Zasto navijate bas za tim koji navijate?

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

vrebac86
Kontakt:

Re: Zasto navijate bas za tim koji navijate?

Post Postao/la vrebac86 » 19 feb 2012, 17:49

Semir Tuce je napisao/la:Nisam se ni ja nikad vozio nit razumio u avione dok mi nije jedan jaran reko za te "nizkocjenovne". imaš par tih avionskih firmi koje imaju niske cjene gdjegod lete. recimo easyJet ili RyanAir. sa tim dvima sam ja letio u Liverpool i nazad. Neznam Bogami zašto je tako jeftino al fala Bogu da je tako :)
imaju ti letovi, ni ja sad neznam tacno kako se zovu, ali mi smo isli u Irsku za 19.90 eura avionska karta iz Klagenfurta!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 19 feb 2012, 20:50

Vidim ovdje ima dosta navijaca Zelje...stvarno,i nekih posveta,raznih pjesama,gostovanja,od malih nogu navijate :D Ima i Celik,vidim i Velez,a Real bjezi Barci,prakticki je nema.Neka ,drago mi je cuti.I ja imam lokalni klub koji se raspao zbog bankrota 2008-NK Posušje.Sada je to HNK Posušje,a djeluje kroz razne omladinske sekcije.Cuo sam prije mjesec dana,da igra u nekoj 4.medjuzupaniskoj ligi ,sa Međugorjem,Sirokim,Grudama..Mozda se i vi sijecate,stadion Mokri Dolac,Ispao je iz Premijer lige,i bio je dosta poznat :D
Keep walking.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 19 feb 2012, 21:06

fudbal je za mene kao i za mnoge prva sporedna stvar na svijetu imam par klubova koje simpatisem u evropi ali sve bi ih ako treba i mrzio za svoju ZVIJEZDU :) isao sam na zvijezdine utakmice kada smo igrali seoske lige i bio sam uz nju svaku utakmicu sve do danas.jedinu domacu utakmicu u zadnjih 8 godina sam propustio kada sam se zenio :D tuga je to bila.a preso sam bosnu uzduz i poprijeko prateci zvijezdu na gostovanjima od citluka i gabele preko sarajeva zenice mostara travnika banja luke prijedora orasja sirokog brijega posusja i cak do trebinja :)
P.S liga nam je jadna ali opet meni najdraza od svih evropskih sta ces to je lopta :D
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 19 feb 2012, 21:29

astra1922 je napisao/la:fudbal je za mene kao i za mnoge prva sporedna stvar na svijetu imam par klubova koje simpatisem u evropi ali sve bi ih ako treba i mrzio za svoju ZVIJEZDU :) isao sam na zvijezdine utakmice kada smo igrali seoske lige i bio sam uz nju svaku utakmicu sve do danas.jedinu domacu utakmicu u zadnjih 8 godina sam propustio kada sam se zenio :D tuga je to bila.a preso sam bosnu uzduz i poprijeko prateci zvijezdu na gostovanjima od citluka i gabele preko sarajeva zenice mostara travnika banja luke prijedora orasja sirokog brijega posusja i cak do trebinja :)
P.S liga nam je jadna ali opet meni najdraza od svih evropskih sta ces to je lopta :D
Posusje? Aff...svidio zenski,a? :lol: :lol: :lol:
Keep walking.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 21 feb 2012, 22:12

sonik24 je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:Veležovac me napravio, Veležovka rodila. Pa kako bi nekog drugog volio pored Veleža ? U krvi mi je taj klub.
Moj stari je Velezovac, al ja nisam, jarane jos sam dobio ime po Tucetu, sad znas i kako se zovem :D naravno to je sve bilo dok je Velez bio institucija, danas zivotari.
Moja stara nije nikako iz BiH, ali je uvijek za Velež bila. Vjerovao ti ili ne a kad je u Mostar došla, pravo je pratila Rođene. A ti šupak jedan :mrgreen: , ugledaj se na starog. Nosiš ime čovjeka koji ne potječe s ove planete a ti ono 'nako, prosto, nisam ja za Velež.Ccc. :roll:

Što se tiče životarenja, pa šta ćeš- takva situacija sad. Bit će nekad bolja. Pa će možda opet biti i gora nego sad ali ne možeš tek tako okrenuti leđa nekome koga voliš. Znao sam se nasekirati, reći nikad više na utakmicu, odoše živci ovo,ono ali to traje utakmicu do dvije i opet sve po starom. Ne odeš jednu utakmicu, ali javi se nešto u tebi da pitaš koliko je igrao, kako je dobio ili izgubio i onda sljedeći vikend si opet na tribinama. Ne može se to tek tako reći, neću više. Probao sam, ali ne ide. Kad si povezan, ne možeš prestati pa šta god da je u pitanju. Tako je to.
Who dares, wins !

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 21 feb 2012, 22:57

NeToBoLa je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:Veležovac me napravio, Veležovka rodila. Pa kako bi nekog drugog volio pored Veleža ? U krvi mi je taj klub.
Moj stari je Velezovac, al ja nisam, jarane jos sam dobio ime po Tucetu, sad znas i kako se zovem :D naravno to je sve bilo dok je Velez bio institucija, danas zivotari.
Moja stara nije nikako iz BiH, ali je uvijek za Velež bila. Vjerovao ti ili ne a kad je u Mostar došla, pravo je pratila Rođene. A ti šupak jedan :mrgreen: , ugledaj se na starog. Nosiš ime čovjeka koji ne potječe s ove planete a ti ono 'nako, prosto, nisam ja za Velež.Ccc. :roll:

Što se tiče životarenja, pa šta ćeš- takva situacija sad. Bit će nekad bolja. Pa će možda opet biti i gora nego sad ali ne možeš tek tako okrenuti leđa nekome koga voliš. Znao sam se nasekirati, reći nikad više na utakmicu, odoše živci ovo,ono ali to traje utakmicu do dvije i opet sve po starom. Ne odeš jednu utakmicu, ali javi se nešto u tebi da pitaš koliko je igrao, kako je dobio ili izgubio i onda sljedeći vikend si opet na tribinama. Ne može se to tek tako reći, neću više. Probao sam, ali ne ide. Kad si povezan, ne možeš prestati pa šta god da je u pitanju. Tako je to.
Da stvarno.Mi imamo ovdje ovaj lokalni klub u gradu,idem na stadion na seniorske utakmice,jednom izgube 5-0 od zadnjih na tabeli.Reko ja sebi "J*bo me dan,kad sljedeci put dodjem na utakmicu.Proso vidend,dva,zovem ja nekog kondicijskog trenera,dodje mi neki rod,neznam.U tijeku utakmica,kaze on meni: Evo vode nasi 2-0 na poluvrijemenu,super smo odigrali.A nisam ni znao za utakmicu,najljuci na rivali bili :mrgreen: Ja brze bolje sal,kapu,trenerku,trceci niz ulicu i u stadion.Karta bila simbolicna,2KM,a ja imao neke siće u dzepu,mislim da je bilo 1.90 :lol: I pusti on mene,svakako me zna.Udjem ja na utakmicu,sjednem,nasi izasli.Igramo mi 2-2 ,80 minut.Ja proklinjem,kad ono dvije minute poslije,nasi dali gol,3-2...jedva su do kraja sacuvali prednost.Meni nesto drago,sijetim se sta je bilo prije dva vikenda,kazem:Ma nema veze,nekad cemo gubit,nekad cemo dobit.Ja cu uvijek bit uz vas.I tako je ostalo,2 godine sam isao na svaku utakmicu koju sam mogao,pa i na gostovanja :D Drago mi se toga sijetiti
Keep walking.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 feb 2012, 11:32

@Cautinho koji klub je u pitanju ?
DRUG NEBI TI PUNCA

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 22 feb 2012, 12:21

bagrcavi je napisao/la:@Cautinho koji klub je u pitanju ?
mislim da je rijec o Posušju!

