Poštovani kolega, Misimović je još uvijek profesor za pjanića, ali i sve ostale na še igrače, srce i duša ove reprezentacije i njezin najvažniji i najbolji igrač. Ovo je odgovor na tvoju konstataciju da su zeleni igrači jaki, a ostala sedmorica slabi. naravno da je i salihović profesor nogometa za lulića, kojem kao i pjaniću kapa do poda, ali zasluge i kvaliteta ove dvojice momaka koji su iznjeli na svojim leđima jako puno utakmica je velika.Arnelinho je napisao/la:Znači, ajde da vidimo; 4-4-2
--------------------------Given*------------------
Kelly*------------O'Shea*------Dunne*----Ward*
------------------Whelan*------Andrews--------
Duff*------------------------------------McClean*
-----------------Doyle*----------Long*------------
Svi koji su označeni zvjezdicom (*) imaju najmanje 25 upisanih nastupa ove sezone, a svi dolaze iz Premiershipa.
Crveno su po meni najveće prijetnje. U napadu ko god da zaigra ne može biti puno bolje po nas, a lično cijenim ova dva igrača (Longa i Doylea).
McClean je jako dobar igrač, vidjećete -oni, koji nisu.
Drugačije napisano:
----------------------------A.Villa----------------------------
Fulham----------Sunderland-----A.Villa-----------Wolves
---------------------Stoke---------WBA---------------------
Fulham-------------------------------------------------Stoke
--------------------Wolves--------WBA----------------------
Za O'shea ne trebamo valjda trošit riječi. Deceniju igr'o za United. Dunne je jedan od nosioca igre A.Ville. Duff je takodje veliko ime Premiershipa, dok je ovaj McClean neko o kome ćete se naslušati oni koji gledaju Premiership narednih sezona. Keane je bivša važna karika Tottenhama, dok je Doyle neko koga su tražili i veći klubovi od W'hamptona.
Mi:
------------------------------Begović*----------------------------
Mujdža*1------------Jahić*-------------Pandža---------Salihović*
------------------------Rahimić-----Misimović*2-----------------
Pjanić*--------------------------------------------------------Lulić*
-------------------------Džeko*-----Ibišević*-----------------------
ili drugačije:
-------------------------------Stoke-------------------------------
Freiburg---------Karabukspor---Mechelen--------Hoffenheim
----------------------CSKA--------Dinamo M.--------------------
Roma--------------------------------------------------------Lazio
------------------------Man.City---Stuttgart---------------------
Zeleno: Očigledno je gdje smo jaki. Ostatak smo jako slabi, pogotovo sredina odbrane.
*1- ne želim da pravim zabunu. Svi znamo za Mujdžin status u Freiburgu, a i da je bio dugo ozlijedjen, zato zvijezda.
*2- Nemam podatak za Misimovića.
*3- Edin Džeko ima upisanih 30 nastupa u Premiershipu, al' ipak znamo kako je dobivao šanse. Zato njega eto tek radi tehničkih razloga označih sa zvjezdicom. Praksa je nešto drugo.
Na klupi baš i nemamo alternativa, što se jačine kluba tiče. Možda Zahirović i Stevanović na talenat i Medunanjin na CV.
Dabome da nije realno gledati ovu odbranu po ovim klubovima, jer je Jahić igr'o i za AEK te Aris. Misimović takodje za šampiona Bundeslige.
Eto, ovo je samo da ne potcjenimo Irce, jer imamo bara-bara reprezentacije. Osjetno smo bolji naprijed, al' zatoliko više su oni bolje izbalansirani.
