Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Profesor
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Profesor » 03 apr 2012, 23:12

Sto se mene tice, moze sudija skakati il cak igrati kolce (nakon njihovog gola), sve dok mi nismo pokradeni i dok je sudjenje fer i korektno.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 04 apr 2012, 09:48

Eh evo lijepih vijesti, prema nekim izvjescima iz Engleske, Jack ce danas igrati u meču rezervi protiv Birminghama :D Jao jao jao, ako se i on vrati do meča sa Chelsea-ijem tj. ako do tada bude fit, ma ima da pravimo lom :mrgreen: A evo i Diaby se vraca tako da ovo sad sve izgleda super :)
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 04 apr 2012, 13:35

vedofeelgood je napisao/la:Eh evo lijepih vijesti, prema nekim izvjescima iz Engleske, Jack ce danas igrati u meču rezervi protiv Birminghama :D Jao jao jao, ako se i on vrati do meča sa Chelsea-ijem tj. ako do tada bude fit, ma ima da pravimo lom :mrgreen: A evo i Diaby se vraca tako da ovo sad sve izgleda super :)
da da i ja sam to pročito, i posle te će još jednu odigrat za rezerve :mrgreen:
Vođa zna.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 04 apr 2012, 14:25

Arsenal lead transfer race for Sessegnon

Onda prema Daily Mailu Wenger je poslao Gillesa Grimandija u Francusku da gleda Girouda :D

I da, opet se njuška da ćemo krenut u potpis M'Ville jer evo predsjednik Rennesa je rekao da će on biti bolji od Vieire.

Dobre vijesti, Boga mi dobre :lol:

Mesut Ozil 10
Kontakt:

Post Postao/la Mesut Ozil 10 » 04 apr 2012, 15:06

frankqqqqq je napisao/la:Arsenal lead transfer race for Sessegnon

I da, opet se njuška da ćemo krenut u potpis M'Ville jer evo predsjednik Rennesa je rekao da će on biti bolji od Vieire.

Dobre vijesti, Boga mi dobre :lol:
Gledam maloprije i Marcell Desailly gura M'Villu prema Arsenalu. Izgleda da nakon Lukasa, imate prakticki rijesen jos jedan transfer :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 04 apr 2012, 15:13

Poželio sam Jackya vidjeti na terenu. Samo kak'a je to tekma protiv B'hama? Jer koliko znam (i koliko vidim) rezerve imaju još samo da igraju 10. ovog mjeseca i 1. maja, prvu protiv Newcastlea ,a drugu protiv Evertona i njima je haman kraj sezone. :?

Što se tiče pojačanja, klasično za Daily Mail, ybg. Gilles Grimandi je prije možda više od 2 mjeseca izjavio kako prati Girouda, kao i "30'-tak drugih igrača". Sumnjam da će doći, iako bi mi bilo drago, naravno.

Sessegnon je već realn(ij)a opcija, iako bih ja radije Dempseya (iako nema nekih vijesti o njemu, al' ako mora biti stariji i iz EPL-a, a da nije ni skup, onda Clint je za me idealan).

M'Vila ja, SkySports je prenio ,tako da vjerujem kako tu ima nečega. :D
"Ryo has done very well at Bolton," he told Arsenal's official website.

"It is hard for such a young kid to go there and do what he is doing, showing no fear with everything that happened at Tottenham [with Muamba]. It is hard and it has probably hit him definitely.

"He will be a better person for it, a better player and I can see him coming back here next year and playing a lot more regularly.

"The way he is playing, there are full-backs out there now who are thinking, 'I don't want to play against him this week'."
Samo ti laprdaj Theo, išĆeraće tebe ovaj mali iz ekipe. :lol:

[youtube][/youtube]
Jedva čekam sledeću sezonu, zadržimo li glavne igrače, bićemo pravo opasni. 8-)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 04 apr 2012, 15:35

super bi bilo dovesti i mvillu iako imamo songa i ponga na DM, ali nije iskljuceno da ce emanuel iduce sezone opet na posudbu pa bi ovaj navodni naslijednik vieire ipak imao mjesta da igra

ako dovedemo ove igrace oko kojih se bas prica, mislim da cemo biti izuzetno konkurentni za titulu :D zivi bili pa vidjeli

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 04 apr 2012, 20:59

@arnel

Pa prijateljska utakmica... ;)
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 04 apr 2012, 21:10

I znal ko kako je proslo ovo s Jackom danas :roll:
Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 04 apr 2012, 21:25

Arsenal XI v #BCFC: Fabiański, Jenkinson, Squillaci, Djourou, Santos; Chamberlain, Özyakup, Benayoun; Park, Chamakh, Gervinho.
“Jack Wilshere has 'Tendinitis in the knee' and all of his training has been pulled back. Not sure what knee, or the timescale.”
Nije igrao.

