Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Ova tehnologija vise nema granica, sto se tice telefona ja najvece povjerenje imam u Nokiu, Samsung i HTC sam poceo postovati nedavno.
Jeste da vazi ona koliko para toliko muzike.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
hahahahaha sta rece i osta ziv, pa covjece znas li ti da je nokia zapravo i postala no1 zahvaljujuci symbianu, da su cak imali preko 60% udjel, no naravno dolaskom iphonea i android os.a stvari se mjenjajured devil88 je napisao/la:Ne znam koji je qurac nokiji sa symbianom pa i budala bi dosat shvatila da je to najveci promasaj te kompanije ikada ccc
a ne znam sta fali symbianu? navedi mi bar 5 argumenata sta nije u redu sa symbian belleom?
- zivojinmiric
može li se smanjiti ping mobilnog interneta ikako?
Ja sam ne zadovoljan Nokiom dosad sam imao 3 Nokie nijedan me nije sluzio normalno.... jedini telefoni koji su me dosad najbolje sluzili su Sony Ericsson i sljedeci telefon ce biti iste markeElegant je napisao/la:Ova tehnologija vise nema granica, sto se tice telefona ja najvece povjerenje imam u Nokiu, Samsung i HTC sam poceo postovati nedavno.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ja koliko sam nokia promjenio, svaki od njih me zadovoljio
istakao bih najprije nokiu n95
skupljam polako pare za nokiu 808 pureview
dosta mi je androida
skupljam polako pare za nokiu 808 pureview
- red devil88
- Kontakt:
Ja sam sa svojim Lg Optimus 2x i vise nego zadovoljan a nisam vjerovao da ce biti ovako dobar ( da ne bude zabune nisam ga kupio vec dobio za rodjendan )QUARESMA 18<<< je napisao/la:ja koliko sam nokia promjenio, svaki od njih me zadovoljioistakao bih najprije nokiu n95
skupljam polako pare za nokiu 808 pureviewdosta mi je androida
Glory Glory Man United !!! 
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
mah, android je bullshit, ne optimizovan, trosi bateriju, stock rom nije dobar, stavis neki custom, il nesto nece raditi kako treba il ce biti crashanja, al naravno da uvjek ima onih korisnika koji ne traze puno od svog mobitela
sad se kajem sto ne uze neki telefon s wp7
- moustapha
- Kontakt:
Pa sigurno neces dobiti vise mogucnosti sa WP7 od Androida. Sto se tice baterije, svaki je guta. Imam prijatelja koji koristi HTC HD7 i baterija nije nista bolja od bilo kojeg Androida. Situacija nije bolja ni kod iPhone - a, mada je kod njih manji display, pa sam telefon trosi manje, ali i to je neznatno.
Sto se tice optimizovanosti Androida, ja mislim da su u Google - u sa ICS - om uspjesno odradili svaki segment. Naravno, Android je open **** pa ne mora znaciti da ce raditi kod svakog proizvodjaca isto. Neki vole dosta mijenjati, ali svakako svi su oni oprezni prilikom nadogradnje. Niko ne zeli izbaciti update koji ce proizvesti nezadovoljstvo korisnika. To i jeste razlog zasto imamo puno Custom ROM - ova, jer svaki od njih se izbacuje bez puno testiranja, pa je onda tesko naci onaj koji radi.
Sto se tice optimizovanosti Androida, ja mislim da su u Google - u sa ICS - om uspjesno odradili svaki segment. Naravno, Android je open **** pa ne mora znaciti da ce raditi kod svakog proizvodjaca isto. Neki vole dosta mijenjati, ali svakako svi su oni oprezni prilikom nadogradnje. Niko ne zeli izbaciti update koji ce proizvesti nezadovoljstvo korisnika. To i jeste razlog zasto imamo puno Custom ROM - ova, jer svaki od njih se izbacuje bez puno testiranja, pa je onda tesko naci onaj koji radi.
#divovi
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
lijepo je to sto je open ****, ja bateriju punim svaku noc, gotovo svaki telefon s androidom cucla dosta bateriju, a to za wp7, sto si rekao da ti prijatelj ima htc, pa to je normala bas sto se tice htca. kod njih je baterija najgora, display blijedo izgleda, ne znam kakav je samsung s wp7.
a mozda je sve to do mene, jer vise volim kad mi je mobitel stabilan, ne trosi bateriju puno, neda mi se dosta cackati oko njega, evo trenutno sam na sgs+ (prije sam bio na sgs standardnom) mogao sam uzeti arc iz telekoma al eto neko je bio brzi od mene.
a mozda je sve to do mene, jer vise volim kad mi je mobitel stabilan, ne trosi bateriju puno, neda mi se dosta cackati oko njega, evo trenutno sam na sgs+ (prije sam bio na sgs standardnom) mogao sam uzeti arc iz telekoma al eto neko je bio brzi od mene.
