Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Baraž za EP 2020. (26. Mart/31. Mart 2020.)
Mislim da je, nakon Portugala, Irska na redu da nas 2x zaredom izbaci u barazu. 

tako jeinvincible1921 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 13:54bodi123 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 13:49Irska i Danska medjusobno odlučuju o putniku na EP. U slučaju pobjede Irske Danci upadaju u PO, ne valja nikako. Gostovanje u Kopenhagenu u eventualnom finalu bi bila najgora opcija za nas.
S. Irska je jedina sigurna za sada. A i najpozeljniji protivnik vala za polufinale na Bilinom.
Vels isto ko i Irska odlučuje kući s Madjarima o svojoj sudbini. Pobjedom i oni idu direkt na EP. Ostala bi Slovačka iz te grupe. A i oni se mogu kvalifkovat ako Velšani i Madjari odigraju neriješeno, onda bi Vels išao u PO.
Dakle. Irska/Danska, S. Irska te Vels/Slovačka
Ovo su valjda jedine preostale repke s kojima mozemo igrati, neka me neko ispravi ako sam šta pomješao.![]()
![]()
Ako Madjari pobjede u Velsu oni idu direkt a i Vels i Slovačka u PO.Mokes je napisao/la:
Pitanje glasi, da li se tada izvlače 3 ekipe koje će s nama u PO lige B od četvorke S. Irska, Irska, Vels i Slovačka jer ni jedna od ovih ekipa nije pobjednik neke grupe u ligi B kao što smo mi? Odnosno izvlači se jedna koja leti u PO lige C ili A, to nisam siguran?
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Da. 1 ide u A, ove 3 su naši protivnici.bodi123 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 15:00Ako Madjari pobjede u Velsu oni idu direkt a i Vels i Slovačka u PO.Mokes je napisao/la:
Pitanje glasi, da li se tada izvlače 3 ekipe koje će s nama u PO lige B od četvorke S. Irska, Irska, Vels i Slovačka jer ni jedna od ovih ekipa nije pobjednik neke grupe u ligi B kao što smo mi? Odnosno izvlači se jedna koja leti u PO lige C ili A, to nisam siguran?
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Još nešto. Po čemu se odredjuju nosioci odnosno rangiraju repke u barazu? Po rezultatima iz LN pretpostavljam, ili ipak po UEFA rankingu?Mokes je napisao/la: ↑18 nov 2019, 15:05Da. 1 ide u A, ove 3 su naši protivnici.bodi123 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 15:00Ako Madjari pobjede u Velsu oni idu direkt a i Vels i Slovačka u PO.Mokes je napisao/la:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Trebalo bi da ide po renkingu u Ligi B, bez obzira ko je pobjednik grupe, a ko ne. Oni koji su najslabije rangirani, popunjavaju liogu A,bodi123 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 15:00Ako Madjari pobjede u Velsu oni idu direkt a i Vels i Slovačka u PO.Mokes je napisao/la:
I mislim da ne mozes letit u nizu ligu.
Po rezultatima iz LN. Ali mislim da to važi samo za pobjednike grupe , tako da ako mi budemo s 4 ekipe, da će se izvlačiti naš protivnik, tj. ovi ostali se neće rangirati. Da smo u baražu mi, Danci, Ukrajinci i Šveđani, onda bi se odmah znali parovi (BiH-Švedska, Ukrajina-Danska)
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Ovo sam našao na off. stranici.Mokes je napisao/la: ↑18 nov 2019, 15:15Po rezultatima iz LN. Ali mislim da to važi samo za pobjednike grupe , tako da ako mi budemo s 4 ekipe, da će se izvlačiti naš protivnik, tj. ovi ostali se neće rangirati. Da smo u baražu mi, Danci, Ukrajinci i Šveđani, onda bi se odmah znali parovi (BiH-Švedska, Ukrajina-Danska)
Jedino je znači sigurno da smo mi najbolje rangirana repka jer smo pobjednici grupe i kao takvi igramo kući polufinalni meč protiv najlošije rangirane ekipe. E sad kako će odrediti koja je najlošije rangirana ekipa, da li izvlačenjem kao što ti kazeš, il nekim drugim kriterijom, to me zanima.The highest-ranked team in each path will play at home against the country ranked fourth, with the nations placed second hosting the third-placed teams in the other semi-final.
Sjeverna Irska bi nam baš legla u polufinalu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
S. Irci kući i u gostima totalno različite ekipe. U gostima su baš očajni, ne znaju bukvalno ništa drugo osim sjest golmanu u krilo i bunkerisat 90 minuta. Bolje repke ih obično rješavaju individualnim kvalitetom jer ih je teško probit, što nama opet odgovara radi Pjanića i Dzeke koji u svakom trenutku jednim potezom mogu postić gol. Tako da, daleko najbolja opcija za polufinale nema šta.
Ljudi nas ubili kuci, a bili ravnopravni na grbavici koliko se sjecam. U ovim kvalifikacijama se sasvim dobro drzali protiv Njemacke i Holandije. Ali opet mislim da su najslabiji od mogucih protivnika.bodi123 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 15:38S. Irci kući i u gostima totalno različite ekipe. U gostima su baš očajni, ne znaju bukvalno ništa drugo osim sjest golmanu u krilo i bunkerisat 90 minuta. Bolje repke ih obično rješavaju individualnim kvalitetom jer ih je drugačije teško probit, što nama opet odgovara radi Pjanića i Dzeke koji u svakom trenutku jednim potezom mogu postić gol. Tako da, daleko najbolja opcija za polufinale nema šta.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Sjeverni Irci kao lagan zalogaj. Pa ljudi su trebalo izvuci barem 4 boda iz dvomeca protiv nas. 

