Postao/la Goalgetter » 17 jun 2014, 12:38
Nigerija sigurno da nece igrati onako uzasno protiv Irana.
Nazalost nisam mogao vidjeti tu odbranu Nigerije kako funkcionise, kad ih napad Irana i nije previse pritiskao. Imali su par puta neke dobre intervencije, ali mislim da to nije mjerilo.
Napad i vezni red su djelovali totalno bezidejno, jer nisu mogli probiti bunker Irana. Imaju brza krila, sto je i tipicno za takvu repku poput Nigerije, ali im se rijetko desilo da su probili Iran po boku, jer su tu vecinom dva igraca stojala.
Jasno je da cemo im mi ostaviti prostora za kontranapade, i da naravno, oni pokusaju nametnuti nama svoju igru. Musa i Moses su jako opasni, brzi, i sigurno da Mujdzi i Seu nece biti lagano sa njima. Trkacki su dosta jaci od nas, vidjelo se to i protiv Irana, da su trkacki i u 90tim minutama bili kao u prvoj minuti.
Mislim ipak, da je lijek za ovu Nigeriju bas onaj stil sto mi igramo. Kontrola lopte, visoki pressing, i naravno, Hajrovic i Lulic koji bi opet dobili ulogu da rade defanzivne zadatke, i pomazu Sei i Mujdzi.
Sto se tice formacije, opet naravno krenuti u 4-5-1, jedina zamjena mogla bi biti Bico-Seo, ostatak sve po starome. Dati sve na terenu kao protiv Argentine, sa manje nervoze krenuti u mec, i rezultat bi trebao biti pozitivan za nas.