- moustapha
- Kontakt:
Stabilnost i fluidnost su na strani WP7 i iOS-a. Display kod HTC-a ne izgleda tako lose. Mislim da najbolji prikaz pod dnevnom svjetloscu ima Samsung i LG. Ali, opet i to zavisi od modela do modela.
#divovi
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
bas zato i volim zatvorene os.ove, stabilnost i fluidnost, to se najvise trazi kod androidovih telefona kroz custom romove
ma htc ima najgori display, il sto sam navikao na nokiin cbd i samsungov samoled display, poredeci sa njima, htceovi telefoni nekako imaju blijed display, baterija im je ubjedljivo najgora od ostalih, kamera je bolja kod nokie n73
meni iskreno symbian najbolji os, zasto. zato vidis nokiu n8 sa 680 mhz i 256 rama, radi fluidno na symbian anna i belle, zato jer symbian zna izvuci maximum iz hardwera, a evo sad ce izaci i quadcore mob s androidom, nema sumnje da ce stekati
ma htc ima najgori display, il sto sam navikao na nokiin cbd i samsungov samoled display, poredeci sa njima, htceovi telefoni nekako imaju blijed display, baterija im je ubjedljivo najgora od ostalih, kamera je bolja kod nokie n73
meni iskreno symbian najbolji os, zasto. zato vidis nokiu n8 sa 680 mhz i 256 rama, radi fluidno na symbian anna i belle, zato jer symbian zna izvuci maximum iz hardwera, a evo sad ce izaci i quadcore mob s androidom, nema sumnje da ce stekati
Je li netko zainteresiran za k750i, odlično očuvan, sve uredu s njim, 50 KM?
-
SemperFideliss
- Kontakt:
Jel' ima neko ovaj mobitel, ili se susretao sa ovakvim (Xperia Neo V):

Razmišljam da ga kupim (Nov - 420 KM) pa me zanima jel' se isplati, kakav je itd itd...proučio sam ja njegove specifikacije, al' opet nije to to...zanima me malo više

Razmišljam da ga kupim (Nov - 420 KM) pa me zanima jel' se isplati, kakav je itd itd...proučio sam ja njegove specifikacije, al' opet nije to to...zanima me malo više
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ono sto znam da oni koji imaju kazu da su zadovoljni, solidan cpu, adreno 205 gpu, ofišl ics uskoro, kamera solidna, svakako se isplati taj mobitel uzeti za te pare, no pogledaj mozda i naletis na standardni Neo, ne vjerujem da odskace puno od Neo V sto se tice cijene
sta je bolje uzeti: nokia n97 polovna 230KM ili sony ericsson w8 nov 300KM
apsolutne gluposti. čuj neoptimizran?? imam 2.3.6 nikad nijedan crash sve radi kako treba! od gps, wifi, sve i jedna aplikacija itd. stock rom nije dobar?? de objasni ovo. troši bateriju? to symbian ne troši batriju?QUARESMA 18<<< je napisao/la:mah, android je bullshit, ne optimizovan, trosi bateriju, stock rom nije dobar, stavis neki custom, il nesto nece raditi kako treba il ce biti crashanja, al naravno da uvjek ima onih korisnika koji ne traze puno od svog mobitela
custom rom nije za svakoga, to je za naprednije korisnike pa kada ga neki njub nabaci i nešto mu ne radi kako treba najlakše optužiti custom rom. uostalom kada nabacivaš bilo koji custom rom to radiš na vlastitu odgovornost.
zna se da si nokia i symbian fanboy. trenutno android je miljama ispred bilo kakvog symbiana. drugo su sad lične preferense nekoga ali u globalu android šije uzduž i poprijeko bilo koji symbian. dovoljno je reći da je nokia donedavno bila najveći proizvođač kamera na svijetu a kamoli mobitela. međutim sad je situacija drugačija, samsung je veći proizvođač od nokie jer imaju android. nokia sad fura neki inat sa symbianom iako znaju da su bitku već izgubili a da nisu ni krenuli u rat. moj mob ima 384mb rama i 600mhz proc, znači low end android a i ovako sve radi ko doksa. ne igram igrica na njemu jer mobitel nije za to. a da ne govorim da mogu ko od šale dignut proc na 800mhz samo mrsko mi nabacivati oc kernel jer troši više bateriju i ne treba mi. uostalom android je open **** a symbian je zaostao.
