Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la Devil » 08 jan 2011, 21:36

Poprilicno sam negativno iznenadjen ovim rezultatom,citam sastav i s obzirom kakav je i s obzirom na jacinu protivnika ovde se moralo bolje odigrati.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 08 jan 2011, 21:38

3:1... :roll:
You'll never walk alone.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 08 jan 2011, 23:17

Navijac Newcastla vs igrac Stevenagea
[youtube][/youtube]
Zola in, Zola passes, Zola scores !

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 09 jan 2011, 11:57

Monolog je napisao/la:
AulleTa je napisao/la:Samo jedna mala ispravka, piše se Kevin Nolan.
Dobro da znam. :lol:

Eh, naš Haris Vučkić je potpisao novi ugovor sa Newcastleom. Dakle, još jedna mlada nada koja se dugoročno obvezala na nošenje Svetog Dresa. Inače, ugovor je potpisan na 5 i pol godina; dakle, istek istoga je u junu 2016. godine.

Što se tiče Bantleya(onog Tottenhamovog, a ne automobila), izgleda da to posudbe neće doći. Dakle, dotični je tražio klauzulu po kojoj isti MORA IGRATI SVAKU UTAKMICU ZA NEWCASTLE :lol: . Naravno, to je glupost, tako da do dogovora neće doći. Isti je na pragu prelaska u Birmingham(dakako, i tamo će morati igrati svaku utakmicu), a sedmično će zarađivati 70.000 Funti. Smiješno, da smiješnije ne može biti. :D

Danas se igra meč FA Kupa protiv Stevenagea u gostima. Iako sam i sam pomislio da će biti dosta izmijenjena postava, ipak će, kako stvari stoje, na teren istrčati sljedećih jedanaest:

Krul - Simpson, Williamson, Coloccini, Enrique - Barton, Smith, Ferguson, Nolan - Best, Lovenkrads. Meč počinje u 18:30, a prenos istog će biti na Sport Klubu.

Howay the lads.
ja sam razocaran... gledao sam cijelu utakmicu i ne znam sta je bilo sa igracima Newcastea al je ono sto sam vidio prelose
You are someone else I am still right here

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 jan 2011, 12:02

Ja nisam gled'o meč(sva sreća), ali sam jutros(oko 03:00) po povratku iz kafane vidio da smo dobrano isprašeni. Pročitah par komentara od navijača Newcastlea iz kojih se jasno moglo zaključiti da smo odigrali katastrofalnu utakmicu, te da smo bolje stojali protiv Boltona kada smo izgubili 5-1. Dakle, to dovoljno govori o predstavi koju su jučer izveli protiv Stevenagea. Moram priznati da sam neugodno iznenađen, jer je i sam Pardew u nekoliko navrata rekao da će ipak gledati da se što više postigne u FA Cupu, te da to neće biti puko odigravanje utakmice. No, izgleda da je to ipak bila izjava za javnost, a ne neka gola istina koje bi se igrači i osoblje trebali pridržavati. Jbg, idemo dalje, jedino što je dobro je to što smo sada "osuđeni" na Premiership i zauzimanje što bolje pozicije u istom. Ispadosmo od Arsenala u Liga Kupu, od Stevenagea u FA Cupu, dakle...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 12 jan 2011, 11:57

odbijena žalba za tioteov crveni karton...nema ga 3 tekme.....

iduca tekma protiv sunderlanda u gostima....rasprodano je svih 49 000 ulaznica :D

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 12 jan 2011, 17:34

gloryhunter je napisao/la:odbijena žalba za tioteov crveni karton...nema ga 3 tekme.....

iduca tekma protiv sunderlanda u gostima....rasprodano je svih 49 000 ulaznica :D
Iskreno, teško da ćete se na stadionu "Svjetlosti" moći nadati nečemu više. Oni su čvrsti na svom terenu a sada i u gostima pobjeđuju, u uzlaznoj su formi. Ali eto, nadam zadnja umire, možda i bude iznenađenje.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 13 jan 2011, 21:45

Newcastle nudi sedam milijuna eura Spursima za Kranjčara?!

