Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja Mundobasket 2014?

Anketa je završila: 02 jul 2014, 15:51.

SAD
15
52%
Španija
2
7%
Francuska
0
Nema glasova.
Grčka
1
3%
Argentina
0
Nema glasova.
Litvanija
0
Nema glasova.
Srbija
4
14%
Hrvatska
5
17%
Turska
1
3%
Niko od navedenih
1
3%

Ukupno glasova: 29

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 avg 2014, 15:25

Oceivano Hrvati, kvaliteta i sirina rostera (a i mladost :mrgreen: ) je presudila, jucer sam rekao da ce lakse sa Gaucosima nego sa Gilasima. Sa Grcima za prvo mjesto :thumbup:

Amer odlican u drugom pol, prelomio tekmu :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 avg 2014, 15:25

let3 je napisao/la:treba odyebati ove jenkije sa Mundijala i Olimpijada, jer ovo je ubijanje košarke :puke:

ili im uvesti neka ogranicenja da mogu poslati igrace do max. 22 godine....nema smisla pratiti košarku više, ako ce ovako ostati kad se unaprijed zna ko je pobjednik.
yebo tu pricu :thumbdown:
Ma mogu oni poslat U15 repku ali će opet izdominirat :mrgreen: Kod njih svi igraju košarku, svi superstari :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 avg 2014, 15:27

AlfredBorden je napisao/la:znaci zabranit nekom da igra zato sto je dobar u tome? de skontaj kolko to pogresno zvuci :rol:
pa kako onda drugacije riješiti ovaj problem totalne dominacije :mrgreen: :D nema druge, nego zabrana.

pa ima i drugih živih ljudi koji bi htjeli zlatnu medalju, ali to nije moguce trenutno u ovakvim konstelacijama snaga.

pa jbt, kome se jenkiji dokazuju ovdje?? cemu toliko qrcenje?? ...sješite više, yebo vas otac americki

dosta više pretplatnika na zlato :stop:

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 31 avg 2014, 15:30

Ne treba nikome zabranjivati ali shvatate li vi da evropske reprezentacije igraju prakticno protiv kontinenta ne jedne drzave, tako da je u startu ogromna razlika u tome da Ameri imaju mnogo veci izbor igraca nego jedna evropska reprezentacija...pa bi onda najpostenije bilo da Ameri naprave prvenstvo u svojoj drzavi (kontinentu) pa koja savezna drzava osvoji to prvenstvo onda neka ide na Svjetska prvenstva i Olimpijske igre, mozda ce nekome ovo biti smjesno ali jedini nacin kako smanjiti njihovu dominaciju i povecati sanse drugim ekipama
Pyro is not a crime !

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 31 avg 2014, 15:33

što Francuzi igraju u majicama kratkih rukava? :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 31 avg 2014, 15:39

Pa ameri cak i imaju milosti, ovo i nije najbolji moguci tim. Nema Jamesa, Wadea, Kobea, Mela, Duranta, Westbrooka, Paula, Griffina, Lovea, Lillarda, Aldridgea, Jeffersona, Walla, Bosha, Hibberta, Ronda, Georgea...
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 31 avg 2014, 15:41

Šta se ovdje sve neće napisati.... :lol:
Kaunas je napisao/la:što Francuzi igraju u majicama kratkih rukava? :mrgreen:
I had to wear it once, I didn't like it. I'll skip this tournament.
slika
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 31 avg 2014, 15:43

@let3 nemoj Boga ti više košarku komentarisat, veze nemaš

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 avg 2014, 15:44

Puma je napisao/la:Pa ameri cak i imaju milosti, ovo i nije najbolji moguci tim. Nema Jamesa, Wadea, Kobea, Mela, Duranta, Westbrooka, Paula, Griffina, Lovea, Lillarda, Aldridgea, Jeffersona, Walla, Bosha, Hibberta, Ronda, Georgea...
dobra utjeha :mrgreen: :lol: mogu sastaviti 5 podjednako kvalitetnih timova i oni pošalju neki B....svijet bi im trebao biti zahvalan na tome :mrgreen:

@Epidaurus, poslušat cu te....al u qurcu :lol:

nek ti znaš sve u košarci to je bitno, rodila te majka tako pametnog :tokralju:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 31 avg 2014, 15:48

Pa za tebe sam definitivno Gregg Popovich i Phil Jackson u jednom, e čuj Amerikancima treba zabranit slat najbolju ekipu jer im niko ne može ništa :facepalm: Vidjeli smo dobro protiv Španaca u zadnja dva finala OI-a kolko su moćniji od Španije a ove godine me ne bi čudilo da ih Španci uzmu i to kvalitetno

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 31 avg 2014, 15:49

zasto se raduljica ovoliko ismijava na raznim fb nba stranicama, kada momak igra i bolje nego solidno?

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 31 avg 2014, 15:49

let3 je napisao/la:
AlfredBorden je napisao/la:znaci zabranit nekom da igra zato sto je dobar u tome? de skontaj kolko to pogresno zvuci :rol:
pa kako onda drugacije riješiti ovaj problem totalne dominacije :mrgreen: :D nema druge, nego zabrana.

pa ima i drugih živih ljudi koji bi htjeli zlatnu medalju, ali to nije moguce trenutno u ovakvim konstelacijama snaga.

pa jbt, kome se jenkiji dokazuju ovdje?? cemu toliko qrcenje?? ...sješite više, yebo vas otac americki

dosta više pretplatnika na zlato :stop:
:facepalm:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 avg 2014, 16:08

@let3 ako ih nisu razbili na oi2008 i 2012 sa onakvim sastavima na neutralnom terenu, nešto ne vjerujem da će na njihovom sa ovim. eto razbili su jednu seljačku divlju ekipu Finsku pa se eto odmah ne može igrati sa njima. sa ovim sastavom SAD se itekako može igrati, i to ne samo španci već mislim i neke druge.
pa 2002 su imali još i jači sastav pa su na svom terenu ostali bez medalje, 2004 još jači sastav pa tek 3, 2006 vejd, entoni, džejms i.opet poraz u 1/2...
tako da prati to malo
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 31 avg 2014, 16:14

Evo sao mi odgovori kako će Amerikanci zaustavit Špansku visoku liniju Pau/Marc/Ibaka/Reyes i ko će od američkih bekova na ovom rosteru, koji su inače svi poznati kao vrsni defanzivci, zaustavit one šuteve Navarra s 9 metara i s jedne noge kojih je kroz karijeru pogodio na hiljade, kako će zaustavit Chaca Rodrigueza koji bukvalno sakrije loptu od bilo kojeg beka ? Amerikanci neće Španicma moć nabit ritam od 110+ poena a Španci imaju faktički dva njbolja odbrambena igrača na svijetu u Marcu i Ibaki i Ricky Rubia koji može bilo kojeg playa iz USA čuvat jer ima nenormalno brze i duge ruke i strašno lateralno kretanje. Da su Durant i Melo u sastavu onda bi druga priča bila a jedini igrač koji može tako dominirat ko ova dvojica, Steph Curry, se i ne ističe nešto

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 avg 2014, 16:15

DANTES je napisao/la:@let3 ako ih nisu razbili na oi2008 i 2012 sa onakvim sastavima na neutralnom terenu, nešto ne vjerujem da će na njihovom sa ovim. eto razbili su jednu seljačku divlju ekipu Finsku pa se eto odmah ne može igrati sa njima. sa ovim sastavom SAD se itekako može igrati, i to ne samo španci već mislim i neke druge.
pa 2002 su imali još i jači sastav pa su na svom terenu ostali bez medalje, 2004 još jači sastav pa tek 3, 2006 vejd, entoni, džejms i.opet poraz u 1/2...
tako da prati to malo
kad vec pominješ 2002, 2004, 2006 , onda treba reci da su se za ta takmicenja amerikanci spremali turisticki, dvosedmicne pripreme na bazi dobre volje :mrgreen: ....vodili ih NBA treneri koji su ih sakupili 15-tak dana prije pocetka tih prvenstava

