Zdravko Mamić

Što je za vas Zdravko Mamić?

pozitivac
41
48%
negativac
44
52%

Ukupno glasova: 85

gerdmuller
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la gerdmuller » 05 jul 2015, 02:38

slika
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Schneiderlin
Kontakt:

Post Postao/la Schneiderlin » 05 jul 2015, 02:50

sukob interesa
Zbog sudaca koji su na platnoj listi HNS-a predmet "Mamić" će vjerojatno biti prebačen u Rijeku

Jedno od pitanja koje se jučer provlačilo kroz kuloare jest i koji će sud biti nadležan za ovaj predmet, odnosno hoće li u priču biti uključen Županijski sud u Zagrebu budući da je predsjednik tog suda Ivan Turudić dugogodišnji prijatelj Zdravka Mamića, koji je javno govorio "Mamiću nikad ne bih sudio".
- Otišao bih 100 kilometara dalje od tog postupka - govorio je na HTV-u Turudić.

Tijekom dosadašnjih radnji, koliko se zna, sve je naloge potrebne radnje u ovom slučaju davao sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu. S obzirom na ovakve Turudićeve riječi, ne bi bilo čudno da cijeli postupak bude prebačen na neki drugi sud, primjerice, Županijski sud u Rijeci. Ali, da bi se to dogodilo, netko od stranaka u postupku mora zatražiti izuzeće.

Po Zakonu o kaznenom postupku izuzeće suda, odnosno pojedinog suca, pa tako i predsjednika suda, mogu tražiti stranke u postupku, a to su u ovom slučaju USKOK s jedne i braća Mamići, Vrbanović i Pernar s druge strane.
- O zahtjevu za izuzeće odlučuje predsjednik suda. Ako se traži izuzeće i predsjednika suda, odluku o zahtjevu za izuzeće predsjednika vijeća, suca ili suca porotnika donosi zamjenik predsjednika suda ili sudac kojeg je predsjednik suda sebi odredio kao zamjenika između sudaca tog suda. Ako se traži izuzeće predsjednika suda, odluku o izuzeću donosi predsjednik neposredno višeg suda, a ako se traži izuzeće predsjednika Vrhovnog suda, odluku o izuzeću donosi vijeće od pet sudaca tog suda. Protiv tih odluka žalba nije dopuštena - propisuje ZKP.

Osim javno poznatog i priznatog prijateljstva Ivana Turudića i Zdravka Mamića, još je puno veza koje spajaju Županijski sud u Zagrebu i HNS u kojemu je Mamić dopredsjednik. Još u studenom prošle godine portal Nogomet plus objavio je iscrpan tekst Damjana Raosa Carića u kojemu se raščlanjuju te veze. Tako se tada spominjao Ivica Veselić, sudac Županijskog suda u Zagrebu, koji je ujedno i predsjednik Arbitražnog suda HNS-a i koji je u 2013. godini na ime naknade i honorara od nogometne organizacije dobio 96.959 kuna.

Osim njega, u istom tom Arbitražnom sudu je i Jasna Smiljanić, također sa Županijskog suda u Zagrebu, koja je tada bila šefica USKOK-ova odjela. Ona je u 2013. godini ukupno zaradila 54.000 kuna od HNS-a. Prema Zakonu o sudovima, odobrenje za ovakvu izvansudsku aktivnost za ovo dvoje sudaca trebao je dati predsjednik suda na kojem rade, a to je Turudić.

Uz ovo dvoje sudaca, u Arbitražnom sudu HNS-a ima i još jedna osoba koja je u profesionalno vrijeme "prava" sutkinja. Nika Grospić-Ivasović, glasnogovornica Općinskoga građanskog suda u Zagrebu, također dijeli ovu fotelju s dvoje svojih kolega.

Jednostavnim izračunom dolazi se do saznanja kako Hrvatski nogometni savez sucima Županijskog suda u Zagrebu na godišnjoj razini isplaćuje gotovo 150.000 kuna. Iako tu nema ništa nelegalno, jer je provedeno prema zakonima i prema odobrenjima predsjednika suda, jasno je kako dolazi do pitanja moralnosti i etike u ovom slučaju.

:kafa: vjerojatno će dobiti 30 dana ćorke nakon toga izlaz na slobodu do kraja suđenja

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 05 jul 2015, 09:26

Chinaglia je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:izronit' će Maminjo za one što ga vole :opaopa:
Aj se ne blamiraj.
meni je Maminjo pravo gotivan lik, ni najmanje me ne zanima šta radi s Dinama :kafa:
Simpatičan isto kao i Lotito.Da nije Lotita ne bilo Lazia slika

Izbori :kafa:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jul 2015, 11:12

Pogledao sam ovu zadnju emisiju na HRT-u i ne mogu da vjerujem da neko poput Ranka Ostojića može biti ministar,čovjek ni o čemu ništa ne zna.Il' se pravi budala il' je čovjek nesposoban za poziciju ministar unutrašnjih poslova.

Mamić će ovo po običaju opet izdominirati i na kraju išamarati ove ublehe iz vlade koji ga godinama pokušavaju srušiti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 05 jul 2015, 13:10

Najjaci su mi ovi likovi koji se u sve kapiraju, sve znaju...a uopste nemaju nikakve veze sa Dinamom i hrvaCkim fudbalom.. :crazy:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 05 jul 2015, 13:20

Saurman je napisao/la:Pogledao sam ovu zadnju emisiju na HRT-u i ne mogu da vjerujem da neko poput Ranka Ostojića može biti ministar,čovjek ni o čemu ništa ne zna.Il' se pravi budala il' je čovjek nesposoban za poziciju ministar unutrašnjih poslova.
Ma lik je totalni idiot. Na svom Facebook profilu vrijeđa novinara zbog debljine, pa onda vrijeđa ženu od Roberta Kovača bez ikakva povoda, a sad je zasolio i s ovim slučajem Mamić. U biti je lik najbolji odraz ove nakaradne vlasti u HR.