Republika Irska - BiH (26. maj 2012)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Republika Irska - BiH (26. maj 2012)
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
I ovaj Vranjes cesto haman na klupiu...
stojan vranješ(cluj) je ove sezone odigrao 26 utakmica u prvesntvu, od toga 13 cijelih, na još 6 je bio starter, te na još 3 je dobio posljednjih pola sata. u ostalim utakmicama je imao manju minutažu. zabio je 7 golova.ahmic je napisao/la:I ovaj Vranjes cesto haman na klupiu...
damir vrančić(braunschweig) je ove sezone odigrao 30 utakmica u prvenstvu, od toga 15 cijelih, na još 9 je bio starter, te na još 3 je dobio posljednjih pola sata ili više. u ostalim utakmicama je imao manju minutažu
milan đurić(crotone) je ove sezone odigrao 28 utakmica u prvenstvu, od toga 12 cijelih, na još 5 je bio starter, te na još 7 je dobio pola sata ili više. u ostalim utakmicama je imao manju minutažu. zabio je 2 gola.
enis nadarević(varese) je ove sezone odigrao 36 utakmica u prvenstvu, od toga 13 cijelih, na još 9 je bio starter, te na još 10 je dobio pola sata ili više. u ostalim utakmicama je imao manju minutažu. zabio je 1 gol.
mario barić(gent) je ove sezone odigrao 29 utakmica u prvenstvu, od toga 26 cijelih, na još 1 je bio starter, te na još 2 je dobio pola sata ili više.
daniel pavlović(grasshoppers) je ove sezone odigrao 14 utakmica u prvenstvu, od toga 11 cijelih, na još 2 je bio starter, te na još 1 je dobio pola sata ili više. zabio je 1 gol
izet hajrović(grasshoppers) je ove sezone odigrao 19 utakmica u prvenstvu, od toga 3 cijele, na još 9 je bio starter, te na još 3 je dobio pola sata ili više. zabio je 1 gol
gordan bunoza(wisla) je ove sezone odigrao 11 utakmica u prvenstvu, od toga 4 cijele, na još 2 je bio starter, te na još 3 je dobio pola sata ili više. ozljeđen
darko bodul( sturm) je ove sezone odigrao 27 utakmica u prvenstvu, od toga 9 cijelih, na još 9 je bio starter, te na još 5 je dobio pola sata ili više. zabio je 10 golova
ervin zukanović(kortrijk) je ove sezone odigrao 35 utakmica u prvenstvu, od toga 34 cijele, na još 1 je bio starter. zabio je 3 gola
edin cocalić(maccabi haifa) je ove sezone odigrao 25 utakmica u prvenstvu, od toga 25 cijelih.
ajdin mahmutović(teplice) je ove sezone odigrao 21 utakmicu u prvenstvu, od toga 12 cijelih, na još 7 je bio starter, te na još 1 je dobio pola sata ili više. zabio je 8 golova
anel hadžić(ried) je ove sezone odigrao 32 utakmice u prvenstvu, od toga 30 cijelih, na još 2 je bio starter. zabio je 6 golova
edin višća(istanbul) je ove sezone odigrao 33 utakmice u prvenstvu, od toga 7 cijelih, na još 16 je bio starter, te na još 6 je dobio pola sata ili više. zabio je 5 golova
miroslav stevanović(vojvodina) je ove sezone odigrao 29 utakmica u prvenstvu, od toga 23 cijele, na još 1 je bio starter, te na još 5 je dobio pola sata ili više. zabio je 6 golova
muhamed subašić(dynamo dresden) je ove sezone odigrao 17 utakmica u prvenstvu, od toga 10 cijelih, na još 2 je bio starter, te na još 1 je dobio pola sata ili više. zabio je 3 gola
toni šunjić(zorya) je ove sezone odigrao 22 utakmice u prvenstvu, od toga 20 cijelu, na još 2 je bio starter.
