ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

adnan24
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la adnan24 » 16 okt 2009, 17:13

Raul_64 je napisao/la:Djoković je prošao dalje...pobjedio je Simona u sjajnom meču u 3seta..Nole igra ponovo u formi života..
sutra sa Davydenkom

Pa dobro...igra Nole odlicno ali dosta se mucio protiv Simona-posebno u drugom setu a ni ova 2 nije dobio tako lako iako to izgleda dosta ubjedljivo(6-3 6-2)...
Ljubicic predao Nadalu na pocetku 3 seta pri rezultatu 6-3 3-6...U prvom setu Ivan je igrao kao u najboljim danima a onda u drugom setu poslije 3 vezane spasene break lopte Nadalu se vraca samopouzdanje i dosta lako uzima 2. set...

Polufinale:

Davidenko-Djokovic
Lopez-Nadal

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 okt 2009, 16:01

finale davidenko - nadal

davidenko nakon sjajnog meča dobio đokovića.nadal prošao bez borbe u finale pošto mu je lopez predao.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 19 okt 2009, 08:59

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije materijalizirao odličan tjedan u danskom Koldingu na tamošnjem ATP Challenger turniru. Čak štoviše, izrežirao je dosad neviđen scenarij na teniskim terenima.

Dodig, inače 192. tenisač ATP ljestvice i šesti nositelj turnira, imao je mnogo prilika za pobjedu u finalu protiv Britanca Alexa Bogdanovica, no nije uspio do kraja slomiti suparnika.

Dobio je prvi set 6-3, imao je mnoštvo šansi u drugom, ali je na kraju izgubio tie-break tog seta (9-7), kada je započelo njegovo čudno ponašanje.

Nakon izgubljenog drugog seta krenuo je izvan dvorane, prema toaletu, te je usput nešto dobacio linijskom sucu. S obzirom da se prilično vjerno čulo ono što je hrvatski tenisač rekao (od strane druga dva linijska suca), brzo su se u dvorani skupili vrhovni sudac turnira, glavni sudac i linijski, a epilog je bila diskvalifikacija Dodiga.

No, to hrvatskom tenisaču nije bilo dovoljno, te je još veću sramotu izazvao prilikom dodjele nagrada. Kao finalist je dobio svojevrsnu vazu kao nagradu, nakon čega je upitao: "je li ovo nagrada za drugo mjesto?".

Nakon što je dobio potvrdni odgovor, bacio je vazu u zid i napustio dvoranu.

- Iznimno mi je žao što je cjelokupni turnir završio na ovakav način. Iskreno, nikada ništa slično nisam vidio na teniskim terenima - rekao je 25-godišnji pobjednik Alex Bogdanovic.

Inače, tijekom cijelog turnira je Dodig bio "u ratu" sa linijskim sucima, s kojima je vrlo često imao sukobe.

ATP Challenger Kolding, finale:

Bogdanovic - Dodig (6) 3-6, 7-6(6); diskvalifikacija Dodiga

Jutarnji list

Uvijek je imao tanke živce ali nisam mogao vjerovati da ovakve gluposti može da uradi.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 19 okt 2009, 09:05

Novi poredak na ATP listi.

1 Federer, Roger (SUI) 10,805
2 Nadal, Rafael (ESP) 9,095
3 Djokovic, Novak (SRB) 7,950
4 Murray, Andy (GBR) 7,390
5 Del Potro, Juan Martin (ARG) 6,315
6 Davydenko, Nikolay (RUS) 4,700
7 Roddick, Andy (USA) 4,690
8 Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) 4,040
9 Verdasco, Fernando (ESP) 3,400
10 Soderling, Robin (SWE) 3,235

Đoković iskoristio ne igranje Murraya i dobrim nastupima u Pekingu i Šangaju preuzeo treće mjesto.
Verdasco sve slabiji i nije ni blizu tenisa koji je igrao na početku sezone.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 20 okt 2009, 12:39

Umjesto da se priprema za odlazak u Beč i kvalifikacije tamošnjeg ATP turnira, Ivan Dodig mora pisati pisma i opravdavati se za incident u finalu ATP Challengera u danskom Koldingu gdje je bio u glavnoj ulozi. Vrijeđanje sutkinje, diskvalifikacija, razbijanje vaze o zid... Na službenoj stranici turnira iznesen je niz teških optužbi na račun hrvatskog tenisača, a tekst je prenesen i u hrvatskim medijima.

