BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

bubooty
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la bubooty » 01 maj 2009, 22:21

kao da bi imao mjesta pored salihovica, joj ljudi takvi nam netrebaju...bolje imati jednog karakternog momka u timu tipa misimovic nego 10 ovakvih kao marin...drugo,subotic i kuzmanovic su srbi i osjecaju se srbima i bolje da igraju za srbiju nego da zauzimaju mjesta nekima cija srca kucaju za bosnu...a ovaj bodul hahahah,e ljudi ljudski kad bi se za ajax samo tako moglo igrat...

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 02 maj 2009, 13:00

ljudi koju poziciju igra mahir hadziresic?

fk podrinje
Kontakt:

Post Postao/la fk podrinje » 02 maj 2009, 13:10

ma ljudi n e gubite vrijeme oko marina stace mora se cojo vako poanasati svjestan je da nema mjesta kod nas haja pisaj ga jest igracina uffffffffffff.imamo mi nase zmajevo ko hoce hoce ko nece mars preko drine .

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 02 maj 2009, 13:36

Ajdin Perviz: Još jedna mlada nada

Diljem planete ima velikih talenata iz Bosne i Hercegovine. Jedan od njih je i 17-godišnji Ajdin Perviz, porijeklom iz Cazina, koji se i pored velike želje Švicarske i Lihenštajna da nastupi za njihovu reprezentaciju, ipak odlučio čekati poziv iz svoje domovine.

Kako ste napravili svoje prve nogometne korake?

Prije otprilike devet godina počeo sam igrati u švicarskom niželigašu koji se zove FC BUCHS, tu sam ostao četiri i po godine. Na jednom turniru igrali smo upravo protiv FC Vaduza i tu su me zapazili, od tada su počeli da me prate jedno vrijeme, a kasnije su me kontaktirali. Otišao sam na probu i zadovoljio struku kluba.

Da li imate nogometnog idola?

Imam, to je naš Edin Dzeko, od starih je Sergej Barbarez iako više ne igra.

Iako ste mlad igrač, kako ste se snašli sa starijm kolegama?

Dobro. Ima tu nekoliko igrača sa naših prostora sa kojima se družim najčešće, ali i ostali momci su dobri.

Zvali su vas Švicarska i Lihenštajn da igrate za njihovu reprezentaciju

Tačno, odbio sam i jedne i druge. Lihtenštajn nije neka sportska ekipa, mišljenja sam da tu nemam šta tražiti. Nije mala stvar igrati za Švicarsku reprezentaciju ali Bosanac sam i čekat ću poziv iz BiH reprezentacije.

Da li ste pratili zadnje nastupe naše reprezentacije, kolike su nam šanse da se plasiramo na SP?

Šanse da odemo na SP su po mome mišljenju 50%. U baraž mislim da idemo sigurno, a onda treba imati i malo sreće, da ne bi izvukli neku jaku reprezentaciju kao npr.Francusku. Ja bih lično volio da izvučemo Švicarsku, napunili bi sigurno stadion kao u Genku.

Nadate li se skorom kontaktu iz N/FS BIH i šta imate poručiti selektoru?

Nadam se pozivu u juniorsku reprezentaciju. Ja se ne želim preko medija "gurati" u reprezentaciju, mislim da selektor treba odlučiti, ko treba da igra za reprezentaciju. Ali bi jedno sigurno mogao obećati, ostavljao bi srce na terenu za svoju domovinu

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 04 maj 2009, 13:01

evo vam interviju sto sam ja radio sa darkom bodulom :D http://www.sportin.ba/default.aspx :D
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 04 maj 2009, 13:15

alenpitar je napisao/la:evo vam interviju sto sam ja radio sa darkom bodulom :D http://www.****/default.aspx :D
dok igra za ajax mora biti dobar
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 maj 2009, 13:20

Ma imamo mi masu mladih i talentovanih igrača. Njihov broj je prevelik da bi se svi "strpali" u jednu repku.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 04 maj 2009, 14:37

Darko Bodul rodjeni Sarajlija i veliki talent koji igra u napadu za Ajax Amsterdam ima samo 20 godina spreman je mozda nastupiti za BiH reprezentaciju.

Intervju sa sportin.ba
http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=17458

Profil sa wikipedije na engleskom
http://en.wikipedia.org/wiki/Darko_Bodul
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 04 maj 2009, 15:28

Pauk je napisao/la:Darko Bodul rodjeni Sarajlija i veliki talent koji igra u napadu za Ajax Amsterdam ima samo 20 godina spreman je mozda nastupiti za BiH reprezentaciju.