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
imam samsung galaxy s plus, i na pocetku nisam dobivao nikakce crasheve, tako da sam se i ja cudio sto govore za crashanje, a sad cim malo zastane aplikacije, odma se pojavi force close
glupost je porediti symbian i android po broju aplikacija, zasto nebi pogledao sam OS kako iskoristava resurse hardwarea? Nokia N8 koja ima 680 mhz i 256 mb ram memorije radi perfektno, jos sad na symbian belle i probao sam ga licno, jednostavno nisam mogao da vjerujem, symbian bolje iskoristava hardware od androida
ja skoro svaku noc moram puniti telefon, dok evo kod nokie n8 moze komotno izdrzati do 4 dana bez punjenja
custom rom za naprednije korisnike, dafuq? Nokia je donedavno bila i najveci proizvodjac takodjer, a gotovo vecina nokiinih telefona imala je bolju kameru od konkurencije, taj samsung je nista, svim silama kopiraju apple proizvode, ne znaju napraviti reklamu za svoj vlastiti proizvod vec ga mora predstaviti kao iphone/ipad killera
i pogledaj samo koliko ima medjuverzija jednog Galaxy S i S2 telefona, min 10
a godisnje sigurno izbace bar 60 razlicitih modela, jedino je htc ispred njih, oni izbacuju telefone svake druge sedmice, a nikakve razlike
eto ti taj tvoj android, da li moze pokrenuti nfs shift? ili ostale sl igrice? na nokii n8 komotno radi, tj na starom s^3 os.u
dzaba ti tvoj open ****, kad su zatvoreni OS.ovi dosta bolji od open **** os.ova haha, pa citao nedavno kako je na neki nacim sramota, nokia lumia 800 fluidna kao i galaxy nexus koji ima dual core cpu i 1gb ram memorije, al staces, ima android fanboysa pa se pale na procesore i ram memorije, moraj samsung, htc, i ostali izbaciti quad core telefone zbog nedostatka inovativnosti, al neka vas
symbian je zaostao prvenstveno zbog microsoftovog covjeka Elopa, koji je dosao i najavi wp7 kao primarni os, symbian belle update bi dosao dosta prije, al kako god, ne koristi svako smartphone, nokia i danas najvise zaradjuje na low end uredjajima tj na sv40, i danas je vise korisnika dumbphonea nego smarphonea
glupost je porediti symbian i android po broju aplikacija, zasto nebi pogledao sam OS kako iskoristava resurse hardwarea? Nokia N8 koja ima 680 mhz i 256 mb ram memorije radi perfektno, jos sad na symbian belle i probao sam ga licno, jednostavno nisam mogao da vjerujem, symbian bolje iskoristava hardware od androida
ja skoro svaku noc moram puniti telefon, dok evo kod nokie n8 moze komotno izdrzati do 4 dana bez punjenja
custom rom za naprednije korisnike, dafuq? Nokia je donedavno bila i najveci proizvodjac takodjer, a gotovo vecina nokiinih telefona imala je bolju kameru od konkurencije, taj samsung je nista, svim silama kopiraju apple proizvode, ne znaju napraviti reklamu za svoj vlastiti proizvod vec ga mora predstaviti kao iphone/ipad killera
i pogledaj samo koliko ima medjuverzija jednog Galaxy S i S2 telefona, min 10
eto ti taj tvoj android, da li moze pokrenuti nfs shift? ili ostale sl igrice? na nokii n8 komotno radi, tj na starom s^3 os.u
dzaba ti tvoj open ****, kad su zatvoreni OS.ovi dosta bolji od open **** os.ova haha, pa citao nedavno kako je na neki nacim sramota, nokia lumia 800 fluidna kao i galaxy nexus koji ima dual core cpu i 1gb ram memorije, al staces, ima android fanboysa pa se pale na procesore i ram memorije, moraj samsung, htc, i ostali izbaciti quad core telefone zbog nedostatka inovativnosti, al neka vas
symbian je zaostao prvenstveno zbog microsoftovog covjeka Elopa, koji je dosao i najavi wp7 kao primarni os, symbian belle update bi dosao dosta prije, al kako god, ne koristi svako smartphone, nokia i danas najvise zaradjuje na low end uredjajima tj na sv40, i danas je vise korisnika dumbphonea nego smarphonea
http://www.abload.de/img/sdc13480en558t1b9tqx.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
ja imam ovakav samsung i super je! baterija drzi i do 5 dana, i ako cesto koristim internet! dosta je pregledan, i izdrzljiv, ispao mi je do sad bar 20 puta, i dalje radi super! zato preporucujem!
