Rukomet: Liga Prvaka

imeime
Kontakt:

Re: Rukomet: Liga Prvaka

Post Postao/la imeime » 31 maj 2011, 09:24

kad se igrac prebaci u drugi tim, on primanja zadrzava, u bosni vrijede druga pravila poslovanja...
rijetki su slucajevi za koje ja znam, a u rk bosni svake sezone po tri-cetiri komada... ;)
zar se ne zapitas ko dovodi te igrace? ako svake godine pravi tolike promasaje, mozda nije kvalifikovan za posao koji obavlja...
imperator, prodavac magle

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 31 maj 2011, 09:51

za prolaz medju 16 sam cestitao vise puta... a ako ti nije tesko pronadji da sam napisao cim su grupe izvucene da je sve osim prolaza u 16 najboljih, neuspjeh... treba imati i srece pri izvlacenju grupa...

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 31 maj 2011, 10:04

gdje sam ja pomenuo neuspjeh. to je najveci uspjeh koji ce nazalost biti jako tesko ponoviti u slijedecim godinama...
meni ne smetaju bosnine titule i pobjede u evropi, meni smeta stalno potcjenjivanje bosninih protivnika u domacem prvenstvu, te ponizili, laksi treninzi, rasturanja...meni smeta sto svaki igrac koji zapita za svoje plate zavrsi u drugom timu...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 31 maj 2011, 11:07

Ova polemika može "do beskraja", pogotovo kad za sagovornika imaš osobu koja reaguje emotivno a tad činjenice 'gube'!
Prvo, što svi 'znamo' ali nikako da i stvarno prihvatimo je: nema više "samoupravljanja i amaterizma" u društvu i sportu kao njegovom bitnom segmentu ako želiš biti uspješan!
Tržišna ekonomija, iliti kapitalizam, je relativno okrutan sistem i ko se ne može 'uklopiti' i to shvatiti mora očajavati i biti bijesan, ljut...i na kraju svoje nemoći - zloban, zavidan... do onog najgoreg - mržnje.

Nadalje, tržišna ekonomija ne poznaje kategorija "ja mislim da sam dobar, bolji, najbolji" - vrijednost (i cijena) se dokazuje tamo gdje je za to mjesto, a platu treba 'krvavo' zaraditi a objektivnosti radi u tom sistemu ima i promašaja i nepravde, ali nepravda je sastavni dio života ma u kojem sistemu, tržišnom i društvenom, živjeli.

Nekako sam sve uvjereniji da drugaru koji kuka za dugovanja, ipak, više smeta nešto drugo - sujeta!
Nekako mi se čini da bi drugar , sutra, pristao da nosi dres Bosne i za minimalnu hranarinu (da ne kažem džabice) samo kad bi ga Pipe i ostali htjeli i trebali u ekipi!?
Čakić je prošao te "faze", ali i uspio da shvati osnove profesionalizma i tržišne ekonomije i svoju realnu vrijednost i to mu očito donosi dgoročniju korist, vratio se u Bosnu i postaje sve bolji i bolji rukometaš a zamalo da ostane na nivou "lokalnog lole" koji sve zna i može u rukometu ali, eto, mrsko mu, neće da se 'supcima uvlači' i ostala bla, bla....

Tad bi sve bilo 'super'...i Bosna i rezultati i trener i uprava.... Ovako, - 'boliiii", jer sujeta i ne prihvatanje realnog vrjednovanja samog sebe je teška muka.
Šteta.....
Bosno moja poharana....

Piotr
Kontakt:

Post Postao/la Piotr » 31 maj 2011, 12:39

Trigger je napisao/la:Ova polemika može "do beskraja", pogotovo kad za sagovornika imaš osobu koja reaguje emotivno a tad činjenice 'gube'!
Prvo, što svi 'znamo' ali nikako da i stvarno prihvatimo je: nema više "samoupravljanja i amaterizma" u društvu i sportu kao njegovom bitnom segmentu ako želiš biti uspješan!
Tržišna ekonomija, iliti kapitalizam, je relativno okrutan sistem i ko se ne može 'uklopiti' i to shvatiti mora očajavati i biti bijesan, ljut...i na kraju svoje nemoći - zloban, zavidan... do onog najgoreg - mržnje.