Po transfermarktu Niko Kranjčar vrijedi 13 milijuna eura. No Tottenham bi vjerojatno pristao i na manje. Newcastle je opasno zagrizao kako bi momčad pojačao Nikom

Newcastle će poslati ponudu Tottenhamu za hrvatskog reprezentativnog veznjaka Niku Kranjčara, pišu engleski mediji. Navodno se radi o sedam milijuna eura.

Momčad sa St James Parka želi se ojačati uoči nastavka sezone, a 26-godišnji Niko trebao bi u tome biti ključni faktor.

Ove sezone Kranjčar je počeo tek jednu utakmicu od prve minute i jasno je da za njega u Spursima više nema mjesta.

Harry Redknapp stabiliizirao je momčad, na White Hart Line vjerojatno dolazi David Beckham i Niko Kranjčar u takvoj situaciji jednostavno može samo čekati da se netko ozljedi.

No Niko bi radije igrao, a Newcastle je opasno zagrizao. Iako po transfermarktu Niko Kranjčar vrijedi 13 milijuna eura, Tottenham bi vjerojatno pristao i na sedam milijuna eura koliko nudi Newcastle i prodao Niku na St. James Park.
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 14 jan 2011, 01:22

neznam bas ovo za kranjcara..nigdje nikakvog izvora ni potvrde, nista konkretno ne piše...
....Newcastle close in on Wolfsburg's Karim Ziani....
ovaj alžirac kojeg je kupio wolfsburg za 10m eura je navodno blizu.. ali meni bolje izgleda kranjcar....oba su kreativna vezna..ali Niko može i na krilo....

spominje se još shaun wright- philips..... mancini je potvrdio da je na taj igrac na izlaznim vratima....
larsson iz birminghama ipak ne dolazi..spominje se u njegovoj priči liverpool...

od odlazaka sol campbell je povezan sa west hamom ali to ne zvuci ozbiljno jer Big Sol ionako ima ugovor samo do ljeta i mislim da ce ugovor odraditi do kraja..... od ostalog: spanjolski napadač Xisco je povezan sa Racing Santader-om i Zaragozom (posudbe)....lik ne dobiva priliku za igrat a mislim da je bolji od većine napadača..

Nadam se bar jednom dobrom pojačanju...kao što su tiote ili ben arfa...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 jan 2011, 01:50

gloryhunter je napisao/la:neznam bas ovo za kranjcara..nigdje nikakvog izvora ni potvrde, nista konkretno ne piše...
....Newcastle close in on Wolfsburg's Karim Ziani....
ovaj alžirac kojeg je kupio wolfsburg za 10m eura je navodno blizu.. ali meni bolje izgleda kranjcar....oba su kreativna vezna..ali Niko može i na krilo....

spominje se još shaun wright- philips..... mancini je potvrdio da je na taj igrac na izlaznim vratima....
larsson iz birminghama ipak ne dolazi..spominje se u njegovoj priči liverpool...

od odlazaka sol campbell je povezan sa west hamom ali to ne zvuci ozbiljno jer Big Sol ionako ima ugovor samo do ljeta i mislim da ce ugovor odraditi do kraja..... od ostalog: spanjolski napadač Xisco je povezan sa Racing Santader-om i Zaragozom (posudbe)....lik ne dobiva priliku za igrat a mislim da je bolji od većine napadača..

Nadam se bar jednom dobrom pojačanju...kao što su tiote ili ben arfa...
Ako ces gledati tako Ziani igra na oba krila plus playa. ;)
Cak mnogo bolje ce odigrati od Nike na krilnim pozicijama.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2011, 09:49

Ma Ziani je odron od igrača, a da kucnem o drvo, sve se manje spominje kao moguća akvizicija. Jednostavno, neka on ostane u Vukojebini i nek tamo pokuša izboriti startnu postavu, jer Barton i Gutierrez su više nego dovoljni za naša krila(tu su još Routledge i Ben Arfa, tako da...).

