Athletic Club de Bilbao

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Athletic Club Bilbao

Post Postao/la Monolog » 26 maj 2012, 10:51

Da je Llorente malo normalnije pao, vjerujem da bi dobio penal. Pique ga je povukao i onemogućio mu da dođe do lopte.
No, mora se priznati da je Barcelona bila mnogo bolja. Ekspresno vodstvo i onda su povukli ručnu te tako dopustili Bilbau da napravi neku šansu. :mrgreen: Jbt, kad sam vidio koliko prostora Barcelona ima u sredini, bilo mi je jasno. Nema Alvesa, znači ipak će se manje kombinovati na desnoj strani, a opet su Iniesta, Xavi i Busquets (uz pomoć Piquea i Mascherana) veoma lako prolazili pasovima po sredini i tako izbacivali kompletan navalni i vezni red Athetica.
Više sam očekivao od oba finala u kojima je Bilbao igrao. No, na kraju su oni možda i najveći gubitnici u ovoj sezoni.

Činjenica je da su posljednjih par utakmica odigrali loše (što i nisam očekivao, al' haj'), te da su bili samo blijeda kopija one ekipe koja je razmontirala United i koja je lakše negoli se očekivalo prošla Schalke.
Btw, šta će biti sa Bielsom? Ostaje li na klupi i naredne sezone? Možda i njemu teško padnu ovi porazi pa odluči dići sidro.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 maj 2012, 11:41

I mene zanima Bielsin status, da li ostaje ili odlazi? Uglavnom, žao mi je što je Athletic Bilbao doživio ovakve poraze u finalima, te na kraju nezadovoljavajući plasman u La Ligi. Zaslužili su barem jedan trofej ove sezone...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 maj 2012, 18:14

Claus je napisao/la:I mene zanima Bielsin status, da li ostaje ili odlazi? Uglavnom, žao mi je što je Athletic Bilbao doživio ovakve poraze u finalima, te na kraju nezadovoljavajući plasman u La Ligi. Zaslužili su barem jedan trofej ove sezone...
El Loco tvrdi da će naredne sedmice biti odlučena njegova sudbina. ;)
"Razmotrićemo sve činjenice i onda ćemo doneti zajedničku odluku", rekao je Bielsa.

"Očekujem da odluku o mojoj budućnosti donesemo naredne nedelje
" ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 maj 2012, 10:57

Aha, zahvaljujem na informacijama. :mrgreen:

Što se mene tiče, ja nažalost imam osjećaj da će nekadašnji strateg Čileanaca ipak napustiti Bilbao, jer on jednostavno nije luzerski i onaj koji voli da gubi, te mu porazi lako padaju. Ne znam, možda griješim, al' ja ga nekako vidim u nekom većem klubu, gdje će i dalje razvijati svoj prepoznatljiv stil igre i vojničke discipline u ekipi, zbog čega sam ga (još od SP-a 2010) iskreno zavolio kao trenersko ime. :mrgreen:

Uglavnom, s njim ili bez njega - Athletic Bilbao mora nastaviti s promocijom svoje djece i Baskije, te tako održati situaciju u klubu stabilnom u svakom smislu (finansije, igrački roster, funkcionisanje, organizaciju...). Također, bilo bi jako dobro kada bi Llorentea, Muniaina, Iraolu i ostalu kompaniju privukli i igrali na kartu ljubavi prema klubu, te bi ovi i dalje nosili dres pomenutog kluba. :D Ipak, biće vraški teško zbog fenomenalnih igara individualaca tijekom cijele godine.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 27 maj 2012, 12:08

Ako ode Bielsa,to i nece biti preveliki hendikep . Svakako on nije tvorac ovog Athletica (Caparros). Neka vrate Valverdea ,koji dokazuje znanje u Grckoj ,a plus mu je to sto je igracka legenda ovog kluba . Po meni ,ako vec nekoga moraju prodavati , neka to bude Javi Martinez. Na njegovoj poziciji imaju igrace koje bi ga mogli uspjesno zamjeniti . Dok za Ljorentea ili Munaiina jednostavno nema .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 29 maj 2012, 19:55

Ibai Gomez produžio ugovor sa Athleticom na još dvije sezone,kao moguće pojačanje spominje se Azpilicueta koji je viđen u društvu Urrutie u nekom restoranu u Navari.

