Zlatna lopta 2013

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko osvaja zlatnu loptu?

1. Ribery
37
26%
2. Ronaldo
74
51%
3. Messi
16
11%
4. Ibrahimović
7
5%
5. Neko peti
10
7%

Ukupno glasova: 144

Raul_64
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la Raul_64 » 09 dec 2013, 22:57

Pa spomenuo si neku fiktivnu cifru od 350 miliona (koje inace Real jest potrosio tokom godina isa ti)
i to je razlog zasto bi Ronaldo trebao imati bolje suigrace jel

pa sad kad bi pojedinacno secirali igrace , prvi bi ti rekao da je Lahm bolji od desnog beka Reala , Alaba od lijevog
Martinez od Khedire , Robben od Di Marie itd.

pobjedio bi Bayern , Barcelonu i bez Riberia
bil osvojio ne znam
Real bez Ronalda bi tesko Galatasaray prosao koliko igra zavisi i podredjena je od njega.

A , Ronaldo
ti je zabio gol u svakom iole znacajnom mecu prosle godine
od dva gola na kampu novom za prolaz dalje , do gola u finalu
preko 6 golova u nokaut fazi LP
i sad sto ga ostatak ekipe nije pratio ce izgubiti bodove na ovoj individualnoj nagradi ?

Ako cemo nagraditi glavnog igraca najbolje ekipe , neka je dobije Riberi
al trebao je onda i Snajder , ako je dobije Ronaldo , trebao je neke godine(neko drugi s obzirom na individualni ucinak)
na kraju dana ce nagrada ostati subjektivno sranje , gdje Del Boske daje bodove Xaviu kao ponajboljem igracu prosle sezone.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 dec 2013, 23:05

Sneijder je one sezone trebao dobiti nagradu, ali šta ćeš.

Na kraju je sve ovo nebitno što pišemo jer mi ne odlučuje o tome. Mnoge stvari su besmislene.

Ja sam rekao da je Ronaldo igračina, zbog takvih igrača volimo fudbal, ali i Ribery je majstor svog zanata.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 dec 2013, 00:52

Ova je nagrada smijesna. Jedne godine osvaja igrac koji je sve osvojio(recimo Cannavaro), druge godine pak osvaja onaj koji je individualno bio najbolji. Trece godine je osvaja neko ko nije ni individualno nit je sve osvojio. Dakle kriterij nije konstantan i to je totalna glupost.
Celik!3,2,2.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 dec 2013, 11:46

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 10 dec 2013, 11:48

@ geoxx

Ovo sam napisao sa sarkazmom.Mogao si vidjeti da na kraju mog posta stoji ( :mrgreen: )

Napisao sam to izricito jer je Messijeva nezasluzena jer je Sneijder osovjio bruku trofeja , a Ronaldova je zasluzena iako je Ribery osvojio sve a ovaj nista 8-)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 10 dec 2013, 12:44

Sve sam više uvjeren da će nagradu dobiti Messi ili Ronaldo. Ribery nema tu previše šansi, i to iz više razloga.
A jedan od najvećih je marketing, nije on po tom pitanju ni do koljena Leu ili Cristianu.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 dec 2013, 12:58

poraz fudbala je ako messi i ove godine dobije nagradu
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 10 dec 2013, 13:53

LenBias je napisao/la:poraz fudbala je ako ribery i ove godine ne dobije nagradu
ispravio.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 dec 2013, 14:12

Ja ne znam ko vise prati ovo smece od nagrade...

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 10 dec 2013, 14:17

Paradajz je napisao/la:Ja ne znam ko vise prati ovo smece od nagrade...
zašto je smeće?
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 10 dec 2013, 17:22

LenBias je napisao/la:poraz fudbala je ako messi i ove godine dobije nagradu
Ne boj se, osvojio je tvoj Ronaldo. Ipak su produzili glasanje zbog takve mogucnosti, po prvi put u hisoriji. :mrgreen:
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 dec 2013, 18:40

ja sam na pocetku teme napisao kako je favorit francuz ali ako hoce opravdati neke zlatne lopte patuljastoga argentinca onda ronaldo mora dobiti nagradu ove godine ;) ponavljam, ako messi kojim slucajem osvoji i ove sezone zlantnu loptu to ce biti definitivni poraz fudbala
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la Cautinho » 10 dec 2013, 18:43