Nadalje, tržišna ekonomija ne poznaje kategorija "ja mislim da sam dobar, bolji, najbolji" - vrijednost (i cijena) se dokazuje tamo gdje je za to mjesto, a platu treba 'krvavo' zaraditi a objektivnosti radi u tom sistemu ima i promašaja i nepravde, ali nepravda je sastavni dio života ma u kojem sistemu, tržišnom i društvenom, živjeli.

Nekako sam sve uvjereniji da drugaru koji kuka za dugovanja, ipak, više smeta nešto drugo - sujeta!
Nekako mi se čini da bi drugar , sutra, pristao da nosi dres Bosne i za minimalnu hranarinu (da ne kažem džabice) samo kad bi ga Pipe i ostali htjeli i trebali u ekipi!?
Čakić je prošao te "faze", ali i uspio da shvati osnove profesionalizma i tržišne ekonomije i svoju realnu vrijednost i to mu očito donosi dgoročniju korist, vratio se u Bosnu i postaje sve bolji i bolji rukometaš a zamalo da ostane na nivou "lokalnog lole" koji sve zna i može u rukometu ali, eto, mrsko mu, neće da se 'supcima uvlači' i ostala bla, bla....

Tad bi sve bilo 'super'...i Bosna i rezultati i trener i uprava.... Ovako, - 'boliiii", jer sujeta i ne prihvatanje realnog vrjednovanja samog sebe je teška muka.
Šteta.....
Koji si ti samo demagog ;) Tžišna ekonomija kažeš? E pa baš po toj tržišnoj ekonomiji vi (RK Bosna) ste dužni jedno dvjema postavama iz prošlih sezona pozamašne sume. Dužni ste još mali milion drugih stvari, usluga i računa koje gurate pod itison na Mojmilu. Platite ili izvarajte, kako god, ali dok to ne završite ne drži ovdje predavanja o moralu i "profesionalizmu". Busanje u prsa sa "evropskom" Bosnom, kur.enje po Final 4-ima dok se
ignoriše plaćanje (između ostalog) web hostinga (Bosna jedina od od svih ekipa LŠ 2010/11 nema aktivanu web stranicu?) je ništa drugo do licemjerni snobizam. U odnosu na Izviđač i Borac samo malo suptilniji "s vana gladac, a iznutra jadac". Baš me zanima gdje će u Regionalnoj ligi završiti ta "evropska" Bosna. Po tvojim "predavanjima" na ovom forumu sve osim 2. mjesta ne dolazi u obzir ;) Bumo videli...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 31 maj 2011, 13:35

Piotr je napisao/la:
Trigger je napisao/la:Ova polemika može "do beskraja", pogotovo kad za sagovornika imaš osobu koja reaguje emotivno a tad činjenice 'gube'!

Šteta.....
Koji si ti samo demagog ;) Tžišna ekonomija kažeš? E pa baš po toj tržišnoj ekonomiji vi (RK Bosna) ste dužni jedno dvjema postavama iz prošlih sezona pozamašne sume. Dužni ste još mali milion drugih stvari, usluga i računa koje gurate pod itison na Mojmilu. Platite ili izvarajte, kako god, ali dok to ne završite ne drži ovdje predavanja o moralu i "profesionalizmu". Busanje u prsa sa "evropskom" Bosnom, kur.enje po Final 4-ima dok se
ignoriše plaćanje (između ostalog) web hostinga (Bosna jedina od od svih ekipa LŠ 2010/11 nema aktivanu web stranicu?) je ništa drugo do licemjerni snobizam. U odnosu na Izviđač i Borac samo malo suptilniji "s vana gladac, a iznutra jadac". Baš me zanima gdje će u Regionalnoj ligi završiti ta "evropska" Bosna. Po tvojim "predavanjima" na ovom forumu sve osim 2. mjesta ne dolazi u obzir ;) Bumo videli...
Ops!
Evo još jednog ogorčenog, pravo. :shock:
Dajem na znanje da ja samo volim i navijam za Bosnu i nisam njihov ni PR ni finasijski direktor i ako sam zbog toga "demagog" - zahvaljujem na komplimentu