- Ne želim se pravdati, ali mislim da bi bilo u redu čuti i moju stranu.

• Idemo redom. Jeste li uvrijedili sutkinju?
- Nisam joj ništa loše rekao, ništa od onoga što je navedeno. Sve što sam joj rekao bilo je ‘watch the ball’ (‘gledajte loptu’) i pokazao prstom prema očima. Onda sam u prolazu sebi rekao ‘pizdo’ i na engleskom ‘o, shit’ (sranje). Ispalo je da sam joj rekao ‘piece of shit’ (‘**** jedno’). Kad sam se vratio iz svlačionice, sudac mi je dao opomenu i pozvao supervizora koji mi je rekao da sam diskvalificiran.

• Jeste li razbili trofej?

- Jesam, ali ne pred gledateljima, nego kad sam ušao u tunel. Kad je sudac rekao da sam diskvalificiran, čestitao sam Aleksu i krenuo prema svlačionici. Vidio sam stol s trofejima. Uzeo sam cvijeće i darovao ga skupljačici lopti. Prije svečanosti uzeo sam pehar, ušao u tunel i razbio ga. Nitko ništa nije vidio, mogli su samo čuti zvuk razbijanja. Sada kad sam se smirio, znam da sam pogriješio, ali u tom trenutku nisam mogao podnijeti nepravdu koja mi je učinjena.

• Optuženi ste i za cijeli tjedan ratovanja sa sucima.- Imao sam problema samo u prvom meču, protiv domaćeg tenisača ****, kad su nam sudila tri suca u dobi od 13 do 15 godina i radili puno pogrešaka na obje strane. Gledatelji su prosvjedovali, željeli su da domaći igrač pobijedi. Jednom sam rekao da je platio ulaznicu kako bi gledao tenis. To vam može potvrditi i Antonio Veić koji mi je bio velika podrška.

• Diskvalifikacija u finalu automatski vas je ostavila bez novca (3610 eura) i osvojenih bodova (45).

- Poludio sam kad sam to doznao. Krvavo zarađujem za svoj kruh, moram paziti na svaku sitnicu, na svaki novčić. Znam da sam trebao bolje reagirati, ali kad sam se sjetio svega što prolazim, bilo je teško suzdržati se.

ATP za ovakve prekršaje ima predviđenu novčanu kaznu do 25.000 dolara i moguću suspenziju u maksimalnom trajanju do jedne godine. Mnogo ovisi o tome kako će supervizor, Nizozemac Michel Willems, sročiti izvješće.

- Savjetovao sam se s menadžerima. Napisat ću pismo sa svojom verzijom događaja i poslati ga u ATP.

Jutarnji list

Ivane, Ivane ne može to tako.

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 01 nov 2009, 20:38

Ljubo osvojio ATP-turnir u Lyonu svaka čast odlična igra i meč.
Bilo je Bosanaca navijača ,nakon 28 mjeseci Ljubo se osvježio pobijedom ;)
sretnooo.
Fi hajati.
GO Bosno.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 08 nov 2009, 17:58

Đoković pobedio u Rožerovoj kući

Novak Đoković osvojio je titulu u sred Bazela. Slavio je protiv Federera na nekoliko metara od njegove kuće u 3 seta, sa 6:4, 4:6 i 6:2.

Pobedom u finalu Bazela, Đokoviću je pored pehara pripao i ček na 291.700 dolara i novih 500 bodova za ATP listu.