Ne razumijem ovu raspravu @RB i @Neutrala.
Nagrada se temelji na nekim subjektivnim misljenjima,gdje svak glasa za nekoga koga vise "voli".
Da je objektivnost faktor kod dodjele,onda bi se postavili neki jasni kriteriji i kroz godine bi se igračima radi istog kriterija davala ta nagrada.
Naveli ste i primjer gdje je jedne godine Cannavaro dobio nagradu zahvaljujuci trofejima i timskim uspjesima,i primjer gdje Ribery ne bi trebao dobiti nagradu jer je Ronaldo dao vise golova i bio po statistici individualno bolji.
Nagrada jest sama po sebi glamurozna i vrh individualnog dostignuća koju fudbaler može dobiti,ali sigurno da nije jasna.
Temelji se na glasovima,gdje svaka osoba koja daje svoj glas ima svoje misljenje i stvari gleda drukcije.
Iskreno,da ja imam mogucnost da glasam,ja bih svaku godinu Messiju dao 3 boda.
Mislim da ti dovoljno govori.
Keep walking.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 11 dec 2013, 00:22

Blaszczykowski je napisao/la:
Paradajz je napisao/la:Ja ne znam ko vise prati ovo smece od nagrade...
zašto je smeće?
Zato sto vise puta nisu dobijali oni koji su trebali da je dobiju, zato sto ne postoji kriterijum, glasa se za onoga koga simpatises, smece od nagrade...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 dec 2013, 01:27

Henry, Del Piero, Totti... I ne samo oni, ali recimo kao ljudi koji su u jednom trenutku svoje karijere morali osvojiti ovo.
Celik!3,2,2.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 11 dec 2013, 01:33

AllGunsBlazing je napisao/la:Henry, Del Piero, Totti... I ne samo oni, ali recimo kao ljudi koji su u jednom trenutku svoje karijere morali osvojiti ovo.
Raul,Puskas...
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 dec 2013, 08:53

AllGunsBlazing je napisao/la:Henry, Del Piero, Totti... I ne samo oni, ali recimo kao ljudi koji su u jednom trenutku svoje karijere morali osvojiti ovo.
Istina, ali i nije istina.

Kad pogledaš ko su im bili konkurencija (Ronaldo, Rivaldo, Zidane, Ronaldinho, Figo) - onda je sve jasno. Cannavara ne računam, jer on je svoju digao 2006. godine. Tad su uveliko prestale goriti Tottijeva i Del Pierova zvijezda.

Neko je već napisao (i to mi je sasvim ok) da treba i nagrada za životno djelo. Eh, tada bi ovi velikani (koji sigurno zaslužuju ZL, al' nisu imali sreće sa konkurencijom) sigurno dobili jednu nagradu koja bi budućim pokoljenima pokazala i dokazala neke stvari. Ovako ćemo se mi "tu i tamo" sjetiti ovih igrača i govoriti kako je riječ o pravim madžioničarima zbog kojih smo u biti još više zavoljeli fudbal.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 11 dec 2013, 09:24

ono sto mnogi zaboravljaju jeste cinjenica da je zlatna lopta INDIVIDUALNA nagrada. dakle, dodjeljuje se covjeku koji je bio najbolji fudbaler u prethodnoj godini, sto barem po meni ne mora nuzno znaciti da je taj covjek osvojio LP, svjetsko prvenstvo ili sta vec, nego je odigrao sezonu za pamcenje na nekom individualnom nivou tj odigrao je sezonu na nekom visem nivou iznad svojih rivala. po meni to ribery nije. covjek igra ovu istu igru kako je dosao u bayern, imao je nekih uspona i padova ali to je u sustini to. sad kad je bayern postao masinerija i kad se pred njima naziru godine dominacije, sad je odjednom kao ribery najbolji igrac svijeta i po defaultu treba dobiti zlatnu loptu jer dolazi iz najbolje evropske ekipe!? sorry ali ne vjerujem u to. ribery ima puno manje udjela u bayernovoj tituli nego li messi ima u barcinoj ili sto bi ronaldo imao u realovoj. odigrao je odlicno prosle sezone ali ronaldo je odigrao bolje i ako vec pricamo o individualnoj nagradi on je taj koji je zasluzuje.

eh sad, druga je stvar to sto je ova nagrada smijesna sama po sebi iz prostog razloga sto se kriteriji mijenjaju iz godine u godinu tj uopste nema konstante kada su u pitanju kriteriji po kojima bi jedan igrac trebao uzeti tu zlatnu loptu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 dec 2013, 14:17

"Glasao bih za Riberyja. Statistika Cristiana Ronalda je impresivna, individualno radi sjajne stvari i postavlja nove rekorde. Međutim, Ribery nudi više u defenzivi i pomaže ekipi po cijelom terenu. I prošle je sezone osvojio sve što se moglo", rekao je Lewandowski za Przegladem Sportowym.

Statistika ne pokazuje odbranu :|

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 dec 2013, 15:06

Navijam za Barcu, Messi mi je jedan od najdrazih igraca ali volio bih kad bi Ribery osvojio, mislim da je zasluzio tu nagradu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.