ja imam ovakav samsung i super je! baterija drzi i do 5 dana, i ako cesto koristim internet! dosta je pregledan, i izdrzljiv, ispao mi je do sad bar 20 puta, i dalje radi super! zato preporucujem!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
- moustapha
- Kontakt:
Ne može se uvijek kriviti OS zato što aplikacije troše resurse ili blokiraju cijeli sistem. Vjeruj, vrlo je lako napraviti aplikaciju za Android, a s obzirom na cijenu registracije Google developerskog accaounta, još lakše je postaviti je na Android Market. Prava umjetnost je optimizirati tu aplikaciju. Stoga, kada se uzme količina dostupnih aplikacija za Android, a posebno onih koje pretvaraju izgled OS-a u neki fancy, onda je jasno gdje leži problem Androida. Ona ista prednost, otvorenost platforme, u isto vrijeme je i nedostatak. Zato je Android 4.0 neki balans između ovo dvoje.
Kada poredimo OS za smartphone sa onim za PC, onda je Android najbliže Windowsu. Svi u isto vrijeme i kritikuju, a i koriste Windows 7, XP ili neki drugi, a rijetko ko uzima u obzir količinu bespotrebnih aplikacija koje nakupi korištenjem tokom vremena.
Što se tiče reklama za Galaxy telefone, meni se apsolutno sviđa način. Reklama pogađa suštinu i zabavno je vidjeti sve te Apple fanove.
Kada gledamo raznolikost ponude Samsung uređaja, tu moramo biti svjesni da je to dio strategije. Kompanije se mogu odlučiti da rade jednu liniju telefona i time smanje fragmentaciju, kao što radi Apple, a mogu koristiti i strategiju Samsunga i HTC-a, u kojoj je cilj ponuditi što više uređaja i tako osvojiti tržište. S obzirom kako ide ovim kompanijama rekao bih da je i jedna i druga strategija i više nego dobra i validna. Nedavno su iz HTC-a objavili da su donijeli odluku da i oni prelaze na ovu strategiju ponude manje količine različitih modela.
Eh sad kada iznosiš ovu drugu strategiju kao negativnu stranu Samsunga i HTC-a, trebao spomenuti da i Nokia koristi sličan princip. Oni kao i ove dvije kompanije podržavaju više OS platformi. Isto tako nude više modela, a sve je vođeno platežnim sposobnostima korisnika.
Još jedna netačna konstatacija, koju često ponavljaš je u vezi Elopa. Naime, njegova odluka nije donesena svojevoljno. Za partnerstvo sa Microsoftom glasali su svi dionicari. Tako da nisu željeli takvu odluku, sigurno bi Elop dobio nogu već u samom pokušaju. Treba istači i da je Nokia od MS-a dobila milijardu dolara za ovaj deal.
Kada poredimo OS za smartphone sa onim za PC, onda je Android najbliže Windowsu. Svi u isto vrijeme i kritikuju, a i koriste Windows 7, XP ili neki drugi, a rijetko ko uzima u obzir količinu bespotrebnih aplikacija koje nakupi korištenjem tokom vremena.
Što se tiče reklama za Galaxy telefone, meni se apsolutno sviđa način. Reklama pogađa suštinu i zabavno je vidjeti sve te Apple fanove.
Kada gledamo raznolikost ponude Samsung uređaja, tu moramo biti svjesni da je to dio strategije. Kompanije se mogu odlučiti da rade jednu liniju telefona i time smanje fragmentaciju, kao što radi Apple, a mogu koristiti i strategiju Samsunga i HTC-a, u kojoj je cilj ponuditi što više uređaja i tako osvojiti tržište. S obzirom kako ide ovim kompanijama rekao bih da je i jedna i druga strategija i više nego dobra i validna. Nedavno su iz HTC-a objavili da su donijeli odluku da i oni prelaze na ovu strategiju ponude manje količine različitih modela.
Eh sad kada iznosiš ovu drugu strategiju kao negativnu stranu Samsunga i HTC-a, trebao spomenuti da i Nokia koristi sličan princip. Oni kao i ove dvije kompanije podržavaju više OS platformi. Isto tako nude više modela, a sve je vođeno platežnim sposobnostima korisnika.
Još jedna netačna konstatacija, koju često ponavljaš je u vezi Elopa. Naime, njegova odluka nije donesena svojevoljno. Za partnerstvo sa Microsoftom glasali su svi dionicari. Tako da nisu željeli takvu odluku, sigurno bi Elop dobio nogu već u samom pokušaju. Treba istači i da je Nokia od MS-a dobila milijardu dolara za ovaj deal.
#divovi