jasmin burić(lech( je ove sezone odigrao 17 utakmica u prvenstvu, od toga 17 cijelih
za ognjena vranješa nisam mogao naći statistiku, a uz njega su kandidati još i ermin bičakčić, muhamed bešić, goran zakarić i josip kvesić. to je po meni sve što trenutno imamo izvan reprezentacije
@Pauleta super sto si pobrojao ove igrace, ali ko ti garantuje da svi oni zele da igraju za BiH, također ih mnogo nema dokumente a kod nas je to duga procedura za dobivanje. I realno gledajuci mislim da od njih sviju 2-3 igraca imaju kvalitetu za A tim, jedino da ih pozovu u mlade pa neka se dokazu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
što se tiče gore nvedenih igrača, mislim da bi svi igrali za bih, a što se putovnica tiče, to je samo kod nas problem. u svim drugim zemljama se one serviraju igračima koji su potrebniElegant je napisao/la:@Pauleta super sto si pobrojao ove igrace, ali ko ti garantuje da svi oni zele da igraju za BiH, također ih mnogo nema dokumente a kod nas je to duga procedura za dobivanje. I realno gledajuci mislim da od njih sviju 2-3 igraca imaju kvalitetu za A tim, jedino da ih pozovu u mlade pa neka se dokazu.
Poštovanje i tebi. Nisi imao potrebe porediti igrače, a usput da ti kažem kako se ne slažem, budući da si napisao nešto što ni u kakvom kontekstu ne može biti protuargument mojoj tvrdnji " da su zeleni igrači jaki, a crni slabi", i to iz razloga što se boja nije odnosila na igrača, nego na područje terena. Ipak je činjenica kako su naša dva napadača daleko najjači dio tima.Pauleta je napisao/la:Poštovani kolega, Misimović je još uvijek profesor za pjanića, ali i sve ostale na še igrače, srce i duša ove reprezentacije i njezin najvažniji i najbolji igrač. Ovo je odgovor na tvoju konstataciju da su zeleni igrači jaki, a ostala sedmorica slabi. naravno da je i salihović profesor nogometa za lulića, kojem kao i pjaniću kapa do poda, ali zasluge i kvaliteta ove dvojice momaka koji su iznjeli na svojim leđima jako puno utakmica je velika.
Centralna dva branića kriju svijetu relativno nepoznata imena i stoga ih nikako ne mogu klasificirati kao pouzdane, a takav tandem pozadi mi ne dozvoljava da bilo kojeg defanzivca nazove pouzdanim, makar se to radilo i o beku.
Mujdža kakav god da je, činjenica je da on igra u Freiburgu, ekipi čiji je maksimum borba za opstanak u ligi, dok sa druge strane igra neko čija pozicija nije ni približno lijevi bek.
Ista stvar je sa sredinom, gdje Rahimić ne može garantovati nikakvu sigurnost, a takodje ni Misimović uprkos njegovim kvalitetima nije neko koga smo gledali prije 2 ili 3 godine.
Istina, Miralem na krilu i nije nešto što se može nazvati pouzdanim, al' takvo opredjeljenje je bukvalno bilo navučeno, jer bi u suprotnom trpilo najbolje krilo koje imamo, a i jedino napadački tandem bi mogli okvalifikovati kao europskih standarda vrijedno.
Pri cijelom ovom pisanju ne mislim na komparacije BiH nekada vs BiH sada ili BiH vs Irska ili ne daj bože BiH vs Srbija/Hrvatska, nego BiH vs Francuska/Španija/Njemačka.
Premaleno je postati bolji od Hrvata, to je već karakteristika nacionalizma, želim da budemo najbolji. I jedino mjesto gdje imamo igrače vrhunskog kvaliteta su napadači i donekle krila (bez zamjena).