BRAVO NOLE
- " $...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 08 nov 2009, 18:50

gledao sam meč i mogu reći da je tenis danas bio sjajan 8-) .svaka čast Noletu!!!
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 09 nov 2009, 10:23

Novi poredak na ATP-u.

1 Federer, Roger (SUI) 10,340
2 Nadal, Rafael (ESP) 8,845
3 Djokovic, Novak (SRB) 8,300
4 Murray, Andy (GBR) 7,140
5 Del Potro, J.M: (ARG) 6,050
6 Roddick, Andy (USA) 4,500
7 Davydenko, Nikolay (RUS) 4,430
8 Verdasco, Fernando (ESP) 3,360
9 Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) 2,985
10 Soderling, Robin (SWE) 2,935

Do kraja sezone imaju još dva velika takmičenja masters u Parizu i Masters Cup u Londonu.
Pošto su poeni sa lanjskog mastersa u Parizu već oduzeti teniseri brane još samo osvojene poene sa prošlogodišnjeg MC-a u Šangaju.

1.Federer brani 200 poena sa prošlog završnog mastersa tako da je u najpovoljnijoj poziciji i samo loši rezultati na naredna 2 takmičenja ( ispadanje u 1/8 ili 1/4 ) uz odlične nastupe Nadala mu mogu uzeti prvo mjesto.

2.Nadal, već je rečeno kako može do prvog mjesta, uz lošeg Federera i odlične nastupe u Parizu I Londonu može se eventualno nadati prvoj poziciji.S druge strane mu prijeti Đoković, no s obzirom da Nole brani 1.300 poena sa prošlog završnog mastersa male su šanse da na kraju bude 2 .

3.Đoković, napomenuo sam da ima male šanse da bude drugi na ATP-u na kraju godine a također ima velike šanse da zadrži treće mjesto jer ima dosta veliku prednost ispred Murraya i samo bi njegovi loši rezultati na narednim takmičenjima doveli u opasnost poziciju koju trenutno ima.

4.Murray , da bi bio 3 mora dati svoj makimum na narednim turnirima ali imajući u vidu da i on brani 600 poena iz Šangaja za treće mjesto mora imati pomoć u vidu ranih ispadanja Noleta iz Pariza i Londona.S druge strane ga prati Del Potro ali mislim da su mu šanse minimalne za konačno 4 mjesto na kraju sezone.

Žrijeb za pariz je izvršen.

Kod Federera se na istoj strani žrijeba nalaze Murray, Del Potro, Verdasco i kao moguće "nagazne mine " Stepanek i Čilić.

Nadal ima lagan žrijeb od četvrtfinala gdje bi mu protivnik trebao biti ili Simon ili Tsonga dok Đoković za protivnike ima Hassa u trećem kolu i vjerovatno Davidenka u četvrtfinalu.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 11 nov 2009, 12:15

Jučer su riješene i posljednje dileme pred završni Masters Cup u Londonu.

Verdasco i Davydenko su posljednji učesnici pomenutog takmičenja.

Danas na centralni teren Bercya izlaze favoriti.

Đoković je dobio prvi set protiv Monaca sa 6:3 .Trenutno je 3:2 u drugom setu za Monaca..

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 12 nov 2009, 08:45

Ode još jedna istinska teniska legenda.

Jučer sam i posao ranije napustio da bih odgledao zadnji meč Marata Safina.I nisam se pokajao.Marat je u svom posljednjem meču bio dosljedan sebi, bacao je reket, pričao sam sa sobom, nervirao se.

Bilo je dirljivo gledati oproštaj velikog Marata... Posebna pohvala pariškim organizatorima, koji su se stvarno iskazali, uostalom, kao i prošle godine tokom Kuertenova oproštaja u Roland Garrosu...

Del Potro je dominirao u meču, makar je Safin krajem drugog seta iskoristio lagani Argentinčev pad u igri, te je produžio time svoju karijeru, u kojoj je bio i broj 1 na svijetu, te je osvojio dva Grand Slam turnira (US Open 2000. i Australian Open 2005. godine).