eh otkako su došli Krzyzewski na klupu, a prije svega Colangelo na celo njihovog saveza, ljudi koji su osmislili program - jenkiji mnogo ozbiljnije shvataju internacionalnu košarku, mnogo bolje se pripremaju itd...rezultat tog uozbiljenja u pristupu vidimo i sami: Olimijada Peking zlato, SP Turska zlato, Olimpijada London zlato....dominacija uspostavljena.
Šta misliš šta ce biti ove godine :?: imaš dva puta da pogađaš ;)
Zadnja izmjena: let3, dana/u 31 avg 2014, 16:26, ukupno mijenjano 1 put.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 31 avg 2014, 16:21

let3 je napisao/la: Šta misliš šta ce biti ove godine :?: imaš dva puta da pogađaš ;)
Evo ja ću..
Srbija ili Hrvatska će tući Amerikance u polufinalu :P šteta što srbi više nemaju Ivkovića, ali, opet su dobri da ih otresu još jednom (ah, koji užitak je bio gledati onu tekmu u Indianapolisu, umalo trobojku nisam okačio u stanu :mrgreen: ..ali bio bi red da ih i mi otresemo jednom, da ne ispadne da su srbi bolji od nas :)

p.s. ja sam siguran da Amere mogu tući, ne samo Španjolci, nego i poludivlji Francuzi i organizirani Litavci. Al da se igra fantastična obrana, da ne mogu disati. Ko ih odvede u egal, onda počnu biti nervozni i griješe..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 31 avg 2014, 16:29

Tribalo bi dobit grke jer 1. mjesto znaci i izbjegavanje spanjolaca do polufinala

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 avg 2014, 16:30

dubrava je napisao/la:
let3 je napisao/la: Šta misliš šta ce biti ove godine :?: imaš dva puta da pogađaš ;)
Evo ja ću..
Srbija ili Hrvatska će tući Amerikance u polufinalu :P šteta što srbi više nemaju Ivkovića, ali, opet su dobri da ih otresu još jednom (ah, koji užitak je bio gledati onu tekmu u Indianapolisu, umalo trobojku nisam okačio u stanu :mrgreen: ..ali bio bi red da ih i mi otresemo jednom, da ne ispadne da su srbi bolji od nas :)

p.s. ja sam siguran da Amere mogu tući, ne samo Španjolci, nego i poludivlji Francuzi i organizirani Litavci. Al da se igra fantastična obrana, da ne mogu disati. Ko ih odvede u egal, onda počnu biti nervozni i griješe..
da nisam gledao sve one turnire na kojima ih je vodio Krzyzewski - možda bi ti i povjerovao :D

prošlo SP u Truskoj su poveli neki B tim (dakle bez Jamesa, Kobea, Wadea, Mela, Howarda, Chris Paula itd itd) pa su opet sa pola gasa uzeli zlato ;)

mislim, fino je citati ta tvoja nadanja i SF scenarija, ali brate nema ništa od toga :? da se ne lažemo :mrgreen:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 31 avg 2014, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 31 avg 2014, 16:33

Kakva Spanija, Parker ih potopio prosle godine sam. Ja vjerujem da ce njih neko skinuti i prije finala.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 31 avg 2014, 16:34

andro234 je napisao/la:Tribalo bi dobit grke jer 1. mjesto znaci i izbjegavanje spanjolaca do polufinala
To će biti rutavo i grbavo. Obranu moramo popraviti. Ali, dobro je da su nam u napadu raspoloženi i Bogdanović i Šarić i Simon, ali obrana je ključ. Žorić mi malo smušeno izgleda, ko da mi ćaća igra, tako mi je nekako smotan..

Ajmo šlampavi srbi, koji vam je...
Zadnja izmjena: dubrava, dana/u 31 avg 2014, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.