21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

nedim93
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la nedim93 » 17 jun 2014, 10:58

Unofficialpage je napisao/la:Igrači ne smiju da podcijene nijdnu od ove dvije ekipe, ono lako ćemo, prošli smo itd. Maksimalno oprezno, kao protiv Argentine pristup mora biti. Jesmo bolji ali isto tako nas zna i euforija uništit.

Nigerija je fizički i trkački dominantnija od nas, što se tiče fizičke snage oni su ispred dosta reprezentacija. Sve su tako afričke ekipe. Akcija nema, dodaj loptu i driblaj i to je to. K'o ja na PES 6 :mrgreen:
jel znaš da smo protiv Argentine pretrčali oko 111 kilometara ? znaš kolko je to u fudbalu, vjeruj mnogo :D .

Što kažu Tarzanci Afrikanci znaju trčat al je problem što zna i ostatak svijeta.
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 jun 2014, 11:06

Virtu4l je napisao/la:Dakle, Nigerija je već pod imperativom pobjede
Vidim da nasi navijaci po forumima stavljaju i nas pod imperativ lagane pobjede. Euforija puca.

Sanse su nam velike, ali valja se malo prizemljiti i to sto brze. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 jun 2014, 11:09

Principatus je napisao/la:
Vidim da nasi navijaci po forumima stavljaju i nas pod imperativ lagane pobjede. Euforija puca.

Pa logicno da smo pod imperativom jer ako tu zijanimo slobodno mozemo reci : Allahmanet 1/8 finala.
Mi smo protiv Argentine pokazali mnogo vise nego Nigerija protiv Irana a to govori mnogo ;)

Uci maksimalno ozbiljno u utakmnicu, odigrati mirno i pobjeda ne bi trebala doci u pitanje jer smo mnogo kvalitetnija ekipa od njih a to smo i pokazali u ovom prvom kolu.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 17 jun 2014, 11:12

Otelo je napisao/la: Uci maksimalno ozbiljno u utakmnicu, odigrati mirno i pobjeda ne bi trebala doci u pitanje jer smo mnogo kvalitetnija ekipa od njih a to smo i pokazali u ovom prvom kolu.
Sa takvim razmisljanjem ulaze svi favoriti, izraziti/blagi, pa cesto zabrljaju :mrgreen:
Treba zaboraviti Arg i krenuti ispocetka, kao da tek otvaramo WC, samo umjesto 3 ut. u grupi sad imamo dvije :mrgreen:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 jun 2014, 11:13

nedim93 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Igrači ne smiju da podcijene nijdnu od ove dvije ekipe, ono lako ćemo, prošli smo itd. Maksimalno oprezno, kao protiv Argentine pristup mora biti. Jesmo bolji ali isto tako nas zna i euforija uništit.

Nigerija je fizički i trkački dominantnija od nas, što se tiče fizičke snage oni su ispred dosta reprezentacija. Sve su tako afričke ekipe. Akcija nema, dodaj loptu i driblaj i to je to. K'o ja na PES 6 :mrgreen:
jel znaš da smo protiv Argentine pretrčali oko 111 kilometara ? znaš kolko je to u fudbalu, vjeruj mnogo :D .

Što kažu Tarzanci Afrikanci znaju trčat al je problem što zna i ostatak svijeta.
Ispravka krivog navoda, pretračilo smo 115 kilometara. :mrgreen:

Znam, k'o od Bugojna do Sarajeva, tako nekako :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 jun 2014, 11:14

A onda uci neozbiljno i pod pritiskom, valjda bude radila obrnuta psihologija :mrgreen:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

karajlo
Kontakt:

Post Postao/la karajlo » 17 jun 2014, 11:17

vidim opet optimizam bez pokrića...protiv irana nemamo ni nerjesenu utakmicu a ne pobjedu, s nigerijom nismo ni igrali ali vidjelo se i sinoc da su bolji od iranaca :kafa:

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la Goalgetter » 17 jun 2014, 11:23

Principatus je napisao/la:

Ove 2 tekme nece biti neka lagana setnja trebace dobro guzicu oznojiti da se ove dvije repke pobjede. Bolji jesmo, ali to treba dokazati i na terenu.

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 17 jun 2014, 11:29

Mislim da cemo strpljivo graditi akcije, disciplinovano stajati, te ce rezultat doci. Ofanziva Nigerije nije nesto povezana, ali individualno kada im se ostavi prostor, mogu napraviti problem. Ocito ce traziti sansu preko centarsuteva, koje bi mogli kupiti ili Ameobi ili Emenike. Evo npr. sinoc su imali preko 25 ubacivanja, od kojih je jedino ona sansa Ameobija vrijedna pomena, preko tih akcija. Mozemo do pobjede, ali niposto srljati.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 jun 2014, 11:57

Moze i x sto se mene tice, svakako imamo sve u svojim rukama.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 17 jun 2014, 12:05

Bez ikakve euforije molim :!: :!: :!:
StarMo nije skutorija...