Strijelac za Arsenal -Park ,završeno 1-1. :lol:

I kad neko kaže ne trebamo 4-5 pojačanja. :mrgreen:

Podvučeno oke, ostalo ni za klupe, jedino Djuro, jer je ljudina (kao osoba), a Ozzy (i Jenkinson) ima još da uči, on može za rezerve. :mrgreen:

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 05 apr 2012, 10:15

Izgleda da ce Jack biti potpuno spreman u roku od 2 sedmice :)
To nam ga dodje tamo oko tekme sa Chelsea-ijem, uh sto bi bilo predobro vidjeti ga protiv vjestackog kluba :roll:
Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 05 apr 2012, 12:20

Mah, Chelsea...uopšte se ne sikiram za njih toliko, jer igramo na Emiratesu kao prvo, a kao drugo dolazimo im u najgorem mogućem trenutku- nakon duela sa Tottenhamom i Barcelonom, dvije utakmice visokog intenziteta, gdje će se igrači potpuno iscrpiti ,čak i da di Mateo izvede dvije različite ekipe. A naši igrači dotad 'lade mu.da. :mrgreen:

Nama je sad ova utakmica važna, protiv Citya, jer ako nju dobijemo ,postoji šansa da ćemo se opet odlijepiti na +3, jer Tottenham ima takodje tešku tekmu (po meni težu) idu na Stadion svjetlosti igrati protiv O'Nealovog Sunderlanda.

Do kraja Arsenalu onda ne ostaje mnogo teških utakmica, Chelsea ćemo dočekati nakon 7 dana pauze poslije duela sa Wiganom na Emiratesu (2 uzastopne domaće utakmice), a onda su najopasniji Wolvesi, Stoke i WBA na njihovim stadionima, a ja sam mišljenja kako Vukove i WBA možemo dobiti, uprkos gostovanju, a sa Stokom će biti gutavo (zato trebamo pobjedu protiv Citya). Pored tih utakmica dočekujemo još Norwich na Emiratesu, po meni pobjeda bez muke.

Znači Arsenalov raspored: Manchester City(H) ,Wolves(A), Wigan(H), Chelsea(H), Stoke(A), Norwich(H), WBA(A).

4 domaće tekme. Tu naprosto smo uvijek favoriti i očekujem 12 bodova. 3 gostujuće, zadovoljan sa 7. Kako god, od mogućih 21 bodova neka ekipa uzme 19 i ja presretan i mislim da dovoljno za treće mjesto.

Chelseau ide ovakav raspored: Wigan(H), Fulham(A), Newcastle(H), Arsenal(A), QPR(H), Liverpool(A), Blackburn(H).

Od svih ovih utakmica, garantovati im mogu 6 bodova samo protiv Roversa i QPR-a, jer su prošli put bili pokradeni protiv njih ( :mrgreen: ). Wigan je takodje lahak zalogaj, Newcastle bi trebao tražiti šansu u mogućem kombinovanom sastavu Plavaca (nakon toga odmah idu mečevi kontra Tottenhama i Barce), a gostovanje kod Fulhama je uvijek zahtjevno, kao i Liverpoola (mada sam skeptik, jer su u rasulu ovo polugodište). Mi imamo jokera odmor/njihov umor, pa eto...Iskoristimo ga. :mrgreen:

Idealan i realan scenarij bi bio da oni osvoje 14 bodova. Mi bi do kraja prvenstva nabrali još 5 bodoa prednosti (19-14) ,uz sadašnjih 5 (=10), to je i više nego dovoljno (da uguramo Tottenham izmedju :evil: ). :mrgreen:

Oni imaju Sunderland(A), Norwich (H), Bolton (A), QPR(A), Blackburn(H), Aston Villa (A), Fulham (A).

Na papiru lahak raspored al' nisam baš siguran, budući da im slijede dvije bombe -utakmice protiv QPR-a i Sunderlanda u gostima.

I ovo potenciranje teškog gostovanja kod QPR-a nije jer je Arsenal tamo izgubio, nego su gubili svi (većina) velikih- Arsenal, Chelsea, Liverpool,City za dlaku (Džeko rek'o da mu je to bila najteža utakmica u sezoni) imaju jak sastav, koji po imenima ne spada u Championship (iako im ga ja od srca želim). Takodje ,tu utakmicu Tottenham mora odigrati nakon FA kup utakmice protiv Chelsea.

Aston Villa i Fulham bi mogli iznenaditi, al' i ne moraju. Naš Bolton bi mogao, jer oni uvijek ovako pred kraj izbore opstanak u ligi, a igraće doma.

U igri imaju 21 bod, mislim da je idealno i realno da uzmu 14 bodova, što bi nas odvelo na +5 od njih.

Ovo je nekako kakav rasplet očekujem, a mi moramo za početak uzeti City, ako ne, onda uzeti Stoke (i 2 neriješena rezultata ne bi bila toliko loša, al' povećavaju rizik).
“He is doing too much on the field,” he said. “He is defending and trying also to create and make the difference up the field. He has to reduce his commitment up the field.

“He is a defensive midfielder. If you defend very well anything extra you do is fine. First of all, stick on one thing – defending very well and passing very quickly to the offensive players.