El Rey Leon na Roland Garosu

slika
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 29 maj 2012, 22:11

Kazu da ce Bielsa vjerovatno ostati,al' jedan od njegovih uslova za ostanak je taj da dovedu Griezmanna . 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 29 maj 2012, 22:15

juznjak> je napisao/la:Kazu da ce Bielsa vjerovatno ostati,al' jedan od njegovih uslova za ostanak je taj da dovedu Griezmanna . 8-)
On,Azpilicueta,Aduriz :o To ce biti bas onda grande Athletic :)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 maj 2012, 23:22

Adi_Zepce je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Kazu da ce Bielsa vjerovatno ostati,al' jedan od njegovih uslova za ostanak je taj da dovedu Griezmanna . 8-)

Pa imaju Iraolu na poziciji desnog beka . Mozda to znaci njegov odlazak? Svakako da bi Azpilicueta bio odlicna zamjena . Aduric? Nije valjda umjesto Ljorentea :? povezuje s Arsenalom ,mada je Ljorente vise puta izjavio da ostaje .

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 30 maj 2012, 23:31

juznjak> je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:

Pa imaju Iraolu na poziciji desnog beka . Mozda to znaci njegov odlazak? Svakako da bi Azpilicueta bio odlicna zamjena . Aduric? Nije valjda umjesto Ljorentea :? povezuje s Arsenalom ,mada je Ljorente vise puta izjavio da ostaje .
Mislim da ce Aduriz prije biti umjesto Toquera :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 31 maj 2012, 19:31

Cisto sumnjam da ce ih Tokero napustit..
Bilo bi fino kada bi se pojacali sa tim gore navedenim imenima, ili da dovedu igraca tipa Illaramendia,Artete ili Iniga Martineza.. To su top klase baskijaca koji bi mogli biti dostupni Bilbau..

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 01 jun 2012, 00:12

Athletic doveo petoricu talentovanih igrača iz svoje filijale Basconie Agera Aketxe,Ikera Guarrotxena,Aymerica Laporte, Egoitza Magdalena i Sergio Mendigutxia koji će potpisati svoje prve profesionalne ugovore sa klubom.

Athletic se zahvalio Ociu,Koikiliu i Gabilondu koji napuštaju klub.

slika

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 01 jun 2012, 11:55

Colo Colo je napisao/la:Athletic doveo petoricu talentovanih igrača iz svoje filijale Basconie Agera Aketxe,Ikera Guarrotxena,Aymerica Laporte, Egoitza Magdalena i Sergio Mendigutxia koji će potpisati svoje prve profesionalne ugovore sa klubom.
Evo bas guglam i po onome sto sam pronasao ova dvojica su veliki potencijali.. Otimali su se otocani u zadnje vrijeme za njih..
Jako mladi igraci i kroz godinu-dvije bi mogli biti vazni kotacici u timu,nesto kao Aurtenexete i Muniain..
Nevjerovatnu skolu imaju,ali im je stvarno neophodno neko jace pojacanje, ovdje prije svega tipujem na Iniga Martineza,da bi napravili korak vise..

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 03 jun 2012, 14:15

Bielsa produzio ugovor sa Lavovima :)

www.valencia-balkan.net

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 11 jun 2012, 18:57

Athletic blizu dovođenja Mikel Rica iz Granade.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 11 jun 2012, 20:13

Colo Colo je napisao/la:Athletic blizu dovođenja Mikel Rica iz Granade.
I Aduriza ;)

www.valencia-balkan.net

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 11 jun 2012, 20:33

Od Griezmanna nema ništa, ovi iz Donostie ne žele da im se desi slučaj Etxeberrie,radije bi ga dali džaba Realu ili Barci nego prodali za 15 miliona Athleticu.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 27 jun 2012, 12:50

Predsjednik Urrutia porucio Bayernu, Javi Martinez ce Bilbao napustiti samo ako dodje ponuda od 40 mill eura..
FORZA NAPOLI

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 27 jun 2012, 13:05

Pa jel Grizmann uopšte Baskijac il je on naturalizovan :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 27 jun 2012, 13:16

Heller je napisao/la:Pa jel Grizmann uopšte Baskijac il je on naturalizovan :mrgreen:
Valjda je iz francuskog dijela Baskije.Inace,Bilbao je sinoc doveo Aduriza iz Valencije,te je potpisao ugovor s Ismail Lopezom,koji je izdanak njihove akademije.Zanimljivo da je Lopezova otkupna klauzula 30 miliona eura :o

www.valencia-balkan.net

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.