Inače, ovaj sto me proziva što nisma Veležovac, brate ja sam ti spoj Krajine i Istočne Bosne, u Mostaru sam bio tri puta u životu, dva puta na stadionu Vrapčići, jednom Pod Bijelim Brijegom, Velež kao tim simpatišem, al ja ti bas nesto negotivim petokraku. Moj je Željo brate, pro-bosansko orijentisani klub, sarajevski plavi, sa rezervom na Famos, klub s kojim licno ucestujem da se vrati u nasu takozvanu elitu.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 22 feb 2012, 13:33

bagrcavi je napisao/la:@Cautinho koji klub je u pitanju ?
Riječ je o Posušju.Inače,napisao sam u jednoj temi nešto o tom klubu,nesjecam se kojoj,mislim da je chat,al evo napisat cu i ovdje.Posušje je bio stalni sudionik Premijer Lige BiH,kad se 2008 gasi,zbog proglašenja bankrota.Klub i trener,te igrački i upraviteljski kadar se razišao,a klub je ostao gradu.Čuo sam da je netko prije 2-3 godine kupio klub i stadion za 20 000 KM.Klub sada dijeluje kroz omladinske sekcije,gdje je jako uspjesan.Seniorska momčad igra u međužupaninskoj 4. ligi,zajedno sa Međugorjem,Ljubuškim,Grudama,Širokim Brijegom,Tomislavgradom i još drugim klubovima koji djeluju amaterski.Tu je dosta loš,zasad je 10 od 12 klubova.Stadion se uglavnom koristi za utakmice omladinski sekcija,za tjelesni odgoj,pošto je škola svega 200 metara od stadiona.Sigurno ako upišete na google,Mokri Dolac (inače ime tog stadiona)naći ćete sigurno slike gdje krave pasu travu na stadionu.To naime nije fotomontaža,jer je to istina.Dosta puta okolne zajednice,koje drže stoku,a nemaju baš polja,pošto žive u gradu,vode krave na ispašu na taj teren,jer stadion nitko ne nadgleda,a ima jedan veliki ulaz sa strane tribina,gdje je ograda slomljena i mogu ulaziti na teren.Eto toliko ja znam,wikipediu nisam gledao,možete i tu nešto pogledati http://bs.wikipedia.org/wiki/NK_Posu%C5%A1je" onclick="window.open(this.href);return false; Evo stavio sam i nešto slika,preko ImageShacka,inače su moje,kad smo bili na tjelesnom.Šteta,jer stadion ima jako lijep teren,i jedan pomoćni,koji je umijetni :S
http://imageshack.us/photo/my-images/220/stadion2n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.us/photo/my-images/35/stadion3r.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.us/photo/my-images/10/stadionu.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Cautinho, dana/u 22 feb 2012, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.
Keep walking.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 feb 2012, 13:56

Znam ja dosta o Posušju, sjećam se dok su igrali PLBiH.Čak sam jednom bio na ovom stadionu :D
DRUG NEBI TI PUNCA

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 22 feb 2012, 14:03

bagrcavi je napisao/la:Znam ja dosta o Posušju, sjećam se dok su igrali PLBiH.Čak sam jednom bio na ovom stadionu :D
Aha,neka,drago mi je.S kojim si klubom si dolazio,mozda smo se sretnuli,a neznamo :D.Negoo,jel ti vidis slike gore iznad,ja ih nevidim,da nisam nešto dobro uradio?
Keep walking.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 feb 2012, 14:39