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 17 jun 2014, 12:07

RockyMaivia je napisao/la:Bez ikakve euforije molim :!: :!: :!:
ma daj, ako nemozemo da pobjedimo talasike poput irana i nigerije, onda i nismo nista zasluzili.....pa ja brate mili.....ako je neko gledao sinoc tu tekmu izmedju ta dva rivala, onda mu je sve jasno...

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 17 jun 2014, 12:09

_dreamer_ je napisao/la:Isto tako smatram da moramo iskoristiti taj psiholoski pritisak i pobijediti u ovoj utakmici, jer ako ne pobijedimo, onda cemo mi biti ti koji ce protiv Irana biti u MUST WIN situaciji...
A Iranu fol nece biti MUST WIN? Oni ce se predati bez ispaljenog metka i biti zadovoljni osvojenim bodom protiv Nigerije, i sa jednim evt 0 protiv BiH? Arg ce svakako satrati Irana u drugoj utakmici, B-kipa Arg ce takodjer sa ogromnom vjerovatnocom uzeti puni plijen protiv Super Orlova. :bih:

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 17 jun 2014, 12:13

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
ma daj, ako nemozemo da pobjedimo talasike poput irana i nigerije, onda i nismo nista zasluzili.....pa ja brate mili.....ako je neko gledao sinoc tu tekmu izmedju ta dva rivala, onda mu je sve jasno...
Hrvatska 2006. je isto razmisljala kao ti...
StarMo nije skutorija...

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 17 jun 2014, 12:16

Pape je napravio gresku s izjavom "mozemo proci i s 4 boda" ,ne bi bila prva repka koju smo podcjenili .Sad prelazimo iz utakmice u kojoj nismo imali sta izgubiti u utakmicu u kojoj mozemo sve izgubiti. I ovo trebaju maximalno ozb shvatiti.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 17 jun 2014, 12:18

RockyMaivia je napisao/la:
Samo sto mi igramo vanzemaljski fudbal naspram te hrvatske

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 17 jun 2014, 12:22

BABADZO je napisao/la: Samo sto mi igramo vanzemaljski fudbal naspram te hrvatske
Prso,Klasnic,Srna,braca Kovac,Tudor nisu losi igraci.
Strasno su odigrali protiv Brazila,Japan i Australija ne bas.
StarMo nije skutorija...

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 17 jun 2014, 12:33

RockyMaivia je napisao/la:

Mi smo miljama ispred od te Hrvatske 2006 ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 17 jun 2014, 12:38

ANTIFA ! je napisao/la:

Mi smo miljama ispred od te Hrvatske 2006 ;)
Jesmo,ali to trebamo pokazati na terenu sa maksimalnim zalaganjem.
U prvih pola sata dati gol u obe utakmice i zavrsena stvar ;)
StarMo nije skutorija...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 jun 2014, 12:38

Nigerija sigurno da nece igrati onako uzasno protiv Irana.

Nazalost nisam mogao vidjeti tu odbranu Nigerije kako funkcionise, kad ih napad Irana i nije previse pritiskao. Imali su par puta neke dobre intervencije, ali mislim da to nije mjerilo.

Napad i vezni red su djelovali totalno bezidejno, jer nisu mogli probiti bunker Irana. Imaju brza krila, sto je i tipicno za takvu repku poput Nigerije, ali im se rijetko desilo da su probili Iran po boku, jer su tu vecinom dva igraca stojala.

Jasno je da cemo im mi ostaviti prostora za kontranapade, i da naravno, oni pokusaju nametnuti nama svoju igru. Musa i Moses su jako opasni, brzi, i sigurno da Mujdzi i Seu nece biti lagano sa njima. Trkacki su dosta jaci od nas, vidjelo se to i protiv Irana, da su trkacki i u 90tim minutama bili kao u prvoj minuti.

Mislim ipak, da je lijek za ovu Nigeriju bas onaj stil sto mi igramo. Kontrola lopte, visoki pressing, i naravno, Hajrovic i Lulic koji bi opet dobili ulogu da rade defanzivne zadatke, i pomazu Sei i Mujdzi.

Sto se tice formacije, opet naravno krenuti u 4-5-1, jedina zamjena mogla bi biti Bico-Seo, ostatak sve po starome. Dati sve na terenu kao protiv Argentine, sa manje nervoze krenuti u mec, i rezultat bi trebao biti pozitivan za nas.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.