U gostima su katastrofa, kući ne sporim da znaju bit nezgodni. Dobili jedva Estoniju i Bjelorusiju u mečevima koji su mogli otići i na drugu stranu. Holandija ih je rasula, gledo sam baš tu utakmicu i samo su pukom srećom odolijevali do posljednjih trenutaka. Trebali su primit 5 komada.
Večeras će biti zanimljiva utakmica, dancima i ircima treba pobjeda ili eventualno remi sa što više golova, da bi dance odvelo dalje.
Mi smo donji koja god od ove dvije reprezentacije nas zapadne, ali ipak navijam da danci pobjede. Sa ircima se i nekako možemo nositi, sa ovim vrlo teško.
Sutra mislim da Vels uzima Mađarsku, tako da bi i oni trebali biti briga manje.
Mi smo donji koja god od ove dvije reprezentacije nas zapadne, ali ipak navijam da danci pobjede. Sa ircima se i nekako možemo nositi, sa ovim vrlo teško.
Sutra mislim da Vels uzima Mađarsku, tako da bi i oni trebali biti briga manje.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
koliko sam ja skontao prvo će se izvlačiti baraž u ligi C, dakle koji od timova (koji nisu uzeli grupu lige nacija) ostaje u ligi C. taj tim je onda automatski najlošije rangiran i igra u škotskoj.bodi123 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 15:27Ovo sam našao na off. stranici.Mokes je napisao/la: ↑18 nov 2019, 15:15Po rezultatima iz LN. Ali mislim da to važi samo za pobjednike grupe , tako da ako mi budemo s 4 ekipe, da će se izvlačiti naš protivnik, tj. ovi ostali se neće rangirati. Da smo u baražu mi, Danci, Ukrajinci i Šveđani, onda bi se odmah znali parovi (BiH-Švedska, Ukrajina-Danska)
Jedino je znači sigurno da smo mi najbolje rangirana repka jer smo pobjednici grupe i kao takvi igramo kući polufinalni meč protiv najlošije rangirane ekipe. E sad kako će odrediti koja je najlošije rangirana ekipa, da li izvlačenjem kao što ti kazeš, il nekim drugim kriterijom, to me zanima.The highest-ranked team in each path will play at home against the country ranked fourth, with the nations placed second hosting the third-placed teams in the other semi-final.
onda ide izvlačenje baraža u ligi B. izvlači se koji timovi ostaju u ligi B (osim nas i ev. danaca) i onda se gleda rang tih timova na osnovu lige nacija i najlošija gostuje kod nas.
isto važi za ranking timova koji idu baraž lige A
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 18 nov 2019, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.
Da, u pravu i ovi preostali se rangiraju po učinku iz lige nacija. Znači mi ne možemo igrati prvu s Dancima i Velšanima (pod uslovom da oni odu u baraž). Tako da nam potencijalni protivnici ostalu Sj.Irska, Irska i Slovačka (ako se ove zadnje 2 plasiraju u baraž). Sj.Irska nam je sigrno ako budu 4 reprezentacije, a ako bude 5, onda će se uzvlačiti. 5 će biti samo u slučaju da Mađarska slavi u Velsu.bodi123 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 15:27Ovo sam našao na off. stranici.Mokes je napisao/la: ↑18 nov 2019, 15:15Po rezultatima iz LN. Ali mislim da to važi samo za pobjednike grupe , tako da ako mi budemo s 4 ekipe, da će se izvlačiti naš protivnik, tj. ovi ostali se neće rangirati. Da smo u baražu mi, Danci, Ukrajinci i Šveđani, onda bi se odmah znali parovi (BiH-Švedska, Ukrajina-Danska)
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
jestamaji je napisao/la: ↑18 nov 2019, 15:51koliko sam ja skontao prvo će se izvlačiti baraž u ligi C, dakle koji od timova (koji nisu uzeli grupu lige nacija) ostaje u ligi C. taj tim je onda automatski najlošije rangiran i igra u škotskoj.
onda ide izvlačenje baraža u ligi B. izvlači se koji timovi ostaju u ligi B (osim nas i ev. danaca) i onda se gleda rang tih timova na osnovu lige nacija i najlošija gostuje kod nas.
isto važi za ranking timova koji idu baraž lige A
Da da, ovako sam i pretpostavljao.Mokes je napisao/la: ↑18 nov 2019, 15:53Da, u pravu i ovi preostali se rangiraju po učinku iz lige nacija. Znači mi ne možemo igrati prvu s Dancima i Velšanima (pod uslovom da oni odu u baraž). Tako da nam potencijalni protivnici ostalu Sj.Irska, Irska i Slovačka (ako se ove zadnje 2 plasiraju u baraž). Sj.Irska nam je sigrno ako budu 4 reprezentacije, a ako bude 5, onda će se uzvlačiti. 5 će biti samo u slučaju da Mađarska slavi u Velsu.

Znači samo treba da navijamo da sutra Madjari ne uzmu Velšane i imamo sigurno S. Irsku na Bilinom u polufinalu a valjda nas barem jednom sreća pogleda pa nas izvuku i kao domaćine za finale.
ja mislim da bi bilo puno bitnije da nas izvuku da budemo u slučaju pobjede dva puta domaćini nego to ko će nas zapasti.
doduše ja isto tako mislim da nama nema pomoći ali lopta je okrugla....
doduše ja isto tako mislim da nama nema pomoći ali lopta je okrugla....

Ovo misli većina nas, nisi jedini. Al eto, mora se čojk nadat, nije da igramo protiv Brazila i Argentine.
Kojom logikom je Engleska u prvoj a Francuska u drugoj jakosnoj
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.