Cautinho je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Znam ja dosta o Posušju, sjećam se dok su igrali PLBiH.Čak sam jednom bio na ovom stadionu :D
Aha,neka,drago mi je.S kojim si klubom si dolazio,mozda smo se sretnuli,a neznamo :D.Negoo,jel ti vidis slike gore iznad,ja ih nevidim,da nisam nešto dobro uradio?
Jednom sam dolazio na tekmu Posušje-Željo :D
ne vide ti se slike, stavi samo linkove ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 22 feb 2012, 14:51

bagrcavi je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:
Jednom sam dolazio na tekmu Posušje-Željo :D
ne vide ti se slike, stavi samo linkove ;)
Željo?Ko je dobio? :mrgreen:
Evo linkova :D
Keep walking.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 feb 2012, 14:53

Čini mi se Posušje, bilo je to vrijeme kad je Željo bio pri dnu tabele :? Ne ponovilo se nikad više !
ma ja to je taj stadion :D ne mogu zaboraviti ove žute stolice:D
DRUG NEBI TI PUNCA

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 22 feb 2012, 15:02

bagrcavi je napisao/la:Čini mi se Posušje, bilo je to vrijeme kad je Željo bio pri dnu tabele :? Ne ponovilo se nikad više !
ma ja to je taj stadion :D ne mogu zaboraviti ove žute stolice:D
Ajd,neka,jedna pozitivna stvar u ovome svemu.Koja je godina bila?Te su žute stolice stvarno izbijači očiju.Vidiš ovo mjesto za spikera gore? I to je nezaboravan dio :D
Keep walking.

dekyboy
Kontakt:

Post Postao/la dekyboy » 22 feb 2012, 15:09

Ja sam vatreni navijac Liverpoola ne simpatiziram ni jedan domaci klub...ii vise se radujem utakmici Liverpoola nego utakmici reprezentacije :D :D znam da nisam normalan al eto..:D Za liverpool sam poceo navijati all ono svim srcem poslije finala lige prvaka 2005,,,iprije su mi bili dragi all od te 2005 za mene nema drugog tima...
Liverpool mi se svida zbog svoje historije i navijaca koje malo koji klub ima i cuvene himne YNWA,svaka utakmica Liverpoola na Anfildu je nesto posebno 8-) posebno kada navijaci prije tekme zapjevaju himnu..neprocjenljivo iii vellika zelja mi je da odem na Anfild na jednu tekmu Liverpoola...:D

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 22 feb 2012, 19:26

Jednostavno Bog mi je podario tu srecu da se rodim u Mostaru,i volim Zrinjski.....to udje u krv i neizlazi
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 12 mar 2012, 16:13

Za početak bih se složio kao i prethodni forumaši prije mene da je tema, blago rečeno, glupa. :lol:

Imam tu veliku sreću da živim u ovom lijepom Šeheru i da budem navijač najvećeg BH kluba. Kao mali živio sam na Grbavici, ona 4 nebodera preko puta Vilsa, pored one džamije danas ( Grbavička 8.) :mrgreen: Kada nisam imao nikakve dodirne tačke sa fudbalom, Manijaci, koji su kretali na tekmu su se igrali sa mnom, valjda im ja ko beba bio zanimljiv :lol: I tako je to krenulo, Željo ušao u krv, u srce, u život, danas ne mogu zamisliti ništa bez njega. A stari mi je Veležovac, nije on neki baš zagriženi fudbalski fanatik. Radije će otići sa društvom u grad nego na tekmu..al eto, otom potom. Zahvalan sam dragom Bogu jer sam (bar sebe smatram) pripadnikom Juga. Stalan sam i ne propuštam tekme osim u slučaju bolesti ili slično.
Opet, svaki ljubitelj fudbala u našoj zemlji će vjerovatno simpatisati neki strani klub. Obično to bude neki evropski gigant, al eto, njihov izbor. Ja opet simpatišem neke klubove, među njima su neki velikani i možda bi neki rekli da sam glory hunter..al eto, njihovo mišljenje. Zaista ManUtd je gigant, klub koji postoji od 1878., koji je proživio sve i svašta, kojem je pola ekipe nastradalo u nesreći i opet se taj klub digne iz pepela i hara evropom i svijetom. Zaista svaka čast. Opet što se tiče Utd-a i engleza, općenito, nisu mi baš dragi jer nema niti 1% strasti kao što je nekada bilo ( da se razumijemo da nisam živio u tim vremenima, al iz priča starijih, sa neta i sl. vidim da je bilo mnogo ljepše) Nakon što je protjerana radnička klasa sa tribina ostala je INDUSTRIJA. To je ono što mrzim, moderni fudbal, al realno, ManUtd mi je oduvijek bio iznad te indsutrije kao klub sa tradicijom.
Također, popriličan sam simpatizer AC Milana. Od svih, nekako mi je taj italijanski šmek najjači (sredozemlje) a zna se da su Milan osnovali doseljenici sa juga Italije, a bili su uglavnom ljevičari. Danas klub ima armije navijača, simpatizera (smatram se simpatizerom :mrgreen: ) samo era Berlusconija ima neke svoje prednosti ali i mane...
Veoma gotivim i Napoli, iz ovog gore navedenog, s tim da Napoli zaista jeste sa sredozemlja. Najljepše dane u godini provedem na Mediteranu, prema tome, ogroman razlog da ga gotivim ( a i velika je sličnost sa Željom ;) )
Kada igraju ACM i Napoli, ja se predajem :lol:
Cijenim osobe koje gotive manje poznate klubove, pa imam i ja nekih "manjih", kojih sam također simpatizer.
Olimpic Marseille
Borussia Dortmund
Deportivo
Flamengo
Boca Juniors itd..