"Once he will have understood that you will see he is the best midfielder – better even than Patrick Vieira.” (Marcel Desailly o M'Vili)

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 05 apr 2012, 17:58

[youtube][/youtube]

:D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 apr 2012, 12:39

It's (smoking shisha) not the best thing to do," said Wenger.

"Will he stay at club next season? It's too early to say. We want him to focus completely - without smoking."
:lol: :lol: :lol: :lol: Pretpostavljam da znate o kome je riječ. :mrgreen:

Edit: Evo za one koji ne znaju :mrgreen: :
slika

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 06 apr 2012, 14:01

https://p.twimg.com/Apu3ZHRCMAEZ09m.jpg
@Alex_OxChambo
The Spice Boys..... @JLSOfficial watch out!! aha
:lol:

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 07 apr 2012, 11:28

[youtube][/youtube]

Nova reklama za Citroen. :lol:

munja
Kontakt:

Post Postao/la munja » 07 apr 2012, 17:57

evo nula Totenh.sutra imamo priliku da ponovo pobjegnemo na +2boda.
Samo sto se i Svracici opasno priblizavaju borbi za mjesto u LP naredne sezone. Gledao sam tekmu Sunder.i moramm priznati da me se Sisinjon jako svida i ako je istina da je na listi AW-ovih igraca, siguran sam da bi bio izuzetno pojacanje, momak je prepametan u igri za saigrace koje ima i uklopio bi se u nas tim vjerujem 100%, jer mi smo ekipa kojoj trebaju pametne lopte i pametni potezi, jer nam je to osnov naseg stila igre.

AW je najavio sasvim drugi Arsenal za sutra, u uvjeren je da ce njegovi momci slaviti poslije sutrasnjeg meca, pa kontam veceras koristiti mjere stednje i navijacki zadnju cvaju stavit na Arsenal da se popravim. :mrgreen:

I neznam gdje mi je onaj gradanin sto mi se smijao kada sam rekao da se igra Citia zasniva na osovini Yaya-Silva-Aguero, gdje su vam sada rezultati bez Aguera, Silva malo zakazao i Citi prosipa bodove kao rizu :mrgreen:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 apr 2012, 18:51

H - Bolton Wanderers
A - FC Chelsea
H - Stoke City
A - Wigan Athletic
H - Manchester City
A - FC Everton

Sumnjam da Newcastle može "nauditi" Arsenalu do kraja prvenstva. :)

I Chelsea je na mukama:
A - FC Fulham
H - Newcastle United
A - FC Arsenal
H - Queens Park Rangers
A - FC Liverpool
H - Blackburn Rovers

+ Barcelona 2x i Tottenham FA kup u medjuvremenu.

Tottenham ove godine nije pobjedio na gostovanju, eto i tu nade. :lol:

H - Norwich City
A - Bolton Wanderers
A - Queens Park Rangers
H - Blackburn Rovers
A - Aston Villa
H - FC Fulham

Edit: Postoji mogućnost i da se Bale ozlijedio danas. Nakon utakmice je vidno šepAo. :?

Danas su nam omogućili da nas čak i remi sa Gradjanima previše ne boli. :)

H - Manchester City
A - Wolverhampton Wanderers
H - Wigan Athletic
H - FC Chelsea
A - Stoke City
H - Norwich City
A - West Bromwich Albion

Chelsea možda teška utakmica, jer kako rekoh igraju sa nama ,T'hamom i Barcelonom u vrlo kratkom periodu (Arsenal dolazi zadnji ako se ne varam).

vs Stoke -ključna utakmica sezone.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 07 apr 2012, 19:22

Brate onakav Chelsea nam ne moze prismrditi, a evo glavenzi bitte ako im Barca ne uvali 3-4 komada na SB-u.

2 gola danas su iz ofsajda dali, pa gdje to ima, haj eto i nekako drugi onaj iako ofsajd je ofsajd, al prvi brate pa moj dedo pored mene sjedi i govori pa sta je ovo cist ofsajd :mrgreen:

Al eto boli mene nek su oni zadovoljni ovakvim dobijanjem bodova, samo kad dodju nama i Barci pa i Shitthamu ima da udjemo u njih ko Pantelić u ofsajd :mrgreen:

EDIT : Evo ja igram neki online Soccermanager, pa sam sastavio neku ekipicu, sta mislite vi valjal šta :)

http://img41.imageshack.us/img41/2723/catsnis.jpg
Arsene Wenger

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 08 apr 2012, 09:07

Danas ce biti gutavo protiv Gradjana, jer njima bukvalno gori pod nogama. Ici ce svim silama naprijed i pokusati da dodju do pobjede. Treba igrati strpljivo i vjerujem da cemo osvojiti bod. Tottenham je jucer opet kiksao i ostavio nam prostora da im ponovo pobjegnemo na tabeli. Celzi je nastavio sa dobrim igrama i msm da ce na kraju oni zavrsiti na 4. mjestu, a da ce Tottenham ipak u Evropsku ligu. Nisam bas pratio ekipu zadnjih dana, imamo li nekih povrijedjenih ili suspendovanih igraca?

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.