Trijumf u Melbourneu je bio posljednji ATP naslov Safina u karijeri, a tada je, podsjetimo, u legendarnom polufinalu pobijedio Rogera Federera ( jedan od najvećih mečeva u historiji, barem za mene ) , a potom u finalu Lleytona Hewitta.
Ukupno je osvojio 15. ATP titula, a u Pariz je došao kao 65. igrač na svijetu.

Neki će reći da bi bio još puno veći u igračkom smislu pa i višegodišnji broj 1 da je volio tenis barem malo manje od votke i žena, ali to opet ne bi bio Marat koga smo svi voljeli....

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 12 nov 2009, 09:20

Jučerašnji dan u Bercyju je bio težak, barem što se favorita tiče..Federer je završio svoj nastup a Rafa Nadal se jedva izvukao u duelu sa Almagrom.

Bennetau je pobijedio Federera na 3:6, 7:6(4), 6:4 ostvarivši svoju najveću pobjedu u karijeri.

Federer nije u formi, to se vidjelo i u Baselu.

I Rafa nije u formi, iako je Almagro odigrao sinoć dobar meč, iako se Rafa ponovno žalio na žuljeve, ali je još daleko od onog Rafe s početka godine.

Almagro je dominirao većim tokom meča, ali je svejedno propuštao previše prilika. Čak pet meč-lopti na svom je servisu propustio u 12. gemu drugog seta, pri vođstvu 6-5 . Nadal je pak pri vođstvu od 5-4 vodstvu u desetom gemu propustio dvije set-lopte na Almagrovu servisu u istome setu.
U TB-u je Nadal pomeo Almagra.

Treći set je bio čudan, Rafa pravi brejk na startu i vodi sa 1:0 .Onda Almagro okreće na 3:1 pa Rafa vraća na 3:3.Opet Almagro pravi brejk i vodi sada sa 5:3 i servira za meč no opet se Rafa čudesno vraća i vraća stvari na početak.Tada je Almagro pukao i ostatak meča je samo bio formalnost za Rafu i konačnih 3:6 , 7:6 , 7:5.

Rafa će vjerovatno proći Robreda danas ali za Tsongu, mislim da Simon u tom duelu nema šasni, treba mnogo više.

Ostali favoriti su prošli u naredno kolo bez velikih problema.......

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 12 nov 2009, 13:14

Soderling izbacio Davydenka sa mastersa u Bercyju sa 6:3 3:6 6:4 i čeka boljeg iz duela Đoković-Clement u sutrašnjem četvrfinalu.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 nov 2009, 22:14

Mister No je napisao/la:Soderling izbacio Davydenka sa mastersa u Bercyju sa 6:3 3:6 6:4 i čeka boljeg iz duela Đoković-Clement u sutrašnjem četvrfinalu.
Dokovic,Tsonga i Monfils lagano prosli...Nadal se opet izdigao iz mrtvih...Robredo servirao za pobjedu u trecem setu kod 5-4 ali na kraju ipak 7-5 za Nadala...slijedi mec.Gonzales-DelPotro

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 16 nov 2009, 09:06

Novak Đoković i Gael Monfils su sjučer odigrali dobar meč koji je na kraju pripao Novaku i prvi naslov iz trunira masters serije ATP 1000.

Početak meča preslikan kao od subote kad je pomeo Nadala.Novak je fantastično igrao do 3:0 u drugom setu kada se Monfils uz pomoć veoma bučne publike budi.Monfils podiže nivo svoje igre , Novak pada i imamo 3:3.Cirkusant Monfils nastavlja igrati u visokom ritmu i u 11 gemu drugog seta uzima Novakov servis i u narednom gemu poravnava na 1:1 u setovima.

Treći set je bio u znaku brejkova , jer su oba igrača osvajala i gubili servis po dva puta.U TB je Novak ponovno pokazao svoju snagu i konačno osvojio turnir iz masters serije u ovoj godini.