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Ja mislim da je Misimović i danas klasa, samo je imao nesreću da nije pogodio sa transferom, kao i džeko koji sjedi na klupi, a jedan je od najboljih napadača u europi. zašto mislim da je misimović najbolji? zato što je to igrač koji donosi prevagu, koji daje završni pas bez koje je džeko odsječen, zato što podiže moral ekipi i zato što je konstanta. pjanić još nema tu klasu. on je izvrsna nadopuna, ali daleko je to još od vođe. zašto mislim da je salihović bolji od lulića? lulić, po meni igra samo prema naprijed, a i tu mu se zna dogoditi utakmica u kojoj ga nema na mapi, čuva ga prosječan igrač. salihović igra i prema nazad, izvrsno pokriva, ima bolji centaršut, izvrsno izvodi slobodnjake i daje puno više lopti od kojih naši napadači žive.Arnelinho je napisao/la:Poštovanje i tebi. Nisi imao potrebe porediti igrače, a usput da ti kažem kako se ne slažem, budući da si napisao nešto što ni u kakvom kontekstu ne može biti protuargument mojoj tvrdnji " da su zeleni igrači jaki, a crni slabi", i to iz razloga što se boja nije odnosila na igrača, nego na područje terena. Ipak je činjenica kako su naša dva napadača daleko najjači dio tima.Pauleta je napisao/la:Poštovani kolega, Misimović je još uvijek profesor za pjanića, ali i sve ostale na še igrače, srce i duša ove reprezentacije i njezin najvažniji i najbolji igrač. Ovo je odgovor na tvoju konstataciju da su zeleni igrači jaki, a ostala sedmorica slabi. naravno da je i salihović profesor nogometa za lulića, kojem kao i pjaniću kapa do poda, ali zasluge i kvaliteta ove dvojice momaka koji su iznjeli na svojim leđima jako puno utakmica je velika.
Centralna dva branića kriju svijetu relativno nepoznata imena i stoga ih nikako ne mogu klasificirati kao pouzdane, a takav tandem pozadi mi ne dozvoljava da bilo kojeg defanzivca nazove pouzdanim, makar se to radilo i o beku.
Mujdža kakav god da je, činjenica je da on igra u Freiburgu, ekipi čiji je maksimum borba za opstanak u ligi, dok sa druge strane igra neko čija pozicija nije ni približno lijevi bek.
Ista stvar je sa sredinom, gdje Rahimić ne može garantovati nikakvu sigurnost, a takodje ni Misimović uprkos njegovim kvalitetima nije neko koga smo gledali prije 2 ili 3 godine.
Istina, Miralem na krilu i nije nešto što se može nazvati pouzdanim, al' takvo opredjeljenje je bukvalno bilo navučeno, jer bi u suprotnom trpilo najbolje krilo koje imamo, a i jedino napadački tandem bi mogli okvalifikovati kao europskih standarda vrijedno.
Pri cijelom ovom pisanju ne mislim na komparacije BiH nekada vs BiH sada ili BiH vs Irska ili ne daj bože BiH vs Srbija/Hrvatska, nego BiH vs Francuska/Španija/Njemačka.
Premaleno je postati bolji od Hrvata, to je već karakteristika nacionalizma, želim da budemo najbolji. I jedino mjesto gdje imamo igrače vrhunskog kvaliteta su napadači i donekle krila (bez zamjena).
ma đžeko, vedo, misimovic i pjanić su profesori i institucija za sve ,ostalo loše treba to puna radit ,utakmica,iskustva,volje, a i talenat imat pa nije svatko klasa fudbaler samo je problem imamo ljude ,ali nije tim uigran neke lude sheme,sreća,selektori čudaci i zato se bojim svega kud to ide.Ja ipak mislim Irci će prevagnut bez obzira na sve traljavi smo,neodgovorni,igra , dodavanja,pas,sve te loše komponente a koncentracija,greške stalne u zadnje vrijeme .Sretno nam svakako daj Bože pomaka.
Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
Poraz od 2-3 gola. Irci ce bit motivisani, nasi ce po obicaju u maju igrat preko qurca. Jos ako Pape bude testirao ove svoje igracine poput Vranjesa, Svrake i Vrancica crno nam se pise.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
K'o što je Hamšik bio motivisan?Cartman je napisao/la:Poraz od 2-3 gola. Irci ce bit motivisani, nasi ce po obicaju u maju igrat preko qurca. Jos ako Pape bude testirao ove svoje igracine poput Vranjesa, Svrake i Vrancica crno nam se pise.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Uplati pare na Irsku i preki da smaras.Cartman je napisao/la:Poraz od 2-3 gola. Irci ce bit motivisani, nasi ce po obicaju u maju igrat preko qurca. Jos ako Pape bude testirao ove svoje igracine poput Vranjesa, Svrake i Vrancica crno nam se pise.
