ekipi imamo zamjenu. Vrijeme mu je da dokaže kako može predvoditi Sarajevo.
Da nije bilo Duljevića Hebibović bi bio jos lošiji igrač, svako njegovo upadanje u brisani prostor iza odbrane je bilo ispraćeno Haretovom asistencijom.
Nemamo mi igrača kalibra Dulje, ma ni blizu.
Cala ga je napravio korisnim za ekipu, dok ga on ne gurnu u sredinu beskoristan igrac bio, mada vrlo talentovan...
Pogledaj mu statistiku....
Hebibovic je kreirao gro nasih sansi iz nicega, na nekakve glupe odbice i polulopte....Crnkic na pressing i ganjanje izgubljenih lopti pogotovo prvu polusezonu....
Svakako treba kvaliteta doci sa fudbalom u nogama ali mislim da ce biti zamjenjiv lakse nego traziti desno krilo ili golgetera...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Pb, da si vlasnik kluba ( ili neko ko donosi bitne odluke ) sta bi napravio ? Kako bi uredio klub ? Sta bi bio tvoj cilj ?
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.