Ali dakako da se nadam da Mamić završi u prdekani, pa da bar malo splasne ova negativa oko svega povezanog s domaćim nogometom.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 05 jul 2015, 13:36

marconato je napisao/la:Najjaci su mi ovi likovi koji se u sve kapiraju, sve znaju...a uopste nemaju nikakve veze sa Dinamom i hrvaCkim fudbalom.. :crazy:
Ako se ne varam ti si Zvezdaš, a vi ste imali prije par godina neke izbore uprave pa možeš reći kako je to završilo?
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 05 jul 2015, 14:24

Mjesec dana istraznog :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 05 jul 2015, 16:18

Saurman je napisao/la:Pogledao sam ovu zadnju emisiju na HRT-u i ne mogu da vjerujem da neko poput Ranka Ostojića može biti ministar,čovjek ni o čemu ništa ne zna.Il' se pravi budala il' je čovjek nesposoban za poziciju ministar unutrašnjih poslova.

Mamić će ovo po običaju opet izdominirati i na kraju išamarati ove ublehe iz vlade koji ga godinama pokušavaju srušiti.
U pravilu bi trebalo biti dobro ako ne zna, jer znaci da su USKOK i tuzilastvo izveli dobru akciju.

Inace ne znam zasto bi ministar unutrasnjih poslova znao bilo sta sto provodi tuzilastvo ili USKOK, kakve veze ima MUP sa tim, to je pitanje za tuzioce ili eventualno ministra pravosuđa.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jul 2015, 16:52

Mozambik je napisao/la:

U pravilu bi trebalo biti dobro ako ne zna, jer znaci da su USKOK i tuzilastvo izveli dobru akciju.

Inace ne znam zasto bi ministar unutrasnjih poslova znao bilo sta sto provodi tuzilastvo ili USKOK, kakve veze ima MUP sa tim, to je pitanje za tuzioce ili eventualno ministra pravosuđa.
Ako bi neko trebao znati za akcije USKOK-a onda je to valjda ministar.U emisiji stalno ponavlja jedne te iste rečenice ne znam i nije mi poznato kao da je sa Marsa pao.

Biće zanimljivo pratiti ovu farsu oko Mamića.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 05 jul 2015, 16:53

Saurman je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:

Ako bi neko trebao znati za akcije USKOK-a onda je to valjda ministar.U emisiji stalno ponavlja jedne te iste rečenice ne znam i nije mi poznato kao da je sa Marsa pao.

:facepalm: :facepalm:

E vidi se koliko poznajes tematiku, nea sta.

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 jul 2015, 16:54

pratim

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 jul 2015, 16:56

Gotov si "glava",popušio si..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jul 2015, 16:57

Lillard je napisao/la: :facepalm: :facepalm:

Drži se teme chat.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 05 jul 2015, 16:59

Saurman je napisao/la:

Drži se teme chat.
:lol:

kakav mozak.
USKOK je zasebno tijelo s cime ministar ne smije imat veze. Pa kad bi ministar znao sta USKOK radi to bi bilo pogresno i protuzakonito jel kontas sad?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jul 2015, 17:09

Lillard je napisao/la:
Saurman je napisao/la:

Drži se teme chat.
:lol:

kakav mozak.
USKOK je zasebno tijelo s cime ministar ne smije imat veze. Pa kad bi ministar znao sta USKOK radi to bi bilo pogresno i protuzakonito jel kontas sad?

Šabane USKOK izdaje nalog policiji za svaku sprovednu akciju samim tim ministar je upoznat sa svim.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 05 jul 2015, 17:21

Saurman je napisao/la:Ako bi neko trebao znati za akcije USKOK-a onda je to valjda ministar.U emisiji stalno ponavlja jedne te iste rečenice ne znam i nije mi poznato kao da je sa Marsa pao.

Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) je specijalno tjelo drzavnog odvjetnistva Hrvatske, tj. tuzilastva i nema nikakve veze sa ministarstvom unutrasnjih poslova, odnosno ministarstvom policije.

nije mi jasno zasto su uopste zvali minista policije, trebali su zvati ministra pravosuđa, a i on ako nesto zna naravno da ne bi lajao pred televizijom usred istrage

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 jul 2015, 17:32

Al, kakav mozak moras biti da podrzavas ovog kriminalca, posebno sada kada su se sve dobro poznate pretpostavke o njegovom kriminalu pokazale istinitim? Zaista neke ljude nikada necu razumjeti...

spajk
Kontakt:

Post Postao/la spajk » 05 jul 2015, 17:36

SlevinKelevra je napisao/la:Al, kakav mozak moras biti da podrzavas ovog kriminalca, posebno sada kada su se sve dobro poznate pretpostavke o njegovom kriminalu pokazale istinitim? Zaista neke ljude nikada necu razumjeti...
Nisam znao da je već osuđen? Da ti ne znaš možda nešto više?
Džaba vam i uskoci i poskoci, Bog je na mojoj strani!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 jul 2015, 17:39

spajk je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Al, kakav mozak moras biti da podrzavas ovog kriminalca, posebno sada kada su se sve dobro poznate pretpostavke o njegovom kriminalu pokazale istinitim? Zaista neke ljude nikada necu razumjeti...
Nisam znao da je već osuđen? Da ti ne znaš možda nešto više?
Nije, ali bice, normalno. Da se mozda neko nije zeznuo u racunanju ili krive pogresnog Zdravka Mamica? Ma, dajte, molim vas... :roll:

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.