Samo sto radis je smaras, ti si najpametniji strucnjak za fudbal.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Izvinjavam se, Vrancic i kompanija ce razbit Irsku. Naravno i Susic ce izdominirat amatera Trapattonia.Elegant je napisao/la:Uplati pare na Irsku i preki da smaras.Cartman je napisao/la:Poraz od 2-3 gola. Irci ce bit motivisani, nasi ce po obicaju u maju igrat preko qurca. Jos ako Pape bude testirao ove svoje igracine poput Vranjesa, Svrake i Vrancica crno nam se pise.
Samo sto radis je smaras, ti si najpametniji strucnjak za fudbal.
irci ce biti motivirani protiv nas iz prostog razloga sto se svi bore za mjesto u timu na euru... njima to nije prijateljska utakmica... igracima ce ona biti kvalifikaciona za mjesto u pocetnom sastavu... nasi igraci ce biti umorni i van forme obzirom da je vecini sezona vec zavrsila, a oni kojima nije svakako ne nastupaju za svoje klubove.. ocekujem rezultat slican rezultatima protiv svedske i njemacke...
isto vrijedi za tekmu protiv mexica... oni se spremaju za kvalifikacione tekme u junu... a nasi ce biti umorni zbog dugog puta i vremenske razlike, tako da razloga za optimizam bas i nema... jedina olaksavajuca okolnost moze biti cinjenica da meksikanci 3 dana poslije igraju prijateljsku s brazilom, pa bi se mogli cuvat' za tu utakmicu...
isto vrijedi za tekmu protiv mexica... oni se spremaju za kvalifikacione tekme u junu... a nasi ce biti umorni zbog dugog puta i vremenske razlike, tako da razloga za optimizam bas i nema... jedina olaksavajuca okolnost moze biti cinjenica da meksikanci 3 dana poslije igraju prijateljsku s brazilom, pa bi se mogli cuvat' za tu utakmicu...
-
- Kontakt:
napokon da se krene u pricu o tekmi. na stranu papetov spisak, na stranu sta jedu, seru i rade nasi reprezentativci, na stranu zna li sta radi pape ili nema pojma, evo nas pred jakom provjerom. Istina je da mi bash i ne igramo najbolje u ovim majsko-junskim terminima, pad forme i ineteresovanja, ali se nadam da se to nece desiti i ovaj put. gledao sam taj spisak iraca i kako se vidi iz kojih klubova dolaze moze se uvidjeti i ono sto znamo a niko nije ni spomenuo a to je igra na jak fizicki kontakt i duge lopte. sada, mislim da pandža ima neke skakacke karakteristike ali za jahica ili spahica to ne bih rekao(ako emir bude igrao). to bi mogao biti problem kao i prekidi. ne dirajte rahimica i medunjanina. prvi koliko god igrao jos ce nam biti potreban za razbijanje napada a za drugog se ne brinem jer je medunjanin jako dobar igrac i pokazao se dobrim u kvalifikacijama na ovoj njemu neprirodnoj poziciji. poprilicno je smijesno stavljati ga isti kos kao i ibricica i maletica. nijednog trenutka ne mislim da ce nas razbiti, sta vise, ova tekma ce pokazati da smo puno bolji od iraca a razlozi zasto su oni na ep treba traziti u lakoci grupe i protivnika u barazu.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