Da, kažem i ponavljam - tržišna ekonomija, i uvijek, ili skoro uvijek, spomenem SUD za sve vas ogorčene i bijesne i razočarane....Svi vi svoja prava dokažite i 'istjerajte' na sudu i problemi riješeno. Sad vam je najjači "adut" trenutni prekid rada web-site!!!
Mašala, argumenata i "aduta"....
A ja ću RK Bosnu voliti i kad bi se, nedajbože, sve vaše želje ostvarile....a biću sretan ako bilo koji bh.klub bude uspješno predstavljao BiH i neću ga ni 'grama' mrziti i pljuvati ma koliko u tom slučaju bio žalostan što to nije klub koji volim... još od vremena Fevhada Mostarca, Rešada Šarenkape, Noke Serdarušića....pa do dana današnjijeh.

Ovako, pljujući i vršeći malu i veliku nuždu po RK Bosni i njenim rezultatima, s motivima koji vas "vode" pokazuju koje je, de facto, demagog , licemjer i sve ostalo što napisaste!
Piotr, Piotr.....čuvaj nervni sistem i svoje zdravlje...

PS:
"Moja predavanja" (je li i to razlog ovolike ljutnje?) nikad i nigdje nisu spomenula plasman RK Bosna u Regionalnoj ligi - to je već podmetanje, da ne kažem težu kvalifikaciju, ali ti si Piotr....
Bosno moja poharana....

Piotr
Kontakt:

Post Postao/la Piotr » 31 maj 2011, 16:16

Trigger je napisao/la:
Piotr je napisao/la:

Šteta.....
Ops!
Evo još jednog ogorčenog, pravo. :shock:
Dajem na znanje da ja samo volim i navijam za Bosnu i nisam njihov ni PR ni finasijski direktor i ako sam zbog toga "demagog" - zahvaljujem na komplimentu

Da, kažem i ponavljam - tržišna ekonomija, i uvijek, ili skoro uvijek, spomenem SUD za sve vas ogorčene i bijesne i razočarane....Svi vi svoja prava dokažite i 'istjerajte' na sudu i problemi riješeno. Sad vam je najjači "adut" trenutni prekid rada web-site!!!
Mašala, argumenata i "aduta"....
A ja ću RK Bosnu voliti i kad bi se, nedajbože, sve vaše želje ostvarile....a biću sretan ako bilo koji bh.klub bude uspješno predstavljao BiH i neću ga ni 'grama' mrziti i pljuvati ma koliko u tom slučaju bio žalostan što to nije klub koji volim... još od vremena Fevhada Mostarca, Rešada Šarenkape, Noke Serdarušića....pa do dana današnjijeh.

Ovako, pljujući i vršeći malu i veliku nuždu po RK Bosni i njenim rezultatima, s motivima koji vas "vode" pokazuju koje je, de facto, demagog , licemjer i sve ostalo što napisaste!
Piotr, Piotr.....čuvaj nervni sistem i svoje zdravlje...

PS:
"Moja predavanja" (je li i to razlog ovolike ljutnje?) nikad i nigdje nisu spomenula plasman RK Bosna u Regionalnoj ligi - to je već podmetanje, da ne kažem težu kvalifikaciju, ali ti si Piotr....

Nerad web stranice možda nije adut, ali je zoran pokazatelj kako se razmišlja u "evropskoj" upravi BH šampiona. Sve što smo dužni ćemo izvarat' ili će nam oni kojima smo dužni "oprostit", a mi ćemo glumiti evropsku rukometnu kremu time što ćemo zakupiti VIP ložu na Final 4-u ;) Kakvo prodavanje magle. I čudom ne možeš da se načudiš što postoje likovi poput Aikon-a i imeime, koji svako malo provlače priče o dugovanjima bivšim i sadašnjim igračima, o neplaćanju kirija i sličnih stvari koje bi trebale biti osnove jednog zdravog kluba. Tih floskula o "ogorčenosti" se prihvati prilikom narednog pokušaja uguravanja u salu nezainteresovane i rezignirane domaće publike koja iz "nekih" (što li?) razloga već sezonama ne može napunit ni Mojmilo, a kamoli Skenderiju ili Zetru. A rezultati za pune dvorane su već godinama tu.