Inače ovo je Novaku nastavak dobrih rezultata sa kraja ove sezone i može se reći da mu je uspješan kraj sezone dosta popravio dojam o relativno neuspješnoj 2009-oj.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 18 nov 2009, 09:25

Зас...е са " " $ право.
Е $ нпр. " не " " "($) % - ' се $ $ $ % су ' $ - $ $ са $ % " у % ( & не ").
$ ' "(" жене у " :) ) $ - " 2-" & " $ " & $ $ ' $ ')

#Mister No $ то ".
- " $...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 18 nov 2009, 10:40

obannon je napisao/la:Зас...е са " " $ право.
Е $ нпр. " не " " "($) % - ' се $ $ $ % су ' $ - $ $ са $ % " у % ( & не ").
$ ' "(" жене у " :) ) $ - " 2-" & " $ " & $ $ ' $ ')

#Mister No $ то ".
Bodovanje na ATP listi vrijedi tačno 365 dana.

Znači osvojeni bodovi sa prošlogodišnjeg turnira se brišu nakon 365 dana odnosno dan više ili manje jer se lista pravi ponedjeljkom.

Prošlogodišnji završni masters u Šangaju je igran ranije nego li će se ove godine odigrati u Londonu i zato su oduzeti bodovi iz Šangaja.

Novak Ima šansu da bude drugi na način koji si napisao.Treba mu pobjeda u Londonu i samo jedna Rafina u grupi, barem kako sam računao.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 18 nov 2009, 12:46

U srijedu je održan ždrijeb za skupine, a uoči njega je bilo poznato da će nositelj prve biti najbolji svjetski tenisač Roger Federer, a nositelj druge broj 2 na svijetu, Španjolac Rafael Nadal.

Ostatak ždrijeba je obavljen tako da su svaka naredna dva tenisača po ATP ljestvici smještena u dvije različite skupine. Murray je tako završio u Federerovoj skupini, Đoković u Nadalovoj...

Federer je, dakle, za suparnike dobio Andyja Murrayja (s kojim u karijeri ima negativni omjer 6-3), kao i samo jednu pobjedu u posljednjih pet mečeva. U skupini je i Argentinac Del Potro, koji je dobio Federera u finalu ovogodišnjeg US Opena, ali je pitanje koliko je Argentinac spreman za London s obzirom na ozljedu (prepone) koju je prezentirao na posljednjem turniru u Parizu. Posljednji igrač u skupini A je Španjolac Fernando Verdasco.

Rafael Nadal će u skupini B igrati protiv Novaka Đokovića (koji ga je lakoćom dobio u dva seta, u polufinalu prošlog tjedna u Parizu). Druga dva člana ove skupine su Rus Nikolaj Davidenko i Šveđanin Robin Söderling. Njih dvojica su ove sezone već igrali četiri puta i Šveđanin protiv Davidenka ima 3-1.

Davidenko je, pak, najbolji turnir u 2009. godini odigrao u Šangaju prije nekoliko tjedana, kada je u polufinalu pobijedio Đokovića, pa u finalu Nadala.

Kao prva zamjena mogući nastup čeka Francuz Jo-Wilfied Tsonga. U polufinale, pak, idu po dva najbolja iz svake skupine.

Skupina A:

Roger Federer (1, Švicarska)

Andy Murray (4, Velika Britanija)

Juan Martin del Potro (5, Argentina)

Fernando Verdasco (7, Španjolska)

Skupina B:

Rafael Nadal (2, Španjolska)

Novak Đoković (3, Srbija)

Nikolaj Davidenko (6, Rusija)

Robin Söderling (8, Švedska

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 18 nov 2009, 20:41

" је ова прва група.
- " $...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 nov 2009, 02:15

obannon je napisao/la:" је ова прва група.
S obzirom na formu odredjenih tenisera zanimljivija je meni ova druga.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.