Što se tiče Kranjčara, istina je da smo zagrijani, ali da je cijena od 6 miliona funti previsoka, jer Ashley neće izdvojiti toliku svotu novca. Kako stvari stoje, ukoliko Tottenham prihvati, moglo bi se naći neka 4 miliona Funti, koliko je voljan izdvojiti (C)ashley. On je u Tottenham doš'o iz Portsmoutha, ali u posljednje vrijeme igra sve manje i manje, tako da je teško da će neko izdvojiti puno novca za igrača koji nije standardan(iako briljira za reprezentaciju). Dakle, u Tottenham je doš'o za svotu 1-2 miliona funti, tako da bi i oni bili u plusu ukoliko bi ga se riješili za duplo više(recimo 4 miliona).

No, ono što je aktuelno je mogući dolazak Adama Lallane iz Southamptona, a odšteta je u visini od 5 miliona funti. Pardewova je želja, a valjda je vrijeme da trener konačno dobije ono što želi. Radi se o izuzetno talentovanom mladiću(22 godine), a igra u veznom redu. Svi znamo kakvi su sve igrači izašli iz Southamptonove škole, tako da...Za Southampton je odigrao 112 utakmica i zabio 26 golova, što je sasvim dovoljno s obzirom na poziciju koju igra. Eh, moram priznati da i nisam baš upratio ovog mladića, ali kada uporedimo Ben Arfinu i njegovu cijenu(dakle, 5 miliona funti), onda...

Što se tiče meča protiv Sundarlanda, postoji mogućnost da će konačno zaigrati Dan Gosling. Naravno, ovo treba uzeti sa rezervom, ali gdje ima dima tu ima i vatre. U prijateljskom meču protiv Hiberniana je igrao 70-ak minuta i dobio je ovacije od svih. Ono što je zanimljivo je da je Gosling svoj prvi pogodak postigao upravo protiv Sundarlanda, ali tada je nosio dres Evertona.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 15 jan 2011, 19:06

Monolog je napisao/la:Ma Ziani je odron od igrača, a da kucnem o drvo, sve se manje spominje kao moguća akvizicija. Jednostavno, neka on ostane u Vukojebini i nek tamo pokuša izboriti startnu postavu, jer Barton i Gutierrez su više nego dovoljni za naša krila(tu su još Routledge i Ben Arfa, tako da...).

Što se tiče Kranjčara, istina je da smo zagrijani, ali da je cijena od 6 miliona funti previsoka, jer Ashley neće izdvojiti toliku svotu novca. Kako stvari stoje, ukoliko Tottenham prihvati, moglo bi se naći neka 4 miliona Funti, koliko je voljan izdvojiti (C)ashley. On je u Tottenham doš'o iz Portsmoutha, ali u posljednje vrijeme igra sve manje i manje, tako da je teško da će neko izdvojiti puno novca za igrača koji nije standardan(iako briljira za reprezentaciju). Dakle, u Tottenham je doš'o za svotu 1-2 miliona funti, tako da bi i oni bili u plusu ukoliko bi ga se riješili za duplo više(recimo 4 miliona).

No, ono što je aktuelno je mogući dolazak Adama Lallane iz Southamptona, a odšteta je u visini od 5 miliona funti. Pardewova je želja, a valjda je vrijeme da trener konačno dobije ono što želi. Radi se o izuzetno talentovanom mladiću(22 godine), a igra u veznom redu. Svi znamo kakvi su sve igrači izašli iz Southamptonove škole, tako da...Za Southampton je odigrao 112 utakmica i zabio 26 golova, što je sasvim dovoljno s obzirom na poziciju koju igra. Eh, moram priznati da i nisam baš upratio ovog mladića, ali kada uporedimo Ben Arfinu i njegovu cijenu(dakle, 5 miliona funti), onda...

Što se tiče meča protiv Sundarlanda, postoji mogućnost da će konačno zaigrati Dan Gosling. Naravno, ovo treba uzeti sa rezervom, ali gdje ima dima tu ima i vatre. U prijateljskom meču protiv Hiberniana je igrao 70-ak minuta i dobio je ovacije od svih. Ono što je zanimljivo je da je Gosling svoj prvi pogodak postigao upravo protiv Sundarlanda, ali tada je nosio dres Evertona.
Ziani je sramota od igraca. Jos 10m pfff To bi bio retardiran potez.