Intervju sa ****
http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=17458

Profil sa wikipedije na engleskom
http://en.wikipedia.org/wiki/Darko_Bodul
Greška na wikpediji, mali je rođen u Kiseljaku i roditelji su mu iz kiseljaka, a rođen je na Jezeru i samo zato piše da je iz Sarajeva.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 04 maj 2009, 19:00

Nakon tolikih napadaca po Evropi napokon i jedan talentovan stoper u jakoj ekipi i ligi 8-)

Prošao sam kod Jurgena Klopa, obući ću dres Borussie
Pro­te­klih da­na nje­ma­čki me­di­ji su obja­vi­li in­for­ma­ci­ju da se Bo­sa­nac Nur­din Hrus­tić, ta­len­to­va­ni 21-go­diš­nji sto­per ame­ri­čkog uni­ver­zi­te­ta Jac­kson­vil­le, na­la­zi se pred po­tpi­som ugo­vo­ra sa biv­šim prva­kom evro­pe, nje­ma­čkom Borussi­om iz Dor­tmun­da.
Hrus­tić, ko­ji je ro­đen u Zvor­ni­ku oda­kle je oti­šao u Ame­ri­ku, pro­veo je ne­ko­li­ko da­na na pro­bi u re­do­vi­ma "žu­to crnih".
Hrus­tić je na­da­re­ni sto­per, vi­sok 193 cen­ti­me­tra, ko­ji pod­sje­ća na Ne­ve­na Su­bo­ti­ća, re­pre­zen­ta­tiv­ca Srbi­je, ko­ji je, ta­ko­đer, u Nje­ma­čku sti­gao iz Ame­ri­ke.
- Ro­đen sam u se­lu Glu­mi­ne. U Ame­ri­ku sam do­šao 2001. go­di­ne. Pri­je to­ga sam tre­ni­rao no­go­me­tu u Nje­ma­čkoj, u klu­bu Du­ren. Moj brat bli­za­nac Ne­dim i ja, kre­nu­li smo za­je­dno, a sa­da smo na ame­ri­čkom uni­ver­zi­te­tu Jac­kson­vil­le - ka­že u raz­go­vo­ru za "San" Hrus­tić.
Na ko­joj po­zi­ci­ji igra­te?
- Kla­si­čni sam od­bram­be­ni igrač. Ne znam ka­ko se to ka­že kod nas, ali igram cen­tral­nog be­ka.
Ka­ko je do­šlo do to­ga da do­đe­te u Bo­rus­siu na pro­bu?
- Igrao sam u Nje­ma­čkoj, ali kao dje­čak. Po­zva­li su me iz Bo­rus­sie Dor­tmund. Tre­ni­rao sam če­ti­ri da­na sa ama­te­ri­ma, na­kon če­ga sam do­bio po­ziv da se pri­klju­čim prvom ti­mu. Tre­ni­rao sam dva da­na sa prvom eki­pom, na­kon če­ga mi je tre­ner Jur­gen Klop re­kao da je za­do­vo­ljan s onim što je vi­dio.
Za­što nis­te os­ta­li u Dor­tmun­du?
- Tre­ner je re­kao da že­li što pri­je da me vi­di u eki­pi, ali mo­rao sam se vra­ti­ti u Ame­ri­ku zbog ško­le i ispi­tnih tes­to­va. Sa­da če­kam da mi moj agent ja­vi ka­da bih se tre­bao vra­ti­ti u Dor­tmund.
Ma­lo je po­zna­to da ste bi­li i kan­di­dat za U-21 re­pre­zen­ta­ci­ju BiH?
- Bio sam pro­šle go­di­ne na oku­plja­nju U21 re­pre­zen­ta­ci­je BiH. Ali, na­kon to­ga me ni­ko vi­še ni­je zvao, ni­ti se jav­ljao. Ne­mam no­ve in­for­ma­ci­je da bih mo­gao sa si­gur­noš­ću re­ći ho­će li me ne­ko opet zva­ti ili ne.
Pra­ti­te li uta­kmi­ce na­šeg A-ti­ma? -
Pra­tim sva­ku uta­kmi­cu re­pre­zen­ta­ci­je BiH. Bio sam pre­sre­tan zbog po­bje­da pro­tiv Bel­gi­je. Ima­mo stra­šnu eki­pu. Da bu­dem is­kren, je­dnog da­na bih vo­lio da igram za re­pre­zen­ta­ci­ju ze­mlje u ko­joj sam ro­đen - ka­zao je Hrus­tić za "San".
O Ibi­še­vi­ću
Ve­dad Ibi­še­vić je, kao i vi, iz Ame­ri­ke do­šao u Evro­pu i na­pra­vio sjaj­nu ka­ri­je­ru. Da li se po­zna­je­te?
- Ne po­zna­je­mo se li­čno, ali sam čuo pu­no li­je­pih stva­ri o nje­mu na bo­san­skim tur­ni­ri­ma ko­ji se igra­ju ov­dje u Ame­ri­ci. Moj ami­dža se do­bro po­zna­je sa nje­go­vim ocem, a zna­ju se do­bro i iz BiH. Vo­lio bih da ga upo­znam je­dnog da­na.
100% sportski i krajnje opušten potpis