Al eto, još jednom da kažem da je ljubav prema Želji nemjerljiva :)
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

Direkt
Kontakt:

Post Postao/la Direkt » 29 mar 2012, 01:47

Ja licno ne mogu da shvatim da neko moze voljeti neki klub a da nije u okvirima Bosne i Hercegovine ili bivse Juge. Ovo se odnosi na klubove tipa Engleska, Njemacka, Spanija pi.cka materina.. Ne samo da vole vec obozavaju, kunu se, izgubi mu jedan Mančester sj.ebe se u zivot. Ne zamislivo sa moje tacke gledista... Ja da mogu sve bi vas kolektivno banovo sa ovih tema "Ino fudbal" ... Jos kad procitam da oslovljavaju lupam Milana kao "smo" "mi" itd itd.. "Danas "smo" igrali dobro, ali je Juventus bio bolji protivnik. Nadam se da "cemo" slijedecu tekmu odigrati sto agresivnije. Imam zamjerke na trenera sto "nam" nije ubacio N.N da to malo razbaca tu odbranu u formi je i dobro bi "nam" dosao... bla bla bla"

Đeste internet/tv navijaci.. najjaci ste mi na FBu kad igra Real i Barselona - ni jedan vic vam nije ravan !

Željezničar za život cijeli !
http: //fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub !
Volimo tebe..

DevilHz
Kontakt:

Post Postao/la DevilHz » 29 mar 2012, 13:52

Logično je da navijaš za klub koji je iz tvoje države, a ove inostrane možeš samo simpatizirati.

Iskren da budem moja cijela porodica navija za Želju, al' ja sam taj izrod ( :mrgreen: ). Tata me je na prvu utakmicu odveo upravo kada se igrao derby između FKS i Želje, sjećam se i sada cijelog meča. Na kraju je ipak bio remi, al' stari je bio zadovoljan jer je u toj sezoni Željo bio veoma loš. Ipak Bordo boju sam prije zavolio, iako mi je dugo vremena trebalo da saopštim burazu i njemu da sam ipak Hordaš. Nudio mi je i pare da volim Plavo, al' šta je tu je. FK Sarajevo je život moj i ne mogu zamisliti sebe da ne stojim na sjeveru. ZA ČITAV ŽIVOT FKS! 8-)
Volim te Sarajevo!

I kada šuti Sarajevo pjeva, I kada žmiri svjetlucaju mu oči.
Suzama kiša u oluk se slijeva, Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.