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 31 maj 2011, 17:23

zelim da bosna ima sto bolje rezultate u evropskim takmicenjima, to je valjda svima jasno...
samo ne moze se praviti razlika u ekipi medju igracima, jednima placati redovno, a drugima na kasicicu da nemaju ni za stan...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 maj 2011, 22:40

imeime je napisao/la:zelim da bosna ima sto bolje rezultate u evropskim takmicenjima, to je valjda svima jasno...
samo ne moze se praviti razlika u ekipi medju igracima, jednima placati redovno, a drugima na kasicicu da nemaju ni za stan...
Koji si ti humanista.Treba te kandidirati za "Nobelovu nagradu".Rumunska Konstanta koja ima 2,5 puta veći budžet od Bosne (najmanji budžet od svih učesnika LP-a) je slabašan protivnik u kojem igra cijela reprezentacija Rumunije i koju da nismo pobjedili bila bi prvorazredna senzacija.Ovo ti je primjer kako ti pišeš postove na ovu temu.Ali dotični forumaš ne zeli da se prisjeti da je njegov voljeni Borac izgubio od Ankare, pazi Ankare,Ankare,Ankare.Odbija se kao eho.Zvuči čudno kad se izgubi od poluamatera iz Turske koja je "rukometna velesila".Dok god jedni kritikuju uspjehe, a veličaju neuspjehe naš klupski i reprezentativni rukomet bit će u mulju kojeg su smiksali bjelosvjetski Mucići.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 31 maj 2011, 23:44

slucajno je pola reprezentacije turske u toj ankari...a reprezentacija turske je velesila za BIH, barem prema zadnjim prikazanim rezultatima ;)
zanima me koga ce opet prevariti za slijedecu sezonu ;)
Zadnja izmjena: imeime, dana/u 31 maj 2011, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 28 jun 2011, 12:34

Grupo A: Barcelona Borges (ESP), Croatia Osiguranje Zagreb (CRO), Kadetten Schaffhausen (SUI), Chambery (FRA), Bosna Sarajevo (BIH) y Ganador del grupo 2 de la previa.

- Grupo B: Chekhovskie Medvedi (RUS), Veszprem (HUN), Ciudad Real (ESP), Fuchse Berlín (GER), Bjerringbro-Silkeborg (DIN) y Ganador del Torneo de Invitados.

- Grupo C: Hamburgo (GER), Cimos Koper (SLO), Constanta (RUM), St. Petersburgo (RUS), Wisla Plock (POL) y Ganador del grupo 3 de la previa.

- Grupo D: Montpellier (FRA), Copenhague (DIN), THW Kiel (GER), Ademar León (ESP), Pick Szeged (HUN) y Ganador del grupo 1 de la previa.

Sve su grupe jake ali izdvojio bi grupu B 8-) inace Ciudad je u velikim financijskim problemima ,postoji vjerovatnoca da ce promjeniti ime te se preseliti u Madrid .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jun 2011, 13:51

Zanimljive grupe kao i svake godine,B i D najjace tesko se odluciti koja je jaca,mislim da ipak malo preteze na grupu B.
Grupa C definitivno najslabija,a grupa A nama najinteresantnija zbog Bosne,ali i zbog Barselone i Zagreba.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 28 jun 2011, 15:10

koliko je prosle godine bilo srece na izvlacenju,ove nije...jako teska grupa, bolje receno bosna nema nikakve sanse za prolaz... steta

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 jun 2011, 01:15

Ždrijeb rukometne Lige prvaka održan u Beču smjestio je hrvatskog prvaka CO Zagreb u skupinu A zajedno s Barcelonom i Chamberyjem što Obrvan vidi kao priliku za napad na drugo mjesto.

U Ligi prvaka u sezoni 2011./2012. CO Zagreb zaigrat će u skupini A s aktualnim europskim klupskim prvakom Barcelonom, francuskim Chamberyjem, švicarskim Kadetten Schaffhausenom, sarajevskom Bosnom te pobjednikom grupe 2 kvalifikacijskog turnira Lige prvaka.

Ždrijebom je zadovoljan trener rukometaša Zagreba, Ivica Obrvan, koji je izjavio: "Zadovoljan sam ždrijebom. Ima tu nekih ‘nagaznih mina’, ali ipak smo dospjeli u solidnu skupinu, što nam otvara mogućnost da napadnemo drugo mjesto", podijelio je s Jutarnjim listom.