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 maj 2009, 19:30

Čuo sam za ovog Nurdina. Mali je supertalentovan. Nadam se da će jednog dana zaigrati za našu repku. Mi baš i nemamo sreće sa "našim" igračima u Borusiji ( Subotić ). Nadam se da nam se neće ponoviti Subotić.

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 05 maj 2009, 10:31

el-fighter je napisao/la:Čuo sam za ovog Nurdina. Mali je supertalentovan. Nadam se da će jednog dana zaigrati za našu repku. Mi baš i nemamo sreće sa "našim" igračima u Borusiji ( Subotić ). Nadam se da nam se neće ponoviti Subotić.
On nije "naš", on je naš :lol:

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 08 maj 2009, 10:43

Rasadnik talenata

Zajedničko za većinu njih je da nisu dio reprezentacije BiH, piše, između ostalog, norveški norskefans.com. U tekstu se naglašava kako je naša zemlja jedan od najvećih rasadnika nogometnih talenta u Evropi.

Očigledno je da je naša zemlja jedan od najvećih rasadnika talenata, ali, kao što napisaše kolege, mnogi od njih ne igraju za BiH, a u Savezu sa mnogima nisu ni obavljeni razgovori. Sjetimo se samo slučaja Zlatan Ibrahimović…

Igrač Liverpoola, Nikola Sarić rođeni je Sarajlija, a igra za Dansku. Član AGF Aarhusa 17-godišnji Sanel Kapidžić nedavno je odbio da nastupa za dansku reprezentaciju, jer se nada da će dobiti poziv u nacionalni tim BiH. Sa druge strane, igrači poput Marko Marina, Nevena i Danijela Subotića imaju svoje razloge zašto ne žele igrati za zemlju u kojoj su rođeni. Isti je slučaj i sa Sarajlijom Dariom Vujičevićem iz Twentea, koji ističe da će igrati za Hrvatsku.

Riznica igrača

Medunjanin, Begović, Jakupović, Borković i Kučuković su nastavak ove priče koji iz raznih motiva nisu stali pod zastavu Bosne i Hercegovine i izgubljeni su za reprezentaciju naše zemlje. U Evropi postoji veliki broj igrača u dobi od 15 do 20 godina koji bi mogli biti jaka okosnica budućeg bh. tima.

Želja postoji

Tako norveški sportski portal piše o našim igračima iz Njemačke poput Emira Bajrića, Milka Trišića, Nedima Hasanbegovića i Demira Tumbula. Svi su bosanskog porijekla, kao i kapiten U-19 tima Stuttgarta Ermin Bičakčić, koji je igrao za mlađe selekcije Njemačke.

Želja svih njih je, ipak, da jednog dana igraju za matičnu zemlju - Bosnu i Hercegovinu. U pomlatku Stuttgarta su još Haris Mešić i Adnan Harbig, a da li u NS/FS BiH to znaju?

Top-timovi Bundeslige

Igrači kao što su Dino Bišanović i Ajdin Mejinović (FC Koln), Denis Pozder (Duisburg), Aldin Rizvanović (Eintracht Frankfurt), Morise Fikić (Hansa Rostock), Alberto Marić (Nürnberg) i Dženan Durak (Freiburg), Zlatko Muhović, Zlatan Alomerović i Admir Terzić (Alemannia) niz je kojim se nastavlja arsenal našeg fudbalskog blaga…

U Werderu je Dino Fazlić, u Herthi kapiten U-19 tima Damir Čorić. U Bochum igra Armin Pašagić, koji ima naše i švedsko državljanstvo, te nekoliko godina mlađi Demir Mustić, dok je u Bayeru iz Leverkuzena Adis Omerbašić. Munhen 1860 ima Dušana Jevtića, također iz BiH, dok Koblenz čak trojicu mladih Bosanaca - Denija Alagića, Sanela Rahića i Eldina Hadžića.