A Lallana je odlican igrac, ali 5m je previse. Mada sad svi cijene svoje igrace previsoko. Leeds je Villi prodao Delpha prije 2g za 6m funti. To je previsoko ali mediji podignu igrace u nebesa i cijena odmah skace. Ali Lallana bi bio super pojacanje jer bi Pardew iz njega izvukao maximum, to je sigurno. I Puncheon u paketu kad bi bio doveden,to bi bio odlican posao za Newcastle.

p.s. Kranjcar je sjajan igrac, a Tottnem ga ne da za manje od 5-6m jer stvarno vrijedi. Kad ga je kupovao, njemu je ostalo pola godine ugovora ili godina, a Port je bio u finansijskim problemima pa je zato jeftino prodan.

p.s. opet xD Gosling je bio jedan od najvecih talenata engleskog fudbala u Plymouthu, jel on dosao na free? I sta se desilo s njim, povreda ili?
Side before self

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 jan 2011, 19:37

Pao mi je kamen sa srca kad sam vidio da je Ziani otiš'o u Tursku tako da se isti neće više dovoditi u kontekst sa Newcastleom(yes).

Lallanu ja i nisam gled'o, ali sam čit'o dosta o njemu na raznoraznim forumima i vidim da skoro svi imaju samo riječi hvale na njegov račun. Što se tiče cijene, rekoh da je 5 miliona previše(posebno kada ga poredimo sa Ben Arfom), ali ako Pardew vidi nešto u njemu i ako će isti dobrano poboljšati igru crno-bijelih, onda što da ne?!

Ma znam da je Niko doš'o zbog slabe finansijske situacije Portsmoutha, ali ipak je teško da će Newcastle izdvojiti tih 6 miliona funti za njegovo dovođenje, isključivo zbog njegovog neigranja u Tottenhamu. Ja ne sporim njegove kvalitete(nisam lud :lol: ), ali isplati li se dati 6 miliona za njega u ovom trenutku?!

Što se tiče Goslinga, on je došao kao slobodan igrač, al' se povrijedio tako da još nije zaigrao za Newcastle u službenim utakmicama. Da l' će to biti protiv Sunderlanda, ne znam. No, ako se nađe na klupi za rezervne igrače, to će biti sjajno. :D

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 15 jan 2011, 20:49

Evo da napišem da nam je Shola postao internacionalac... 8-)
:lol:

Sutra mackemsi,teško da možemo do pobjede, pogotovo jer nam ne igra Tiote i AC9 (iako smo bez njega pobjedili u zadnje dvije prvenstvene utakmice).

Nadam se ovom sastavu:
Harper
Simpson-Saylor-Colo-Jose
Routledge-Barton-Nolan-Jonas
Loven-Ameobi

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jan 2011, 11:32

Evo deset prvoplasiranih po indexu uspješnosti u Premiershipu do ovog trenutka. Možemo vidjeti da se tu nalaze 2 igrača Svraka(Nolan i Carroll), a u sezoni u kojoj je Newcastle doživio krah i ispao, bio je Steven Taylor na 72 mjestu. Dakle, može se vidjeti razlika između te dvije sezone.

1 Dimitar Berbatov Man Utd 367
2 Florent Malouda Chelsea 366
3 Gareth Bale Tottenham 351
4 Didier Drogba Chelsea 347
5 Nemanja Vidic Man Utd 333
6 Carlos Tevez Man City 318
7 Joe Hart Man City 306
8 Andrew Carroll Newcastle 304
9 Kevin Nolan Newcastle 304

10 Marouane Chamakh Arsenal 300

Što se tiče meča protiv Sunderlanda, biće itekako teško vratiti se neporažen na St. James Park. Dakako, radi se o pravom derbiju, još kada dodamo formu Sunderlanda i napaljenost te osvetoljubivost mačora :lol:(prošli meč su poniženi rezultatom 5-1), onda je matematika jasna. Također, potpisujem ono što je rekao @Per Ckiljan, dakle biće teško zbog izostanaka Carrolla i Tiotea, ali svi znamo kako igramo u gostima ove sezone, tako da ništa nije nemoguće. Što se tiče sastava, i tu dijelim mišljenje @Per Ckiljana, tako da...