Barcelonin dolazak najavio je Obrvan kao pravi spektakl: "Europski prvak Barcelona je nedodirljiv i očekujem da će osvojiti prvo mjesto u skupini. Na nama je da u zagrebačkoj Areni napravimo spektakl kad budemo igrali s Barcelonom i da marketinški maksimalno iskoristimo potencijal te utakmice."

Svoju momčad Obrvan će ponovno okupiti 28. srpnja, dok su prve utakmice Lige prvaka na rasporedu 28. rujna.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 29 jun 2011, 01:36

imeime je napisao/la:koliko je prosle godine bilo srece na izvlacenju,ove nije...jako teska grupa, bolje receno bosna nema nikakve sanse za prolaz... steta
Zasto ne bi imala??? Barca i Zagrem nedodirljivi (+ uz dobar raspored tekmi mozemo se nadati opet bodovima protiv Zagreba), kadaten i chambery nisu neke velesile, jesu jaci ali mozda se Bosna kvalitetno pojaca, dovoljno je da se jedna od ovih ekipa uzme, uzimali smo francuze vec u skenderiji zasto da ne opet, uz kvalitetna pojacanja sto ocekujem, pogotovo sto ima nekih prica da se pojcavaju kadrovski (ljudi oko kluba) mozda bude i novca za kvalitetnija pojacanja, sad je tu i ova regionalna liga, sto ce opet privuci igrace a i sponzore.

Sanse nisu velike ali ih ima i protiv ove dvije ekipe se moze igrati i sigurno pobjediti u skenderiji, pred 4 hiljade navijaca (ako ljudi u Sarajevu prepoznaju Bosnu kao jedini sportski kolektiv koji prestavalj BIH u evropi u bljestavom svjetlu) mogu se obje ove ekipe uzeti, naravno uz dvije pobjede protiv kvalifikanata moze biti svasta :), zasto biti pesimista ima jos dosta do pocetka vidjet cemo sa kakvim igraciam ce Bosna docekati pocetak LP-a
Mes Que Un Club

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 29 jun 2011, 09:00

vjerovatno ce u grupu uci i bjelorusi, koji ce imati vece sanse za prolaz od bosne... volio bih da se varam ali mislim da ce bosna zavrsiti kao zadnja...
pojedini strucnjaci su prognozirali nekakve pobjede protiv medjeda u sarajevu, znamo kako se zavrsilo... dok sam ja sa svojim realnim misljenjem i tada bio prozivan kao neko ko mrzi bosnu.
ko ne prati redovno LP, lako pogledati sve rezultate od prosle sezone...
i ponavljam jos jednom nadam se da bosna nece biti posljednja, ali rijetko kad promasim u prognozama...

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 29 jun 2011, 09:06

imeime je napisao/la:vjerovatno ce u grupu uci i bjelorusi, koji ce imati vece sanse za prolaz od bosne... volio bih da se varam ali mislim da ce bosna zavrsiti kao zadnja...
pojedini strucnjaci su prognozirali nekakve pobjede protiv medjeda u sarajevu, znamo kako se zavrsilo... dok sam ja sa svojim realnim misljenjem i tada bio prozivan kao neko ko mrzi bosnu.
ko ne prati redovno LP, lako pogledati sve rezultate od prosle sezone...
i ponavljam jos jednom nadam se da bosna nece biti posljednja, ali rijetko kad promasim u prognozama...
Nista onda Bgm ja bih tebi preporucio da igras kladionicu jbg, vidim idu ti prognoze, propada ti talenat ovako. :mrgreen:
Mes Que Un Club

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 29 jun 2011, 17:26

a ja bi ti preporucio da se malo informises ;)

nando
Kontakt:

Post Postao/la nando » 29 jun 2011, 18:11

Realno Bosna nemoze nista Barsi,Zagrebu i Chamberyu.protiv Kadetena mozemo se nositi kuci, a ovaj sesti klub koji god da bude ocekujem pobjede u obje utakmice...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 jun 2011, 21:32

Realno, 1 bod je maksimum. Neki divlji remi doma. Svi klubovi su bar klasu iznad - pa čak i ekipe iz šestog pota, Dinamo i Tatran.
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.