Veliki talent je Armin Bjelak iz St. Paulija, a isto toliko obećava i Edis Fazlija golgeter Weiss Oberhausena. U Karlsruheu je Marcel Avdić, a Damir Kurtović i Sadama Mehović u Ahlenu.

Zajedničko navedenim igračima je da su dio njemačkih top klubova prve i druge Bundeslige i da je pred njima sjajna budućnost.

Kolonija u Švicarskoj

Anes Mravac igra u Malmeu i kapetan je U-19 selekcije Švedske. Švicarski Grasshopers ima bosanski trio. Braću Izeta, Seada Hajrovića i Harisa Seferovića, dok su Mirs Mehidić, Nedim Sačirović i Ibrahima Samardžić članovi Lausanne i Luzerna. Sead Hajrović i Haris Sefarović igraju za mladu selekciju Švicarske

U Austriji je kolonija naših igrača još brojnija. Tu su Elvis Policija (LASK Linz), Elmir Hrustanbegović (Mattersburg), Mihret Topčagić (Admira Wacker), Haris Bukva (Kärnten) i dvojac iz Rapida - Arvedin Terzić i Šemsudin Mehić. Kenad Kodro, sin Mehe Kodre, bivšeg selektora našeg A tima koketira sa španskom federacijom, a svoje mjesto pod suncem u Francuskoj pronašli su Sanjin Prcić (Sochaux) te Dino Jusić (Grenoble).

Hitno reagovati!

Slična je situacija i u Italiji. Milan Đurić (Cesena) bi mogao uskoro postati italijanski državljanin, dok Fiorentina želi Harisu Vignoziju također uručiti pasoš. Armin Ćerimagić je u pomlatku Intera. Za ovoga mladića mnogi kažu da će biti čudo od igrača…

enid01
Kontakt:

Post Postao/la enid01 » 08 maj 2009, 11:01

kako lijep clanak o nasim momcima...
zanima me da li je neko cuo za Hankic Hidajeta, koji ce tek navrsiti 15 godina. Igrac je LASK-a, akademije Linz i vjerovatno uskoro u stutgartu. Tamo je vec cesto trenirao sa Mesicem i Bicakcicem. sve o njemu imate na http://www.hankic1.com

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 08 maj 2009, 14:53

RiNo je napisao/la:Rasadnik talenata

Zajedničko za većinu njih je da nisu dio reprezentacije BiH, piše, između ostalog, norveški norskefans.com. U tekstu se naglašava kako je naša zemlja jedan od najvećih rasadnika nogometnih talenta u Evropi.

Očigledno je da je naša zemlja jedan od najvećih rasadnika talenata, ali, kao što napisaše kolege, mnogi od njih ne igraju za BiH, a u Savezu sa mnogima nisu ni obavljeni razgovori. Sjetimo se samo slučaja Zlatan Ibrahimović…

Igrač Liverpoola, Nikola Sarić rođeni je Sarajlija, a igra za Dansku. Član AGF Aarhusa 17-godišnji Sanel Kapidžić nedavno je odbio da nastupa za dansku reprezentaciju, jer se nada da će dobiti poziv u nacionalni tim BiH. Sa druge strane, igrači poput Marko Marina, Nevena i Danijela Subotića imaju svoje razloge zašto ne žele igrati za zemlju u kojoj su rođeni. Isti je slučaj i sa Sarajlijom Dariom Vujičevićem iz Twentea, koji ističe da će igrati za Hrvatsku.

Riznica igrača

Medunjanin, Begović, Jakupović, Borković i Kučuković su nastavak ove priče koji iz raznih motiva nisu stali pod zastavu Bosne i Hercegovine i izgubljeni su za reprezentaciju naše zemlje. U Evropi postoji veliki broj igrača u dobi od 15 do 20 godina koji bi mogli biti jaka okosnica budućeg bh. tima.

Želja postoji

Tako norveški sportski portal piše o našim igračima iz Njemačke poput Emira Bajrića, Milka Trišića, Nedima Hasanbegovića i Demira Tumbula. Svi su bosanskog porijekla, kao i kapiten U-19 tima Stuttgarta Ermin Bičakčić, koji je igrao za mlađe selekcije Njemačke.

Želja svih njih je, ipak, da jednog dana igraju za matičnu zemlju - Bosnu i Hercegovinu. U pomlatku Stuttgarta su još Haris Mešić i Adnan Harbig, a da li u NS/FS BiH to znaju?

