Za nekoliko dana bit ću u Kelnu
Emir Spahić (28) kapiten naše reprezentacije javio nam se sa plaže u Dubrovniku, gdje se odmara. Društvo mu pravi Edin Džeko, zvijezda junskog prijelaznog roka, koji je pobjegao iz Sarajeva, kako bi se što bolje opustio i u miru razmislio šta dalje.Spahićevo ime pojavilo se u njemačkim medijima u kontekstu pojačanja bundesligaša Kelna. Navodno je posao završen, a Emir bi bio prvo veliko ime u ekipi Zvonimira Solde.- Dobro, to s Kelnom je stara priča. Mislim da su pregovori odmakli, očekujem u narednih nekoliko dana da se to završi. Imam i nekih drugih opcija, ali mene privlači igranje u Bundesligi. Keln je klub s tradicijom, Soldo je mlad i ambiciozan trener. Mislim da bi to bio pravi klub za mene - govori Spahić.Nakon pet godina provedenih u Rusiji, gdje je igrao u Lokomotivu iz Moskve, Torpedo, moskovski Dinamo i FC Shinik iz Jaroslava, Emir je odlučio da krene zapadnije.- Zasitio sam se Rusije i zbog toga nisam želio da ostanem tamo uprkos nekim ponudama - kazao je Spahić.Kako god, Spahić bi mogao pojačati koloniju bh. igrača u Bundesligi, koju čine Misimović, Džeko, Ibišević, Salihović, Bajramović i Husejinović dok su Radeljić i Damjanović u ''cvajti''.