Utakmica se igra s početkom u 13:00, a prenos iste će biti na Sport Klubu.

Howay the lads.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 jan 2011, 14:19

Monolog je napisao/la:Evo deset prvoplasiranih po indexu uspješnosti u Premiershipu do ovog trenutka. Možemo vidjeti da se tu nalaze 2 igrača Svraka(Nolan i Carroll), a u sezoni u kojoj je Newcastle doživio krah i ispao, bio je Steven Taylor na 72 mjestu. Dakle, može se vidjeti razlika između te dvije sezone.

1 Dimitar Berbatov Man Utd 367
2 Florent Malouda Chelsea 366
3 Gareth Bale Tottenham 351
4 Didier Drogba Chelsea 347
5 Nemanja Vidic Man Utd 333
6 Carlos Tevez Man City 318
7 Joe Hart Man City 306
8 Andrew Carroll Newcastle 304
9 Kevin Nolan Newcastle 304

10 Marouane Chamakh Arsenal 300

Što se tiče meča protiv Sunderlanda, biće itekako teško vratiti se neporažen na St. James Park. Dakako, radi se o pravom derbiju, još kada dodamo formu Sunderlanda i napaljenost te osvetoljubivost mačora :lol:(prošli meč su poniženi rezultatom 5-1), onda je matematika jasna. Također, potpisujem ono što je rekao @Per Ckiljan, dakle biće teško zbog izostanaka Carrolla i Tiotea, ali svi znamo kako igramo u gostima ove sezone, tako da ništa nije nemoguće. Što se tiče sastava, i tu dijelim mišljenje @Per Ckiljana, tako da...

Utakmica se igra s početkom u 13:00, a prenos iste će biti na Sport Klubu.

Howay the lads.
nolan danas prestigao carrolla na ovoj listi :D
You are someone else I am still right here

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 16 jan 2011, 14:59

morao je scum zabit u 94 :x :x :x :x

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jan 2011, 15:05

Šteta. Stvarno šteta. Nismo bili nadigrani, štaviše, bili smo bolji većim dijelom utakmice, no na kraju smo se morali zadovoljiti bodom. Eh, naravno da je i bod odličan, ali kada se vidi kad(94. minut) i kako(napucana lopta) je Gyan zabio gol, onda ostaje žal za punim plijenom.

Coloccini je odigrao fantastičnu utakmicu, jednostavno, čovjek je išao glavom i gdje treba i gdje ne treba; imao je na desetine dobivenih zračnih duela, jedino je na samom početku utakmice "isp'o" kada ga je Bent okren'o. No, nakon toga sve intervencije ovog Argentinca su bile fenomenalne. Ameobi da je bio prisebniji, sigurno bi se ova utakmica okrenula u drugom pravcu, no...

Nolan je zabio gol, nakon što se odlično snaš'o te petom proslijedio loptu koja mu se sretno "dokotrljala". Smith je povrijeđen, al' ne zna se još kakva povreda je u pitanju. Također, Gosling je ubilježio prve minute u dresu Newcastle-a, no 3 minute nakon njegovog ulaska primljen je pogodak, tako da...

Harper je dobro branio, ali je kod nabačenih lopti bio katastrofalan. Loše procjene su nas mogle stajati i ovog boda, ali dobro se sve završilo. :D

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 16 jan 2011, 15:19

Umalo da tv razbijem...ne mogu da vjerujem duplo smo bili bolji.Steta prisli bi im na 2 boda s pobjedom danas.
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 16 jan 2011, 18:13

__EmIr__ je napisao/la:Umalo da tv razbijem...ne mogu da vjerujem duplo smo bili bolji.Steta prisli bi im na 2 boda s pobjedom danas.
koji im je ovo put da zabijaju u 90 i nekoj minuti ove sezone.... :( :( :(

samo se nadam da moj idol alan smith nije dobio neku tezu ozljedu i da ce igrat vec protiv tottenhama....

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.