Top-timovi Bundeslige

Igrači kao što su Dino Bišanović i Ajdin Mejinović (FC Koln), Denis Pozder (Duisburg), Aldin Rizvanović (Eintracht Frankfurt), Morise Fikić (Hansa Rostock), Alberto Marić (Nürnberg) i Dženan Durak (Freiburg), Zlatko Muhović, Zlatan Alomerović i Admir Terzić (Alemannia) niz je kojim se nastavlja arsenal našeg fudbalskog blaga…

U Werderu je Dino Fazlić, u Herthi kapiten U-19 tima Damir Čorić. U Bochum igra Armin Pašagić, koji ima naše i švedsko državljanstvo, te nekoliko godina mlađi Demir Mustić, dok je u Bayeru iz Leverkuzena Adis Omerbašić. Munhen 1860 ima Dušana Jevtića, također iz BiH, dok Koblenz čak trojicu mladih Bosanaca - Denija Alagića, Sanela Rahića i Eldina Hadžića.

Veliki talent je Armin Bjelak iz St. Paulija, a isto toliko obećava i Edis Fazlija golgeter Weiss Oberhausena. U Karlsruheu je Marcel Avdić, a Damir Kurtović i Sadama Mehović u Ahlenu.

Zajedničko navedenim igračima je da su dio njemačkih top klubova prve i druge Bundeslige i da je pred njima sjajna budućnost.

Kolonija u Švicarskoj

Anes Mravac igra u Malmeu i kapetan je U-19 selekcije Švedske. Švicarski Grasshopers ima bosanski trio. Braću Izeta, Seada Hajrovića i Harisa Seferovića, dok su Mirs Mehidić, Nedim Sačirović i Ibrahima Samardžić članovi Lausanne i Luzerna. Sead Hajrović i Haris Sefarović igraju za mladu selekciju Švicarske

U Austriji je kolonija naših igrača još brojnija. Tu su Elvis Policija (LASK Linz), Elmir Hrustanbegović (Mattersburg), Mihret Topčagić (Admira Wacker), Haris Bukva (Kärnten) i dvojac iz Rapida - Arvedin Terzić i Šemsudin Mehić. Kenad Kodro, sin Mehe Kodre, bivšeg selektora našeg A tima koketira sa španskom federacijom, a svoje mjesto pod suncem u Francuskoj pronašli su Sanjin Prcić (Sochaux) te Dino Jusić (Grenoble).

Hitno reagovati!

Slična je situacija i u Italiji. Milan Đurić (Cesena) bi mogao uskoro postati italijanski državljanin, dok Fiorentina želi Harisu Vignoziju također uručiti pasoš. Armin Ćerimagić je u pomlatku Intera. Za ovoga mladića mnogi kažu da će biti čudo od igrača…
Svaka čast za post. Gdje si samo našao sve ove mlade i talentirane bh. igrače.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 08 maj 2009, 15:17

el-fighter je napisao/la:Svaka čast za post. Gdje si samo našao sve ove mlade i talentirane bh. igrače.
Nemoj meni cestitati, samo sam kopirao clanak sa w w w .s p o r t i n . b a ,a oni iz nekih norveskih novina...
Ako se ne varam nije prvi put da neke norveske novine pisu o bosanskim talentima...Svaka im cast 8-)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 08 maj 2009, 22:20

Ljudi širom svijeta vide kakve talente mi imamo. Samo naš Savez ne vidi. Polovica ovih mladih talentovanih igrača će nastupiti za drug reprezentacije, a sve zbog neodgovornosti našeg Saveza.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 09 maj 2009, 17:56

http://sportin.ba/tekst.aspx?id=17551

evo kaze da mu je zelja da igra za Bosnu
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 14 maj 2009, 13:16

Ovaj mali Emra Tahirović zabi dva gola u kolu odigranom 13.05. švedske lige gdje je njegov Orebro pobjedio sastav Halmstada sa 3-0. Dvadeset mu je godina i važi za jednog od najperspektivnijih mladih igrača u Švedskoj. Ima dvojno državljanstvo, naše i njihovo i igra kao napadać.
SAMO ŽELJO

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 14 maj 2009, 13:26

SINE je napisao/la:Ovaj mali Emra Tahirović zabi dva gola u kolu odigranom 13.05. švedske lige gdje je njegov Orebro pobjedio sastav Halmstada sa 3-0. Dvadeset mu je godina i važi za jednog od najperspektivnijih mladih igrača u Švedskoj. Ima dvojno državljanstvo, naše i njihovo i igra kao napadać.
Znaš li ima li želju da igra za našu repku.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos, Muumii i 8 gostiju.