irska je meni, poslije bih i hrvatske najdraza reprezentacija, pa ih uvijek pratim. nebih ih tako podcjenjivao, neće zaista biti lako, ali nebih ih niti precjenjivao, jer ipak mi imamo kvalitetu i možemo odraditi dobrih 90 minuta. oni nece ici 100% jer to cuvaj za euro, ali nece biti niti opusteni jer se bore za mjesta u ekipi. u svakom slucaju vrhunska utakmica, koja nece biti bas revijalanadžakailibu je napisao/la:napokon da se krene u pricu o tekmi. na stranu papetov spisak, na stranu sta jedu, seru i rade nasi reprezentativci, na stranu zna li sta radi pape ili nema pojma, evo nas pred jakom provjerom. Istina je da mi bash i ne igramo najbolje u ovim majsko-junskim terminima, pad forme i ineteresovanja, ali se nadam da se to nece desiti i ovaj put. gledao sam taj spisak iraca i kako se vidi iz kojih klubova dolaze moze se uvidjeti i ono sto znamo a niko nije ni spomenuo a to je igra na jak fizicki kontakt i duge lopte. sada, mislim da pandža ima neke skakacke karakteristike ali za jahica ili spahica to ne bih rekao(ako emir bude igrao). to bi mogao biti problem kao i prekidi. ne dirajte rahimica i medunjanina. prvi koliko god igrao jos ce nam biti potreban za razbijanje napada a za drugog se ne brinem jer je medunjanin jako dobar igrac i pokazao se dobrim u kvalifikacijama na ovoj njemu neprirodnoj poziciji. poprilicno je smijesno stavljati ga isti kos kao i ibricica i maletica. nijednog trenutka ne mislim da ce nas razbiti, sta vise, ova tekma ce pokazati da smo puno bolji od iraca a razlozi zasto su oni na ep treba traziti u lakoci grupe i protivnika u barazu.
-
- Kontakt:
niposto ih ne podcjenujem ali je to odgovor za ove koji izgleda prizeljkuju 2-3 razlike za irce. da igra ekipa koja je igrala u parizu+ salihovic ne bih se nijednog trenutka brinuo ovako ostaje problem brzine i krpljenja. na zalost salihovic ide na lijevu stranu iako se ubio za sredine.
mislim da ce to ici onako papetovski ziheraski:
begovic
mujdža jahic pandža salihovic
rahimic
pjanic misimovic lulic
ibisevic dzeko
Ovako mi i ne izgleda lose-
begovic
rahimic
pjanic misimovic lulic
ibisevic dzeko
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
mislim da si pogodio sastav i slažem se da dobro izgleda. kada se vrati papac leti lulić, kada se vrati spahić leti jahić i to je ekipa sa kojom krećemo u nove kvalifikacijedžakailibu je napisao/la:niposto ih ne podcjenujem ali je to odgovor za ove koji izgleda prizeljkuju 2-3 razlike za irce. da igra ekipa koja je igrala u parizu+ salihovic ne bih se nijednog trenutka brinuo ovako ostaje problem brzine i krpljenja. na zalost salihovic ide na lijevu stranu iako se ubio za sredine.
begovic
rahimic
pjanic misimovic lulic
ibisevic dzeko
Ma i da pobjedimo, ova utakmica je izgubljena za nas. Jer propustili smo jos jednu sansu da isprobamo igrace u zadnjoj liniji i zamjene za Rahimica.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
ovo boldano je tacno, nije pozvao ni recimo cocalica ni zukanovica da ih proba na stoperu, to je trebao, al za rahimica grijesis...pa svraka, vrancic, vranjes, svi su def. vezni, sve ce ih valjda probati...Cartman je napisao/la:Ma i da pobjedimo, ova utakmica je izgubljena za nas. Jer propustili smo jos jednu sansu da isprobamo igrace u zadnjoj liniji i zamjene za Rahimica.
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
po transfermarktu stojan je ofanzivni vezniPapastathopoulos je napisao/la:ovo boldano je tacno, nije pozvao ni recimo cocalica ni zukanovica da ih proba na stoperu, to je trebao, al za rahimica grijesis...pa svraka, vrancic, vranjes, svi su def. vezni, sve ce ih valjda probati...Cartman je napisao/la:Ma i da pobjedimo, ova utakmica je izgubljena za nas. Jer propustili smo jos jednu sansu da isprobamo igrace u zadnjoj liniji i zamjene za Rahimica.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.